Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

ChWilla
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

čet okt 20, 2016 2:55 pm

nije. onakvim kretanjem protiv ozbiljnijeg protivnika teško da bi i ušao u koju šansu. po meni je i bekrić iz istog razloga pokazao zašto nije starter u prvenstvu. mislim da i slavko misli isto i da će "prave" utakmice i dalje počinjati lendrić i uglješa-marković-jovan u vezi.
gradi željo boli te *****

CARSONIO
Kontakt:

čet okt 20, 2016 3:03 pm

Nikolic je sinoc pokazao da on nije ni za zadnjih 20 minuta lose razocarao sam se Lendric u kakvoj god da je formi je za tri klase bolji od njega .
Samo mi nije jasno zasto nam je teren onako los pa ono je katastrofa mali Zeric bi zabio onu sansu ali mu je odskocila lopta

Kapiten
Kontakt:

čet okt 20, 2016 3:06 pm

Navodno, Obradović ima dogovor s čelnicima kluba da u zimskom prelaznom roku može napustiti redove Radnik. S druge strane, za mladog Pecu Željezničar bi mogao platiti obeštećenje.
misamosjedimouredakciji
[url=http://drugstore-onlinecatalog.com/]drugstore-onlinecatalog.com[/url]

sofronije
Kontakt:

čet okt 20, 2016 3:10 pm

To je sto imamo sto se tice igraca....Nikolicev gol u Bijeljini je mnogo vazan.....On ce u ovom rosteru uvijek imati svoje minute....
Zadnja izmjena: sofronije, dana/u čet okt 20, 2016 3:11 pm, ukupno mijenjano 1 put.
:zeljeznicar1:

Jaozinho22

čet okt 20, 2016 3:11 pm

A kad smo ljetos ovdje mlatili sta ce nam Peco imamo Halvadzica. :lol:
KLUB NAJVEĆI,
NAVIJAČI NAJBOLJI,
Gospodine Adžeme, ne dozvolite da ''neko'' pere svoj prljav veš preko Vas !

,,To je naš stadion, mi svaki put dajemo onoliko koliko mi smatramo da trebamo dati ! KRAJ PRIČE''
Amar Osim.

LARSSON
Kontakt:

čet okt 20, 2016 3:15 pm

Nemoj zaebavat ne vjerujem da je iko to rekao

boja mora
Kontakt:

čet okt 20, 2016 3:15 pm

Treba probati sa Križmanom u špicu a lijevo Lazić

Pinkii
Kontakt:

čet okt 20, 2016 3:25 pm

Joj da hoce doci Obradovic i Peco. Obradovic izjavio da je trebao doci u doba Mulalica i Odovica,ali ovi rekli da nije dobar i da im nije potreban. Po meni je on super igrac. Lijepe golove daje sto jest jest. Peco ako dodje moze nam dobro pomoci,a mozemo dobro i zaraditi na njemu.
SARAJEVSKI PLAVI :zeljeznicar1:

boccaccio
Kontakt:

čet okt 20, 2016 3:26 pm

Denis Zeric. Zaista ne postoji nista ljepse nego vidjeti kada jedan djecak iz skole najdrazeg kluba ulazi u igru i igra svoje prve minute u zivotu za svetinju. Nevezano sto je davno protiv viteza on dobio svoju sansu. Ovo je taj pocetak, nesto sto se pamti cijelog zivota, nesto neprocjenjivo, nesto sto ce on jednog dana prepricavati kada bude veliki igrac, a ima sve sanse da svojim radom pokusa ostvariti dobru karijeru.
Momenat cijele utakmice je dobro zabiljezen kamerama a lijepo je to ispalo na klipu naseg 1921, gdje na pogodak djecaka Denisa cijela ekipa trci u zagrljaj najmladjem igracu, da mu cestitaju, da ga zagrle, da mu daju podrsku, da mu pokazu koliko to svima znaci sto je on dio te prave plave porodice. Pa mi i momenat kada cak i golman pretrci cijeli teren sao da bi njega zagrlio znaci vise od cijele utakmice. Zaista sam tu primijetio jednu sveukupnu bliskost i prepoznavanje vaznog trenutka za ovog igraca od strane cijele ekipe. Ta podrska, taj osjecaj pripadnosti, trcanje Stanica prema Zericu, gdje ga grli ,pa dolazak svih ostalih koji Zericu daju do znanja da su osjetili koliko ovo njemu znaci , nema cijene, pa da je i milionska. On taj osjecaj nikada nece zaboraviti u sebi i nikada nigdje vise nece dobiti ovakvu podrsku u cijeloj karijeri, jer ce to biti zaradjivanje novca, profesionalizam koji mu to pogadjanje golova trazi kao duznost, gdje ce dobijati zagrljaje nekog drugog karaktera. Zato je Zeljo blizak, zato je Zeljo poenta i zato se u Zelji moze roditi osjecaj koji daje podstrek za zivotne price. One najljepse price pocinju uvijek ovako, zavrsice jednog dana, nadamo se, blistavom karijerom, daleko od naseg kluba, ali momente najljepse emocije moze izgraditi samo ovde, sto ce on kao igrac pamtiti zauvijek. Uvijek ce se onda emocijom vracati tu, u svojoj kuci, u svojoj bazi, svome djetinjstvu i pocecima igranja. Znace odakle je dosao i to ce mu uvijek biti dobra vodilja.

Bio sam na utakmici i lijepo sam se osjecao, jer sjediti u svom domu, na jednoj tribini i znati da ta dva sata posmatranja jedne utakmice zapravo cini dio vjecnog rituala, pripreme za najljepsi dio dana, kada Zeljo igra, pod reflektorima, na jedan opusten nacin, meni dan ne moze biti ljepsi. Srce je to, onaj nacin osjecaja pripadnosti, gdje i kao navijac vidis da je to bas tvoj drugi dom, da je toplina i zelja za uspjehom jednog, tvog kluba nesto najvaznije u tvom zivotu u tim trenucima. Tada sam zaokupljen Zeljom, toplina u meni, lijepo mi je jer znam da uzivam tada, i gledajuci raju oko sebe i znajuci da svima ovo znaci isto kao i meni, to ja kao da u trenutku imam preko hiljadu brace i sestara za koje bih zivot svoj dao bilo gdje i bilo kada.

O samoj igri je sve receno, necu se oko toga osvrtati. Pobjeda je znacajna jer nas je lako dovela do onih osam ekipa koje ce uci u bitne okrsaje za kup, ali smo mirni pred revans i rezultatski mozemo sada da se okrenemo bitnim prvenstvenim utakmicama.

Mi Zelju konacno moramo malo vise poceti gledati kroz ljubav. Malo da se saberemo svi skupa i da prestanemo traziti neke izgovore oko te ljubavi , korigujuci sve i svasta da bi klubu bilo puno bolje, zapravo kritikujuci i kad neko pogresno zakaslje, a da nama to ne godi. Opustili smo se previse, a dajemo malo one prave podrske. Zeljo je srz svega. Zeljo je poenta naseg okupljanja. Uz Zelju smo se uvijek sekirali,j er smo Zelju uvijek i voljeli. Zeljo ide ciklicno. Nikad nije bilo previse dobro. Bilo je trenutaka , bilo je udaraca, a dok je Zelje udaraca ce i biti. Znaci zauvijek. Mi smo snaga i mi moramo znati mnogo bolje to iskoristiti. U korist Zelje. Samo ljubav, ona prava, ima opravdanje. Lijepo mi je vidjeti kada neki tata dovede svoje dijete da prati utakmicu, on zeli svome djetetu usaditi ono sto je njegov otac usadio njemu. Generacije se radjaju, a mi moramo da se pobrinemo da im objasnimo sta sve znaci ta ljubav. To je jako lako, jer lako je Zelju voljeti. Samo kad si normalan i iskren.

vrbanjusa
Kontakt:

čet okt 20, 2016 3:29 pm

boccaccio je napisao/la:Denis Zeric. Zaista ne postoji nista ljepse nego vidjeti kada jedan djecak iz skole najdrazeg kluba ulazi u igru i igra svoje prve minute u zivotu za svetinju. Nevezano sto je davno protiv viteza on dobio svoju sansu. Ovo je taj pocetak, nesto sto se pamti cijelog zivota, nesto neprocjenjivo, nesto sto ce on jednog dana prepricavati kada bude veliki igrac, a ima sve sanse da svojim radom pokusa ostvariti dobru karijeru.
Momenat cijele utakmice je dobro zabiljezen kamerama a lijepo je to ispalo na klipu naseg 1921, gdje na pogodak djecaka Denisa cijela ekipa trci u zagrljaj najmladjem igracu, da mu cestitaju, da ga zagrle, da mu daju podrsku, da mu pokazu koliko to svima znaci sto je on dio te prave plave porodice. Pa mi i momenat kada cak i golman pretrci cijeli teren sao da bi njega zagrlio znaci vise od cijele utakmice. Zaista sam tu primijetio jednu sveukupnu bliskost i prepoznavanje vaznog trenutka za ovog igraca od strane cijele ekipe. Ta podrska, taj osjecaj pripadnosti, trcanje Stanica prema Zericu, gdje ga grli ,pa dolazak svih ostalih koji Zericu daju do znanja da su osjetili koliko ovo njemu znaci , nema cijene, pa da je i milionska. On taj osjecaj nikada nece zaboraviti u sebi i nikada nigdje vise nece dobiti ovakvu podrsku u cijeloj karijeri, jer ce to biti zaradjivanje novca, profesionalizam koji mu to pogadjanje golova trazi kao duznost, gdje ce dobijati zagrljaje nekog drugog karaktera. Zato je Zeljo blizak, zato je Zeljo poenta i zato se u Zelji moze roditi osjecaj koji daje podstrek za zivotne price. One najljepse price pocinju uvijek ovako, zavrsice jednog dana, nadamo se, blistavom karijerom, daleko od naseg kluba, ali momente najljepse emocije moze izgraditi samo ovde, sto ce on kao igrac pamtiti zauvijek. Uvijek ce se onda emocijom vracati tu, u svojoj kuci, u svojoj bazi, svome djetinjstvu i pocecima igranja. Znace odakle je dosao i to ce mu uvijek biti dobra vodilja.

Bio sam na utakmici i lijepo sam se osjecao, jer sjediti u svom domu, na jednoj tribini i znati da ta dva sata posmatranja jedne utakmice zapravo cini dio vjecnog rituala, pripreme za najljepsi dio dana, kada Zeljo igra, pod reflektorima, na jedan opusten nacin, meni dan ne moze biti ljepsi. Srce je to, onaj nacin osjecaja pripadnosti, gdje i kao navijac vidis da je to bas tvoj drugi dom, da je toplina i zelja za uspjehom jednog, tvog kluba nesto najvaznije u tvom zivotu u tim trenucima. Tada sam zaokupljen Zeljom, toplina u meni, lijepo mi je jer znam da uzivam tada, i gledajuci raju oko sebe i znajuci da svima ovo znaci isto kao i meni, to ja kao da u trenutku imam preko hiljadu brace i sestara za koje bih zivot svoj dao bilo gdje i bilo kada.

O samoj igri je sve receno, necu se oko toga osvrtati. Pobjeda je znacajna jer nas je lako dovela do onih osam ekipa koje ce uci u bitne okrsaje za kup, ali smo mirni pred revans i rezultatski mozemo sada da se okrenemo bitnim prvenstvenim utakmicama.

Mi Zelju konacno moramo malo vise poceti gledati kroz ljubav. Malo da se saberemo svi skupa i da prestanemo traziti neke izgovore oko te ljubavi , korigujuci sve i svasta da bi klubu bilo puno bolje, zapravo kritikujuci i kad neko pogresno zakaslje, a da nama to ne godi. Opustili smo se previse, a dajemo malo one prave podrske. Zeljo je srz svega. Zeljo je poenta naseg okupljanja. Uz Zelju smo se uvijek sekirali,j er smo Zelju uvijek i voljeli. Zeljo ide ciklicno. Nikad nije bilo previse dobro. Bilo je trenutaka , bilo je udaraca, a dok je Zelje udaraca ce i biti. Znaci zauvijek. Mi smo snaga i mi moramo znati mnogo bolje to iskoristiti. U korist Zelje. Samo ljubav, ona prava, ima opravdanje. Lijepo mi je vidjeti kada neki tata dovede svoje dijete da prati utakmicu, on zeli svome djetetu usaditi ono sto je njegov otac usadio njemu. Generacije se radjaju, a mi moramo da se pobrinemo da im objasnimo sta sve znaci ta ljubav. To je jako lako, jer lako je Zelju voljeti. Samo kad si normalan i iskren.
:pljesak: :pljesak: :pljesak: :pljesak:
21 10 4

Petrović Slavko

jovanmaksimovic
Moderator
Kontakt:

čet okt 20, 2016 3:34 pm

boccacio, molim ze izdaj knjigu... sa svim tvojim analizama, komentarima... prvi cu je kupiti i uokviriti kao svjedok jednog vremena u zeljinoj istoriji...
100/94/37/34 - i to je to!

LARSSON
Kontakt:

"Iskren da budem, o interesu Željezničara ne znam ništa. Saigrači su mi govorili da su čitali o tome, ali mene niko nije kontaktirao i o tome u ovom trenutku nemam šta reći. Ranije je bilo nekih razgovora dok su klub vodili Odović i Mulalić. Tada je bila nešto drugačija situacija, ugovor mi je isticao i postojala je mogućnost da dođem, no na kraju od cijele priče nije bilo ništa. Oni su očito bili procijenili da im tip igrača kakav sam ja u tom trenutku nije bio potreban", kazao je Obradović

Obradović ne krije da bi želio ponovo sarađivati sa Petrovićem, o čijim trenerskim kvalitetama ima samo riječi hvale. "Sigurno da cijenim mnogo trenera Petrovića koji je danas u Željezničaru. Znam vrlo dobro kako radi i volio bih da nekada ponovo sarađujemo, a da li će to biti u Željezničaru ili ne, vidjet ćemo. Ne znam koliko je moguće da karijeru nastavim na Grbavici pošto mi ugovor sa Radnikom još uvijek važi", istakao je Obradović i za kraj dodao:

"O Željezničaru kao klubu mogu govoriti samo najbolje. Jedan je od najboljih u BiH i bilo bi zadovoljstvo igrati jednog dana tu, ali vidjet ćemo koliko je to realno. Rano je još za takve priče dok ne dođe do ozbiljnijeg interesovanja".

http://misamosjedimouredakciji.ba/vijesti/pocinje-spekt ... nja/119795

[video]https://www.youtube.com/watch?v=n_9G1VaNuwE[/video]

zeljeznicka21

Fakat bi se moglo probati sa Križmanom na špicu, ima taj neki osjecaj za go, bar sad u revansu protiv Goražda
Prvaci SRBIH: 1946.
Prvaci SFRJ: 1971/1972
Prvaci BIH: 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012 ,2012/2013
Kup BIH: 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012,2017/2018
Superkup BIH: 1998; 2000; 2001.

ChWilla
Kontakt:

čet okt 20, 2016 3:38 pm

on primarno jeste špic. ali je nespreman, inače nije prebrz, ne možeš ni nabijati lopte na njega i vjerovatno je zasad bolje da se onako prikrada iz drugog plana.
gradi željo boli te *****

Republika
Kontakt:

čet okt 20, 2016 3:40 pm

jovanmaksimovic je napisao/la:boccacio, molim ze izdaj knjigu... sa svim tvojim analizama, komentarima... prvi cu je kupiti i uokviriti kao svjedok jednog vremena u zeljinoj istoriji...
Sve sam ga naučio u životu :D Od postavljanja na male, razumijevanja fudbala do pisanja ponosan sam, hvala mi :D

Hurmasica
Kontakt:

slika
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

Brkoo
Kontakt:

Ja sam prvi bio skeptican sto se tice Pece ali je mali eksplodirao i razvio se u odlicnog igraca. Problem je njegov ugovor. Ako Obradovica dovedemo to bi po meni znacilo da cemo se rijesiti nekog od napadaca, vjerovatno Beganovica. U tom slucaju imali bi Lendrica, Obradovica, Nikolica, Mujagica i Krizmana koji moze i na lijevo krilo u odredjenim situacijama. Vjerovatno cemo dovesti i stopera, lijevog beka i volio bih da dovedemo i rezervnog golmana, da se napokon rijesimo i Cutahije i Cemana i da imamo tri normalna golmana. Uracunao sam i dolazak Zebe tako da bi ofanzivno trebali biti jos jaci..
Neka je svetinja koja na srcu stoji važnija od prezimena koje na leđima nosiš!
Mi smo Željini, Željo je naš! :zeljeznicar1:

boccaccio
Kontakt:

čet okt 20, 2016 3:42 pm

Republika je napisao/la:
jovanmaksimovic je napisao/la:boccacio, molim ze izdaj knjigu... sa svim tvojim analizama, komentarima... prvi cu je kupiti i uokviriti kao svjedok jednog vremena u zeljinoj istoriji...
Sve sam ga naučio u životu :D Od postavljanja na male, razumijevanja fudbala do pisanja ponosan sam, hvala mi :D
:D :D Da ti pravo kazem, i jesi. Ti ces uvijek biti moj Haris Skoro. I ja sam ponosan na to.

boccaccio
Kontakt:

čet okt 20, 2016 3:49 pm

ChWilla je napisao/la:on primarno jeste špic. ali je nespreman, inače nije prebrz, ne možeš ni nabijati lopte na njega i vjerovatno je zasad bolje da se onako prikrada iz drugog plana.
Meni je bolje da on ulijece iz drugog plana. Bolje moze iznenaditi. Mi upravo tu imamo jako bitnu ravnotezu oko postavke oba krila, a na oba ovaj put mozemo racunati. Dok je Miro prilicno pravolinijski, sa povremenim uletima prema sredini, cini ono klasicno krilo i odradjuje krilne zadatke, ovaj daje drugu notu, mnogo lucidniju i meni je to savrsen spoj krila sa jedne i druge strane. Jedno karakteristicno krilo i drugo koje ce igrati lazne pozicije, zavisno od potrebe. Krizman previse dobro zna da igra lopte da bi bio iskljucen iz igre. Meni bi bila steta da ceka na poziciji spica, jer mi je ovako najbolje iskoristen. Moze da udje u sredinu u igru i da igra lopte, pojavi se pravovremeno kao sakriveni spic, sa distance smo vidjeli kako dobro moze upotrijebiti sut, a moze ostati na krilu i igrati ono nekarakteristicno krilo, kada nije probojan a opet moze sa krila dodati dobro prema sredini. Meni je ovo genijalan spoj, samo da se Krizman malo jos dozove fizicki, ukoliko je to uopste moguce,s obzirom na njegov stil igre, koji odaje jace karakteristike u lucidnosti kretanja i tehnickog stila, nego bolje fizicke performanse.

Pinkii
Kontakt:

čet okt 20, 2016 3:54 pm

Brkoo je napisao/la:Ja sam prvi bio skeptican sto se tice Pece ali je mali eksplodirao i razvio se u odlicnog igraca. Problem je njegov ugovor. Ako Obradovica dovedemo to bi po meni znacilo da cemo se rijesiti nekog od napadaca, vjerovatno Beganovica. U tom slucaju imali bi Lendrica, Obradovica, Nikolica, Mujagica i Krizmana koji moze i na lijevo krilo u odredjenim situacijama. Vjerovatno cemo dovesti i stopera, lijevog beka i volio bih da dovedemo i rezervnog golmana, da se napokon rijesimo i Cutahije i Cemana i da imamo tri normalna golmana. Uracunao sam i dolazak Zebe tako da bi ofanzivno trebali biti jos jaci..
Ja bi Beganovica na posudbu. Ako dodje Obradovic mozda prije da ce Lendric ili Nikolic out. Mada bi po meni trebali ostati Lendric,Nikolic,Obradovic i Mujagic. Na lijevom krilu Peco i Krizman. 10 Zeba i eto Bekric,desno krilo Miroslav i Zeric,lijevi beki nepoznata osoba i Stanic,zadnji vezni Ugljesa,Blagojevic,Markovic,Secerovic,desni bek: Sinisa i Memija,stoperi: Bocca,neko novi,Kosoric(ako mora),Jahic ili Bogicevic,a moze i Osmankovic i golmani: Veca,Fejza i neko novi.
SARAJEVSKI PLAVI :zeljeznicar1:

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 8 gostiju.

Prijava