pon okt 24, 2016 9:59 am
Drago mi je da ih je Slavko iskritikovao nakon utakmice. Drugo poluvrijeme je zaista bilo neozbiljno. Dugogodisnja boljka Zelje je sto kada imamo neki rezultat koji je dobar po nas, automatski prestanemo da igramo. Mi smo drugo poluvrijeme izgubili 1-2, i prava je sreca da smo imali to prvo poluvrijeme. Pristup je bio neozbiljan. Hajde, imamo te bodove, to je najvaznije, ali se nadam da su igraci svjesni koliko vise moraju pruziti na sljedecoj prvenstvenoj utakmici.
Gledam pred utakmicu zagrijavanje i posmatram Blagojevica i Stevanovica kako su u paru. rade duge lopte jedan prema drugom. Onako stoje u mjestu, lagano na prstima, ali ne micu sa pozicija ni par cm koliko su te lopte precizne od obojice. Blagojevic uputi dugu loptu, Mico stoji i primi je, pa mu vrati, Blagoje stoji i primi je. Lijepo bilo vidjeti, precizno, fina duga lopta, nimalo ne odstupa od putanje, tamo gdje je igrac, tu lopta dodje, doslovno na nogu. Kazem jaranu, vidi sto ovo fino rade, on pogleda i odgovori mi, fakat dobro, ali vidjeces na utakmici.
Za glavu sam se hvatao kako je to na utakmici lose bilo. Blagojevic je imao 4 ili pet takvih pokusaja, i nijedan nije uspio. Ne znam kakve su to barijere ili pritisci, ali prosto je nemoguca razlika. Ti vidis da on zna, da moze da joj radi sta hoce, opusteno, fino, precizno, a na utakmici bez dobrog dugog pasa, a cesto sada i kratki pas bude problematican za njega.
Isto tako sam primijetio i gledao svaki put kada Ugljesa ima loptu u posjedu, ja sam pogledao u Slavku. I svaki put je Slavko negodovao nakon sto se Ugljesa oslobodi iste. To mi je bilo isto jako interesantno
Rijec dvije i o Memiji. Stvarno je to izgledalo sa puno zelje i borbeno sa njegove strane, ali on prodje i odradi prema naprijed sve dobro i kada treba da naplati sav taj trud, on ubacajem baci sve u vodu. Pri tome bocna strana ostane nezasticena u odbrani. Pa mora punim trkom da se vraca. Velik promet a mala zarada. U cemu je onda Memija bio dobar ovu utakmicu? Kakvu vrijednost je dao sam sebi i ekipi na terenu ako je tako prolazio a mlatio centarsut bez ikakve veze gdje na kraju nista nije uspjelo. Bio je dobar u svojoj borbenosti i u zelji za igrom prema naprijed. Ali to nije pomoglo ekipi nikako. Znaci nije bio konkretan za ono sto je naumio, postujem apsolutno njegovu zelju da nesto ofanzivno pomogne i da to dobro uradi, ali trening za to sluzi, neka ostane malo i neka vjezba pola sata dnevno, neka se nadogradjuje, to se na kraju moze isplatiti. Da li on tako razmislja u svojoj glavi, ne znam, ne vidim da ostaje i da vjezba, moguce da smatra da je ovo dovoljno od njega.
Ali generalno, ne mogu reci da sam nezadovoljan jer smo pobijedili. Dobili smo prijeko potrebne bodove, sada smo u takvoj situaciji da bodovi zlata vrijede, a onako kada sam gledao utakmicu, stekao sam utisak da ovi bodovi ipak nisu nimalo bili upitni i pored silne opustenosti kod igraca. Pa to nekako ohrabruje, da smo dosli u situaciju da nesto i rutinski uzimamo. Zao mi je samo sto smo propustili da ovaj put pred vazne utakmice koje slijede, mi nadogradimo samopouzdanje jednim dobrim rezultatom i pobjedom sa vise golova razlike, a imali smo mogucnost za to.