Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

Eisenbahner1921
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pon okt 17, 2016 7:23 am

Kospicar je napisao/la:Zna li neko od vas sta se desilo pa je propala koreografija
Nisu dozvolili da se unese šetalica, pa se ništa i nije dizalo
Nije Željo mahalski klub, jer već odavno je prerastao i svoje naselje i svoj grad i svoju zemlju, okuplja navijače odasvuda, ali jest klub iz mahale. Željo je klub svoje Grbavice

ChWilla
Kontakt:

pon okt 17, 2016 7:49 am

Hadzijalagic je napisao/la:Kako se Vedran gurnuo tako se mogao gurnuti i Osmankovic.. I Vedranova pozicija je nezahvalna, imao je uspona i padova, nesmotrenih i glupih poteza, pocele ga sveznalice pljuvati na sve moguce nacine ali je on to sve predeverao i poceo braniti sve bolje i bolje.. U zadnje vrijeme je vise nego solidan, nista losiji od mnogih iskusnijih kolega.. Osmankovic je trebao dobiti neke utakmice.. Mozda bi nas kostao nekih bodova ali bi znali na cemu smo sa njim.. Il je za Zelje ili nije.. Ako nije ispisnica i cao.. Za guranje mladjih igraca je potrebna hrabrost trenera ili ono ko Dinamo da dominiras sa 15 bodova prednosti pa da ti hrabrost nije potrebna za promovisanje mladih..
u suštini vedran do zrinjskog manje više ništa nije "predeverao". on je u prvim seniorskim nastupima u kupu odmah dobro branio. i kad je prošle polusezone gurnut kao prvi golman, nije te ništa glava zaboljela zbog njega, nisi ništa "trpio", a u nekim utakmicama nas je i dobro izvadio (npr. u tuzli 0-1). njegovo preispitivanje je počelo djelomično sa incidentom u zenici, ali što se samog branjenja tiče tek poslije viteza i zrinjskog. do zrinjskog i djelomično viteza je teško reći da nas je on koštao nekih bodova.
gradi željo boli te *****

exbabilon
Kontakt:

pon okt 17, 2016 8:33 am

Pogledao sam snimak sinoc i ono sto se dalo primjetiti je da su pitari bili zustriji, jace su isli na loptu, u duel.. Napravili su veci broj prekrsaja, vrsili pritisak na sudiju.. Vise su bili u utakmici, vise zeljeli pobjedu.. Kod nas je sve bilo "na finjaka", ako moze, moze.. A tako ne moze u derbiju.

Ja sam prije 3-4 dana pisao kako imamo bolju ekipu i da treba izaci da se igra, da se bude bolji, da nam ne treba vrela glava i pogibija. Ali nasi su otisli haman u neku drugu krajnost..

Usput, moj prijedlog je da se od sad ne zna unaprijed datum derbija nego da dan pred redovno neko kolo (npr. Zeljo-Vitez, Sarajevo-Celik) dodju i kazu e haj sutra ipak derbi. I to na neutralnom terenu, bez navijaca. Pa da vidimo bez ikakve pompe, furanja, najava..na nemoj random livadi u BiH kojih 11 su bolji...pa ako sta bude valjao derbi nek nam posalju snimak.

Sent from my LG-K430 using Tapatalk

mula
Kontakt:

pon okt 17, 2016 8:37 am

Eh za početak da pohvalim novi izgled portala, sve pohvale.
Što se tiče derbija, poslije utakmice sam rekao da ne pamtim lošiji, ali sada kada se sve sleglo, još sam više ubijeđen u to. Kada kažem derbi mislim na općenito sve od igre, zalaganja, taktike, posjećenosti gledalaca, koreografije i navijanja, sve je bilo ispod prosjeka. Jedina svijetla tačka je što je ovo prvi put, da se utakmica nije prekinula nekih 20 min.
Nisam razočaran ni rezultatom, jer to je manje-više jasno da će završiti neriješeno, koliko sam našom igrom. To nije bila ona ekipa kakvu sam ja gledao zadnjih par kola kako je došao Petrović, jer fakat sam bio siguran da ćemo na osnovu toga mi biti glavni na terenu i diktirati tempo. Kada se sve sabere i oduzme mi trebamo biti zadovoljniji što je ovakav rezultat, jer nastavili smo niz sedam utakmica bez poraza, kao i veliki broj derbija na Koševu bez primljenog gola.

Kjosevski-odličan, sve pohvale, po meni on je jučer najbolji bio u ekipi. Imao je par pravovremenih izlazaka sa gol linije, kao i par dobrih i sigurnih intervencija. Očigledan je njegov napredak od dolaska Petrovića.
Memija- prolazna ocjena, imao je par kikseva kada je kasnio na igrača, ali i dobrih intervencija. Ako uzmemo u obzir da je čuvao njihovog najopasnijeg igrača, mislim da zasluzuje prolaznu ocjenu.
Stevanović odličan na poziciji lijevog beka,moramo uzeti u obzir da to nije njegova prirodna pozicija. Defanzivno perfektan, ali ofanzivno slab, kao i uvijek.
Kosoricć- odličan, polahko i on vvrača svoju formu
Boccaccini - odličan kao i Kosorić. Polahko postaju dobar tandem.

Što se tiče vezne linije ona je najviše podbacila u ovom derbiju i zato je to razlog što nismo ništa posebno napravili u igri. Djelovali su sporo i bezidejno.
Marković je odigrao solidno, ali na trenutke je djelovao i sporo, te možda kada je trebao krenuti naprijed on je vračao loptu. Nije bio ni loš, ali .... nije to to. Možda su mu u mislima bili izbori u CG :D
Blagojevic na trenutke dobar, na trenutke loš, ali nekako je on najviše nešta pokušavao, ali nije imao s kim.
Uglješa je bio preloš, jedino dobro je bila asistencija za Križmana. U mnogo navrata je pogrešan pas imao, gubi loptu... Čak je jednom u prvom poluvremenu od izgledne naše prilike, njima napravio kontru. to vezni igrač ne smije raditi, po meni je bio najlošiji pojedinac
Stevanović- naša pokretaka snaga, nešta je pokušavao, ali je dobro bio čuvan, baš kao i Blagojević. Na vrijeme udvajan, oštro su igrali na njega, tako da nije mogao nešta posebno uraditi.
Križman je bio dobar u prvom poluvremenu, ali drugo poluvijeme je bio uzasan.Na njemu se baš vidjelo da je umro u nastavku drugog poluvremena.
Lendrić- dobro se kreće bez lopte, ali sa loptom je loš. Primanje, realizacija, postavljanje su mu slabija strana. On i Uglješa su bili najlošiji
Za ove koji su ušli ništa posebno nisu napravili da bi bili vrijedni spomena
Promjene su proces za koji potrebno je vrijeme.

Fanzi
Kontakt:

pon okt 17, 2016 8:42 am

Plavi orkestar je napisao/la:
Neandertalac je napisao/la:MrRicoli@ Hajde jarane, vidjecemo sve jesu li prepustili ili ne. Cenan je samo Misimovic Eva produžena ruka, ništa vise.
Ono što je sigurno kako će "djeca" dobiti više prostora. Više trošimo nego što zarađujemo. Zato je i zovnut Zuban prvi put nakon me znam tacno koliko mjeseci. Malo licemjerno ali neka proba, u Željenom je interesu. Kako rekoh danas ja bi njega na poziciju SD ako on hoće.

Vrag@ Evo Hadzialagic@ ti je odgovorio u jednom finom postu koji je u pet deka sa mojim razmisljanjem
Ti mora da si Zubanov punac ili šura jer su samo oni sposobni da ga ovako srcano zastupaju i traze mu funkcije.
Nije mu punac. Da jeste, znao bi Zubanov stav oko svega. Veze nema šta piše...

Minjore
Prijatelj i Forumas Godine, 2018.
Kontakt:

pon okt 17, 2016 8:57 am

Mali Mihojevic je pojeo Lendrica jucer, zato nema potrebe pricati o nekom pritisku na Kemu...

Pinkii
Kontakt:

pon okt 17, 2016 9:01 am

Svaki solidni stoper moze pojesti trenutnog Lendrica. Ovdje nije njihov trener nadmudrio naseg vec iskustvo i emocije za derbi koje postoje kod onog njihovog. Ista situacija sa Mulalicem i onim Jesicem ili kako vec se dogodila prosle godine.
SARAJEVSKI PLAVI :zeljeznicar1:

zubanovic89
Kontakt:

pon okt 17, 2016 9:10 am

Slavko jos nema poraza sa Zeljom, 7 utakmica nismo izgubili, cemu ovako depresivan ton? Odigrali smo lose drugo poluvrijeme, derbi je bio standardno bezveze, od onog na Kosevu 2:2 kad smo gubili na poluvremenu, Selimovic dao 2 gola, ja se ne sjecam dobre utakmice. Peti smo na tabeli i imamo sansu iduce kolo da budemo drugi, znaci vratili smo se iz mrtvih i to treba da se postuje i da nas zadovolji. Bili smo u situaciji da se borimo za opstanak. Do kraja polusezone prolazak u kupu i 2-3 mjesto na tabeli sasvim zadovoljavajuce. Na zimu par pojacanja, pripreme sa trenerom pa cemo se potuci sa svima.

pile87
Kontakt:

pon okt 17, 2016 9:12 am

Po meni nakon petnaest minuta zakljucak da idemo na bod ako bude sta vise dobro i jeste bod prioritet. Jasno je da Slavko ima racunicu koliko bodova iz odredjenog broja utakmica. Slicno kao sto je Amar nekad imao cak me i ovaj derbi podsjetio na Amarove derbije. Neki drugi rezultati ce pokazati jel ovaj bod bio dobar ili los. Nama je bilo bitno ostati neporazen i to je ukratko to. Pitari su nesto konkretni od nas bili a obicno smo mi ti koji su imali vise htjenja na derbiju. Bilo je nekakvih sansi na obje strane bez neke lijepe igre i stvari koji bi trebali biti sastavni dio fudbala. Obicno je i to da ekipa koja bude podcjenjena da vise energije u igri i nama se to desavalo. Uglavnom 4 boda iz dvije zadnje tekme gdje smo objektivno mogli proci i samo sa 2 na kraju krajeva i nije lose pogotovo ako negdje zakacimo neke bodove gdje bi trebalo uzeti samo jedan.
Mi ćemo opet doći!
Doći ćemo opet u sjaju sunca.
Što se već sada rađa.
Zbijeni k'o mrka teška prijetnja
i s razvitim jedrima nove snage.

jovanmaksimovic
Moderator
Kontakt:

pon okt 17, 2016 9:17 am

mislim da je sve receno za derbi, svako ima svoje misljenje o tome da li je slavko ispravno postupio ili ne igrajuci defanzivniju taktiku... ja nakon prespavane noci malo korigujem sto sam jucer napisao, ovo je klasicni amarovski stil igranja derbija, i sve sam sigurniji da ce nam ovaj bod biti vise od koristi nego gubitak dva boda... naravno derbi nije bio lijep za oci, ali koji je to bio u zadnje 4 godine? ocekujem drugu sliku na utakmicama protiv olimpika i sirokog, dok protiv gorazda bi izmiksao tim, pola standardnih i pola juniora, i molim te slavko, odmori malo i cupu... :D
100/94/37/34 - i to je to!

Velahalve
Kontakt:

pon okt 17, 2016 9:23 am

Choks je napisao/la:Nije mi jasno za koreografiju . I za onog vodju sto se popeo u drugom , frajko vrišti kao majmun , kaže ne gubimo navijajte. Pa kad ne znaš povest raju , idi negdje sa svojim krestavcima sto svrsavate jedni na druge . Ni ritma ni niceg . Galami na raju , a on treba povest sve nas . Užas . Tekma slaba ,ali Ćelo će nas dovest do titule ove sezone .
Ne znam šta ti nije jasno, ja sam jedan od onih što je od 1i15 redao one papire po tribini, propalo je sve zbog toga što se nije mogla parola okačiti odnosno što policija nije dala, propalo je sve što se isplaniralo, baklje su pale pred početak utakmice, ma sve je propalo, zamisli sad osjećaja momcima koji su radili na tome i kad je sve propalo,a vezano za Mirzu koji je vodio u drugom, kreštao on il ne kreštao bolja je atmosfera bila nego u prvom i bolji izbor pjesama svakako.
Derbi loš, preloš, ne znam više je li stid i jedne i druge, kao neki skauti došli da gledaju, nisu ljudi normalne akcije mogli vidjeti, ja kao navijač nakon jako lošeg drugog poluvremena mogu biti zadovoljan bodom.

za_zivot_cijeli
Kontakt:

pon okt 17, 2016 9:55 am

zubanovic89 je napisao/la:Slavko jos nema poraza sa Zeljom, 7 utakmica nismo izgubili, cemu ovako depresivan ton? Odigrali smo lose drugo poluvrijeme, derbi je bio standardno bezveze, od onog na Kosevu 2:2 kad smo gubili na poluvremenu, Selimovic dao 2 gola, ja se ne sjecam dobre utakmice. Peti smo na tabeli i imamo sansu iduce kolo da budemo drugi, znaci vratili smo se iz mrtvih i to treba da se postuje i da nas zadovolji. Bili smo u situaciji da se borimo za opstanak. Do kraja polusezone prolazak u kupu i 2-3 mjesto na tabeli sasvim zadovoljavajuce. Na zimu par pojacanja, pripreme sa trenerom pa cemo se potuci sa svima.
upravo tako. definitivno nema potrebe za bilo kakvim pesimizmom i depresijom. sve se odvija kako treba. do kraja ovog dijela mi cemo biti drugi sa 4 boda zaostatka iza Zrinjskog. onda ide proljece....

:zeljeznicar1:
Jedan život, jedna ljubav, jedan klub.
Željezničar za život cijeli!

Pinkii
Kontakt:

pon okt 17, 2016 9:59 am

A kad ce izvjestaj ? To niko nije pitao haha
SARAJEVSKI PLAVI :zeljeznicar1:

delinjo
Kontakt:

pon okt 17, 2016 10:02 am

joj kad se sjetim derbija sa Dzelom i Bukijem ,koliko su nam se srozali kriteriji za 10 godina da ne povjerujes....imam osjecaj Dzelo bi i sada mogao igrati nista losiji ne bi bio od Beganovica i ekipe ...naravno govorim o Dzeli kao igracu ne kao covjeku :D
GOO ROGER!!!
peRFect!!

VOLIM ZELJEZNICAR !!!!!!!!

Jaozinho22

pon okt 17, 2016 10:06 am

MRTVA KATASTROFA!
Od atmosfere pa do utakmice!
Došli smo se branit protiv Kineza a prije toga najavljujemo neke pobjede! Celo i Kosorić konkretno. Loptu nabijamo 90 minuta na Lendrića koji nije osvojio duel od vremena kad je igrao za Zrinju. Klasična ona naša igra, Veca nas izvadi u par šansi (da ga pohvalim ovom prilikom) dalje je daj do Blagojevica da je on mrlja jer se ostala dva veznjaka negdje kriju i nema ih i nabij je na Miru pa sta bude nek bude. Loše,bezidejno,bezmudo! Sad nam je postalo veselo,pare smo sjebali na kojekakve akvizicije od kojih je rijetko koji bio dobar u glavu na zimu ćemo najurit 2-3 najplacenija dovest 2-3 srpska osrednja igrača od kojih će će se jedan pokazat kao top i izgurat ćemo Evropu s našim omladincima i njima! Samo se nadam da kad opet dobijemo pare nećemo gaziti i dovodit po 30 igrača! S druge strane kad pogledamo dobro smo i prošli s bodom! Sreća pa oni ne znaju da ga daju.
Protiv Goražda dati šansu omladincima i rasut ih. :)
KLUB NAJVEĆI,
NAVIJAČI NAJBOLJI,
Gospodine Adžeme, ne dozvolite da ''neko'' pere svoj prljav veš preko Vas !

,,To je naš stadion, mi svaki put dajemo onoliko koliko mi smatramo da trebamo dati ! KRAJ PRIČE''
Amar Osim.

Rodom s mejtaša
Kontakt:

pon okt 17, 2016 10:06 am

Kad sam znao kuditi Vecu red je i da ga pofalim. Jučer je bio vrlo dobar. Onako treba da djeluje golman, da unosi sigurnost, a ne strepnju. Bio je na svakoj lopti, nije pravio gluposti i sl. Veca samo nastavi.
Nažalost, od Memije opet ništa, valjali ga ljudi ko kadeta. Više je bio na zemlji nego na nogama s loptom. Sve što je bilo problema po desnoj strani je bilo što nije imao fizičke snage da se izbori, nametne, reaguje. Stvarno više ne znam šta s njim. On Dulji ne može ništa evo već godinama, a šta bi da ode negdje u jaču ligu gdje 'nak'i ko Dulja na tribinama sjede.
Onaj Siniša makar ne da da ga valjaju. Od beka je primarno da začepi propuh po strani, a još ako šta umije gore dobro i jest. Nad'o sam se od Memije da čvaknemo kakvu solidnu lovu, ali bojim se da ne završi ko Stanić ili će otići za nekakvu siću.
Sve u svemu ostaje žal jer smo mogli bolje. Što je najgore pitari ne mogu bolje od ovoga jer nemaju nikakvu igru i sistem već se sve zasniva na potezu pojedinaca, na neke kontre ili polukontre. Na postavljenu odbranu ne mogu ni do 16 doći. Mi se jednostavno nismo snašli. Vjerovatno pritisak, psihoza, bez veze teren itd.
Idemo dalje, Olimpic pa Široki. Ako bi kojim ćudom dole uzeli tricu što se skoro pa ne dešava, to bi nas dobro vratilo.
Zadnja izmjena: Rodom s mejtaša, dana/u pon okt 17, 2016 10:09 am, ukupno mijenjano 2 puta.

Velahalve
Kontakt:

pon okt 17, 2016 10:08 am

za_zivot_cijeli je napisao/la:
zubanovic89 je napisao/la:Slavko jos nema poraza sa Zeljom, 7 utakmica nismo izgubili, cemu ovako depresivan ton? Odigrali smo lose drugo poluvrijeme, derbi je bio standardno bezveze, od onog na Kosevu 2:2 kad smo gubili na poluvremenu, Selimovic dao 2 gola, ja se ne sjecam dobre utakmice. Peti smo na tabeli i imamo sansu iduce kolo da budemo drugi, znaci vratili smo se iz mrtvih i to treba da se postuje i da nas zadovolji. Bili smo u situaciji da se borimo za opstanak. Do kraja polusezone prolazak u kupu i 2-3 mjesto na tabeli sasvim zadovoljavajuce. Na zimu par pojacanja, pripreme sa trenerom pa cemo se potuci sa svima.
upravo tako. definitivno nema potrebe za bilo kakvim pesimizmom i depresijom. sve se odvija kako treba. do kraja ovog dijela mi cemo biti drugi sa 4 boda zaostatka iza Zrinjskog. onda ide proljece....

:zeljeznicar1:
Onda ide proljeće i bolji Željo 5 puta nego što je sada, kada im Slavko dušu uzme na pripremama, gdje nam trkački neće niko moći parirati, bar se nadam da će biti tako...

delinjo
Kontakt:

pon okt 17, 2016 10:09 am

Rodom s mejtaša je napisao/la:Kad sam znao kuditi Vecu red je i da ga pofalim. Jučer je bio vrlo dobar. Onako treba da djeluje golman, da unosi sigurnost, a ne strepnju. Bio je na svakoj lopti, nije pravio gluposti i sl. Veca samo nastavi.
Nažalost, od Memije opet ništa, valjali ga ljudi ko kadeta. Više je bio na zemlji nego na nogama s loptom. Sve što je bilo problema po desnoj strani je bilo što nije imao fizičke snage da se izbori, nametne, reaguje. Stvarno više ne znam šta s njim. On Dulji ne može ništa evo već godinama, a šta bi da ode negdje u jaču ligu gdje 'nak'i ko Dulja na tribinama sijede.
Onaj Siniša makar ne da ga valjaju. Od beka je primarno da začepi propuh po strani, a još ako šta umije gore dobro i jest. Nad'o sam se od Memije da čvaknemo kakvu solidnu lovu, ali bojim se da ne završi ko Stanić ili će otići za nekakvu siću.
Sve u svemu ostaje žal jer smo mogli bolje. Što je najgore pitari ne mogu bolje od ovoga jer nemaju nikakvu igru i sistem već se sve zasniva na potezu pojedinaca, na neke kontre ili polukontre. Na postavljenu odbranu ne mogu ni do 16 doći. Mi se jednostavno nismo snašli. Vjerovatno pritisak, psihoza, bez veze teren itd.
Idemo dalje, Olimpic pa Široki. Ako kojim ćudom dole uzeli tricu što se skoro pa ne dešava, to bi nas dobro vratilo.

ma kakva jaca liga druze,Zeljo je njegov vrhunac kao i vecini igraca, pa Duljevic ga valja kao malo dijete da je ono zalosno gledati,tuga te uhvati kad vidis da ga ne moze stici,pokuasva rukama i nogama da ga obori ali nema sanse,isto ko da Messija gledam,takav sam osjecaj imao...
GOO ROGER!!!
peRFect!!

VOLIM ZELJEZNICAR !!!!!!!!

Rodom s mejtaša
Kontakt:

pon okt 17, 2016 10:11 am

Slažem se, tužno je bilo ono gledati.

Velahalve
Kontakt:

pon okt 17, 2016 10:16 am

tužno je bilo gledati i ostale igrače, nemojte zezazati, pa u drugom poluvremenu do 60 min nismo mogli centra preći, niko nije maestralno odigrao, pa i vezni red je imao dosta grešaka, ne znam koga bi izdvojio jučer, ne branim Memiju ali jednostavno nismo bili na nivou

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.

Prijava