Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

Okolele
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

ned okt 16, 2016 5:50 pm

Ovo je najgori derbi na svijetu,ocajno i s jedne i s druge strane vec godinama..Vise ne treba ni ici na ove derbije pa neka igraju pred praznim tribinama...I navijanje ocajno i jednih i drugih..Mi vrtimo 3-4 pjesme citavu utakmicu i kapak a odo toga u 3 pjesme jebes majku pitarima,jebes Sarajevo,jebes ovo,jebes ono..I to kad povedu svi nagrnu,samo da im je nesta jebati,vise mrze Sarajevo nego sto vole Želju tako ispada vec nekoliko godina unazad..Krene neka pjesma o Želji svi sute pjeva stotinjak osoba...Ocajno kako god okrenes..
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

Valter
Kontakt:

ned okt 16, 2016 5:51 pm

Suma sumarum bodom mozemo biti jako zadovoljni prije svega jer su oni izgubili dva na domacem terenu. Kone danas tehnicki dosta bolje, pogotovo u drugom poluvremenu. Vezni red gotovo da nije ni postojao. Da li je danas bilo mjesta za Bekrica barem za zadnjih 30 minuta?
1921. godine Dimitrije Dimitrijević, Ludvig Leple, Stjepan Katalinić i ostali radnici iz Željezničke radionice skupljaju novac za kupovinu lopte i dresova na kojima je bila kao grb izvezena lokomotiva.

Od ovog kluba uzeti KAMATU, najveći je haram.

LARSSON
Kontakt:

ned okt 16, 2016 5:57 pm

Vezni red masu gresaka napravio. Ako nista jedan momak je konstantan

storm_raider
Kontakt:

ned okt 16, 2016 5:58 pm

Okolele je napisao/la:Ovo je najgori derbi na svijetu,ocajno i s jedne i s druge strane vec godinama..Vise ne treba ni ici na ove derbije pa neka igraju pred praznim tribinama...I navijanje ocajno i jednih i drugih..Mi vrtimo 3-4 pjesme citavu utakmicu i kapak a odo toga u 3 pjesme jebes majku pitarima,jebes Sarajevo,jebes ovo,jebes ono..I to kad povedu svi nagrnu,samo da im je nesta jebati,vise mrze Sarajevo nego sto vole Želju tako ispada vec nekoliko godina unazad..Krene neka pjesma o Želji svi sute pjeva stotinjak osoba...Ocajno kako god okrenes..
+1. A toliko lijepih pjesama imamo o Zelji.
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

Plavi orkestar
Kontakt:

ned okt 16, 2016 6:00 pm

Valter je napisao/la:Suma sumarum bodom mozemo biti jako zadovoljni prije svega jer su oni izgubili dva na domacem terenu. Kone danas tehnicki dosta bolje, pogotovo u drugom poluvremenu. Vezni red gotovo da nije ni postojao. Da li je danas bilo mjesta za Bekrica barem za zadnjih 30 minuta?
Kako su naši veznjaci danas odigrali ne da bi Bekric imao mjesta za zadnjih 30 minuta nego cak i Meša koji nije lopte zaigrao vec 20 godina.
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja".

Okolele
Kontakt:

ned okt 16, 2016 6:00 pm

Ma niko nije bio blizi pobjedi,sranje od utakmice..Imao si dvije dobre prilike i sa jedne i sa druge strane i to je to..Kod nas kad je Križman izasao sam pred Pavlovica i ovaj odbranio a kod njih u drugom kad je neko sutao i Veca odbranio ili je pogodila nekog u odbrani,nisam fino vidio..Siniša i Aco samo geraju loptu,samo daj da je oni nabiju da nije kod njih a moglo se igrati po zemlji sa nase strane sigurno,bilo je prostora da se napravi nesta..Kod nas se sve svodilo da se lopta nabije Stevanoviću ili Lendriću koji nista nije napravio..
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

Eisenbahner1921
Kontakt:

ned okt 16, 2016 6:02 pm

Znajući prirodu ovog derbija bilo je solidno. Generalno gledajuci jako loše. Kod nas najbolji Miroslav, kao i uvijek, te Blagojević. Bili smo bolji na početku i na kraju, oni u sredini. Nerviralo me na početku kad im uzmemo loptu na 30-40m od gola, mi se svaki put spetljamo, ali tomu je dosta toga kumovao loš teren. Zasad toliko :)
Nije Željo mahalski klub, jer već odavno je prerastao i svoje naselje i svoj grad i svoju zemlju, okuplja navijače odasvuda, ali jest klub iz mahale. Željo je klub svoje Grbavice

Grbavica
Kontakt:

ned okt 16, 2016 6:02 pm

e utakmice i khurca
Ko nas je kleo, nije dangubio.

Okolele
Kontakt:

ned okt 16, 2016 6:04 pm

storm_raider je napisao/la:
Okolele je napisao/la:Ovo je najgori derbi na svijetu,ocajno i s jedne i s druge strane vec godinama..Vise ne treba ni ici na ove derbije pa neka igraju pred praznim tribinama...I navijanje ocajno i jednih i drugih..Mi vrtimo 3-4 pjesme citavu utakmicu i kapak a odo toga u 3 pjesme jebes majku pitarima,jebes Sarajevo,jebes ovo,jebes ono..I to kad povedu svi nagrnu,samo da im je nesta jebati,vise mrze Sarajevo nego sto vole Želju tako ispada vec nekoliko godina unazad..Krene neka pjesma o Želji svi sute pjeva stotinjak osoba...Ocajno kako god okrenes..
+1. A toliko lijepih pjesama imamo o Zelji.
Kao prvo Grbavicu nismo pjevali na startu jer ipak vaznije je to da mi od 46'te jebemo Sarajevo,Širimo zastave i šalove nijednom nismo otpjevali,Mnoge godine sam prove s tobom nijednom..Ova nova pjesma isto koja je u isto vrijeme napravljena kao ova "od 46'te " nijednom..Bas sve ti dajemo nijednom,šalala nijednom...Znaci ocajan odabir pjesama..
Zadnja izmjena: Okolele, dana/u ned okt 16, 2016 6:05 pm, ukupno mijenjano 1 put.

Hadzijalagic
Kontakt:

ned okt 16, 2016 6:05 pm

Danas je Vedran bio nas najbolji igrac i to bez konkurencije.. Presjecanje lopte u situaciji 1 na 1 u prvom poluvremenu i odbrana zicera u drugom su vise nego sto je i jedan drugi nas igrac uradio.. Sredina definitivno najgori segment u danasnjoj utakmici..
Ko se jednom o mlijeko opeče taj i u jogurt duva..

Plavi orkestar
Kontakt:

ned okt 16, 2016 6:05 pm

Po danas prikazanoj igri ja mogu samo zakljuciti da nam je ova pauza dobro odmogla.Do danas sam se nadao borbi za titulu sa Zrinjskim od danas se nadam izborenoj Evropi,drugom ili trecem mjestu i puna kapa.
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja".

Morzhy
Kontakt:

ned okt 16, 2016 6:08 pm

Utakmica rinaka, ne znam šta mi bi da odem. Prolazna ocjena za Bosketa i Vecu,ostalo nula. Bod k'o neboder

Okolele
Kontakt:

ned okt 16, 2016 6:10 pm

Plavi orkestar je napisao/la:Po danas prikazanoj igri ja mogu samo zakljuciti da nam je ova pauza dobro odmogla.Do danas sam se nadao borbi za titulu sa Zrinjskim od danas se nadam izborenoj Evropi,drugom ili trecem mjestu i puna kapa.
Nije ova utakmica nikakvo mjerilo vjeruj mi..Ovakvi su derbiji iz godine u godinu,svi su od pocetka zadovoljni bodom i niko i ne igra,jedino ako uleti neki corak e onda se ko malo i nesta odigra..Tvrdim da cemo protiv Širokog dole i Zrinjskog odigrati puno bolje nego sto smo danas igrali..

delinjo
Kontakt:

ned okt 16, 2016 6:12 pm

pljacka stoljeca...tako bi nazvao ovaj derbi...karte kostaju 10 i 12 KM za gledanje 22 bilmeza koji realno veze o fudbalu nemaju...dobro ne 22 nego 20 jer Stevanovic i Duljevic jedini i lice na neke igrace....Duljevic svaki jebeni derbi pored Memije izgleda kao WC igrac am i hocemo od njega milione....i bunimo se kad ne igra kao ....Kosoric je u prvih 15 min 6 puta nabio loptu u noge iz cista mira igracima Sarajeva ....imate snimak provjerite...lijevi bek Stevanovic cirkuzanje ....ma suvisno je sta pricati od ovog derbija je ostalo samo ime i sve ce tako biti dok ne zaigraju igraci koji zasluzuju a ne polovnjaci....jedini pozivno je sto nismo izgubili...a trebali smo...
GOO ROGER!!!
peRFect!!

VOLIM ZELJEZNICAR !!!!!!!!

cala
Kontakt:

ned okt 16, 2016 6:13 pm

Ocajna utakmica... Mi malo bolji u prvom, oni malo vise u drugom i to je to. 2,3 poluprilike na citavoj utakmici, milion prekrsaja na sredini terena, vise se nije igralo nego sto jeste. Najgori derbi u nekoliko zadnjih godina, uz onaj Odin. Nama koji idemo na utakmice, podrzavamo klubove stvarno treba pocast odati.

Plavi orkestar
Kontakt:

ned okt 16, 2016 6:16 pm

Okolele je napisao/la:
Plavi orkestar je napisao/la:Po danas prikazanoj igri ja mogu samo zakljuciti da nam je ova pauza dobro odmogla.Do danas sam se nadao borbi za titulu sa Zrinjskim od danas se nadam izborenoj Evropi,drugom ili trecem mjestu i puna kapa.
Nije ova utakmica nikakvo mjerilo vjeruj mi..Ovakvi su derbiji iz godine u godinu,svi su od pocetka zadovoljni bodom i niko i ne igra,jedino ako uleti neki corak e onda se ko malo i nesta odigra..Tvrdim da cemo protiv Širokog dole i Zrinjskog odigrati puno bolje nego sto smo danas igrali..
Volio bih da bude tako ali kad te nadigra onakva ekipa od uhljupa cemu se nadati dalje.Pola mi zivota skratiše svojim ne znanjem a ciframa se gadjaju kao da su sve Maradona do Maradone.

KeepTheBlueFlag
Pobjednik 1. sezone S1 Lige
Kontakt:

ned okt 16, 2016 6:17 pm

Ma mi se moramo pomiriti da imamo vrlo limitiranu ekipu iz koje Slavko izvlaci maximum. Desni bek pod moranje na lijevom beku, stanic u osnovi i nije bek, krizman klasicni napadac se gura na krilo, dobar u petercu a kao krilo sa svojim driblingom mene ne moze pretrcati, markovic koji je realno 10x losiji igrac od dade sadikovica igra silom prilika jer nema ko, rotacija na stoperima nikakva, citavu utakmicu samo nabijamo na miru lopte, slomili su momka, svaki nas aut je kontranapad sarajeva jer ne znamo izvesti ni korner ni aut. U danasnjem sivilu izdvojio bi Miru kojeg treba pustiti da ide, nije on za ovog. Solidni Memija, Boca i Veca...

Fatić Nermin
Kontakt:

ned okt 16, 2016 6:17 pm

Ovo nije Zeljo, ovo nije derbi, ovo nisu Manijaci, ono nisu igraci (cast pojedincima). Ja nisam normalan sto i dalje mislim da ce ovo nekad opet biti derbi. Vozdra.

Poslano sa mog GT-I9505 koristeći Tapatalk
A sektor je pravi sektor.

storm_raider
Kontakt:

ned okt 16, 2016 6:18 pm

Realno, vise je Miro pokazao zara i zelje u derbiju nego neki koji su cijeli zivot u Sarajevu i znaju sta derbi znaci.
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

Hurmasica
Kontakt:

ned okt 16, 2016 6:18 pm

Mi konkretniji u prvom, oni u drugom i to je to. Šteta one šanse Križmana kada izleti pred golmana. Danas smo nažalost podbacili u veznom redu, na Uglješu je dosta utjecala ova povreda zbog koje nije 2 dana trenirao, ostali su bili ni tamo ni vamo. Općenito derbi mrljav ali eto, nije da nismo navikli. Kasnije ću malo opširnije napisati.
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 7 gostiju.

Prijava