Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Plava Porodica
Kontakt:
Status: Offline

Re: Zeljo na FM-u

čet jul 28, 2016 12:29 am

Bela_King je napisao/la:Ee da sam bar :roll: . Eto, prod'o sam Memiju za 1.5m. Hajradinovic na meti, valjda ga uspijem dovesti. U odbrani sam bas taraba, u vezi i napadu imam slatke muke xD Bice ss samo da sta jos pametno napravim :rofl:
Dobro si Memiju utrpo.. poslušaj me dovedi Sašu Lukića iz Partizana,ako ne možeš ove sezone,dovedi sljedeće.
Taj frajer ubjedljivo najbolji igrač Balkana postane.. Prodaš ga za miminalno 10mil eura.. :)
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

Bela_King
Kontakt:

čet jul 28, 2016 12:37 am

Plava Porodica je napisao/la:
Bela_King je napisao/la:Ee da sam bar :roll: . Eto, prod'o sam Memiju za 1.5m. Hajradinovic na meti, valjda ga uspijem dovesti. U odbrani sam bas taraba, u vezi i napadu imam slatke muke xD Bice ss samo da sta jos pametno napravim :rofl:
Dobro si Memiju utrpo.. poslušaj me dovedi Sašu Lukića iz Partizana,ako ne možeš ove sezone,dovedi sljedeće.
Taj frajer ubjedljivo najbolji igrač Balkana postane.. Prodaš ga za miminalno 10mil eura.. :)
Ja njega nemam, ne znam kako :palacdole:
:zeljeznicar1: Kad stane srce moje i Bog mi sklopi oči, zakucat će bar još jednom i s neba će za te doći :zeljeznicar1:

Jaozinho22

čet jul 28, 2016 2:29 am

@Bela_King, dobrodošao :kafa:
Vidi Jel ti učitana JSL.
Selam za ostale FM-ovce :kafa:
KLUB NAJVEĆI,
NAVIJAČI NAJBOLJI,
Gospodine Adžeme, ne dozvolite da ''neko'' pere svoj prljav veš preko Vas !

,,To je naš stadion, mi svaki put dajemo onoliko koliko mi smatramo da trebamo dati ! KRAJ PRIČE''
Amar Osim.

Bela_King
Kontakt:

čet jul 28, 2016 9:26 am

Jaozinho22 je napisao/la:@Bela_King, dobrodošao :kafa:
Vidi Jel ti učitana JSL.
Eh eto ti konja :psujem: Sad moram čekati kraj sezone, zaboravih aktivirati lige xD Nego **** Barcu kako igram, Stanić bolji od Dani Alvesa :rofl1: :zeljeznicar1:
:zeljeznicar1: Kad stane srce moje i Bog mi sklopi oči, zakucat će bar još jednom i s neba će za te doći :zeljeznicar1:

Plava Porodica
Kontakt:

pet jul 29, 2016 12:51 am

Bela_King je napisao/la:
Vidi Jel ti učitana JSL.
Eh eto ti konja :psujem: Sad moram čekati kraj sezone, zaboravih aktivirati lige xD Nego **** Barcu kako igram, Stanić bolji od Dani Alvesa :rofl1: :zeljeznicar1:
Ljetni prelazni rok, Sašu Lukića istog trena kupi, čim ti ubace lige :kafa: :cigara:
SAŠAAAAAAAAAA MAJSTOREEEEEEEEEEEEEEEE
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

Bela_King
Kontakt:

pet jul 29, 2016 9:42 am

Plava Porodica je napisao/la:
Bela_King je napisao/la:
Vidi Jel ti učitana JSL.
Ljetni prelazni rok, Sašu Lukića istog trena kupi, čim ti ubace lige :kafa: :cigara:
SAŠAAAAAAAAAA MAJSTOREEEEEEEEEEEEEEEE
Još kad bih ja znao ekran slikati :r PrtScr i neće baš :ne:

Jaozinho22

pet jul 29, 2016 11:04 am

Alt+f9 ako si na laptopu onda Fn Alt +f9
SASA LUKIC U TORINU ZA 1,5 MIL EVRA.
Sašoljupci @Leon i @PP na aparatima :ganja:
KLUB NAJVEĆI,
NAVIJAČI NAJBOLJI,

,,To je naš stadion, mi svaki put dajemo onoliko koliko mi smatramo da trebamo dati ! KRAJ PRIČE''
Amar Osim.

Bela_King
Kontakt:

pet jul 29, 2016 12:13 pm

Jaozinho22 je napisao/la:Alt+f9 ako si na laptopu onda Fn Alt +f9
Izgleda da ovaj Saša i nema baš volje da dođe u Želju. :psujem: ga.

Bela_King
Kontakt:

pet jul 29, 2016 3:52 pm

slikahttps://postimg.org/image/nkew0353b/ Eto, završen prelazni rok. 3. pretkolo protiv Udinesea, u prvoj izgubih kod njih 3:1. Prečke sam pogađ'o... A onaj Di Natale ne promašuje :psujem: Kad fino posložim s ovim pojačanjima SS ću i prvi tim, mada neće to ništa specijalno biti. Ali valjda dovoljno za titulu i kup :titula: :zeljeznicar1:

Bela_King
Kontakt:

pet jul 29, 2016 4:33 pm

https://postimg.org/image/l2qqa2bdz/ Znači ni na igrici ne mogu sudije da ne oštete Želju :psujem: :psujem: :psujem: :psujem:
Razbio ih k'o male mačke, onda gledaj kakav crveni dadoše Zahiroviću https://postimg.org/image/do6er3bkx/ Sve što su uradili poslije crvenog su uradili. SUDIJA LOPOVE! :psujem: :palacdole:

Plava Porodica
Kontakt:

pet jul 29, 2016 6:12 pm

Jaozinho22 je napisao/la:Alt+f9 ako si na laptopu onda Fn Alt +f9
Ja ga prodam za 10mil+,i dan danas zalim.
Da Bog da ispo iz lige :D
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

Bela_King
Kontakt:

sub jul 30, 2016 11:27 am

Kad stane srce moje i Bog mi sklopi oči zakucat će bar još jednom i s neba će za te' doći.

Evo odlučih da napravim kratki report vođenja Želje. Prva sezona, kao i obično protiče u kreiranju tima, dovođenju novih igrača na pozicije na kojima "škripi", pronalaženju odgovarajuće taktike, postavljanju i uvježbavanju prekida... Rezultatski prva sezona je bila za zaborav, tako da ću se više posvetiti prvom dijelu sezone "LIGE 12". Dakle, drugo mjesto u ligi (prošla sezona, iza Sarajeva) ispadanje u Kupu u polufinalu od Drine, treće pretkolo Evropske Lige. Međutim, vrijedni pomena su neki transferi...

slikascreen capture windows

Prije svega ovdje sam mislio na dovođenja Marka Kostića (strašan golman, wonderkid) Slaviše Radovića (prvo na posudbu, pa onda i kompletiran transfer) iz Vojvodine za lijevog beka, zatim Dragiše Komarčevića iz Mladosti (VO) kao lijevo krilo (izuzetno kvalitetan igrač, odlična statistika nakon prve sezone), onda Željino dijete, Sanel Jahić, kao slobodan igrač na štopera, Promise Isaac nekim čudom pristao na uslove i ugovor od pola godine, kao i Allioune Fall. Nešto se i prodalo, tako da je Memija otišao u Dnipro za 1,5m, neki dovedeni igrači za badava su unovčeni, "dječurlija" poslana na posudbe...

Ali kao možda i najveću stvar u prvoj sezonu izdvojio bih dogovor sa CSKA i Zenitom...

slikaupload image online

Postali smo filijala ovih velikih Rusa, pa smo sad u mogućnosti dovoditi bez ikakvih financijskih obaveza igrače na posudbu, te nešto love kane i na početku sezone.

Ok, toliko o prvoj sezoni. Nova sezone, novi format takmičenja, još novih imena, puno zanimljivosti.

Nakon prve sezone i dalje je škripilo u odbrani, uz Sanela Jahića nije bilo igrača koji bi mogao zadovoljiti na igrom na poziciji štopera (Kosorić je "krpio" tu poziciju), odlaskom Memije Srđan Stanić je bio primoran igrati kao desni bek, Radović kao novo pojačanje je zadovoljio, ali napravio je nekoliko velikih grešaka, u napadu osim Lendrića (dosta napadača je napustilo klub... Promisse, Beganović-posudba, Cangele, Nukić-posudba) nisam imao kvalitetnog igrača. Tako da se moja transfer politika svela na dovođenje igrača na te pozicije.

slikafree upload image

Nisam od onih menadžera koji vole mnogo da troše, volim pronaći igrače kojima istekne ugovor i one bez kluba i pokušati ih nagovoriti za dolazak. Tako je i sada bilo. Pet transfera (Yago je kasnije došao, Brazilac, 18 godina, velika nada)-svih pet pogodaka! Izuzetno uspješan prelazni rok. Memija se vraća na Grbavicu kao posuđen igrač, o njemu ne moram puno pričati. Carlos Strandberg, čudo od djeteta, doveden na pozajmicu iz CSKA, vjerovatno jedan od najtalentovanijih u generaciji (asking price 8mil) i to bez udjela u plati :palacgore: . Mendoza (lijevi bek) i Owusa-Ansah (štoper) su zvijeri na svojim pozicijama (posebno Mendoza), ali velika stvar je što to nisu igrači u godinama (po 24 godine). I još jedan wonderkid je došao u Želju, jedini igrač zbog kojeg sam zavukao ruku u džep, Nemanja Glavčić. Njega ne moram pretjerano predstavljati, vjerovatno svaki menadžer zna da je on igrač za kojeg se nakon nekog vremena može uzeti veliki novac, a u međuvremenu može pružiti odlične partije. Gotovo pola miliona je izdvojeno za njega, ali ispod 1mil (tako stoji u ugovoru) ne napušta nas. Bilo je velike borbe oko dovođenja par zvučnih imena (Mario Vrančić, Hajradinović...)

Što se tiče prodaje... Promisse i Fall su tražili produženje ugovora i astronomsko velike plate (8k i 5k :rofl: malo ludi momci), tako da sam bio primoran prodati ih za bilo šta dok su još pod ugovorom. Iako sam mogao uzeti mnogo više za njih, zadovoljan sam prodajom. Još badava dovedenih igrača je unovčeno, višak prodan, dječica opet na posudbama.

U sezonu ulazim sa izuzetno malim rosterom igrača.

slikauploading pictures
slikaphoto hosting

Žerić i Mujagić prekomandovani u seniore.

Međutim, na samom startu sam napravio grešku, tako da sam ostao bez trening kampa, a nisam ni prijateljske ostale ugovorio na vrijeme (zanijelo se dijete).

slikahow to take a screenshot on a pc

Loš start sa prijateljskim, teže nego očekivano prolazak u Evropskoj Ligi protiv Kukešija i Anorthosija i izvlačenje Udinesea za protivnika u trećem pretkolu. Kao i obično, u prvim sezonama i nemam baš neke ambicije u Evropi. Utakmica u Udinama, poraz od 3:1, mnogo promašenih prilika, prečka Lendrića, majsotrije Di Natalea, panterske odbrane Antolovića. Zapostavljena ligaška utakmica zbog izuzetno gustog rasporeda i mršavih 1:1 sa Kozarom. Grbavica, 04.08.2016., 19:45. Poneseni odličnom igrom u prvoj utakmici već u desetoj minuti Sadiković glavom pogađa za 1:0 i donosi nadu za još Evrope na Grbavici. Odlična igra u nastavku, mnogo prilika, 16 šuteva ka golu Udinesea, 1 pokušaj crno-bijelih, skromno za Talijanskog giganta. I onda... 54. minut, nepostojeći crveni karton za Zahirovića. Promjena formacije, pritisak Udinesea, postignut pogodak i par dobrih prilika (bukvalno sve što su uradili je nakon crvenog kartona) i rušenje sna. SUDIJA LOPOVE! :psujem:

slikaupload pic
slikaimage upload free

I OPET... SUDIJA LOPOVE! :psujem:

Preboljeli smo nekako to i onda neočekivano dobra igra u ligi. Petnaest utakmica, 12 pobjeda, 2 remija i poraz. Mnogo problema sa povredama, a sve počelo uz meč sa Rudarom. Stevanović 3 mjeseca van, Tiago 2 mjeseca van, Stanić dvije povrede, bez Glavčića mjesec dana, duga povreda Lendrića, Kokhia i Mailson kao rotacije povrijeđeni. I tako oslabljen za Tiaga, Stevanovića i Stanića protiv Sarajeva. Najviše boli ovaj remi na Grbavici, ali i dalje nedostižno na prvom mjestu. Poraz od Travnika obilježio je povratak Tiaga i Stanića. Vrlo efikasno u napadu, 39 pogodaka.

Carlos Strandberg, 11 golova u ligi iz 14 pokušaja, Lendrić ukupno 6 pogodaka, Tiago 12-Stevanović 10 (propustili veliki dio sezone), Mujagić 4 gola, kao i Komarčević, odlične partije Žerića, mnogo asistencija, timske igre, a najviše se ističu Komarčević i Memija sa 8, odnosno 7 asistencija. Antolović fenomenalan, 7 clean sheatova, Kordić isto tako dobar.

slikaimage url
MAŠINA!

slika20mb image hosting
Formacija kroz cijelu sezonu (zadnja utakmica).

Planovi za dalje su:
- Povećati roster kvalitetnim igračima;
- Dovođenje kvalitetnog štopera (već doveden iz Fenerbahčea);
- Dovođenje kvalitetnog desnog beka;
- Produženje pozajmice za Memiju i Strandberga za još jednu sezonu;
- Planiran trening kamp i uvježbavanje defanzivnije formacije za veće klubove u Evropi.

Eto, toliko za sada. Dupla kruna ove sezone se smiješi iako nisam obećao upravi ništa. :zeljeznicar1: :titula:

:zeljeznicar1: Ja sam prvo rek'o Željo, pa sam poslije rek'o tata. :zeljeznicar1:

Haklapuc
Kontakt:

sub jul 30, 2016 11:50 am

Forsiraj Žerića, strašan postane već za pola godine konstantnog igranja... Vrati se nazad par stranica i pogledaj moje transfere sa početka karijere sa Željom, možda ti pomogne da pojačaš ekipu.

Bela_King
Kontakt:

sub jul 30, 2016 12:13 pm

Haklapuc je napisao/la:Forsiraj Žerića, strašan postane već za pola godine konstantnog igranja... Vrati se nazad par stranica i pogledaj moje transfere sa početka karijere sa Željom, možda ti pomogne da pojačaš ekipu.
Evo prelistat ću malo baš da vidim kako je to neko radio na početku. Ja sam ti od onih što rade sve na svoju ruku, ne volim "posuđivati" tuđe zamisli i uspjehe :rofl: :P Hadžiahmetović i Sadiković strašno napreduju, rotiram Žerića i Glavčića u vezi sa njima (nekad Glavčić odigra i umjesto Zahirovića na zadnjem veznom). A Dadu ću da prodam za bilo šta, ne volim ga baš otkad sam mu djevojku klepio :rofl1:

Jaozinho22

sub jul 30, 2016 1:14 pm

Ko je kome djevojku klepio pa ga ne voliš u to ne ulazimo :ganja: :ganja:
Usput kakav ti je ovo patch pa imaš ove sve i Amira il si ti ovo u editoru radio?
KLUB NAJVEĆI,
NAVIJAČI NAJBOLJI,

Amar Osim.

Bela_King
Kontakt:

sub jul 30, 2016 1:39 pm

Jaozinho22 je napisao/la:Ko je kome djevojku klepio pa ga ne voliš u to ne ulazimo :ganja: :ganja:
Usput kakav ti je ovo patch pa imaš ove sve i Amira il si ti ovo u editoru radio?
Ma de, ja ulazim :rofl1: Ne znam Bgm, neko od vas je ovdje postavio na forumu, pa sam skinuo tu. I ja sam se iznenadio kad sam vidio i njega i Antolovića. Imam neka dva u editor data...

BiH by FM-Balkan ReSearch Team
BiH UpDate - Sve lige - FM 16

Da me ubiješ ne znam na kojem igram :cry:

Bela_King
Kontakt:

sub jul 30, 2016 7:02 pm

I kakav prelazni rok iza Želje, do zadnje sekunde su se dovodili igrači.

K'o prvo Hadžiahmetovića usrećila ponuda Bešiktaša od 1,5mil, kao i mene, mada se moglo uzeti više, ali sam zeznuo sa klauzulom :cry:

A onda pojačanja. Spremite se, slijedi TOP 5.

5. Serdar Kesimal - FREE from Fenerbahce

slika

4. Haris Harba - 350k from Jihlava (inače moj ljubimac na prethodnim verzijama FM-a, konstantno sam ga u repku pozivao i bio je sila!)

slika

3. Valon Ahmedi - 450k from Celje

slika

2. Saša Lukić - 650k from Partizan (e da vidimo šta će dečko da pokaže, toliko ste ga hvalili... :kafa: )

slika

BUBNJEVIIII....

1. Andrey Arshavin - FREE from Kuban (jeste star, ali ljudi ipak je to omaleni Rus koji je u četvrtfinalu Evropskog sam pobijedio Holandiju)

slika

Valja sad to uklopiti sve... :zeljeznicar1: :titula:

BHDragons
Kontakt:

pon avg 01, 2016 1:52 pm

Je li se ikome desilo da Mujagića proda odmah u prvoj sezoni? Mujaga mi odigrao svega dvije utakmice i odmah sam dobio ponudu od 2.5 miliona eura od Sportinga, što sam naravno sa užitkom prihvatio :D

EDIT:
Tačnije isplata je bila na rate, ali sam milion odmah dobio a 1.5 milion kroz sljedeće dvije godine
NAŠA LJUBAV OD ZAKONA JAČA!
1921!
Ni milimetra!

Jaozinho22

pon avg 01, 2016 2:00 pm

BHDragons je napisao/la:Je li se ikome desilo da Mujagića proda odmah u prvoj sezoni? Mujaga mi odigrao svega dvije utakmice i odmah sam dobio ponudu od 2.5 miliona eura od Sportinga, što sam naravno sa užitkom prihvatio :D

EDIT:
Tačnije isplata je bila na rate, ali sam milion odmah dobio a 1.5 milion kroz sljedeće dvije godine
Dobra prodaja svakako...jesil stavio kakav procenat!?
KLUB NAJVEĆI,
NAVIJAČI NAJBOLJI,

Amar Osim.

BHDragons
Kontakt:

pon avg 01, 2016 2:02 pm

Jaozinho22 je napisao/la:
BHDragons je napisao/la:Je li se ikome desilo da Mujagića proda odmah u prvoj sezoni? Mujaga mi odigrao svega dvije utakmice i odmah sam dobio ponudu od 2.5 miliona eura od Sportinga, što sam naravno sa užitkom prihvatio :D

EDIT:
Dobra prodaja svakako...jesil stavio kakav procenat!?
10% od narednog transfera
NAŠA LJUBAV OD ZAKONA JAČA!
1921!
Ni milimetra!

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.

Prijava