[video]https://www.youtube.com/watch?v=uyAENtS ... e=youtu.be[/video]
viewtopic.php?f=67&t=382
To je to.vrbanjusa je napisao/la:Kod nas je generalno probem što se neki ljudi glorifikuju šta god uradili i kako god se ponašali, prema klubu ili prema narodu svejedno koji je primjer u pitanju. Dakle Amar je vizionar kada odbije 290.000 EUR-a za Svraku i traži 320.000 EUR-a, a neko je diletant kad odbije 300.000 EUR-a za Memiju. Ja ne vidim razilku u ova dva slučaja. Sa oba se slažem. Svraka je u trenutku odbijanja ponude za njega bio u vrhunskoj formi i slažem se sa Amarom da se trebalo postaviti neka granica za odlaske naših igrača. Također se slažem da je Memija bio potencijal koji je u trenutku ponude vrijedio više od 300.000 EUR-a. I da se trebala odbiti ponuda. Znači kod nas je stvar percepcije, ko koga više voli i kome je bliži. U nekim krugovima se veličaju neki ljudi koji jesu uradili neke dobre stvari za klub ali su mogli i puno biolje. I ne smije se protiv tih ljudi ništa reći. U drugim krugovima je totalno obratno, ti ljudi su neprijatelji, rušitelji itd. Znači uzmeš imena xx i yy i staviš ih u kontekst ove priče, i onda sve obrneš naopako i dobiješ sve isto. Jedni kude, drugi brane. Niko sredinu da uhvati i da realno sagleda stvari.
Imamo primjer od ljetos, dolazi Kostić, obrazovan, načitan, sve moguće licence, vodio mlađe selekcije po prvenstvima. Ko bi mogao očekivati da će završiti kako je završio. Niko. Nikad ne znaš koliko je ko lud, koliko tvrdoglav, kakav mu je autoritet itd. I onda kad ode popljujemo ga svi kolektivno. A opet je potrebno naći neku sredinu. Imamo sad Petrovića i kod njega pravimo istu grešku kao kod Kostića. Nemamo sredinu. Ili je vrhunski bog ili je diletant tj nakon remija u derbiju već se javljaju oni koji nisu zadovoljni njegovom taktikom. Poslije neke sljedeće pobjede biće opet vrhunski bog i tako u krug.
Hajde ovako.Neandertalac je napisao/la:Kako ne vidiš razliku Vrbanjusa@ ?
Prvu odluku je donio najkompetentniji stručnjak u našoj ligi a drugu, znamo svi ko.
Eh sada, ne kažem ni ja da je odluka dobra ako je donio Amar, pričao sam ti u pp da sam mu znao suprostaviti stav i mišljenje.
Jedan put sam i za Kostica rekao da je dobar, on rekao da je karina i da je to loš potez, nelogičan amaterski. I popisao se po meni, urinirao, kenjao, koliko je bio u pravu.
Zašto ovo pričam. Pa upravo jer ti poredis nešto slično. Sa jedne strane amater a sa druge pro i tebi kada se to okrene dodje na isto.
Nemoj biti smiješan!
Ma joj druže stari. To ti je isto kao kada bi ja branio Amara da u administraciji zna bolje od sadašnje uprave. Znači ne možeš to porediti uopste. Bio bi pregažen argumentima...vrbanjusa je napisao/la:Hajde ovako.Neandertalac je napisao/la:Kako ne vidiš razliku Vrbanjusa@ ?
Prvu odluku je donio najkompetentniji stručnjak u našoj ligi a drugu, znamo svi ko.
Eh sada, ne kažem ni ja da je odluka dobra ako je donio Amar, pričao sam ti u pp da sam mu znao suprostaviti stav i mišljenje.
Jedan put sam i za Kostica rekao da je dobar, on rekao da je karina i da je to loš potez, nelogičan amaterski. I popisao se po meni, urinirao, kenjao, koliko je bio u pravu.
Zašto ovo pričam. Pa upravo jer ti poredis nešto slično. Sa jedne strane amater a sa druge pro i tebi kada se to okrene dodje na isto.
Nemoj biti smiješan!
Je li Svraka vrijedio 320.000 EUR (sa 25 godina) kad je odbijena ponuda?
Je li Mamija vrijedio preko 300.000 EUR (sa 18 godina) kad je odbijena ponuda?
Na stranu ko je donio odluku.
Još napiši prezime da svi znaju ko samNeandertalac je napisao/la:Ma joj, druže stari. To ti je isto kao kada bi ja branio Amara da u administraciji zna bolje od sadašnje uprave. Znači ne možeš to potvrditi uopste. Bio bi pregažen argumentima...vrbanjusa je napisao/la:Hajde ovako.Neandertalac je napisao/la:Kako ne vidiš razliku Vrbanjusa@ ?
Nemoj biti smiješan!
Nemam sada vremena pa ću ovako, a ti nastavi. To je i najveći razlog zašto smo ispusili. Umisle ljudi da znaju.
Nije namjerno, u frci sam bio. Halali.vrbanjusa je napisao/la:Još napiši prezime da svi znaju ko samNeandertalac je napisao/la:Ma joj, druže stari. To ti je isto kao kada bi ja branio Amara da u administraciji zna bolje od sadašnje uprave. Znači ne možeš to potvrditi uopste. Bio bi pregažen argumentima...vrbanjusa je napisao/la: Hajde ovako.
Nemam sada vremena pa ću ovako, a ti nastavi. To je i najveći razlog zašto smo ispusili. Umisle ljudi da znaju.
Svjesno izbjegavaš odgovor na pitanje. Nije priča kontra Amara ili za ove sad.
Amar kao naš trener je jako kompleksan pojam. I mogla bi se knjiga o njemu napisati. I neumjesno je uopšte porediti Amarove sportske rezultate i trenutne (zadnje 2-3 godine) rezultate. Znači odgovor je DA!Neandertalac je napisao/la:Nije namjerno, u frci sam bio. Halali.vrbanjusa je napisao/la:Još napiši prezime da svi znaju ko samNeandertalac je napisao/la:
Ma joj, druže stari. To ti je isto kao kada bi ja branio Amara da u administraciji zna bolje od sadašnje uprave. Znači ne možeš to potvrditi uopste. Bio bi pregažen argumentima...
Svjesno izbjegavaš odgovor na pitanje. Nije priča kontra Amara ili za ove sad.
Evo da odgovorim. Tako izvađeni iz konteksta oba primjera djeluju skoro identično.
Sada ti meni odgovori, je li Amar bog za njih glede sportskog dijela.
choks ti sljedeći put na zapad ako ti se ne sviđaVelahalve je napisao/la:Ne znam šta ti nije jasno, ja sam jedan od onih što je od 1i15 redao one papire po tribini, propalo je sve zbog toga što se nije mogla parola okačiti odnosno što policija nije dala, propalo je sve što se isplaniralo, baklje su pale pred početak utakmice, ma sve je propalo, zamisli sad osjećaja momcima koji su radili na tome i kad je sve propalo,a vezano za Mirzu koji je vodio u drugom, kreštao on il ne kreštao bolja je atmosfera bila nego u prvom i bolji izbor pjesama svakako.Choks je napisao/la:Nije mi jasno za koreografiju . I za onog vodju sto se popeo u drugom , frajko vrišti kao majmun , kaže ne gubimo navijajte. Pa kad ne znaš povest raju , idi negdje sa svojim krestavcima sto svrsavate jedni na druge . Ni ritma ni niceg . Galami na raju , a on treba povest sve nas . Užas . Tekma slaba ,ali Ćelo će nas dovest do titule ove sezone .
Derbi loš, preloš, ne znam više je li stid i jedne i druge, kao neki skauti došli da gledaju, nisu ljudi normalne akcije mogli vidjeti, ja kao navijač nakon jako lošeg drugog poluvremena mogu biti zadovoljan bodom.