Nije ova utakmica neko mjerilo jer je Goražde fakat tanka ekipa, ali je lijepo vidjeti jednu rutinsku pobjedu. Malo nervoze nakon primljenog gola ali fino su reagovali. U neku ruku je možda i to dobro, da se u potpunosti vrate nakon nepovoljnog rezultata. Draža mi je pobjeda od 5:1 nakon 1:1 nego nakon 5:0.
Miroslav standardno najbolji, nakon njega Stanić, bar meni. Ostali solidni, dobri, niko nije podbacio.
Nikolić-Lendrić, još uvijek sam za ovog drugog bez obzira na formu, prvenstveno jer doprinosi igri na više polja.
Bekrićev domet u ozbiljnim utakmicama je ili 15-ak zadnjih minuta u PL ili cijela protiv niželigaša, realno. Svaka njemu čast na jučerašnjoj partiji, dobar je bio, ali uprkos tome je pokazao da je njegovo prošlo ili prolazi. Ne vjerujem da je problem u motivu ili glavi koliko u tome da je jednostavno pao u nekim segmentima igre, najviše u onim koji su danas "in" i na kojima se insistira.
Šečerović je meni lično jedan prosječan igrač ove lige ali je i jedini naš veznjak koji ima automatizam kad je u pitanju defenziva. Svaki put kad je jedan od stopera izlazio iz formacije da isprati svog igrača, Šečerović je odlazio na njegovo mjesto, isto vrijedi i za beka.
Što se mladih igrača tiče, teško je očekivati da neki od njih igraju, čak i u ovim "malim" utakmicama kad je na svakoj poziciji ispred njih nekoliko iskusnijih i boljih. Npr., u formaciji sa tri veznjaka, mi u rosteru imamo njih pet koji su statusom sigurno, a kvalitetom vrlo vrlo vjerovatno, bolji od Žerića i da bi on dobio priliku mora imati tu "sreću" da neki ispred njega ne mogu igrati ili, kao jučer, da zaigra na nekoj drugoj poziciji. Zašto bi stavio Žerića ispred Radinovića ili Bekrić kad su ova dvojica i iskusniji i bolji i više plaćeni, bez obzira s kim igraš. Ako hoćeš pružiti priliku Žeriću onda se fino zahvali nekome i daj mu tako priliku da se približi prvom timu. Isto vrijedi i za Mujagića koji ispred sebe ima dva-tri igrača a samo jedan može igrati ili Osmanković koji ispred sebe ima, u najboljem slučaju, trojicu, a dvojica igraju. Jedine pozicija,trenutno, gdje neko iz omladinskog pogona može dobiti priliku, ali i tad na kapaljku, je lijevi bek i lijevo krilo, ostali nemaju uopće priliku i nema razloga da ih očekujemo. Ne vjerujem da je rješenje ni to da sad u revanšu protiv Goražda izvedeš 5 juniora koji će poslije toga za prvi tim zaigrati dogodine.
Ja sam uvijek za to da taj prvi backup prvotimcu bude mladi igrač, ali kod nas trenutno nije tako i nema potrebe da forsiramo to i uopće povlačimo više tu priču. Da li je to ispravno ili ne, to je drugi par cipela i o tome se može naširoko diskutovati.
ChWilla je napisao/la:manje bitno, ja tvrdim da je na otvorenom prostoru pravio višak igrača kakav niko ko sad igra ne pravi, ni miroslav.
Milion posto. Koliko god imao nekih nedostatak i bubica, u našoj ligi dugo nije bio tako opasan igrač kad ima dosta prostora nego on. Na postavljenu odbranu je skoro pa beskoristan, ali kad ima prostor ispred sebe nema boljeg od njega.