Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

Brkoo
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

sri okt 26, 2016 11:08 pm

Ja sam napisao za trenutno stanje. I tvoja replika je na mjestu. Sto se tice omladinskih kategorija nikad se ne zna ko ce postati igrac a ko nece. Kad je Memija bio kadet, da mi je tad neko rekao da ce biti u seniorima ja bih se na to samo nasmijao. Sto se tice Zelje, ja bih izdvojio trenutno jednog igraca koji me svaki put kad ga gledam kako igra odusevi, to je Anel Sabanadzovic, mali od Refika. Sa kakvom lakocom igra uzivanje ga je gledati, najvise volim igrace koji koriste mozak da se tako izrazim, protivnik odigra pas a Anel je vec na lopti i oduzima je, i tako bukvalno citavu utakmicu, pored toga bodri saigrace i ima karakteristike pravog kapitena. Nadam se da ce nastaviti da se razvija pravilno, ima i nedostataka naravno ali ima vremena da se to popravi..
Sto se tice Sarajeva, sta je sa onim Resicem?Jednom sam ga gledao i tad mi se ucinio kao bas dobar igrac..[/quote]

Da citiram sam sebe u vezi malog Sabanadzovica i onoga sto sam pisao o njemu. Malo je narcisoidno sam sebe citirati ali mi je neopisivo drago da su i oni koji ne prate puno omladinske kategorije danas vidjeli o kakvom potencijalu se radi, gol je samo slag na tortu. Cim napuni 18 odmah ga vezati petogodisnjim ugovorom, pravi dragulj..
Neka je svetinja koja na srcu stoji važnija od prezimena koje na leđima nosiš!
Mi smo Željini, Željo je naš! :zeljeznicar1:

Ajzea
Kontakt:

sri okt 26, 2016 11:10 pm

Mujagicu, s vojskom, jos pet godina do penzije.

Elegant
Kontakt:

sri okt 26, 2016 11:13 pm

Znaci u decembru bi moglo biti zahvalnica nekim igracima da se par plata preusmjeri za novi ugovor Miroslava ali i bez obzira sigurno ce Petrovic neke da prkrizi a opet ako mozda bude imao zelja za pojacanjima.

Samo da mi do decembra budemo sto blize vrhu tabele, a onda sljedi paklena zavrsnica.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

jovanmaksimovic
Moderator
Kontakt:

sri okt 26, 2016 11:15 pm

reci cu sad nesto, sto se nekima nece svidjeti, ali je opsta karakteristika nas balkanaca, i to mi se ne svidja. to je pretjerano hvaljenje svakog mladog igraca koji odigra dobru utakmicu, ili da gol ili upise asistenciju itd. samim tim sto ga od prve utakmice ili hvalimo ili kritikujemo, uticemo na razvoj tih mladih igraca. neki se ufuraju, neki ne podnesu kritiku kako treba... treba biti realistican u svemu pa i u hvalospjevima igraca... konkretno, sad neki pisu prodacemo anela za par godina za velike pare, a decko tek odigrao 10 minuta za zelju. talenat je jedno, ali bez rada talenat se gubi... podrska svim mladim igracima treba, ali ne da im su utupi u glavu da su nakon jedne utakmice vec novi messi ili ronaldo. nama balkancima nedostaje realizam onda kad je najpotrebnije, nazalost. ne kazem da su ovi mladi igraci losi, naprotiv, da jesu losi, ne bi bili sa prvim timom, medjutim, treba biti iskren i realan sa njima i raditi na tome da se poboljsaju na svakom polju igre. a mi navijaci nismo bas pomoc ako dizemo nekog ili bez razloga kritikujemo.
100/94/37/34 - i to je to!

Republika
Kontakt:

sri okt 26, 2016 11:16 pm

Ajzea je napisao/la:
Republika je napisao/la:Mali je bolji od Amira :D
Neka bude dobar koliko i Amir, to bi fantasticno bilo.. Ako ti, kao pitar, to kazes.. :)
Ja sam prije svega realan za razliku od pojedinaca :D Drugo mali ima gen, ima kretnje odlične, igra pametno ne troši se bez potrebe a uvijek je na pravom mjestu i gledam ga pune 4 godine, kad sam ga prvi put gledao imao je jedno 33 kile :D

Komentare o parama ću preskočiti, ko ne zna na orahu ne zna ni na tovaru

SWRA_1921
Kontakt:

sri okt 26, 2016 11:17 pm

100% si u pravu. Samo detaljan i predan rad sa tom djecom moze dati rezultat. Kao sto sam pisao u prethodnom postu. Samo nece doci sigurno

LARSSON
Kontakt:

sri okt 26, 2016 11:18 pm

1921.ba je napisao/la:.
slika

a komentar o tovaru ću preskočiti jer ne kontam :shisha:

SirAlexFerguson
Kontakt:

sri okt 26, 2016 11:22 pm

jovanmaksimovic je napisao/la:reci cu sad nesto, sto se nekima nece svidjeti, ali je opsta karakteristika nas balkanaca, i to mi se ne svidja. to je pretjerano hvaljenje svakog mladog igraca koji odigra dobru utakmicu, ili da gol ili upise asistenciju itd. samim tim sto ga od prve utakmice ili hvalimo ili kritikujemo, uticemo na razvoj tih mladih igraca. neki se ufuraju, neki ne podnesu kritiku kako treba... treba biti realistican u svemu pa i u hvalospjevima igraca... konkretno, sad neki pisu prodacemo anela za par godina za velike pare, a decko tek odigrao 10 minuta za zelju. talenat je jedno, ali bez rada talenat se gubi... podrska svim mladim igracima treba, ali ne da im su utupi u glavu da su nakon jedne utakmice vec novi messi ili ronaldo. nama balkancima nedostaje realizam onda kad je najpotrebnije, nazalost. ne kazem da su ovi mladi igraci losi, naprotiv, da jesu losi, ne bi bili sa prvim timom, medjutim, treba biti iskren i realan sa njima i raditi na tome da se poboljsaju na svakom polju igre. a mi navijaci nismo bas pomoc ako dizemo nekog ili bez razloga kritikujemo.
Baš tako. Htio sam danas opširnije pisati o Beganovicu i Hirosu, pogotovo o ovome drugom. Izbija talenat iz njega vidi se da 'joj' sve zna. Ima brzinu. Glave kao da nema. Kada god sam u Gž on sjedi u kladionici i kocka. On je vec izgubljen. Mladom igracu treba poredati prioritete i realne ciljeve, i stepenicu po stepenicu da ide, da sam vidi svoj napredak i onda ce ga cijeniti. Nije dobro da preskoci par stepenica, mozda ga i krene, ali ce ga stati kad tad. Sve svojim tokom neka ide i bude dobro. U naseg Sabana ne sumnjam, jer uz sebe ima dobre ljude, a najbitnije ima Refika. Zelim mu svu srecu, da bude okosnica Zelje u godinama koje dolaze.
:zeljeznicar1:

Ivica Osim : " Fudbal je dio nas, dio naše radosti, ponekad i tuge."

Republika
Kontakt:

sri okt 26, 2016 11:22 pm

LARS1921 je napisao/la:
1921.ba je napisao/la:.
slika

a komentar o tovaru ću preskočiti jer ne kontam :shisha:
Nisi ti bio ni u planu kad sam ja to vrtio :D

Helem složio bih se sa jovanom, ali isto tako treba i gledati ko i kako hvali nekog mladog ili utakmice ili pojedince nakon utakmice od vikenda do vikenda. Zato je jako bitno imati mišljenje, stav i najvažnije gledati sa razumijevanjem a takvih je generalno u BiH malo.

Grbavica
Kontakt:

sri okt 26, 2016 11:23 pm

jovanmaksimovic je napisao/la:reci cu sad nesto, sto se nekima nece svidjeti, ali je opsta karakteristika nas balkanaca, i to mi se ne svidja. to je pretjerano hvaljenje svakog mladog igraca koji odigra dobru utakmicu, ili da gol ili upise asistenciju itd. samim tim sto ga od prve utakmice ili hvalimo ili kritikujemo, uticemo na razvoj tih mladih igraca. neki se ufuraju, neki ne podnesu kritiku kako treba... treba biti realistican u svemu pa i u hvalospjevima igraca... konkretno, sad neki pisu prodacemo anela za par godina za velike pare, a decko tek odigrao 10 minuta za zelju. talenat je jedno, ali bez rada talenat se gubi... podrska svim mladim igracima treba, ali ne da im su utupi u glavu da su nakon jedne utakmice vec novi messi ili ronaldo. nama balkancima nedostaje realizam onda kad je najpotrebnije, nazalost. ne kazem da su ovi mladi igraci losi, naprotiv, da jesu losi, ne bi bili sa prvim timom, medjutim, treba biti iskren i realan sa njima i raditi na tome da se poboljsaju na svakom polju igre. a mi navijaci nismo bas pomoc ako dizemo nekog ili bez razloga kritikujemo.
to je to.
lijepo je kad te raja pohvali, ali od toga se ne živi i ta "slava" kratko traje. ukoliko ne držiš nivo ili u njegovom slučaju ne napreduješ lahko se ta ista raja koja te hvalila okrene protiv tebe. imaš kamaru primjera u našoj ekipi, od memije, bekrića, lendrića, vece...

@SirAlexFerguson meni je mali hiroš isti tip igrača ko jamak. zna joj sve, ali nije dobar psihički.
Ko nas je kleo, nije dangubio.

SirAlexFerguson
Kontakt:

sri okt 26, 2016 11:26 pm

Grbavica je napisao/la:
to je to.
lijepo je kad te raja pohvali, ali od toga se ne živi i ta "slava" kratko traje. ukoliko ne držiš nivo ili u njegovom slučaju ne napreduješ lahko se ta ista raja koja te hvalila okrene protiv tebe. imaš kamaru primjera u našoj ekipi, od memije, bekrića, lendrića, vece...

@SirAlexFerguson meni je mali hiroš isti tip igrača ko jamak. zna joj sve, ali nije dobar psihički.
Ja bi volio kada bi ga vratili nama, ali stegnuti ga i na terenu i van terena maximalno, ako hoce da bude nesto od njega. Ako nece onda je do njega.
Propustio sam napisati, danas umalo da zabije gol za Zelju sa 30ak metara, sreca pored gola je išla. Valjda srce vuce, sta li. :)
:zeljeznicar1:

Ivica Osim : " Fudbal je dio nas, dio naše radosti, ponekad i tuge."

Pinkii
Kontakt:

slika

Za Siroki spremni slika slika

Sent from my GT-I9060I using Tapatalk
SARAJEVSKI PLAVI :zeljeznicar1:

LARSSON
Kontakt:

Glaj pitara što u šiframa priča :shisha:

Da ponovimo, po dva žuta kod slobode:
stjepanovic, skahic, hasanović, todorovic, kostić, govedarica, veselinovic, grahovac, subic, krpic,

Igraju sljedeću u gostima protiv Viteza, pa dolaze nama. Stjepanović se danas povrijedio, Ordagić nije igrao isto zbog povrede, ali će vjerovatno do tada biti spreman.

1921.ba
Kontakt:

sri okt 26, 2016 11:34 pm

larse to snimak ili ?
Web: www.1921.ba
FB: 1921.ba
Instagram: 1921.ba

dimitrijevic

sri okt 26, 2016 11:36 pm

Sportski ambijent, prijateljski nastrojen domacin i njihova zandarmerija. Mi smo bili dominantni kao i na Grbavici, a oni su bas grozni. Onaj Rovcanin je katastrofalan. Kod nas nista novo u odnosu na prethodne utakmice. Izdvojio bih Bogicevica koji je uzimao na iskustvo njihove napadace i igrao dobro. Zeric ne igra na svojoj poziciji tj. igra desno krilo, a on to nije, pa tako nije nista ni pokazao. Osmankovic je solidan i moze se na njega racunati, a najvise me dojmio Besirevic, djeluje kao moderan bek sa dugim korakom i skolovan. Moja neka zelja je da on bude prvi izbor iduce polusezone ili najkasnije godine na lijevoj strani. Fali mu nekih stvari, ali stvarno je potencijal. Ovaj sto je dao gol ne moze jos igrati, simpatican je ali nista sad specijalno. U svakom slucaju medju osamnaest moraju biti Zeric, Mujagic, Besirevic i Osmankovic odnosno barem trojica, a ovi mrtvaci na ozivljavanje. Miro i jedan pravi igrac pod uslovom da je kvalitetan lijevi bek ili krilo ili desetka ili da trojicu nadjemo sto je objektivno tesko i skupo i to je to za naredni prelazni rok. Za ove preplacene ne znam sta ce biti uglavnom nece se puno osjetiti ako budu falili Jahic, Bekric ili Secerovic. Treba dodati i cinjenicu da Ugljesa i Memija mogu dosta bolje, pa mozda dobijemo i dva osvjezenja na proljece. Moze i bod u Sirokom, ali sa sva tri ozbiljno cemo se prikljuciti plemicima.
Mirza Rascic !

LARSSON
Kontakt:

sri okt 26, 2016 11:37 pm

1921.ba je napisao/la:larse to snimak ili ?
Nemo zaebavat :D

Nego ko je asistirao Mujagiću za gol?

dimitrijevic

sri okt 26, 2016 11:47 pm

LARS1921 je napisao/la:

Bio je prekid neki i guzva. Bekric je centrirao cini mi se i do njega je dosla lopta na drugoj stativi, a ne znam da li je ko dirao.
Mirza Rascic !

LARSSON
Kontakt:

sri okt 26, 2016 11:47 pm

dimitrijevic je napisao/la:
LARS1921 je napisao/la:

Bio je prekid neki i guzva. Bekric je centrirao cini mi se i do njega je dosla lopta na drugoj stativi, a ne znam da li je ko dirao.
Hvala :palacgore:

Plavi orkestar
Kontakt:

sri okt 26, 2016 11:53 pm

Dobra ova naša omladina.Neka ostanu cvrsto na zemlji,redovan trening,sportski zivot i bit ce nešto od njih.Nadam se da menadzeri i roditelji nece stati na put njihovom razvoju.
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja".

Tryg
Kontakt:

čet okt 27, 2016 12:00 am

THE COUNTDOWN HAS ENDED!
Tvoje NE ucinilo te legendom! R.I.P Josko Domorocki!

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 5 gostiju.

Prijava