Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

vrbanjusa
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pon okt 17, 2016 1:28 pm

jovanmaksimovic je napisao/la:
vrbanjusa je napisao/la:
jovanmaksimovic je napisao/la:@neandertalac

i ja sam isto mislio za slavka, da me je razocarao, ali u biti, nije... ispravio sam svoje navode jucer, covjek je samo igrao onako kako se igra u derbijima... dosadno i cuvanje sopstvenog gola... prosla su vremena kad se na derbiju moglo ocekivati 5-6 golova... bod ovaj je bitniji s tim da je i protivnik kiksao gubitkom 2 boda... dupli dobitak...
Kad si već pomenuo, sad se zarovi i reci nam koliko je debija završilo sa 5 golova i više?
:ganja:
19 derbija od 129 :D
Imena kolega imena :)

Daj nam na statistiku tamo spisak :)
21 10 4

Petrović Slavko

jovanmaksimovic
Moderator
Kontakt:

pon okt 17, 2016 1:30 pm

samo zaboravljate... teren je bio uzasan... ni mi ni oni nisu se sastavili sa loptom kako treba...
100/94/37/34 - i to je to!

pile87
Kontakt:

pon okt 17, 2016 1:32 pm

Neandertalac je napisao/la:Vrbanjusa@

Pa vidiš da nisi u pravu. Ja ti kažem ko ih je napao. Razbio ih. Završilo 0_0 jer smo fulili sve i svašta, zašto okrećeš priču.

I nije istina da bi mu neko prigovarao. Gdje je nestala agresivnost bar? Igrali smo kao piqke, pustili mrtve pitare da se razmasu, da dišu, da kontroliraju sredinu terena i samu igru.
Napadni ih na njihovoj polovici, drži pritisak kao protiv Radnik a ne onako ko zadnje kuje samo da go ne primimo. Tri igrača u napadu a ostali pazi defanzivu.
Tebi je to ok, meni nije. Ti kontas da si uzeo bod ja da smo izgubili dva.

Agresivnost se ogleda u mnogim stvarima, pa i u pasivnosti prema očitim greškama jer ti je neko drug. Školski druže.
Ja se moram sad sloziti sa tobom. Vezano za samu igru. I to je po meni do trenera, svima njima je lakse izvuci X nego dobiti nogu nakon izgubljenog derbija. A i sami klubovi lakse vare to da nisu porazeni. Ja bi licno volio da igramo napadacki pa taman ga zijanili ne bi svaki pa bi se vratilo ono bodova sto izgubis. Sa ova dva X sa pitarima mi samo dajemo krila Zrinjskom.
Mi ćemo opet doći!
Doći ćemo opet u sjaju sunca.
Što se već sada rađa.
Zbijeni k'o mrka teška prijetnja
i s razvitim jedrima nove snage.

Neandertalac

pon okt 17, 2016 1:37 pm

vrbanjusa je napisao/la:

Pa vidiš da nisi u pravu. Ja ti kažem ko ih je napao. Razbio ih. Završilo 0_0 jer smo fulili sve i svašta, zašto okrećeš priču.

I nije istina da bi mu neko prigovarao. Gdje je nestala agresivnost bar? Igrali smo kao piqke, pustili mrtve pitare da se razmasu, da dišu, da kontroliraju sredinu terena i samu igru.
Napadni ih na njihovoj polovici, drži pritisak kao protiv Radnik a ne onako ko zadnje kuje samo da go ne primimo. Tri igrača u napadu a ostali pazi defanzivu.

Agresivnost se ogleda u mnogim stvarima, pa i u pasivnosti prema očitim greškama jer ti je neko drug. Školski druže.
Nije ih napao, sticajem okolnosti se otvorilo da promašiš par zicera. Ni Amar ih nije napao čak ni na onom derbiju 0:3. Tad se otvorilo. Kao što se moglo otvoriti juče ili neki drugi put. Poenta je da se u derbiju ne napada, već se gleda da se ne izgubi pa ako se šta uradi gore. Tako je kako je.
Ne znam odgovor na pitanje gdje je nestala agresivnost, vjerovatno zbog straha od greške i neke brze kontre pa su više pazili svoju polovinu.
Meni je ok jer cilj opravdava sredsvo, naš cilj je izlazak u evropu i svaki bod je jako bitan, posebno ako ga uzmeš na gostujućem terenu protiv rivala tj konkurenta za tu evropu.
A i protivnik se ponešto pita.
A garantujem ti da smo izgubili već bi bilo poziva da se otjera Petrović. A Petrović je Gvardiola za sve trenutne trenere u BIH.
To što ne želim da pišem o nečijim greškama ne znači da ne znam za te greške ili da nisam rekao tamo gdje sam trebao. Bio mi neko drug ili ne.
Sta je naš cilj? Europa?

Pa tako reci haveru. Meni nije. Za mene europa mora biti pod normalno a cilj mi je titula.

Mi smo jebeni najtrofejniji klub a cilj nam europa.

Fuj!
Nama trebaju muda. Mi smo ih negdje usput izgubili.
Ponašamo se poput malog, prosječnog kluba. Jedino kada ovih par poltrona treba braniti greške onda se uhvate tradicije i ostalih stvari, pričaju o veličini. A ići na remi je normala.
Zato nas i mogu qarat, mi im se namjestili.
Zadnja izmjena: Neandertalac, dana/u pon okt 17, 2016 1:51 pm, ukupno mijenjano 2 puta.
Željeznicar za život cijeli!

Charlie Sheen
Kontakt:

pon okt 17, 2016 1:38 pm

jovanmaksimovic je napisao/la:samo zaboravljate... teren je bio uzasan... ni mi ni oni nisu se sastavili sa loptom kako treba...
tereni ce biti sve gori i gori, to nam ne moze biti alibi

jovanmaksimovic
Moderator
Kontakt:

pon okt 17, 2016 1:40 pm

Charlie Sheen je napisao/la:
jovanmaksimovic je napisao/la:samo zaboravljate... teren je bio uzasan... ni mi ni oni nisu se sastavili sa loptom kako treba...
nasi igraci su vecinom limitirani i znaju igrati kad je lijepo vrijeme, nazalost, pa nije da trazim alibi, ali ako sam kazes da ce tereni biti losiji, a bice, onda ne mozes ocekivati da igramo bolje nego u septembru ili augustu...

Velahalve
Kontakt:

pon okt 17, 2016 1:42 pm

Charlie Sheen je napisao/la:
Trebamo imati 2 ekipe da jedna bude specijalizirana za dobar teren, a druga za loš, možda je to rješenje :lol:

Omar500
Moderator
Kontakt:

pon okt 17, 2016 1:43 pm

Ma ajde ljudi, kakvi su prije bili tereni, pa se igrao fudbal. Danas sve manekeni, kad vidim u ligama petice kad se zale na terene, a savrseni, povraca mi se. Znam da su sada drugacije lopte, ali uvijek neki izgovori.

Teren nije izgovor, imali smo onaj strasan prodor po lijevoj strani, gdje Sinisa i Lazic napravise dar mar, znaci moze se ako ne nabijas stalno loptu, sto smo radili vecinu drugog poluvremena. Da smo vise prodora imali kao ovaj navedeni, ili onaj u prvom poluvremenu, gdje Memija i Stevanovic probise desno, ali Lendric zakaza, bilo bi to drugacije. Idemo dalje!
E moj Mehmed-beže Mehmedpašiću – Grbavica, da je samo vidiš kako sada blista!

Ne u banci! Ne u stranci! Ne u zamci! Na distanci! - dAk

Praise the sun \[T]/

What can change the nature of a man?

fk1921

pon okt 17, 2016 1:44 pm

Ocekujmo uskoro GS. 90% ce biti strana firma prije pocetka druge polusezone. Sto se utakmice tice mogli ste svi ocekivat remi puno ste euforicni a Celo tek dosao ni pipreme sa njima nije odradio kako treba tako da protiv jacih ekipa on ne smije puno rizikovat. 100% sam uvjeren da do kraja ove polusezone hoce da zavrsi sve utakmice bez poraza stim da protiv jacih protivnika (Zrinjski Sarajevo) pogotovo gostujuce (mslm na Zrinjski) ide na X. Budite strpljivi i puno vise ocekujte na proljece nego ovu polusezonu.
Zadnja izmjena: fk1921, dana/u pon okt 17, 2016 1:45 pm, ukupno mijenjano 1 put.
04.03.2015

Na vanrednoj sjednici Skupštine FK Željezničar, usvojen je novi statut Kluba kojim je jasno poručeno da klub ostaje dosljedan svojoj devedesetogodišnjoj tradiciji, filozofiji i sloganu: Mi smo Željini, Željo je naš. Svetinje nisu na prodaju!

Hadzijalagic
Kontakt:

pon okt 17, 2016 1:44 pm

Igra na bod i od jednih i od drugih tjera sa stadiona i ono malo ljudi sto cijeni taj derbi.. Ono juce je bilo ruzno za gledati.. Draze mi je gledati utakmice sa Drinom gdje cemo napadati nego cetiri derbija u sezoni u kojima ce se igrati da se ne izgubi.. Ako se bude tako igralo onda ce liga 12 donijeti ruzniji fudbal nago liga 16 a neka logika je govorila da ce se gledati kvalitetniji fudbal u ligi sa manje losih ekipa.. Bilo je jos ruznih derbija ali i u njima se bar mogla vidjeti velika borbenost.. Ono juce odigrano bas bez emocija i od nas i od njih..

Nismo mi ni sa Edisom u onom jesenjem derbiju njih napali i nije se umiralo u ljepoti fudbala ali smo ih rasuli borbom.. Ono sto je u tom derbiju pokazivao jedan limitirani Kokot juce nismo mogli vidjeti niti od jednog igraca na terenu..
Zadnja izmjena: Hadzijalagic, dana/u pon okt 17, 2016 1:48 pm, ukupno mijenjano 1 put.
Ko se jednom o mlijeko opeče taj i u jogurt duva..

Omar500
Moderator
Kontakt:

pon okt 17, 2016 1:48 pm

fk1921 je napisao/la:Ocekujmo uskoro GS. 90% ce biti strana firma prije pocetka druge polusezone. Sto se utakmice tice mogli ste svi ocekivat remi puno ste euforicni a Celo tek dosao ni pipreme sa njima nije odradio kako treba tako da protiv jacih ekipa on ne smije puno rizikovat. 100% sam uvjeren da do kraja ove polusezone hoce da zavrsi sve utakmice bez poraza stim da protiv jacih protivnika (Zrinjski Sarajevo) pogotovo gostujuce (mslm na Zrinjski) ide na X. Budite strpljivi i puno vise ocekujte na proljece nego ovu polusezonu.
Gdje je Elegant sada da cuje ovo :D

Praise the sun \[T]/

LARSSON
Kontakt:

pon okt 17, 2016 1:56 pm

Kod nas suspendovani: Boccaccini, S. Stevanović
Kod Olimpica: Tarik Isić (stoper)

Pred suspenzijom kod Širokog: Krstanović, Barišić

vrbanjusa
Kontakt:

pon okt 17, 2016 1:57 pm

Neandertalac je napisao/la:
vrbanjusa je napisao/la:

Nije ih napao, sticajem okolnosti se otvorilo da promašiš par zicera. Ni Amar ih nije napao čak ni na onom derbiju 0:3. Tad se otvorilo. Kao što se moglo otvoriti juče ili neki drugi put. Poenta je da se u derbiju ne napada, već se gleda da se ne izgubi pa ako se šta uradi gore. Tako je kako je.
Ne znam odgovor na pitanje gdje je nestala agresivnost, vjerovatno zbog straha od greške i neke brze kontre pa su više pazili svoju polovinu.
Meni je ok jer cilj opravdava sredsvo, naš cilj je izlazak u evropu i svaki bod je jako bitan, posebno ako ga uzmeš na gostujućem terenu protiv rivala tj konkurenta za tu evropu.
A garantujem ti da smo izgubili već bi bilo poziva da se otjera Petrović. A Petrović je Gvardiola za sve trenutne trenere u BIH.
To što ne želim da pišem o nečijim greškama ne znači da ne znam za te greške ili da nisam rekao tamo gdje sam trebao. Bio mi neko drug ili ne.
Sta je naš cilj? Europa?

Pa tako reci haveru. Meni nije. Za mene europa mora biti pod normalno a cilj mi je titula.

Fuj!
Ponašamo se poput malog, prosječnog kluba. Jedino kada ovih par poltrona treba braniti greške onda se uhvate tradicije i ostalih stvari, pričaju o veličini. A ići na remi je normala.
Pa poslije svih turbulencija koje imamo zadnjih 3-4 godine realno je da ganjamo plasman u evropu. Da podsjetim, prethodne sezone nismo izborili plasman u evropu.
21 10 4

Petrović Slavko

Brkoo
Kontakt:

pon okt 17, 2016 2:00 pm

LARS1921 je napisao/la:Kod nas suspendovani: Boccaccini, S. Stevanović

Zar kod Olimpica nije suspendovan i Kobiljar?
Neka je svetinja koja na srcu stoji važnija od prezimena koje na leđima nosiš!
Mi smo Željini, Željo je naš! :zeljeznicar1:

Brkoo
Kontakt:

pon okt 17, 2016 2:01 pm

fk1921 je napisao/la:Ocekujmo uskoro GS. 90% ce biti strana firma prije pocetka druge polusezone. Sto se utakmice tice mogli ste svi ocekivat remi puno ste euforicni a Celo tek dosao ni pipreme sa njima nije odradio kako treba tako da protiv jacih ekipa on ne smije puno rizikovat. 100% sam uvjeren da do kraja ove polusezone hoce da zavrsi sve utakmice bez poraza stim da protiv jacih protivnika (Zrinjski Sarajevo) pogotovo gostujuce (mslm na Zrinjski) ide na X. Budite strpljivi i puno vise ocekujte na proljece nego ovu polusezonu.
@Elegant na aparatima ! :mrgreen:

LARSSON
Kontakt:

pon okt 17, 2016 2:02 pm

Brkoo je napisao/la:
LARS1921 je napisao/la:Kod nas suspendovani: Boccaccini, S. Stevanović

Zar kod Olimpica nije suspendovan i Kobiljar?
Jok, on ima 4 kartona

Neandertalac

pon okt 17, 2016 2:03 pm

vrbanjusa je napisao/la:
vrbanjusa je napisao/la:
Sta je naš cilj? Europa?

Fuj!
Pa poslije svih turbulencija koje imamo zadnjih 3-4 godine realno je da ganjamo plasman u evropu. Da podsjetim, prethodne sezone nismo izborili plasman u evropu.
Jedina turbulencija je da su neki potrošili brdo para sa kamare misleći da su pametni a sada šute kao zadnje kuje čekajući da im Petrović vadi kestenje iz vatre.
Njega i razumijem za postavku, čovjek gleda sebe.

Da i ja tebe podsjetim da nismo izašli, opet jer su se neki pravili pametni.
Željeznicar za život cijeli!

vrbanjusa
Kontakt:

pon okt 17, 2016 2:06 pm

vrbanjusa je napisao/la:
Sta je naš cilj? Europa?

Fuj!
Jedina turbulencija je da su neki potrošili brdo para sa kamare misleći da su pametni a sada šute kao zadnje kuje čekajući da im Petrović vadi kestenje iz vatre.

Bilo je malo više turbulencija od te tvoje nabrojane. Turbulencija "odmor", promjena načina poslovanja, loš izbor trenera i još gori izbor igrača. Svašta se nakupilo da bi Petrović sve to izvadio. I prije su se trošile kamare para. Bicikla, ljetovanja, zimovanja, resetovanja kase i još mnogo toga. Pare se troše kad se ima, tako je kod svakoga. Iako ovi trenutni jesu fulili sa nekim stvarima. Znamo svi sa kojim.
Zadnja izmjena: vrbanjusa, dana/u pon okt 17, 2016 2:09 pm, ukupno mijenjano 1 put.
21 10 4

Petrović Slavko

jovanmaksimovic
Moderator
Kontakt:

pon okt 17, 2016 2:08 pm

vrbanjusa je napisao/la:
Sta je naš cilj? Europa?

Fuj!

kad promjenis 4 trenera u jednoj sezoni, kako ocekujes da se izbori evropa? pazi, mi idemo naprijed, uprava se vise ne mjesa u rad slavkin a slavko mora da poslozi kockice... sjeti se sta je ostavljeno poslije kostica? ekipa u raspadu koja nije stvorila sansu na utakmici sad je to mnogo bolje sa sportskog aspekta, iako nisam 100% zadovoljan jucerasnjom utakmicom, medjutim tek poslije zime cemo vidjeti onogo pravog slavkinog zelju... on sad mora da radi sa kadrom koji mu je ostavljen...

Omar500
Moderator
Kontakt:

pon okt 17, 2016 2:13 pm

vrbanjusa je napisao/la:
vrbanjusa je napisao/la: Pa poslije svih turbulencija koje imamo zadnjih 3-4 godine realno je da ganjamo plasman u evropu. Da podsjetim, prethodne sezone nismo izborili plasman u evropu.

Bilo je malo više turbulencija od te tvoje nabrojane. Turbulencija "odmor", promjena načina poslovanja, loš izbor trenera i još gori izbor igrača. Svašta se nakupilo da bi Petrović sve to izvadio. I prije su se trošile kamare para. Bicikla, ljetovanja, zimovanja, resetovanja kase i još mnogo toga. Pare se troše kad se ima, tako je kod svakoga. Iako ovi trenutni jesu fulili sa nekim stvarima. Znamo svi sa kojim.
:palacgore: :palacgore:

Ajde, da dobro ovo ispadne sa generalnim, pa ce se lakse disati. Bila bi to svojevrsna prekretnica sa stranim sponzorom. Nadam se i istok da ce biti gotov do kraja sezone. Potreban nam je iz mnogo razloga.

Praise the sun \[T]/

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.

Prijava