Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

jovanmaksimovic
Moderator
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pon okt 17, 2016 11:07 pm

Republika je napisao/la:
jovanmaksimovic je napisao/la:da li neko od vas ima novinarske izvjestaje utakmica prije 2007. godine? trebaju mi konkretno one sa slavijom...
To možeš u onom arhibu uzeti samo pokupi datume i odeš kopija ti je ja mislim 20 feninga
kojem arhivu? i na koje novine mislis? jel imaju sva oslobodjena od 1943. godine?
100/94/37/34 - i to je to!

Plava Porodica
Kontakt:

pon okt 17, 2016 11:17 pm

Ako je vec dogovoreno sa Zebom, molim Upravu da isceprkaju kakvu klauzulu u slucaju raskida ugovora da se ne placa vise od 5000 KM.
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

Republika
Kontakt:

pon okt 17, 2016 11:18 pm

jovanmaksimovic je napisao/la:
Republika je napisao/la:
jovanmaksimovic je napisao/la:da li neko od vas ima novinarske izvjestaje utakmica prije 2007. godine? trebaju mi konkretno one sa slavijom...
To možeš u onom arhibu uzeti samo pokupi datume i odeš kopija ti je ja mislim 20 feninga
kojem arhivu? i na koje novine mislis? jel imaju sva oslobodjena od 1943. godine?
Gore onaj arhiv što je gorio. Imali su sve ne znam koliko je ostalo koliko nje, ali rekli su da su većinu spasili.

GoodisonPark
Kontakt:

pon okt 17, 2016 11:19 pm

Jaozinho22 je napisao/la:
GoodisonPark je napisao/la:
Republika je napisao/la:
Križman je sam tražio izmjenu nekih 7,8 minuta prije nego je izašao iz igre
Aha zahvaljujem na info, nisam to vidio.

Niko ne pretjeruje i ja prvi neću da budem zadovoljan da se u najvećoj utakmici ove lige (a slobodno se može reći i najvećoj svih vremena) mi ponašamo ko amateri. Veze s'vezom ovo nije imalo. Da je Kostić bio na klupi yebali bi mu od-do za amatersku postavku, motivaciju, bla bla. Ovako fol se ovom Švabi mora šutiti, ne mora i neće. Kad zasluži pohvale kao u Bijeljini onda ih i dobije kad u derbiju postavi igru da se molimo Bogu da ne primimo go onda će dobiti i kritiku. Šta trebam i u ligi za prvaka strahovati hoće li neki amater u bordo dresu imati svoj dan pa zabiti jednu od onih šansi koje su zapucali preko gola.
Sreća naša pa ne znaju...ni Rustem ni Crnkić ni onaj Ćetković.
Baš tako sreća pa ne znaju. Pišem amateri jer realno ono samo amaterski igrači ne zabijaju i sreća naša pa jučer nije bila neka malo ozbiljnija ekipa na drugoj strani koja bi nas hladno dobila.

Da sam vidio čvrstinu na sredini terena i u zadnjoj liniji pa ako se gore nešto uradi rekao bih super ali mi smo jučer bili zreli za poraza, baš sazreli i ni sam ne znam kako smo izvukli nulu. Jučerašnji bod nije ni najmanje zasluga trenera već iskljucivo slabe realizacije i brzopletosti igrača Sarajeva. Dosta smo vremena šutili i trpili biće bolje biće bolje i nakon što odigramo dvije solidne (čak i dobre tekme) mi jučer kao da smo izašli da izgubimo, kako objasniti činjenicu da mi ni na 3 minute nismo uspjeli zagospodariti sredinom terena, a kao tu bi trebali biti najjači. Izvjesno je da Slavko redovno skida gaće na koševu i ovo sad bi se moglo nazvati malim napretkom u odnosu na njegove prošle izlete u glavni grad. Vi ako ste zaboravili preskakanje lopte igrača Radnika ja nisam i niko me ne može ubjediti da mi jučer nismo mogli odigrati bar za 20% bolju partiju.
Željo samo Željo!!!

Bekrija majstore goodison je uz tebe!

Europa League - We are coming!

jovanmaksimovic
Moderator
Kontakt:

pon okt 17, 2016 11:24 pm

Republika je napisao/la:
jovanmaksimovic je napisao/la:
Republika je napisao/la:
Gore onaj arhiv što je gorio. Imali su sve ne znam koliko je ostalo koliko nje, ali rekli su da su većinu spasili.
nista mi ne preostaje nego da rovim kad budem u sarajevu naredni put :D kazes 10 centi kosta jedno izdanje, pa to je dzaba :D
100/94/37/34 - i to je to!

Plavi orkestar
Kontakt:

pon okt 17, 2016 11:34 pm

Citam i slušam danas reakcije poslije tekme i masa "strucnjaka" loše izdanje Zelje pravda nekakvom opreznom igrom koja je uslijedila zbog vaznosti utakmice.Oni pred našim golom stvorili pet cistih šansi za go i samo zbog njihove katastrofalne realizacije izvukosmo bod pa se pitam koliko li bi tek stvorili šansi da smo igrali "neoprezno".
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja".

Republika
Kontakt:

pon okt 17, 2016 11:38 pm

@ jovanmaksimovic jedna kopija izabereš stranicu koja ti treba odneseš on ti iskopira ti vratiš sve gdje si našao i to je to :D 20 feninga to je malo jače od 20 centi :D

Glede derbija, mislim da su očekivanja bila veća od realnog stanja na terenu, niti je Željezničar svemirski brod, niti je Sarajevo kanta i obrnuto. Plavi su imali generalno bolju atmosferu uoči ovog derbija generalno u i oko kluba, dok je Sarajevo u lošoj atmosferi već duži period.

Ako pogledate realno onda ćete vidjeti da je recimo Almir Bekić u potpunosti zaustavio Stevanovića, a činjenica je da je većinu dobrih stvari Željezničar ove jeseni napravio preko njega. I o tome možemo pričati i govoriti o kvaliteti igrača, ali da ne dužim bezveze oko toga. Druga stvar gdje je Željezničar trebao imati prevagu a to je sredina terena nije ga bilo nigdje. Odnosno i ovakav Rustemović zajedno sa Sarićem su bolje funkcionisali nego trio Marković, Radinović, Blagojević, koji su realno kvalitetniji igrači kao skupina od trojca u Sarajevu koji još čini Ćetković.

Željezničar je izgledao tromije nego inače da li je do priprema, terena, treme ne znam, ali je Sarajevo izgledalo fizički spremnije iako mislim da su i u tom segmentu tu negdje. Remi generalno nikome ne odgovara kao klubovima osim trenera oba tima jer su nažalost u zadnje vrijeme počeli svi da igraju d a ne izgube.

Ali kad vidim ove majmune iz Uniteda i Liverpoola, samo kažem živio sarajevski derbi! Ne bih dao onog osjećaja kad dolazi derbi za stotinu Paul Pogbi **** ih on

zeljeznicka21

pon okt 17, 2016 11:43 pm

Ma ja i dalje mislim da psiha najvise djeluje u ovakvim utakmicama. Djaba sve Slavkine taktike i pripremanja kad je recimo Lendric ljut sam na sebe i to se tacno vidi u samoj kretnji, Sinisa prvih pola sata izgubljen ko da mu je 12 godina itd. i ove stvari ne rijesava trener nego psiholog.
Prvaci SRBIH: 1946.
Prvaci SFRJ: 1971/1972
Prvaci BIH: 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012 ,2012/2013
Kup BIH: 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012,2017/2018
Superkup BIH: 1998; 2000; 2001.

GoodisonPark
Kontakt:

pon okt 17, 2016 11:45 pm

Zanima me gdje je bila ona srce na teren, igrajte za Mirzu i još milion motiva da se obraduju navijači. Igraš na bod, odlično i ko ti brani da i u takvoj postavci pružiš svoj maksimum.. Trčanje jučer 0 i sa loptom i bez lopte, toliko raje dođe, toliko se toga napiše, toliko ih raja moli da daju sve od sebe i onda izađu na teren gdje ih naki Ćetkovići, Crnkici i Rustemovići nadigraju, e xebem te fudbale.
Željo samo Željo!!!

Bekrija majstore goodison je uz tebe!

Europa League - We are coming!

exbabilon
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

pon okt 17, 2016 11:45 pm

Plavi orkestar je napisao/la:Citam i slušam danas reakcije poslije tekme i masa "strucnjaka" loše izdanje Zelje pravda nekakvom opreznom igrom koja je uslijedila zbog vaznosti utakmice.Oni pred našim golom stvorili pet cistih šansi za go i samo zbog njihove katastrofalne realizacije izvukosmo bod pa se pitam koliko li bi tek stvorili šansi da smo igrali "neoprezno".
Evo sad kad realno sagledam za nijansu jesu bili bolji, ali vise od 2 izrazite sanse nisu imali. Cetkovic na kraju prvog poluvrmena i Crnkic u drugom kad je Veca odbranio. Bio je sut Duljevica iz mrtvog ugla, nesto glavom u prvom, isto Crnkica..ali ne kao cista sansa.. Mi smo imali 100% sansu Krizmana i jos nekih polusansi i to je to.. U polju su bili bolji, ali konkretnih sansi, ne previse.

Sent from my LG-K430 using Tapatalk

bianco blu
Kontakt:

pon okt 17, 2016 11:49 pm

neka nam Zebe, barem je Bošnjak

psihopata
Kontakt:

pon okt 17, 2016 11:54 pm

GoodisonPark je napisao/la:Zanima me gdje je bila ona srce na teren, igrajte za Mirzu i još milion motiva da se obraduju navijači. Igraš na bod, odlično i ko ti brani da i u takvoj postavci pružiš svoj maksimum.. Trčanje jučer 0 i sa loptom i bez lopte, toliko raje dođe, toliko se toga napiše, toliko ih raja moli da daju sve od sebe i onda izađu na teren gdje ih naki Ćetkovići, Crnkici i Rustemovići nadigraju, e xebem te fudbale.
pritisak i jeste najveći problem,pitari mislim nikad nisu dobili tekmu u kojoj su navijači zahtjevali da igraju za vedrana,sjećamo se kako ih je široki jedan dugi period dobijao,jednostavno to nije način da igrači proigraju,samo ih još više sputava iz razloga što su psihički nestabilni,i umjesto da dobiješ rastrčanu i borbenu ekipu,ti dobiješ alibi pasove i skrivanje od lopte,jer niko neće da pogriješi....
tajne misli violine: http://postimg.org/image/k6gp7mo01/

Jaozinho22

pon okt 17, 2016 11:54 pm

GoodisonPark je napisao/la:Zanima me gdje je bila ona srce na teren, igrajte za Mirzu i još milion motiva da se obraduju navijači. Igraš na bod, odlično i ko ti brani da i u takvoj postavci pružiš svoj maksimum.. Trčanje jučer 0 i sa loptom i bez lopte, toliko raje dođe, toliko se toga napiše, toliko ih raja moli da daju sve od sebe i onda izađu na teren gdje ih naki Ćetkovići, Crnkici i Rustemovići nadigraju, e xebem te fudbale.
I gdje jedan guzavi Duljević izgleda kao Ronaldo naspram svih naših igrača.Igra klasično nazvao bih je ''Željovski'' izbij na Miru,izbi u prazno,Blagojević je uzme na naših 16 povuče proda,opet je uzme klizećim odigra onaj je ne zna primit itd....Nisam očekivao da ih pocijepamo al da ti onakvi kinezi stvore 4-5 beton šansi...
KLUB NAJVEĆI,
NAVIJAČI NAJBOLJI,
Gospodine Adžeme, ne dozvolite da ''neko'' pere svoj prljav veš preko Vas !

,,To je naš stadion, mi svaki put dajemo onoliko koliko mi smatramo da trebamo dati ! KRAJ PRIČE''
Amar Osim.

mali plavisa
Kontakt:

pon okt 17, 2016 11:56 pm

bianco blu je napisao/la:neka nam Zebe, barem je Bošnjak
Bitno je biti covjek,ti si dovoljno rekao o sebi!

Leon_Professional
Kontakt:

pon okt 17, 2016 11:57 pm

Pinkii je napisao/la:Jedini problem oko Zebe je sto on ce biti bukvalno pasivan do januara nece imati utakmice u nogama sto nam moze predstavljati zaista veliki problem. Ako se vrati u formu koju je imao prosle sezone top igrac.
Igra Zeba mali nogomet za Centar, bar je proslu ligasku igrao, valjda ce do zime biti tu. Valjat ce mu to kako god.

Dobro rece FKZ1921 kakve mi igrace imamo, tj. sta nam fali.
Realno, korner odmah dodajte golmanu, nemojte ih djaba.izvoditi, bar protiv Sarajeva nismo imali ni 5% sanse u skoku. Opet kad pogledamo, dadosmo ga Radniku iz kornera, ali ono je moralo nesto uci a I to je jedna tekma od njih 10. Prekidi su nam losi. Pored tog, slabo I branimo prekide.

mali plavisa
Kontakt:

uto okt 18, 2016 12:00 am

Oooooo Zajkooooooo Zebaaaaaa!!! :zeljeznicar1:

Republika
Kontakt:

uto okt 18, 2016 12:00 am

psihopata je napisao/la:
pritisak i jeste najveći problem,pitari mislim nikad nisu dobili tekmu u kojoj su navijači zahtjevali da igraju za vedrana,sjećamo se kako ih je široki jedan dugi period dobijao,jednostavno to nije način da igrači proigraju,samo ih još više sputava iz razloga što su psihički nestabilni,i umjesto da dobiješ rastrčanu i borbenu ekipu,ti dobiješ alibi pasove i skrivanje od lopte,jer niko neće da pogriješi....
Ako je 12.500 ljudi na tribinama i utakmica protiv gradskog rivala (za kojeg generalno boli kita većinu igrača u oba tima jer nisu odadvej i ne doživljavaju ga kao takvog) toliki pritisak da ih sputava da igraju i pokažu se, onda im je vakat odmah da upišu fakultete u Travniku, Loznici, Nikšiću ili Vrapču u zavisnosti iz koje države dolaze, i da se okane fudbala. Njima to treba biti motiv jer se na ovakvim utakmicama postaje igrač i besmrtan lik u navijačkim pričama

storm_raider
Kontakt:

uto okt 18, 2016 12:01 am

Mnogima je promaklo u svoj frci oko derbija, jos jednom mi na forumu odajmo pocast jednom nasem bratu sa tribine koji je sa nama diskutovao ovdje.

memberlist.php?mode=viewprofile&u=571

Napustio nas je par dana prije derbija.
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

Plavi orkestar
Kontakt:

uto okt 18, 2016 12:02 am

Republika je napisao/la:
jovanmaksimovic je napisao/la: jedna kopija izabereš stranicu koja ti treba odneseš on ti iskopira ti vratiš sve gdje si našao i to je to :D 20 feninga to je malo jače od 20 centi :D
Glede derbija, mislim da su očekivanja bila veća od realnog stanja na terenu, niti je Željezničar svemirski brod, niti je Sarajevo kanta i obrnuto. Plavi su imali generalno bolju atmosferu uoči ovog derbija generalno u i oko kluba, dok je Sarajevo u lošoj atmosferi već duži period.

Ako pogledate realno onda ćete vidjeti da je recimo Almir Bekić u potpunosti zaustavio Stevanovića, a činjenica je da je većinu dobrih stvari Željezničar ove jeseni napravio preko njega. I o tome možemo pričati i govoriti o kvaliteti igrača, ali da ne dužim bezveze oko toga. Druga stvar gdje je Željezničar trebao imati prevagu a to je sredina terena nije ga bilo nigdje. Odnosno i ovakav Rustemović zajedno sa Sarićem su bolje funkcionisali nego trio Marković, Radinović, Blagojević, koji su realno kvalitetniji igrači kao skupina od trojca u Sarajevu koji još čini Ćetković.

Željezničar je izgledao tromije nego inače da li je do priprema, terena, treme ne znam, ali je Sarajevo izgledalo fizički spremnije iako mislim da su i u tom segmentu tu negdje. Remi generalno nikome ne odgovara kao klubovima osim trenera oba tima jer su nažalost u zadnje vrijeme počeli svi da igraju d a ne izgube.

Ali kad vidim ove majmune iz Uniteda i Liverpoola, samo kažem živio sarajevski derbi! Ne bih dao onog osjećaja kad dolazi derbi za stotinu Paul Pogbi **** ih on
Kad su dva tima sastavljena od igraca koji su prosjek ove naše lige i imaju po jednog koji moze donijeti prevagu onda su treneri prinudjeni igru zasnivati na njima.Sva mudrost trenera iz suprotnog tabora je zaustaviti tog igraca.Janjoš je sa Bekicem uspjeo Miroslava neutralisati,drugog raspolozenog pojedinca nismo imali,a Slavko sa našim igracima nije uspjeo Dulju neutealisati koji je juce nama pravio dar-mar kad god je imao loptu u nogama i on je taj koji je najzasluzniji za dobro izdanje komšija na jucerašnjoj utakmici i on je bio ta prevaga u utakmici.Mi poslije prikazanog moramo biti zadovoljni bodom iako sam ja prvi poslije utakmice sa Radnikom,a poznavajuci ekipu Sarajeva,bio uvjeren u našu laku pobjedu na Derbiju."“Što je babi milo, to joj se i snilo"”.
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja".

mali plavisa
Kontakt:

uto okt 18, 2016 12:05 am

Addyno pocivaj u miru!!!Laka ti crna zemlja Bosanska!

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 16 gostiju.

Prijava