Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

Format
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pon okt 24, 2016 9:28 am

Daj ba necemo cirkus od kluba pravit.

teteac8684
Kontakt:

pon okt 24, 2016 9:39 am

MIRO MAJSTORE, MIRO MAJSTORE!!!

Hurmasica
Kontakt:

pon okt 24, 2016 9:52 am

Ma protiv Goražda od prve minute gurnuti Kemu, Beširevića, Žeru, Lazića, Mujagu.
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

salle86
Kontakt:

pon okt 24, 2016 9:57 am

Leon_Professional je napisao/la:
storm_raider je napisao/la:Protiv Gorazda ce igrati Osmankovic. Mujagic i Zeric naravno.
Nadam se da hoce. Pa da vidimo da li Kemo vrijedi toliko koliko se prica.
Zera ce ga opet dati siguran sam.
Treba i Besirevica povest, pa dati i njemu sansu nekad tokom igre ako ne moze odmah.
Mi protiv Goražda moramo pobjediti. Nebitno što smo već prošli i što nam odgovara i porazi3-0 :D
Jer Željo je veliki klub, najveći u državi. Polahko opet vraćamo strah protivnicima i svaki kiks protiv usudiću se reći poluamatera je veliki korak u nazad. A to nam ne treba. Jer sigurno neće Lištici biti lahko psihički kad znaš da ti protivnik već 10 utakmica u nizu ne zna za poraz.
Da treba forsirati mlade igrače treba, mora se. Prvi sam za to pa i po cijenu titule :)
Ali isto tako smatram da nije forsiranje kad ih ubaciš sve od početka pa te jedno Goražde pobjedi. U takvom meču neće omladinac puno naučiti, više će se napatiti a i srozati samopouzdanje. Dok recimo ako igra u paru sa nekim iskusnim, kvalitetnim prvotimcem izgledaće dosta bolje a i može naučiti kako igrati timski (primjer Memija sa Stevanovićem).
Tako da sam opet za jednu "opreznu" formaciju gdje bi počeli sa ekipom koja bi u principu trebala biti (i takva dosta) jača od protivnika, recimo sa Kemom u odbrani zajedno sa Bokom (isključivo ovaj jer je već odmorio protiv Olimpika), Mujagom u napadu i recimo Žerom kao nekom 10-kom gdje ga u vezi mogu nadopunjavati Marković i Šećerović.
U zavisnosti od rezultat nek uđe i Beširević na beka, pa i Đenis negdje :) nebitno, mada je on već prekaljen i ne može u isti koš sa ovim gore nabrojanim.
Eto neko moje razmišlja za kup :)
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

Pinkii
Kontakt:

pon okt 24, 2016 9:58 am

http://www.klix.ba/sport/nogomet/osmank ... ook+status

Sent from my GT-I9060I using Tapatalk
SARAJEVSKI PLAVI :zeljeznicar1:

boccaccio
Kontakt:

pon okt 24, 2016 9:59 am

Drago mi je da ih je Slavko iskritikovao nakon utakmice. Drugo poluvrijeme je zaista bilo neozbiljno. Dugogodisnja boljka Zelje je sto kada imamo neki rezultat koji je dobar po nas, automatski prestanemo da igramo. Mi smo drugo poluvrijeme izgubili 1-2, i prava je sreca da smo imali to prvo poluvrijeme. Pristup je bio neozbiljan. Hajde, imamo te bodove, to je najvaznije, ali se nadam da su igraci svjesni koliko vise moraju pruziti na sljedecoj prvenstvenoj utakmici.

Gledam pred utakmicu zagrijavanje i posmatram Blagojevica i Stevanovica kako su u paru. rade duge lopte jedan prema drugom. Onako stoje u mjestu, lagano na prstima, ali ne micu sa pozicija ni par cm koliko su te lopte precizne od obojice. Blagojevic uputi dugu loptu, Mico stoji i primi je, pa mu vrati, Blagoje stoji i primi je. Lijepo bilo vidjeti, precizno, fina duga lopta, nimalo ne odstupa od putanje, tamo gdje je igrac, tu lopta dodje, doslovno na nogu. Kazem jaranu, vidi sto ovo fino rade, on pogleda i odgovori mi, fakat dobro, ali vidjeces na utakmici.
Za glavu sam se hvatao kako je to na utakmici lose bilo. Blagojevic je imao 4 ili pet takvih pokusaja, i nijedan nije uspio. Ne znam kakve su to barijere ili pritisci, ali prosto je nemoguca razlika. Ti vidis da on zna, da moze da joj radi sta hoce, opusteno, fino, precizno, a na utakmici bez dobrog dugog pasa, a cesto sada i kratki pas bude problematican za njega.
Isto tako sam primijetio i gledao svaki put kada Ugljesa ima loptu u posjedu, ja sam pogledao u Slavku. I svaki put je Slavko negodovao nakon sto se Ugljesa oslobodi iste. To mi je bilo isto jako interesantno
Rijec dvije i o Memiji. Stvarno je to izgledalo sa puno zelje i borbeno sa njegove strane, ali on prodje i odradi prema naprijed sve dobro i kada treba da naplati sav taj trud, on ubacajem baci sve u vodu. Pri tome bocna strana ostane nezasticena u odbrani. Pa mora punim trkom da se vraca. Velik promet a mala zarada. U cemu je onda Memija bio dobar ovu utakmicu? Kakvu vrijednost je dao sam sebi i ekipi na terenu ako je tako prolazio a mlatio centarsut bez ikakve veze gdje na kraju nista nije uspjelo. Bio je dobar u svojoj borbenosti i u zelji za igrom prema naprijed. Ali to nije pomoglo ekipi nikako. Znaci nije bio konkretan za ono sto je naumio, postujem apsolutno njegovu zelju da nesto ofanzivno pomogne i da to dobro uradi, ali trening za to sluzi, neka ostane malo i neka vjezba pola sata dnevno, neka se nadogradjuje, to se na kraju moze isplatiti. Da li on tako razmislja u svojoj glavi, ne znam, ne vidim da ostaje i da vjezba, moguce da smatra da je ovo dovoljno od njega.

Ali generalno, ne mogu reci da sam nezadovoljan jer smo pobijedili. Dobili smo prijeko potrebne bodove, sada smo u takvoj situaciji da bodovi zlata vrijede, a onako kada sam gledao utakmicu, stekao sam utisak da ovi bodovi ipak nisu nimalo bili upitni i pored silne opustenosti kod igraca. Pa to nekako ohrabruje, da smo dosli u situaciju da nesto i rutinski uzimamo. Zao mi je samo sto smo propustili da ovaj put pred vazne utakmice koje slijede, mi nadogradimo samopouzdanje jednim dobrim rezultatom i pobjedom sa vise golova razlike, a imali smo mogucnost za to.

ChWilla
Kontakt:

pon okt 24, 2016 10:28 am

možda je i bolje što nisu, kod nas i nema razlike između samopouzdanja i "lako ćemo".
gradi željo boli te *****

Hurmasica
Kontakt:

pon okt 24, 2016 10:38 am

Kad smo kod te priče oko omladinaca, sad opet gledam ovaj izvještaj kada smo igrali protiv Salzburga ovdje na Grbavici, i primijetio sam jedan detalj pa ako može neko da mi to malo pojasni. Šta ovo Kemo ludi uradi na 1:40? Na snimku, lijevo. :rofl1: :rofl1:

[video]https://www.youtube.com/watch?v=RUiV4vPHAsc[/video]
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

pile87
Kontakt:

pon okt 24, 2016 10:44 am

slika
Mi ćemo opet doći!
Doći ćemo opet u sjaju sunca.
Što se već sada rađa.
Zbijeni k'o mrka teška prijetnja
i s razvitim jedrima nove snage.

Pinkii
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

pon okt 24, 2016 10:45 am

Hurmasica je napisao/la:Kad smo kod te priče oko omladinaca, sad opet gledam ovaj izvještaj kada smo igrali protiv Salzburga ovdje na Grbavici, i primijetio sam jedan detalj pa ako može neko da mi to malo pojasni. Šta ovo Kemo ludi uradi na 1:40? Na snimku, lijevo. :rofl1: :rofl1:

E ne mogu da vjerujem HAHAHAHAAHAHAHAHA slika slika

SARAJEVSKI PLAVI :zeljeznicar1:

Omar500
Moderator
Kontakt:

pon okt 24, 2016 10:47 am

Hurmasica je napisao/la:Kad smo kod te priče oko omladinaca, sad opet gledam ovaj izvještaj kada smo igrali protiv Salzburga ovdje na Grbavici, i primijetio sam jedan detalj pa ako može neko da mi to malo pojasni. Šta ovo Kemo ludi uradi na 1:40? Na snimku, lijevo. :rofl1: :rofl1:

AHAHAHAHA, ovo prvi put vidim, sta je ovo ba, mogo sve kosti polomit komotno odjednom :rofl: :rofl:
Prati li neko Hajdarevica, kako igra?
E moj Mehmed-beže Mehmedpašiću – Grbavica, da je samo vidiš kako sada blista!

Ne u banci! Ne u stranci! Ne u zamci! Na distanci! - dAk

Praise the sun \[T]/

What can change the nature of a man?

dell21
Kontakt:

pon okt 24, 2016 10:50 am

Pinkii je napisao/la:http://www.klix.ba/sport/nogomet/osmank ... ook+status

Sta se sve nece procitati.

Plava Porodica
Kontakt:

pon okt 24, 2016 11:15 am

Dobit cemo svaku do zimske pauze :kafa:
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

GoodisonPark
Kontakt:

pon okt 24, 2016 11:34 am

Vidim Slavko kritikuje na sav glas i neka malo da se zna šta i kako, a ja sam generalno zadovoljan nakon Olimpica, pokušavali smo igrati i nije bilo mnogo nabijanja lopte, dosta kombinatorike i to za naše uslove poprilično uspješne. Pobjeda ni jednog trenutka nije došla u pitanje a raduje i Mirin gol ljevicom, mislim daleko najbolji gol ovog vikenda u evropi.

Nakon 100 godina odgledao tekmu sa Juga na poziv nekoliko prijatelja tako da znate da važi godišnja sa sjevera i za Jug :D
Lijepo je bilo a posebno je štimung navijanju dao D sektor :palacgore:
Željo samo Željo!!!

Bekrija majstore goodison je uz tebe!

Europa League - We are coming!

Jaozinho22

pon okt 24, 2016 12:00 pm

Omar500 je napisao/la:

AHAHAHAHA, ovo prvi put vidim, sta je ovo ba, mogo sve kosti polomit komotno odjednom :rofl: :rofl:
Prati li neko Hajdarevica, kako igra?
Odlično igra....70 broj u juniorima. Na derbiju bio jedan od boljih pojedinaca,brz lijepi mu se lopta za nogu nisko težište...moglo bi biti sta od njega.
KLUB NAJVEĆI,
NAVIJAČI NAJBOLJI,
Gospodine Adžeme, ne dozvolite da ''neko'' pere svoj prljav veš preko Vas !

,,To je naš stadion, mi svaki put dajemo onoliko koliko mi smatramo da trebamo dati ! KRAJ PRIČE''
Amar Osim.

Rodom s mejtaša
Kontakt:

pon okt 24, 2016 12:11 pm

GoodisonPark je napisao/la:Vidim Slavko kritikuje na sav glas i neka malo da se zna šta i kako, a ja sam generalno zadovoljan nakon Olimpica, pokušavali smo igrati i nije bilo mnogo nabijanja lopte, dosta kombinatorike i to za naše uslove poprilično uspješne. Pobjeda ni jednog trenutka nije došla u pitanje a raduje i Mirin gol ljevicom, mislim daleko najbolji gol ovog vikenda u evropi.

Nakon 100 godina odgledao tekmu sa Juga na poziv nekoliko prijatelja tako da znate da važi godišnja sa sjevera i za Jug :D
Lijepo je bilo a posebno je štimung navijanju dao D sektor :palacgore:
Solidno se igralo još po onakom terenu. Nije uopšte problem igra problem je nekvalitet pojedinaca odnosno veliki disbalans. Imaš igrača koji igra vrhunski i gotovo da može igrati gdje hoće i još par njih koji su top za ovu ligu, a onda s druge srane imaš nekolicinu koji nikad više neće ni zaigrati za bolji klub od Želje, a imaš i kojima je federalna mjera. Davno sam rekao da Željo na svim pozicijama mora imati igrače koji su top 3 u ligi na tim pozicijama i naravno dobrog trenera ako hoćemo da nešto uzmemo. Mi trenutno imamo dobrog trenera i nekolicinu igrača koji su top, ali ih imamo koji nisu ni među top 8 na svojim pozicijama. Da se ne gađam imenima znate sve. Dobar trener može dati koeficijent ekipi (izmišljam ne znam kako da to nazovem) pa ako recimo ekipa vrijedi realno lupam 7.5 na nekakvoj skali pa je dobar trener pomnoži sa 1.2 dobiješ ekipu vrijednosti 9. Primjer je Atletico kojeg je Simeone tako pomnožio da se nosi bare-bare za Reaom i Barcom. Međutim i to množenje ima limite. Ne možeš ti kloca koji vrijedi 0,2 pomnožiti ni sa čim realnim da on njega bude nešto na terenu. Dakle, moj zaključak još nam fali kvaliteta na određenim pozicijama da bi se moglo zadominirat. E sad imamo li mogućnosti za to pojma nemam. S druge strane možeš imati levata za trenera koji kad te pomnoži nemate nigdje (ni ovo nam nije strano) , da mu daš Realovu ekipu on bi je sje.bo.
Sa ovim što imamo bit će gutavo svaku kao što i vidimo pa nekad ćeš dobiti nekad nećeš i tako u krug. Tako će biti i u Širokom, troznak je u igri. U prilog nam ne ide što domaćinu baš gori i suđenje koje godinama generalno (ne mislim samo na predstojeću tekmu) uzevši nas je.be i dobijamo manje nego što nam pošteno pripada. I suđenje te isto pomnoži. Nas već godinama množi koeficijentom koji je manji od 1, dakle kradu nas. One godine kad je pitarluk uzeo titulu mi smo uzeli najviše bodova na terenu, ali kakva korist kad nas je suđenje pomnožilo sa 0,x i plus što su pokupovali sve što nisu mogli dobiti i na kraju kad se sve sabere mi ga flautnuli iako smo trebali biti prvi. Ukratko, multidisciplinarna problematika u kojoj mi trenutno imamo samo dobrog trenera i pola ekipe. Nažalost, složit ćete se, to je dovoljno samo za grčevitu borbu za Evropu.

Eisenbahner1921
Kontakt:

pon okt 24, 2016 12:41 pm

Generalno utakmice između nas i Širokog su bile lijepe za oko i nešto čemu bi naša liga trebala težiti. Međutim, i mi i oni su zbog otvorene igre često gubile bodove na gostovanjima. Sjetite se prošle godine kad su hor i Tifa otpjevali Grbavicu da su nas prvih 15 minuta stisli te da Lendrić nije zabio možda bi utakmica otišla u drugom smjeru. Trenutno svaki bod nam je jako bitan, te sam mišljenja da bismo trebali primijeniti taktiku Zrinjskog u ovakvim utakmicama. Zatvoriti nazad, a naprijed šta bude. Sigurno da ćemo imati par šansi, a na nama je da ih iskoristimo. To je odlika velikih ekipa, ekipa koji pucaju visoko. Lako ćemo kasnije ganjati ljepotu, ali nama su bod(ovi) iz ŠB jako bitni.
Nije Željo mahalski klub, jer već odavno je prerastao i svoje naselje i svoj grad i svoju zemlju, okuplja navijače odasvuda, ali jest klub iz mahale. Željo je klub svoje Grbavice

ChWilla
Kontakt:

pon okt 24, 2016 12:46 pm

ne možemo mi o ljepoti pričati kad još nemamo ni rezultat. igra prema naprijed se značajno popravlja i šansi će sigurno biti. lendriću ako je dobar i "dozvan" može biti dosta i jedna (npr. kao u tuzli u prvenstvu prošle godine). međutim zadnja utakmica je pokazale velike slabosti odbrane, naročito protiv bržih igrača i težište mora biti da se to popravi koliko je moguće.
gradi željo boli te *****

GoodisonPark
Kontakt:

pon okt 24, 2016 12:49 pm

Mejtaš, stoji to što kažeš, djeluje kao da Slavko zna šta radi i zimski prelazni rok bi mogao podići taj naš koeficijent kvaliteta na veći nivo. Do tada u ovo preostalih kola skupiti što je moguće više bodova i na proljeće sa par pojačanja ući sa jačom ekipom.

Čovićevi puleni su po meni dotakli svoj zenit i njihov pad je samo pitanje vremena, nemaju oni neki aman zaman kvalitet već samo uigranost i kontinuitet što bi sa Petrovićem i mi mogli imati već na proljeće. Sjetimo se da smo ih i sa Mulalićem i (Kostićem prvo poluvrijeme) razbijali na Grbavici i pod BB nekoliko puta ih je sreća spašavala a jednom i Skakić kad je bezveze isključio Mladenovića.

Ništa nije gotovo i ništa nije izgubljeno, moramo se sad i mi navijači pregrupisati i pomoći ekipi maksimalno u ovih preostalih 5 utakmica. Naravno to se ne može piskaranjem po forumu već konkretno dolaskom na utakmice, ova posjeta protiv Olimpica nam ne ide na čast, znam i da je raja bila razočarana nekim utakmicama pa i derbijem ali to je iza nas i sad nije vrijeme za suprotstavljene stavove po bilo kom pitanju već nam je potrebno jedinstvo na svim poljima.
Željo samo Željo!!!

Bekrija majstore goodison je uz tebe!

Europa League - We are coming!

Eisenbahner1921
Kontakt:

pon okt 24, 2016 12:51 pm

Baš zbog toga i govorim da se ne otvaramo onako kako znamo, onako kako se očekuje od šampiona :D Što se mene tiče, neka igramo kao što igramo na derbiju, gdje je bitnije sačuvati svoj gol nego ga zabiti. Lendrić je mačka, ako bude svoj on nam je igrač više, posebno otkad više nije žuti :)
Nije Željo mahalski klub, jer već odavno je prerastao i svoje naselje i svoj grad i svoju zemlju, okuplja navijače odasvuda, ali jest klub iz mahale. Željo je klub svoje Grbavice

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 16 gostiju.

Prijava