Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

vrbanjusa
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pon maj 16, 2016 8:58 am

Duga i teška sezona je iza nas. Sezonu je obilježilo nekoliko stvari. Meni najbitnija stvar je to što se dešavali (i dalje se dešava) oko kluba i stadiona. Napredak u organizaciji kluba je vidljiv ali daleko od toga da smo posložen i funkcionalan klub. To su nam dokazali sportski rezultati. Slabosti u sportskom segmentu, koliko god se ljudi u klubu trudili da ih otklone, su nam pokazale gdje smo i šta smo. U ovoj "kukuruz" ligi biti peti na kraju je sramotno. Slagali se sa mnom ili ne, tako je. Ne žalim što nećemo u evropu ali u zadnjih 6 godina nismo bili gore plasirani. To nije dobro iz više razloga. Nećemo igrače eksponirati u evropskim utakmicama, opada interesovanje za naše igrače, nema novca od UEFE, moramo čekati još godinu da zaigramo evropske utakmice na Grbavici. To su neki od razloga zašto ovo nije dobro. Opet kažem, ne žalim što nećemo u evropu ali smo napravili veliki kiks, posebno što so 4 kola prije kraja imali sve u svojim nogama.

Druga stvar koja je obilježila ovu sezonu je povratak Manijaka na tribine i općenito povratak navijača na Grbavicu, posebno u drugom dijelu sezone. Manijaci su se nakon možda i najtežeg perioda u postojanju grupe vratili i fantastičnom pričom obilježili ovu drugu polusezonu. Kapa do poda momcima.

Uređenje stadiona, dobijanje licence za evropske nastupe, odlična pojačanja, konsolidacija kluba, vraćanje kluba u okvire zakonskog poslovanja, distanciranje od sudijske organizacije i polulegalnih radnji (premiranje) su stvari o kojima treba pričati. Tu smo napravili ogroman korak koji će u budućnoti sigurno biti naša prednost u odnosu na ostale klubove. Velika prednost jer će i ostali morati nekad napraviti ovaj rez i početi raditi po zakonu, a nekima će to biti jako veliki problem. Nama neće, mi smo to već uradili.

Stvari koje su najavljene za naredni period isto tako ohrabruju da ćemo imati jak i dobar klub. čelnici kluba su na potezu i glavni potez koji moraju napraviti je dovesti pravog stručnjaka na klupu. I naravno stručni štab, što veći to bolje. I da u stručnom štabu budu specijalisti. Ako tu pogriješe i odlutaju opet ćemo imati veliki problem. Ja se nadam da će pametno i strateški dobro odabrati.

Također krucijalna stvar u funkcionisanju našeg kluba je omladinski pogon i forsiranje naše djece. Nisam htio Edisa pominjati ali u ovom dijelu moram. Zamjeram mu što se tako lako odrekao igrača iz našeg pogona, što toj djeci nije dao više minuta ovog proljeća. To se nije smjelo desiti. Ostale zamjerke prema Edisu neću pisati. Najavljeni dolazak vrhunskog stručnjaka za omladinski pogon, koji će uraditi reviziju je odličan potez za budućnost preko 500 djece koja trenutno treniraju u klubu. Također se nadam da će do početka sljedeće sezone i to biti regulisano i da ćemo imati jedan novi start i u tom dijelu.
O parama, skupštini, stručnom štabu, učinku pojedinih igrača i trenera, sreći, nesreći nema potrebe više pisati jer je u većini slučajeva sve napisano.

Zaključak ovog malo dužeg posta je da se puno toga uradilo na svim frontovima, rezultat je izostao i to treba da brine.
Uprava još ima moju podršku jer je više pozitivnog nego negativnog urađeno. Vidjećemo do kada.
Trofej u sljedećoj sezoni mora biti imperativ. Iz 1001 razloga.
Zadnja izmjena: vrbanjusa, dana/u pon maj 16, 2016 9:10 am, ukupno mijenjano 2 puta.
21 10 4

Petrović Slavko

dell21
Kontakt:

pon maj 16, 2016 9:07 am

KOLDŽO LOPOVE !!!!!!!!!

ChWilla
Kontakt:

pon maj 16, 2016 9:13 am

otprilike je u tome jedna od važnijih poenta onoga što sam sinoć pisao - "čistka" u poslovnom i finansijskom dijelu koju smo mi uradili čeka i sve ostale ako hoće da u budućnosti igraju evropu. svake godine se nešto novo dodaje, u finansijskom dijelu i više nego kod stadiona i slično. prostor za muljaže svih vrsta će se smanjivati ubrzano, naravno ne zato jer naši uhljupi hoće.
gradi željo boli te *****

Leon_Professional
Kontakt:

pon maj 16, 2016 9:55 am

Do kad Tiago ima ugovor i sta je sa ostalim igracima, kome istice ugovor brzo?

nookey
Kontakt:

pon maj 16, 2016 10:19 am

ChWilla je napisao/la:zabraniti oblike, konjugacije i izvedenice glagola "ginuti" u klubu.
hahaha
može li daćemo 120% svojih mogućnosti :ganja:

Hadzijalagic
Kontakt:

pon maj 16, 2016 10:22 am

Lazu, lazu me da vrijeme lijeci sve :mrgreen: Meni jutros jos veci grc u stomaku.. Tacno mi se place kad skontam kako smo odigrali zadnje tri utakmice.. Bilo je u proslosti teskih poraza i losijih perioda ali ja se ne sjecam da sam se nekad ovako syebano osjeco..
Ko se jednom o mlijeko opeče taj i u jogurt duva..

iggy2377

pon maj 16, 2016 10:45 am

Moram i ja da iznesem svoje misljenje
Prije svega uprava radi vise nego odlican posao,ljudi moraju da svate da sadasnja uprava vadi nas iz govana koja su pravljena od 1996 godine,takve firme rijetko koji menadzmen zeli da uzme dokaz vam je privatizacija u BiH, a ova uprava radi imena kluba ispravlja dubioze od predhodnih,
Dvije godine su na celu Zelje, ovo sto su uradili je nemoguca misija,i ja im skidam kapu do poda jer bi davno bili u stecaju.
Moralo se nesto halaliti a to je bilo prvenstvo, pokusali su ali nije moglo.
Uprava nek radi svoj posao a rezultati ce biti vidljivi nove sezone i netreba nikog kriviti za neizlazak u Europu,jer da se razumijemo i ovo sto smo peti, a gdje smo bili zimus je ograman uspjeh.
Mozda ima ljudi koji se neslazu sa mojim misljenjem ali nama treba prvo zdrav klub.Niko nekaze koliko su puta igraci strajkovali zato sto nisu dobili plate,premije itd sto su im se dugovale iste.Ljudi ima i toga ali sada su svari poslozene mislim na menadzment kluba, sve se zna,sta ko radi,gdje su prihodi a gdje su rashodi.
Mi imamo i sada dusmana poput ovih is SD koji su javno se licitirali a zamislite samo koliko ih jos ima skrivenih od javnosti.
Da skratim uprava ima monu punu podrsku bez obzira na rezultate i sljedece sezone, a i oni su svjesni isto tako da moraju uzeti neki trofej sljedece ili bar izboriti europo

phily
Kontakt:

pon maj 16, 2016 11:02 am

Leon_Professional je napisao/la:Do kad Tiago ima ugovor i sta je sa ostalim igracima, kome istice ugovor brzo?

tiago ima do 2017
"Na granici smo grubosti. Spremni smo. Mi se ne sklanjamo prepotenciji. MI SMO ZELJO !!!"

boccaccio

:zeljeznicar1:

ChWilla
Kontakt:

pon maj 16, 2016 11:09 am

iggy2377 je napisao/la:Moram i ja da iznesem svoje misljenje
Prije svega uprava radi vise nego odlican posao,ljudi moraju da svate da sadasnja uprava vadi nas iz govana koja su pravljena od 1996 godine,takve firme rijetko koji menadzmen zeli da uzme dokaz vam je privatizacija u BiH, a ova uprava radi imena kluba ispravlja dubioze od predhodnih,
Dvije godine su na celu Zelje, ovo sto su uradili je nemoguca misija,i ja im skidam kapu do poda jer bi davno bili u stecaju.
Moralo se nesto halaliti a to je bilo prvenstvo, pokusali su ali nije moglo.
Uprava nek radi svoj posao a rezultati ce biti vidljivi nove sezone i netreba nikog kriviti za neizlazak u Europu,jer da se razumijemo i ovo sto smo peti, a gdje smo bili zimus je ograman uspjeh.
Mozda ima ljudi koji se neslazu sa mojim misljenjem ali nama treba prvo zdrav klub.Niko nekaze koliko su puta igraci strajkovali zato sto nisu dobili plate,premije itd sto su im se dugovale iste.Ljudi ima i toga ali sada su svari poslozene mislim na menadzment kluba, sve se zna,sta ko radi,gdje su prihodi a gdje su rashodi.
Mi imamo i sada dusmana poput ovih is SD koji su javno se licitirali a zamislite samo koliko ih jos ima skrivenih od javnosti.
Da skratim uprava ima monu punu podrsku bez obzira na rezultate i sljedece sezone, a i oni su svjesni isto tako da moraju uzeti neki trofej sljedece ili bar izboriti europo
ma moglo je. glupo je reći da nije moglo, kad je moglo u više navrata. da se misli da nije moglo - ne bi se smjenjivao stručni štab, valjda. napravljen je zajeb sa edisom, veliki. neke stvari smo mi sa foruma bolje skontali nego on.

da su mu se bogdu stvarno miješali u posao kao što se provlači, gore ne bi moglo...

terabajt
Kontakt:

pon maj 16, 2016 11:16 am

Kolko god kudili enisa on ima finu omjer nas je kostala prva polusezona samo se sjetite kolko smo bodova imali prvih 7-8 kola i sve će biti jasno.

tm8782
Kontakt:

pon maj 16, 2016 11:16 am

Plava Porodica je napisao/la:@SWRA1921 Slažem se za ostale,ali Đermanović mora ostati u klubu.Neki dan sam pisao u vezi svih igrača dug post,tako sam se dotakao i njega.On je školovan igrač,fino se kreće,ja to bar pratim,sasvim drugačiji tip igrača od Lendrića/Pozdera/Mujagića.Napisao sam da je dobijao šanse kada je svakom igraču najteže igrati,Mulalić ga je uvijek ubacivao kad smo u deficitu,kada ganjamo gol za neriješeno,kada ganjamo gol za pobjedu.Nije lahko u toj atmosferi tada igrati,kada cijeli stadion od tebe očekuje gol,jer si ti zaboga napadač i ušao si kao džoker s klupe,a šta si zauzvrat dobio? Dobio si isto kao da nisi ništa uradio,opet ćeš na klupi biti sljedeću utakmicu.Jednostavno Sablja je glavni krivac što su se uvijek vrtile iste izmjene,i što je uvijek bilo istih prvih 11,tako da svi ti igrači nisu imali motiva,kada znaju da će opet biti na klupi.Ili tipa Halvadžić,trudi se na treninzima,pokazuje od nekih više,a ni na klupi se nije nalazio.Šta više reći?Ti momci su žrtve taktike,i očekujem mnogo više od njih u sljedećoj sezoni,jer posjeduju kvalitet,pod vodstvom nekog stručnjaka.
:pljesak: :pljesak: :pljesak:
Ovo je važan trenutak u historiji Kluba. Tribinu ne grade pojedinci. Tribinu gradi porodica Željo. Gradnja tribine neće biti po modelu javno privatnog partnerstva niti po modelu koncsesije. To će ... podrazumijevati vlasništvo Kluba nad tribinom

Eisenbahner1921
Kontakt:

pon maj 16, 2016 11:17 am

terabajt je napisao/la:Kolko god kudili enisa on ima finu omjer nas je kostala prva polusezona samo se sjetite kolko smo bodova imali prvih 7-8 kola i sve će biti jasno.
Daj ne miješajte više Enisa i Edisa :D
Nije Željo mahalski klub, jer već odavno je prerastao i svoje naselje i svoj grad i svoju zemlju, okuplja navijače odasvuda, ali jest klub iz mahale. Željo je klub svoje Grbavice

terabajt
Kontakt:

pon maj 16, 2016 11:19 am

Eisenbahner1921 je napisao/la:
terabajt je napisao/la:Kolko god kudili enisa on ima finu omjer nas je kostala prva polusezona samo se sjetite kolko smo bodova imali prvih 7-8 kola i sve će biti jasno.
Daj ne miješajte više Enisa i Edisa :D
:rofl1: :rofl1: jbg bitno je da mislimo na istu osobu.
U prvih 7 kola imali smo 8 bodova , strasno los start smo imali.
Zadnja izmjena: terabajt, dana/u pon maj 16, 2016 11:22 am, ukupno mijenjano 1 put.

Minjore
Prijatelj i Forumas Godine, 2018.
Kontakt:

pon maj 16, 2016 11:21 am

pinki je napisao/la:
ChWilla je napisao/la:zabraniti oblike, konjugacije i izvedenice glagola "ginuti" u klubu.
hahaha
može li daćemo 120% svojih mogućnosti :ganja:
Znao sam da ces me to pitati i hvala ti na tome. Ako si vec slusao, ja sam ti odgovorio na to.. znaci ja stajem ispred forumasa i ako sta treba, mene kudite, ne njih..

ChWilla
Kontakt:

pon maj 16, 2016 11:36 am

siromašniji za evropu, ali bogatiji za još jedno saznanje kako ne treba...

:guz:

MrRiccoli
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

pon maj 16, 2016 11:40 am

ChWilla je napisao/la:siromašniji za evropu, ali bogatiji za još jedno saznanje kako ne treba...

:guz:
Ako izvucemo najbitniju pouku iz ovoga u buducnosti mozemo biti samo jaci nikako slabiji. Treba jos jace i jos zesce raditi na dizanju kluba...

Sent from my C5303 using Tapatalk

fk1921

pon maj 16, 2016 11:41 am

refreshajte stranicu, trebali bi objavit vijest vezano oko istocne tribine :D
04.03.2015

Na vanrednoj sjednici Skupštine FK Željezničar, usvojen je novi statut Kluba kojim je jasno poručeno da klub ostaje dosljedan svojoj devedesetogodišnjoj tradiciji, filozofiji i sloganu: Mi smo Željini, Željo je naš. Svetinje nisu na prodaju!

terabajt
Kontakt:

pon maj 16, 2016 11:41 am

Ima još nade za evropu samo još da sloboda uzme kup i da belgijanci pobijede naredne 2 utakmice :shisha:

MrRiccoli
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

pon maj 16, 2016 11:44 am

terabajt je napisao/la:Ima još nade za evropu samo još da sloboda uzme kup i da belgijanci pobijede naredne 2 utakmice :shisha:
Ma nezz koliko je to sigurno jer ovima kao nije vlasbik kluba nego upravljackih prava. Sad kako to ide

Sent from my C5303 using Tapatalk

dell21
Kontakt:

pon maj 16, 2016 11:44 am

fk1921 je napisao/la:refreshajte stranicu, trebali bi objavit vijest vezano oko istocne tribine :D
Na poslu mi biljeze koje stranice i kolko otvaram, kad vidi sef kolko sam put otvorio fkz mislim da mi slijedi otkaz.

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 23 gosta.

Prijava