sri okt 26, 2016 7:31 pm
@Jovane, Stanić je dobio žuti karton kod naših. Vidim pitao si par stranica unazad.
Sto se tice doceka navijaca, kluba i svega sto se veze sa ovim klubom, fantasticno. Vidjelo se koliki je Željo.
Škole mislim da su bile puste danas od 15:00-17:00h. Opravdace se casovi djeci, kud ce bolje opravdanje nego "Isao gledati Zelju".
Nazalost mnoga ta djeca nemaju priliku cesto da uzivo gledaju Želju i slusaju MANIJAKE, danas kada manijaci 'otpjevaju' nesto i stanu na momenat, cujes aplauz upucen njima. Odusevljenje medju mališanima, a i medju starijom rajom.
Dosta raje se na promasaj Zelje trzalo kao da igraju protiv recimo Sarajeva a ne protiv njihovog kluba. I Zaista uzivanje je bilo prisustvovati danas.
Citav zivot sam zivio u Goraždu, sad sam na relaciji Goražde-Sarajevo i danasnji dan mi je poseban, eto na oko nebitna utakmica al je samo ime Željo predstavljalo nesto posebno. Ne pamtim više policije i zastite na jendoj utakmici u Goraždu, to nije iz straha od belaja ili od ne daj boze manijaka, nego iz razloga da sve prodje dobro, da dobro ugostimo i manijake i klub. I mislim da je Goražde položilo ispit, i da su svi zadovoljni otisli u Sarajevo. Od Gosp. Šiljka, do zadnjeg navijača.
Hvala i za parolu na pocetku utakmice.
To bi bilo to otpriliek sto se tice desavanja prije utakmice i do pocetka, sada malo o igri.
FEJZIC-nije imao mnogo posla, ali odradio je sta se trazi od njega, galamio je sto mi se svidja. I on se nakon nekog vremena vratio u Goražde, tu je branio jedno vrijeme, kada je spiker govorio njegovo ime, cuo se neki 'stidni' aplauz, to je znak da se publika sjeca i to je fino.
OSMANKOVIC- nisam imao priliku da ga pratim ranije, nisam toliko upoznat njegovim kvalitetima. Ono sto mogu reci za danas, da nije imao puno konkretnog posla, moje licno misljenje da nije jos blizu prvog sastava. Građom možda i jeste, ali psihom i igrom nije. Par puta mu je pobjegao igrač kod prekida, dosta nabijanja lopte, dosta nesigurnosti kad je lopta u nogama. ( Treba biti iskren i reci da je teren bio tezak). Ako mu je to opravdanje. Daleko od toga da nema talenta, ali mislim da nije jos uvijek za uže konkurencije.
BOGIČEVIĆ- Pratio sam ga posebno danas jer me interesovalo kako ce izgledati. Jako dobro i jako sigurno i autoritativno. Goražde nije kapacitet da bi na osnovu toga ocjenjivali i Bogija, ali moram istaci da je icjelu utakmicu bio "drugi kapiten" i par puta vrisnuo na Dzenisa i na Stanica. Sve sa razlogom. Fali mu fizicke spreme, kad se napuca moze pomoci, definitivno. Iskustva ima i to se vidi iz aviona.
STANIĆ- Po meni najlošiji pojedinac danas, nista cime bih bio zadovoljan. Par puta je ispao nazad, naprijed nista nije uradio. Slabo.
BEŠIREVIĆ-Kad je krenula utakmica, proleti ko GIGGS kroz trojicu. Rek'o ovo je munja. Odradio solidno, imao par ubacaja, jedan jako loš u drugom poluvremenu. Nazad solidan. Uglavnom dobro ce mu doci i vidi se da mu dosta znaci nastup. Samo neka nastavi raditi.
ŠEČEROVIĆ- necu njegovu igru puno komentarisati, opet cu reci bio je jako loš teren i shvatim kada nekad lopta odskoci, ali ne razumijem da on svaki put pri primanju lopte nju nekako odigne pa je smiruje pa dodaje. Ne svidja mi se nikako, baš me razocarao od pocetka sezone pa do danas. Sto se mene tice daleko mu kuca od Grbavice, daj Boze da me demantuje.
BEKRIĆ- Ne znam, tesko mi je biti objektivan, volim ga pravo, ali bojim se da je njegovo proslo. Nekako sticem dojam da je u glavi jos uvijek onaj stari Bekrić i ima viziju sta treba uraditi, ali fizicki to ne moze da uradi i onda sliejde greske. Kada bi mogao promjeniti nacin svoje igre i prilagoditi je svom "tijelu" mislim da bi mogao pomoci. Par neozibljnih stvarij e uradio danas i Slavku sam pratio, odmahivao je ruakma i mahao glavom. Nije bio sretan.
BEGANOVIĆ- On je danas poceo utakmicu iza napadaca, pa je onda dobrih 70 minuta "glumio" Blagojevića, samo u dosta losijem izdanju. Ne treba kuditi momka, nije njegova pozicija, ali nista specijalno. Polagao sam velike nade u njega, od onog debija na Grbavici pa do unazad nekog vremena, ali mislim ako nastavi ovako raditi da nema od njega nista.
LAZIĆ- Nista specijalno nije uradio, imao je jedan dobaar sut i to je to.
ZERIC- Kad dotakne loptu vidiš da zna. DRAGULJ. Pokusavao je, radio, vracao se pomagao odbrani. Sve u svemu, za njegove godine, dosta dobra partija, pravi Dragulj, dozirati mu minutazu, napucati ga jos malo i samo je nebo granica.
NIKOLIC- Jako, jako dobra partija. Borio se dole protiv dva veća stopera, izvalio po loptu, odigravao duple pasove. Imao finu sansu, nije pogodio. Uglavnom prolazna ocjena.
MUJAGIĆ- Nista posebno, vidi se da nije spreman za prve ekipe, treba jos snage pa bi se mogao nadati necemu.
SABANADZOVIC- Gledam neki decko se sprema, prisao mu SLAVKO prica prica, na kraju kad je zavrsio blagi "samar" mu udari, ono kao "hajde mali". Mali udje, 10ak sekundi kasnije primi loptu, prodje jednog, na trenutak mi se ucini izgubice je , probi se nekako do golmana i gol. Klupa skocila, svima drago. Meni drago. Aplauz citavih tribina. Ljepota.
Sto se tice HIROSA u timu Gorazda, viid se da zna lopte, nikad to nije bilo upitno, upitna je glava. Zaboravi da je na utakmici pa ga nema nikako, onda se probudi sa par dobrih poteza i onda opet nestane. Napucao je slucajno Bekrića i ovaj facu napravio kao da je ljut, i onda se nasmijao i zagrlio ga. Lijepo od Samira. Ovome je puno znacilo vidjelo se.
Eto to bi bilo to, izvinjavam se na dugom postu.
Ivica Osim : " Fudbal je dio nas, dio naše radosti, ponekad i tuge."