Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

zeljeznicka21
Status: Offline

Re: FK Željezničar

uto okt 18, 2016 12:05 am

bianco blu je napisao/la:neka nam Zebe, barem je Bošnjak
dabogda nam svi bili ne Bošnjaci, a da sve osvajamo, samo zbog takvih kao sto si ti
Prvaci SRBIH: 1946.
Prvaci SFRJ: 1971/1972
Prvaci BIH: 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012 ,2012/2013
Kup BIH: 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012,2017/2018
Superkup BIH: 1998; 2000; 2001.

storm_raider
Kontakt:

uto okt 18, 2016 12:07 am

Mislim da se covjek salio...
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

Plavi orkestar
Kontakt:

uto okt 18, 2016 12:07 am

19adi21 je napisao/la:
bianco blu je napisao/la:neka nam Zebe, barem je Bošnjak
dabogda nam svi bili ne Bošnjaci, a da sve osvajamo, samo zbog takvih kao sto si ti
:rofl: :rofl:
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja".

GoodisonPark
Kontakt:

uto okt 18, 2016 12:13 am

Republika je napisao/la:
psihopata je napisao/la:
GoodisonPark je napisao/la:Zanima me gdje je bila ona srce na teren, igrajte za Mirzu i još milion motiva da se obraduju navijači. Igraš na bod, odlično i ko ti brani da i u takvoj postavci pružiš svoj maksimum.. Trčanje jučer 0 i sa loptom i bez lopte, toliko raje dođe, toliko se toga napiše, toliko ih raja moli da daju sve od sebe i onda izađu na teren gdje ih naki Ćetkovići, Crnkici i Rustemovići nadigraju, e xebem te fudbale.
pritisak i jeste najveći problem,pitari mislim nikad nisu dobili tekmu u kojoj su navijači zahtjevali da igraju za vedrana,sjećamo se kako ih je široki jedan dugi period dobijao,jednostavno to nije način da igrači proigraju,samo ih još više sputava iz razloga što su psihički nestabilni,i umjesto da dobiješ rastrčanu i borbenu ekipu,ti dobiješ alibi pasove i skrivanje od lopte,jer niko neće da pogriješi....
Ako je 12.500 ljudi na tribinama i utakmica protiv gradskog rivala (za kojeg generalno boli kita većinu igrača u oba tima jer nisu odadvej i ne doživljavaju ga kao takvog) toliki pritisak da ih sputava da igraju i pokažu se, onda im je vakat odmah da upišu fakultete u Travniku, Loznici, Nikšiću ili Vrapču u zavisnosti iz koje države dolaze, i da se okane fudbala. Njima to treba biti motiv jer se na ovakvim utakmicama postaje igrač i besmrtan lik u navijačkim pričama
O tome pričam, kakav ba pritisak tu izađeš da pokažeš kakav si fudbaler, da te raja pamti cijeli život. Generalno navijači Sarajeva mogu biti zadovoljni jer su njihovi igrači dali sve od sebe i realno željeli pobjediti, dekoncentracija u završnici i malo sportske sreće su im falili. Njima ostaje žal za bodovimaa nama ni bod nije utjeha jer smo izašli samo da se pojavimo tu i da ono što se kaže odradimo 90 minuta pa kako god bude.

Kako bi izašli pred 50 milja jbt, možda bi padali u nesvjest, joooj trema jbt.. bježi ba.. Zar je moguće da se došlo do toga da moraš grah bacati da vidiš da li će ekipa pružiti maksimum? Zar se to ne podrazumijeva kad su profesionalni fudbaleri u pitanju?
Željo samo Željo!!!

Bekrija majstore goodison je uz tebe!

Europa League - We are coming!

Plavi orkestar
Kontakt:

uto okt 18, 2016 12:14 am

Nisam baš bio za dovodjenje Zajke.Njegova zadnja rola u Zelji i njegovo ponašanje u to vrijeme su doprinjeli takvom mom stavu.Nadam se da ce sada pruzati dobre partije i biti bar malo pojacanje.Evo jedna za dobrodošlicu.
[video]https://youtu.be/EuQ-GAC5HbQ[/video]
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja".

Grbavica
Kontakt:

uto okt 18, 2016 12:14 am

Raja nervozna, nekog handri žena, nekog profesori u školi, faksu, nekog šef na poslu jaše i onda tako ulete ovdje i nit čitaju nit razmišljaju nego se izgalame i zdra'o :mrgreen:
nešto ovako
[video]https://www.youtube.com/watch?v=9Dpes31rISQ[/video]
Ko nas je kleo, nije dangubio.

Pinkii
Kontakt:

uto okt 18, 2016 12:17 am

19adi21 je napisao/la:Ma ja i dalje mislim da psiha najvise djeluje u ovakvim utakmicama. Djaba sve Slavkine taktike i pripremanja kad je recimo Lendric ljut sam na sebe i to se tacno vidi u samoj kretnji, Sinisa prvih pola sata izgubljen ko da mu je 12 godina itd. i ove stvari ne rijesava trener nego psiholog.
Da ti vidis sa kakvom curom hoda Sinisa Ferhadijom danas i ne bio izgubljen
:P
Zadnja izmjena: Pinkii, dana/u uto okt 18, 2016 12:18 am, ukupno mijenjano 1 put.
SARAJEVSKI PLAVI :zeljeznicar1:

GoodisonPark
Kontakt:

uto okt 18, 2016 12:18 am

storm_raider je napisao/la:Mnogima je promaklo u svoj frci oko derbija, jos jednom mi na forumu odajmo pocast jednom nasem bratu sa tribine koji je sa nama diskutovao ovdje.

memberlist.php?mode=viewprofile&u=571

Napustio nas je par dana prije derbija.
Sjećam se ovog nicka, tuga je ovo Bgm, jedan po jedan brat nas napuštaju. :(
Neka mu je vječni rahmet!
Željo samo Željo!!!

Republika
Kontakt:

uto okt 18, 2016 12:25 am

GoodisonPark je napisao/la: O tome pričam, kakav ba pritisak tu izađeš da pokažeš kakav si fudbaler, da te raja pamti cijeli život. Generalno navijači Sarajeva mogu biti zadovoljni jer su njihovi igrači dali sve od sebe i realno željeli pobjediti, dekoncentracija u završnici i malo hehe sreće su im falili. Njima ostaje žal za bodovimaa nama ni bod nije utjeha jer smo izašli samo da se pojavimo tu i da ono što se kaže odradimo 90 minuta pa kako god bude.

Kako bi izašli pred 50 milja jbt, možda bi padali u nesvjest, joooj trema jbt.. bježi ba.. Zar je moguće da se došlo do toga da moraš grah bacati da vidiš da li će ekipa pružiti maksimum? Zar se to ne podrazumijeva kad su profesionalni fudbaleri u pitanju?
Eh pa to je ono što sam pomenuo u sudaru Bekića i Stevanovića i njihovoj kvaliteti. Realno obojica su top igrači za ovu ligu, ali su upitni za lige većeg ranga i kvaliteta. Da ne ispadne da ih ponižavam, ali je to realnost. Druga stvar je ona koja se dešava često a to je dovođenje kojekakvih polovnjaka iz svih zabiti bivše Jugoslavije i davanje nekakvih cifri za njih što je još poraznije. A za mene je najporaznije da je u zapisniku od 36 igrača bilo njih čini mi se petorica koji su proveli u omladinskim pogonima oba kluba tri ili više godina. Kjosevski, Memija, Beganović, koji su nastupili te Radovac i Stanić koji su prošli te dječije derbije i učili se od malena šta znači igrati protiv Sarajeva/Željezničara.

GoodisonPark
Kontakt:

uto okt 18, 2016 12:34 am

Republika je napisao/la:
GoodisonPark je napisao/la: O tome pričam, kakav ba pritisak tu izađeš da pokažeš kakav si fudbaler, da te raja pamti cijeli život. Generalno navijači Sarajeva mogu biti zadovoljni jer su njihovi igrači dali sve od sebe i realno željeli pobjediti, dekoncentracija u završnici i malo hehe sreće su im falili. Njima ostaje žal za bodovimaa nama ni bod nije utjeha jer smo izašli samo da se pojavimo tu i da ono što se kaže odradimo 90 minuta pa kako god bude.

Eh pa to je ono što sam pomenuo u sudaru Bekića i Stevanovića i njihovoj kvaliteti. Realno obojica su top igrači za ovu ligu, ali su upitni za lige većeg ranga i kvaliteta. Da ne ispadne da ih ponižavam, ali je to realnost. Druga stvar je ona koja se dešava često a to je dovođenje kojekakvih polovnjaka iz svih zabiti bivše Jugoslavije i davanje nekakvih cifri za njih što je još poraznije. A za mene je najporaznije da je u zapisniku od 36 igrača bilo njih čini mi se petorica koji su proveli u omladinskim pogonima oba kluba tri ili više godina. Kjosevski, Memija, Beganović, koji su nastupili te Radovac i Stanić koji su prošli te dječije derbije i učili se od malena šta znači igrati protiv Sarajeva/Željezničara.
Izgubila se draž derbija već poodavno, na našu žalost. Šta znaju ovi igrači šta je derbi i kako se tu nekad igralo. Rastjerali su raju sa tribina i evo ubuduće će derbije moći igrati bez nekog pritiska i velike galame. Pitanje je kako vratiti derbi na njegovo mjesto, kako vratiti publiku, igra je ta koja dovodi raju a igre nema ni na mapi..

Bio jednom jedan derbi..
Željo samo Željo!!!

delinjo
Kontakt:

uto okt 18, 2016 12:41 am

adyinho druze da ti dragi Allah podari dzenet...razmjenili smo poruka i poruka privatno ...pricao si mi da ides na transplataciju eto nisi uspio...za neke si ovdje bio ters ali znam da si bio dobar momak....vidimo se gore lafe !
GOO ROGER!!!
peRFect!!

VOLIM ZELJEZNICAR !!!!!!!!

Republika
Kontakt:

uto okt 18, 2016 12:49 am

Za početak da se ne sere poslije derbija o broju prekršaja i da se to smatra senzacijom i da pet portala to izdvoji iz cijelog susreta. Da niko ne pomene kako recimo nije prekimut meč nijednom zbog pirotehnike, da je nekoliko škola fudbala posmatralo derbi, da niti jednog incidenta nije bilo u gradu prije, tokom i poslije utakmice,

Da sjednu uprave klubova i vide kako promovirati još dva naredna derbija koja će se sastati na proljeće gotovo sigurno (ako ih lige za prvaka i opstanak ne razdvoje :D ) da izvuku dodatne pare od TV prava, da se smanje očekivanja od derbija da će se igrati svemirski fudbal, da se grad i kanton dodatno uključe u promociju derbija koji je ujedno i njihova promocija i tako dalje i tako dalje... Uz kvalitet na terenu naravno koji je trenutno upitan u budućnosti bi moglo donijeti dobre derbije. Ali se trenerske palice ne smiju davati diletantima kakve smo imali na početku sezone u oba tabora

Prostora ima ali je problem što smo generano mi kao portal limitirani u jednom dijelu jer ne možemo do informacija izjava i svega jer smo uskraćeni nauštrb drugih portala. Nadamo se da će se i to u budućnosti promijeniti, ali planiramo već tokom zimske pauze poduzeti nekoliko inicijativa da se djeca iz obje škole fudbala i ne samo oni nego i iz drugih škola fudbala edukuju o gradskom derbiju, da se druže sa ljudima koji su igrali godinama u sudaru dva tima, da im oni govore ko je bio ko, a ne da izadju iz juniora ko tokmaci koji nemaju pojma šta je derbi i šta on znači onom ko igra i onom ko je na tribini da se mogu sroditi sa tom institucijom zvanom derbi

I ponovit ću još jednom kakav god da je naš je i mi ga moramo cijeniti i davati mu važnost

salemprolic
Kontakt:

uto okt 18, 2016 12:50 am

Gledam nedavno neki snimak derbi iz 1985. na Grbavici, 2-2 zavrsilo, atomski fudbal za ovo sto mi gledamo u zadnje vrijeme. I nije to do toga sto su ovi iz tog vremena znali sta je car derbija i njegovali to nego sto su za ove sadasnje igrace svemirski brod po fudbalskoj kvaliteti. Jednostavno mi gledamo nekvalitetne, neškolovane fudbalere i svejedno je jesu li naša djeca ili nisu oni su jednostavno loši. Nije Miro Stevanovic najbolji bio i na ovoj utakmici jer zna sta je car derbija i sta je carsija, mahala, radnicka klasa, nego sto je kvalitetan fudbaler i pravi profesionalac. Kvaliteta nama fali na terenu da bi se derbi popravio. Zadnji derbi koji ja pamtim da je bio dobra tekma je onaj u kupu na Grbavici prije par godina, 1-1 kad je bilo. Za nas tada igrao Ara, Tomic, Svraka, kod njih Jajalo, Cimirot, Stojcev...e toga fali na derbiju, kvalitetnih fudbalera.
Ide prva kamila, ide druga kamila, ide treća kamila, četvrta i peta...

Minjore
Prijatelj i Forumas Godine, 2018.
Kontakt:

uto okt 18, 2016 1:09 am

Rahmet ti dusi addyno, da ti dragi Allah oprosti grijehe i podari lijepi Dzenet. Forumasi te nece zaboraviti.

Whisperer

uto okt 18, 2016 1:12 am

storm_raider je napisao/la:Ma to.. mahalac klasican. Ima magiju u nogama, ali eto.
Dobro doso zajko zeba ... i storme jel istina da Mario stanic nudi slavku tri igraca sad na zimu kao sto je krizmana preporucio ?? jer sam to nacuo provjerena je info jel tacna znam za krizmana da je 100% ga on preporucio za ovo ostalo sam nacuo :zeljeznicar1:
"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

Omar500
Moderator
Kontakt:

uto okt 18, 2016 1:12 am

salemprolic je napisao/la:Gledam nedavno neki snimak derbi iz 1985. na Grbavici, 2-2 zavrsilo, atomski fudbal za ovo sto mi gledamo u zadnje vrijeme. I nije to do toga sto su ovi iz tog vremena znali sta je car derbija i njegovali to nego sto su za ove sadasnje igrace svemirski brod po fudbalskoj kvaliteti. Jednostavno mi gledamo nekvalitetne, neškolovane fudbalere i svejedno je jesu li naša djeca ili nisu oni su jednostavno loši. Nije Miro Stevanovic najbolji bio i na ovoj utakmici jer zna sta je car derbija i sta je carsija, mahala, radnicka klasa, nego sto je kvalitetan fudbaler i pravi profesionalac. Kvaliteta nama fali na terenu da bi se derbi popravio. Zadnji derbi koji ja pamtim da je bio dobra tekma je onaj u kupu na Grbavici prije par godina, 1-1 kad je bilo. Za nas tada igrao Ara, Tomic, Svraka, kod njih Jajalo, Cimirot, Stojcev...e toga fali na derbiju, kvalitetnih fudbalera.
Gdje si gledao taj snimak, nema ga na Youtubeu? Malo je reci da bih volio vidjeti taj snimak :)
E moj Mehmed-beže Mehmedpašiću – Grbavica, da je samo vidiš kako sada blista!

Ne u banci! Ne u stranci! Ne u zamci! Na distanci! - dAk

Praise the sun \[T]/

What can change the nature of a man?

storm_raider
Kontakt:

uto okt 18, 2016 1:14 am

Neymar 11 je napisao/la:
storm_raider je napisao/la:Ma to.. mahalac klasican. Ima magiju u nogama, ali eto.
Dobro doso zajko zeba ... i storme jel istina da Mario stanic nudi slavku tri igraca sad na zimu kao sto je krizmana preporucio ?? jer sam to nacuo provjerena je info jel tacna znam za krizmana da je 100% ga on preporucio za ovo ostalo sam nacuo :zeljeznicar1:
Ne bih znao. Mislim da se Slavku niko ne mijesa, a on ce uskoro da preda spisak igraca koji su mu potrebni.

Republika
Kontakt:

uto okt 18, 2016 1:18 am

Omar500 je napisao/la:
salemprolic je napisao/la:Gledam nedavno neki snimak derbi iz 1985. na Grbavici, 2-2 zavrsilo, atomski fudbal za ovo sto mi gledamo u zadnje vrijeme. I nije to do toga sto su ovi iz tog vremena znali sta je car derbija i njegovali to nego sto su za ove sadasnje igrace svemirski brod po fudbalskoj kvaliteti. Jednostavno mi gledamo nekvalitetne, neškolovane fudbalere i svejedno je jesu li naša djeca ili nisu oni su jednostavno loši. Nije Miro Stevanovic najbolji bio i na ovoj utakmici jer zna sta je car derbija i sta je carsija, mahala, radnicka klasa, nego sto je kvalitetan fudbaler i pravi profesionalac. Kvaliteta nama fali na terenu da bi se derbi popravio. Zadnji derbi koji ja pamtim da je bio dobra tekma je onaj u kupu na Grbavici prije par godina, 1-1 kad je bilo. Za nas tada igrao Ara, Tomic, Svraka, kod njih Jajalo, Cimirot, Stojcev...e toga fali na derbiju, kvalitetnih fudbalera.
Gdje si gledao taj snimak, nema ga na Youtubeu? Malo je reci da bih volio vidjeti taj snimak :)
Sezona kad je Sarajevo bilo prvak? Pa pogledaj realno igrače koji su igrali tada i uporedi sa ovim današnjim i znaš da nikad neće završiti u Štutgartu, Betisu, Sošou, Grčkoj igrati polufinale Lige Evrope, i tako dalje... Ako skupe koji nastup za repku na Kiro Gligorov kupu to je to

Whisperer

uto okt 18, 2016 1:19 am

storm_raider je napisao/la:
Neymar 11 je napisao/la:
Ne bih znao. Mislim da se Slavku niko ne mijesa, a on ce uskoro da preda spisak igraca koji su mu potrebni.
Hvala brt na odg, samo prenosim i iznosim sto sam cuo da ne bude da lazi iznosim, trazi ljevog beka i stopera kolko sam ja nacuo ..
"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

storm_raider
Kontakt:

uto okt 18, 2016 1:22 am

A to nam i treba realno...

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 9 gostiju.

Prijava