Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

Tryg
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pon okt 17, 2016 11:41 am

Defanzivni Slavko u tandemu sa zagorijelim Lendricem je vrh kombinacija za ne dat gol :)
Tvoje NE ucinilo te legendom! R.I.P Josko Domorocki!

damirfile
Kontakt:

pon okt 17, 2016 11:56 am

Kao sto jedan napisa odma na pocetku se vidjelo da je slavko orjentisan za odbranu i prepustio incijativu sarajevu. Po meni i nije lose to zamisljeno pa da ih onda kontrama pokusamo načeti ali igraci nisu ocigledno bili u stanju to uraditi. Slavko igra ovakav stil igre i on ocigledno daje rezultat.

Mirek11
Kontakt:

pon okt 17, 2016 11:59 am

jovanmaksimovic je napisao/la:mislim da je sve receno za derbi, svako ima svoje misljenje o tome da li je slavko ispravno postupio ili ne igrajuci defanzivniju taktiku... ja nakon prespavane noci malo korigujem sto sam jucer napisao, ovo je klasicni amarovski stil igranja derbija, i sve sam sigurniji da ce nam ovaj bod biti vise od koristi nego gubitak dva boda... naravno derbi nije bio lijep za oci, ali koji je to bio u zadnje 4 godine? ocekujem drugu sliku na utakmicama protiv olimpika i sirokog, dok protiv gorazda bi izmiksao tim, pola standardnih i pola juniora, i molim te slavko, odmori malo i cupu... :D
Drug, kakvi smo sa zutim kartonima za olimpic, pauzirali ko zbog 3 kartona?
Mi smo Željini, Željo je naš! :zeljeznicar1:

SIMA_SIMAU
Kontakt:

pon okt 17, 2016 12:04 pm

teatrale36 je napisao/la:
Pinkii je napisao/la:Sta se pjevalo sa igracima na kraju osim ono od '46 postoji ovaj derbi...?
I oni na onu pjesmu skacu ko djeca kakva i pjevaju ko da su uzeli bod Bayernu a ne mrtvim pitarima,kako ih nije stid nek se pokupe odmah u svlačionicu.
Apsolutno se slazem vise ovo postaje smijesno.
Za slavnu prošlost, kroz tešku sadašnjost, za bolje sutra, nek’ ne fali volje za ljubav što se Željezničar zove.

chile
Kontakt:

pon okt 17, 2016 12:07 pm

Ono sto se da primjetiti da smo postali ekipa koja igra da ne izgubi, tj na x. Narocito u gostima, neki kazu Slavko ima izracunat broj bodova, ne on je navikao da vodi ekipe bez imperativa kojima je x u gostima podvig.
Realno desava se ono sto smo svi manje vise znali i pisali kad je Petrovic povezivan s konama, igracemo ziheraski da ne izgubimo a ako nekog i pobjedimo dobro jeste.
Sve u svemu meni se nikako ne svidja taj pristup i nadam se potajno da ce to i Slavko promjeniti nakon pauze i sto dobije priliku da sastavi ekipu po svom iako sam dosta pesimistican u tom pogledu.
Sto bi se reklo trazili ste, dobili ste...jbg. samo sto ovo kod nas nece dugo piti vode, nama za pehare i trofeje treba ipak mnogo vise od ostati neporazen.

Sent from my Plavo Sokocalo
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije !

kontranogama
Kontakt:

pon okt 17, 2016 12:08 pm

Ma mene najvise brine sto osciliramo sa agresivnoscu. Kvalitet neki nemamo onda ti ostaje samo fizika. Da imamo oboje bili bi smo Atletico. Poslije Radnika sam ocekivao samo da bude jos bolje, a ono ...
Ajd ko i uvijek do sada nadajmo se boljem.
.... A ONDA SU BAGERI ODNIJELI STARI ISTOK A VRAG ODNIO SALU...

salle86
Kontakt:

pon okt 17, 2016 12:10 pm

Velahalve je napisao/la:tužno je bilo gledati i ostale igrače, nemojte zezazati, pa u drugom poluvremenu do 60 min nismo mogli centra preći, niko nije maestralno odigrao, pa i vezni red je imao dosta grešaka, ne znam koga bi izdvojio jučer, ne branim Memiju ali jednostavno nismo bili na nivou
Ja mislim da je naš glavni problem jučer bila loša igra Ugija odnosno njegov loš ulazak u meč. Shvatam sve, da je rovit, ali Jovan i Marković nisu izgledali loše u startu no i oni su se pogubili vremenom, uvukla se nesigurnost i kod njih.
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

salle86
Kontakt:

pon okt 17, 2016 12:12 pm

Neandertalac je napisao/la:Više trošimo nego što zarađujemo
Jel to izašao financijski izvještaj, da ga i ja vidim?
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

LARSSON
Kontakt:

pon okt 17, 2016 12:13 pm

Onda da i ovom otkaz damo, taman nam je Simo Krunić , a ako sačekamo par tekmi biće i Musa

dimitrijevic

pon okt 17, 2016 12:17 pm

Ne igra covjek na X. nego nema ekipu da kaze evo idemo da spucamo tri komada u Bijeljinu ili napast cemo pitare. Niko ne gleda lose selektiran i preplacen igracki kadar, a zato ti je najbolji primjer Bekric. Nisi Zeljo dok ne pokazes na terenu, a mi trenutno ne odskacemo puno od ovih klubova iz donjeg dijela, a nismo ni sekunde bolji od tri ili cetiri ekipe tako da ne vidim neku potrebu da se proziva covjek koji uzme 12 bodova u sest utakmica od kojih su cetiri gostovanja i to ekipama iz vrha. Ne branim ga stvarno, ali ne mogu da shvatim neke postove. Ovi sto kritikuju gledace LP u srijedu i to mi smeta.

I ovaj troll je upravu za ponovni remont i velike izmjene u igrackom kadru koje se vise ne smiju ponavljati. Znaci raskrstiti sa Bekricom i eventualno jos jednim i dovesti dva provjerena igraca i prikljuciti Zeru, Mujagica i Besirevica medju osamnaest. Naravno prioritet je Miro Stevanovic.
Mirza Rascic !

ChWilla
Kontakt:

pon okt 17, 2016 12:17 pm

nismo mi predefanzivni, nego još nismo dovoljno dobri. protiv metalegea i radnika smo napadali cijelu utakmicu. a protiv individualno "tu negdje" ekipe, mi to još uvijek ne možemo, bar ne uvijek.

ovakav je u bobu, prekopiran bio derbi kad smo ganjali borca za titulu 2011. nama je trebalo, njima malo manje, ali bukvalno šanse nismo mogli kako treba napraviti. što naravno nije imalo veze sa svjesnim povlačenjem, nego nedostatkom kvaliteta da nametneš svoju igru kad hoćeš.
gradi željo boli te *****

salle86
Kontakt:

pon okt 17, 2016 12:18 pm

Baš me zanima kakva bi reakcija navijača recimo jednog (meni mrskog) Arsenala bila kad bi dobijali kući sve, u gostima ove ekipe iz donjeg doma tipa Hull, Sunderland i sl. a protiv Chelsea, Uniteda, Cityja uzimali bod. Bil njima to valjalo?
Jer nekako po jačini nas i ostalih ekipa tu je taj omjer, nismo mi ko Bajern u Njemačkoj ili Juventus u Italiji da smo drastično jači, već samo jedan od X timova koji mogu biti prvi (ali i 4-5)
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

ChWilla
Kontakt:

pon okt 17, 2016 12:20 pm

pa bili bi bolje plasirani nego što su ovako.
gradi željo boli te *****

1921.ba
Kontakt:

pon okt 17, 2016 12:26 pm

sada očekujem protiv goražda pobjedu sa 2-3 razlike pa onda idemo uzeti olimpic i naastaviti uspjesnu seriju ;)
Web: www.1921.ba
FB: 1921.ba
Instagram: 1921.ba

Elegant
Kontakt:

pon okt 17, 2016 12:35 pm

Uzet cemo Gorazde, protvi Olimpika nece biti lako oni se cupaju opasno,

Kasnije gotovanje Sirokom, Sloboda kuci, Zrinjski tamo, Vitez tamo - to ce biti prezivljavanje, derbi nam je pokazao koliko smo losi pred ova gostovanja.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Omar500
Moderator
Kontakt:

pon okt 17, 2016 12:37 pm

Gledam sad izvjestaj 1921.tv sa derbija, pa stvarno Lendricu, Memija se odlicno izborio za loptu i servirao mu bukvalno, on gleda u zemlju i u loptu, ispred Stevanovica, mogao mu samo gurnuti, a mogao je i prebaciti na drugu stativu za Krizmana, ali dzaba, gleda frajer u pod, ceka dobru sekundu i po i lose sutira...

Izgubi se covjek kad dobije loptu.
I da, bit cu razocaran ako prespori i tromi Bogicevic bude imao priliku ispred Keme.

Posto nisam upratio, je li prvo igramo u Gorazdu, ili?

Sto se tice Slavkine 'defanzivne' taktike, ja vas stvarno ne razumijem. To smo s Kosticem imali ofanzivnu, pa prosipali bodove kuci? Vidite ljudi, covjek igra pametno. Receno je da do kraja polusezone ne mozemo ocekivati neku lijepu igru. Borbeni smo bili protiv Radnika, strasno nam se svidjelo, ovdje smo zakazali, ali derbi je specifican. Kuci uzeti sve bodove, protiv manjih ekipa ici na pobjedu, a protiv jacih u gostima ostati neporazen. Odlicna taktika, ako mene pitate. I meni je muka ovog kalkulisanja u derbiju, ali vjerujte da bi nam najmanje trebao ovdje poraz, lose bi to bilo po ekipu. Takva su vremena nazalost. I meni bi bila draza odlicna igra, pa i da izgubimo 3-2, ali da se napadalo i svasta, ali druga su sada vremena. Mozda se opet to nekada vrati. Slavko je dosao u pola sezone, kada smo bili na katastrofalnoj poziciji na tabeli. Izvukao nas je za veoma kratak period, sedam utakmica imamo bez poraza i niz ce se nastaviti. To je nama najbitnije.
Iskreno, volio bih da sam juce vidio Bekrica u zadnjih 20 minuta, jer mi nije jasno zasto nije u prvih 18. Vjerovatno se na njega vise ne racuna, pa je to razlog. Ako je neko upuceniji, neka proslijedi informacije.

I smeta mi malo sto se klub nikako ne oglasava vezano za istok. Ne bi mi toliko smetalo da se Siljak nije ponasao prepotentno u medijima, pa je znao davati nerealne prognoze, bit ce gotova tribina u augustu, pa pocinje sigurno u septembru...ako nisi siguran, ne najavljuj. I Nikolic najavi titulu, pa sad belaj, raja to ocekuje, iako ja nisam takav tip, znam da smo klub koji se uvijek za to bori, ali samo tako je najaviti je haos neozbiljno. Dosta navijaca ce fakat biti razocarano ako se to ne ostvari, ali treba biti realan. Mi cemo se vjerovatno jos pribliziti Zrinjskom, pa se potuci na proljece, ali ne treba se opterecavati toliko trofejom. Samo neka Slavko ostane duzi period i bit ce trofeja. Svidja mi se njegova filozofija, stari je to lisac.
E moj Mehmed-beže Mehmedpašiću – Grbavica, da je samo vidiš kako sada blista!

Ne u banci! Ne u stranci! Ne u zamci! Na distanci! - dAk

Praise the sun \[T]/

What can change the nature of a man?

jovanmaksimovic
Moderator
Kontakt:

pon okt 17, 2016 12:39 pm

Mirek11 je napisao/la:
jovanmaksimovic je napisao/la:mislim da je sve receno za derbi, svako ima svoje misljenje o tome da li je slavko ispravno postupio ili ne igrajuci defanzivniju taktiku... ja nakon prespavane noci malo korigujem sto sam jucer napisao, ovo je klasicni amarovski stil igranja derbija, i sve sam sigurniji da ce nam ovaj bod biti vise od koristi nego gubitak dva boda... naravno derbi nije bio lijep za oci, ali koji je to bio u zadnje 4 godine? ocekujem drugu sliku na utakmicama protiv olimpika i sirokog, dok protiv gorazda bi izmiksao tim, pola standardnih i pola juniora, i molim te slavko, odmori malo i cupu... :D
Drug, kakvi smo sa zutim kartonima za olimpic, pauzirali ko zbog 3 kartona?
imas sve to na temi statistika...
100/94/37/34 - i to je to!

teteac8684
Kontakt:

pon okt 17, 2016 12:41 pm

Prva utakmica je u srijedu na Grbavici...

Omar500
Moderator
Kontakt:

pon okt 17, 2016 12:42 pm

teteac8684 je napisao/la:Prva utakmica je u srijedu na Grbavici...
Hvala na informaciji. Do tada taman ozdravim :zeljeznicar1:
E moj Mehmed-beže Mehmedpašiću – Grbavica, da je samo vidiš kako sada blista!

Ne u banci! Ne u stranci! Ne u zamci! Na distanci! - dAk

Praise the sun \[T]/

What can change the nature of a man?

vrbanjusa
Kontakt:

pon okt 17, 2016 12:43 pm

A koji je to naš trener napao pitare na Koševu? Samo jednog navedite...
21 10 4

Petrović Slavko

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.

Prijava