ned okt 16, 2016 8:16 pm
Tanko da tanje ne moze biti. Kako smo odigrali, to je ispod svih mogucih kriterija gledanosti. Svaka normalna ekipa bi nas natamburala sa vise golova razlike. Sreca nasa je da Sarajevo nema ni u snu normalnu ekipu, pa da nisu bili u stanju iz normalne sanse pogoditi bar okvir gola. Opet mislim da smo mi imali najizrazeniju sansu na utakmici ,ali Krizman nije uspio da je podvali kako treba. Zrinjski bi nas glatko pobijedio danas.
Ja sam se nadao da cemo moci ponoviti pristup i osnove fudbalske igre kao sto je to bio slucaj u prethodne dvije utakmice, i sa takvom igrom, mi bi sigurno bili pobjednici. Medjutim, nismo na terenu pokazali apsolutno nista, osim sto smo ganjali po terenu igrace Sarajeva, kad imaju loptu, pa ih kao malo zaganjamo, dok su oni uspijevali napraviti jedva vise od dva pasa. Mi nismo bili u stanju odigrati dva pasa. I to je razlika. Malo se Sarajevo ispucavalo na nas gol, ali generalno bez neke super izrazene prilike, osim one u prvom poluvremenu, kada je Cetkovic nabio nebu pod oblake, u sansi kada je sam na penalu i kada je trebao da pita naseg golmana u koju ce mu stranu pucati. U drugom poluvremenu jedna dobra odbrana Vece , dobra reakcija na solidan sut, ali odbranjivo je to bilo, svaki bi iole normalan golman ono izvadio, tako da to ne smatram nekom idealnom sansom protivnika.
Ocekivao sam onakvo Sarajevo, pokusavali su i imali su hrabrosti da pokusavaju. Medjutim nisam ocekivao ovakvog Zelju. Jer ja sam imao viziju jedne ekipe koja ce poslije 15 dana pauze doci jos bolja u odnosu na prethodne dvije utakmice na kojima smo fakat poceli liciti na dobru ekipu, bar u okvirima naseg fudbala. Da li je njih Slavko malo vise preforsirao na ovim pripremama pa se nasi igraci nisu stigli kako treba osvjeziti, to se pitam. Ali meni nasi igraci uopste nisu izgledali svjeze i poletno kako sam ocekivao. Ocekivao sam visoki presing, kako smo igrali protiv Radnika, da si blizu protivnickom igracu i da ne dozvolis igru, a nasi igraci su umorno trcali, daleko od protivnickih igraca, koji su prolazili nase i pravili te neke polusanse. Prava ekipa bi nas natamburala dobro. Sreca pa ne znaju nista oni pitari. A ocekivao sam i da cemo kvalitetom u vezi u odnosu na njihovu ekipu, dominirati. Nista od toga se nije desilo. Fakat su mi izgledali kao pregazeni. Mozda igraci nisu spremni jos uvijek da prate tempo rada naseg trenera,slabo se regenerisu. A mozda ni Slavko nije kriv sto je morao u sred sezone da podize fizicku spremu igracima i da im spusta kilograme u jeku samih utakmica i to kada se rezultati za bodove lome.
Izgledali smo podredjeno i mene je to iznenadilo. Nisam to ocekivao. Nisam mislio ni da cemo ih razvaliti, pogotovo rezultatski. Ponadao sam se da mozemo zadati malo jaci tempo na utakmici i da vezni red ordinira kako je to radio u zadnje dvije utakmice. Te zadnje dvije utakmice su meni bile zvijezda vodilja da se nesto ozbiljno sprema poslije ove pauze. Mozda ce se to i ostvariti u buducim kolima, ali u ovoj utakmici meni su nasi igraci djelovali tromo i sporo i preumorno. Ne mislim da nasi igraci nisu imali motiva i da su igrali kao pic,ki,ce, jednostavno nisu pratili sami sebe. Teren je isto tako bio pretezak za samu igru u polju po pitanju kratkih pasova. Ali pitari, koji imaju dosta losiji vezni red su to uspjeli par puta napraviti, dok mi nismo. Negdje se desila greska u glavama, da li je to u pitanju bas umor, ili preveliki pritisak, stvarno ne znam. Neko ce reci i neznanje. Jedan Radinovic je prvo poluvrijeme odigrao najlosije sto se moze odigrati, ako pricamo o fudbaleru. Pozelio sam da ne izadje na teren u drugom poluvremenu. Bas je los bio. Markovic je bio standardan, ali cim jedan igrac do tebe poput Ugljese igra ispod svakog nivoa, Markovic nije igrac koji ce poduzeti na terenu sve da odblokira Ugljesinu blokadu, vec je on radio ono sto mu je zadatak, kroz slabiju nijansu od prethodnih utakmica. Blagoje vec standardno puno grijesio u predaji, iako se trudio da pretrci svoj nivo trcanja. Ali nije to bilo to u veznom redu i to je dalo slabije partije i Krizmanu i Stevanovicu i Lendricu. To je onda vec pet igraca koji nisu na nivou svojih mogucnosti, i sta onda i ocekivati nego cak biti i zadovoljan sto nismo izgubili.
Ziceraski derbi sa nase strane, a nije to tako ni smjelo ni trebalo biti. Kada se radi o igri prema naprijed, mi smo izgledali blijedo i odavali smo utisak da nismo u mogucnosti bilo sta napraviti prema naprijed. Iako imamo igrace naspram igraca Sarajeva da to uradimo. Zato nismo smjeli igrati ovako ziceraski. Da smo mi gostovali Zrinjskom, za kojeg se vidi da ima spojenu ekipu tako, da igraci odgovaraju jedni drugima i da im je timska igra jaka kao sklop jedne ekipe, sto im i daje trenutno ovoliku prednost nad ostalim, pa da smo odigrali sa ciljem da ostanemo neporazeni u ovom trenutku, mozda, ali samo mozda bi i shvatio, jer se radi o ovom trenutku, gdje mi jos kao ekipa pokusavamo da sami sebe iznjedrimo u nesto vise. Ali naspram Sarajeva, koje je generalno bilo velika sansa da se odvojimo i da pocnemo koracati na sami vrh i da zaganjamo Zrinjski, meni je ova utakmica i stav igraca neshvatljiv.
Iako cemo uvijek poslije derbija svi reci sa obje strane kada ne izgubimo utakmicu bilo mi, bilo pitari, da je solidno i to sto nismo izgubili, jer je bolje i remi nego poraz, ja sam od onih koji razmisljaju da se derbiji moraju ici na pobjedu, pa i ako bude remi, onda je to zato sto nisi imao srece, a imao si sanse. Poslije ovog derbija, pitari su u situaciji da kazu da su mogli izvuci i bolji rezultat od ovoga...dok mi nismo vidjeli nista od nas. Pa hajde, nismo izgubili. Moracemo popraviti taj stav ako hocemo da budemo bolja ekipa. Bar da izgledamo bolje na terenu, bez obzira na rezultat. To bi bio bar neki minimum koji bi igraci trebali da ispostuju, pa da mi navijaci budemo bar polovicno zadovoljni. Sto bi @mejtas rekao, mi smo bili dubiozni, ali vala ni pitari nisu zasluzili pobjedu. Bili su malo manje losiji od nas. Mada to nije ama bas nikakva utjeha za navijace plavog tima. Moralo je ovo puno bolje sa nase strane. Igracki puno bolje.