Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

sajo10
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

sub mar 05, 2016 6:50 pm

Eh ybg.. izvukose se pitari zahvljajuci arbitrima. Kakva kradja.. Najvise mi zao jer bi bila samo dva boda izmedju nas posle ovog kola da je ostalo 1-1. :evil: :evil: :evil:

ChWilla
Kontakt:

sub mar 05, 2016 6:52 pm

polako.
gradi željo boli te *****

hardwell
Kontakt:

sub mar 05, 2016 6:53 pm

Ne interesuju nas oni plaho :)
Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja

Okolele
Kontakt:

sub mar 05, 2016 6:54 pm

Ma levati iz Zenice su sami krivi,bez potrebe se valjaju,steta dobro bi dosao kiks pitara ali jbg..
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

storm_raider
Kontakt:

sub mar 05, 2016 6:55 pm

Mi samo sebe trebamo gledati!
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

dell21
Kontakt:

sub mar 05, 2016 6:56 pm

Kako se ovi manji klubovi tipa veleza naloze na zelju hahah pa milina ih gledati i slusati kako jedu svoja muda. Teska pobjeda al zasluzena.
Jos sutra da siroki dobije a sloboda odigra nerijeseno ili izgubi i eto i nas u borbi za titulu do kraja. Kakvih ce to 10 kola biti :cigara:

Eisenbahner1921
Kontakt:

sub mar 05, 2016 7:13 pm

Midžić zabio danas za Goražde protiv Zvijezde u Gradačcu :palacgore:
Nije Željo mahalski klub, jer već odavno je prerastao i svoje naselje i svoj grad i svoju zemlju, okuplja navijače odasvuda, ali jest klub iz mahale. Željo je klub svoje Grbavice

Hurmasica
Kontakt:

sub mar 05, 2016 7:15 pm

Eisenbahner1921 je napisao/la:Midžić zabio danas za Goražde protiv Zvijezde u Gradačcu :palacgore:
Midžić nastavio gdje je stao, a u Bratstvu trener hvali našeg Alihodžića, samo nek nastave sa dobrim radom :palacgore:
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

baxuz87
Kontakt:

sub mar 05, 2016 7:20 pm

Ne dade mi se neki dan da napišem, bum. :)
"Sarajevski Željezničar je novi-stari prvak, slijede ostale vijesti." -Dnevnik FTV

LARSSONN
Kontakt:

sub mar 05, 2016 7:22 pm

baxuz87 je napisao/la:Ne dade mi se neki dan da napišem, bum. :)

aaaaaaj jel to im krademooo tomicaaaaaa i andrijuu aaaaaaaaaaaaaaaaa

damirfile
Kontakt:

sub mar 05, 2016 7:25 pm

Da nije grbavica u pitanju ?

diego1921
Kontakt:

sub mar 05, 2016 7:31 pm

Larsone hvala za stream,postoji li kakva mogucnost da i sutra napravis,da gledamo konkurente :shisha:

LARSSONN
Kontakt:

sub mar 05, 2016 7:32 pm

diego1921 je napisao/la:Larsone hvala za stream,postoji li kakva mogucnost da i sutra napravis,da gledamo konkurente :shisha:
Moze nije frka :)

Ajzea
Kontakt:

sub mar 05, 2016 7:33 pm

:kafa:
Toliko za ovo javljanje.

Model1964

sub mar 05, 2016 7:36 pm

Nedavno sam pisao o navijačkom kodeksu, pa da još malo nastavim :) zbog ovih naših maladih navijača. Znam da če biti kolutanja očima i komentar >> šta se ovaj stari navijo :lol: << Tako sam i ja nekada :DD:
Želim popraviti neke stereoptipe o klubu radničke klase. Moj stari je u jesen 1940 krenuo na zanat, praksa željeznička radionica. Kao klinac od 10 godina je bio uvijek uz klub i iz prve ruke sam čuo priče koje su poslije potale temelj Želje. Klub su osnovali inžinjeri željezničke radionice uz podršku radnika. Znate li šta je bio tada inžinjer u Sarajevu? Trostruki doktror kvantne fizike u liku Alfreda je sada manje nego tada inžinjer. Ta inteligencija je vodila klub. Radnička klasa je prepoznala poštenje i htjenje, prepoznala je istinske vrijednosti. Klub nije htio da se upušta u prijeratne međunacionalne sporove u Sarajevu, nije žandarmeriji kraljevine dopustio da čaprka po klubu. Šta se dogodilo u toku drugog svjetskog rata? Dali je Grande Željo igrao pod NDH zastavom? Pričao mi je stari, kada se raspravljalo o tome dali da se igra NDH prvenstvo bila je dovoljna samo jedna rečenica jednog čovjeka. Odprilike >> Mi smo svačiji i ničiji, vremena nisu za šport, ljudi nestaju, gine se a mi da igramo.<< Ostalo je historija.
Koliko je KPJ i OZNA mogla da utiču na klub? Toliko da su morali anamo one napraviti a nas pokrasti. Klub je uvijek bio moralna vertikala grada. Zašto nismo postali Đerzelez ili srpski Železničar :lol: ? Zato jer su Klub vodili ljudi koji su imali pamet da stanu na loptu, imali muda da podvale kad treba i da se pomarišu kad nije bilo druge. D. Dimitrijević,Hinko Tegzeš, J. Domorocki, H: Topić. M.Ribar, H. Omanović, A, Sučič, I. Osim.... nikad nebi pristali na diktat mahale, po cijenu života.
I danas su vremena slična a prođe skoro sto godina.
Pustite na miru druge klubove i navijače. Mi imamo veliku i svijetlu tradiciju i treba da je poštujemo i njegujemo. Lako je propasti u septičku jamu... odprilike po sekunde :) . Koliko treba da se izkobeljaš iz nje?
JA KADA NESTO KAZEM, ILI JE BILO ILI CE BITI😎

ChWilla
Kontakt:

sub mar 05, 2016 7:37 pm

Ajzea je napisao/la::kafa:
Toliko za ovo javljanje.
...iz grada na savi, za oraške labudove danas nastupaju kobaš, pejić, pejković, brašnić, pejić, brašnić, damjanović, brašnić, kobaš, pejić, brašnić i damjanović.
gradi željo boli te *****

Grbavica
Kontakt:

sub mar 05, 2016 7:40 pm

ChWilla je napisao/la:
Toliko za ovo javljanje.
...iz grada na savi, za oraške labudove danas nastupaju kobaš, pejić, pejković, brašnić, pejić, brašnić, damjanović, brašnić, kobaš, pejić, brašnić i damjanović.
:rofl1:
Ko nas je kleo, nije dangubio.

tm8782
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

sub mar 05, 2016 7:40 pm

Model1964 je napisao/la:Nedavno sam pisao o navijačkom kodeksu, pa da još malo nastavim :) zbog ovih naših maladih navijača. Znam da če biti kolutanja očima i komentar >> šta se ovaj stari navijoslika<< Tako sam i ja nekada :DD:
Želim popraviti neke stereoptipe o klubu radničke klase. Moj stari je u jesen 1940 krenuo na zanat, praksa željeznička radionica. Kao klinac od 10 godina je bio uvijek uz klub i iz prve ruke sam čuo priče koje su poslije potale temelj Želje. Klub su osnovali inžinjeri željezničke radionice uz podršku radnika. Znate li šta je bio tada inžinjer u Sarajevu? Trostruki doktror kvantne fizike u liku Alfreda je sada manje nego tada inžinjer. Ta inteligencija je vodila klub. Radnička klasa je prepoznala poštenje i htjenje, prepoznala je istinske vrijednosti. Klub nije htio da se upušta u prijeratne međunacionalne sporove u Sarajevu, nije žandarmeriji kraljevine dopustio da čaprka po klubu. Šta se dogodilo u toku drugog svjetskog rata? Dali je Grande Željo igrao pod NDH zastavom? Pričao mi je stari, kada se raspravljalo o tome dali da se igra NDH prvenstvo bila je dovoljna samo jedna rečenica jednog čovjeka. Odprilike >> Mi smo svačiji i ničiji, vremena nisu za šport, ljudi nestaju, gine se a mi da igramo.<< Ostalo je historija.
Koliko je KPJ i OZNA mogla da utiču na klub? Toliko da su morali anamo one napraviti a nas pokrasti. Klub je uvijek bio moralna vertikala grada. Zašto nismo postali Đerzelez ili srpski Železničarslika? Zato jer su Klub vodili ljudi koji su imali pamet da stanu na loptu, imali muda da podvale kad treba i da se pomarišu kad nije bilo druge. D. Dimitrijević,Hinko Tegzeš, J. Domorocki, H: Topić. M.Ribar, H. Omanović, A, Sučič, I. Osim.... nikad nebi pristali na diktat mahale, po cijenu života.
I danas su vremena slična a prođe skoro sto godina.
Pustite na miru druge klubove i navijače. Mi imamo veliku i svijetlu tradiciju i treba da je poštujemo i njegujemo. Lako je propasti u septičku jamu... odprilike po sekunde :) . Koliko treba da se izkobeljaš iz nje?
slika slika slika

Poslano sa mog U7 PRO koristeći Tapatalk
Ovo je važan trenutak u historiji Kluba. Tribinu ne grade pojedinci. Tribinu gradi porodica Željo. Gradnja tribine neće biti po modelu javno privatnog partnerstva niti po modelu koncsesije. To će ... podrazumijevati vlasništvo Kluba nad tribinom

Ajzea
Kontakt:

sub mar 05, 2016 7:42 pm

ChWilla je napisao/la:
Toliko za ovo javljanje.
HAHAHAHAHAHAAHAHAHHHAHAHAHAHAHAHAAHAHHAHHAHHAHAHAHHA

diego1921
Kontakt:

sub mar 05, 2016 7:43 pm

sta su nam ovo kadeti i juniori danaas kiksali ? :ganja: :ganja:

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.

Prijava