Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

Republika
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pet okt 14, 2016 4:35 pm

LARS1921 je napisao/la:Tuzlanska Sloboda sutra će na Grbavici utakmicom protiv Olimpica ‘otvoriti’ drugi dio sezone.

Pročitajte više na: http://sport1.ba/vlado-jagodic-ko-god-j ... ce-igrati/" target="_blank

?
Desi se :D

rodrigo87
Kontakt:

pet okt 14, 2016 4:37 pm

Kraj radne sedmice, vec od Radnika lagano pocinje trema, i svaki put kao da je prvi. Kako se blizi derbi sve vise nestrpljivo cekam odlazak na Kosevo, da ih raznesemo kao i obicno. A sad lagano do nedelje odbrojavati i cekati.
slika

Svi na Jug! Svi u crnom i šal oko vrata, nek' naša pjesma grmi iz inata!
slika
Zadnja izmjena: rodrigo87, dana/u pet okt 14, 2016 4:37 pm, ukupno mijenjano 1 put.

LARSSON
Kontakt:

pet okt 14, 2016 4:37 pm

Republika je napisao/la:
LARS1921 je napisao/la:Tuzlanska Sloboda sutra će na Grbavici utakmicom protiv Olimpica ‘otvoriti’ drugi dio sezone.

Pročitajte više na: http://sport1.ba/vlado-jagodic-ko-god-j ... ce-igrati/" target="_blank

?
Desi se :D
Ma ništa, kontam da je na grbavici pa da se i pogleda :D

SWRA_1921
Kontakt:

pet okt 14, 2016 4:55 pm

Republika je napisao/la:
SWRA_1921 je napisao/la:Realno ova stranica, tj. portal je smece... Forum je vrhunski
Smeće u kojem smislu?
U smislu nepreglednosti, neuredjenosti, dizajna, to je ono sto meni smeta. Nemam primjedbi na novinarske clanke, na sam sadrzaj, nego mi se cisto "gadi" uci na portal. Forum je 100 nivoa iznad sto se toga tice, barem za mene.

Plava Porodica
Kontakt:

pet okt 14, 2016 4:56 pm

CJELI ZIVOT JEBANI STE SAMO
I KAO KLUB I KAO SKUPINA
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

LARSSON
Kontakt:

pet okt 14, 2016 5:12 pm

1921.ba je napisao/la:.
Ukrade ti Hayat izvještaj :lol: Evo i zahvališe se :pljesak:

Eisenbahner1921
Kontakt:

pet okt 14, 2016 5:14 pm

LARS1921 je napisao/la:[video]https://www.youtube.com/watch?v=zeIjK-tcw14[/video]

pitari baš grohnuli :ganja:
Ne volim ja ovo. Nek pitari uvijek budu favoriti, oni vole tu titulu. Siniša je dao finu izjavu što se tiče našeg pristupa za radiosarajevo i tu polažem nade u Slavka.
Siniša također reče da su na ovoj mini-pauzi radili na kondiciji. Što li se sad ne žale da mi je znati :cigara:
Nije Željo mahalski klub, jer već odavno je prerastao i svoje naselje i svoj grad i svoju zemlju, okuplja navijače odasvuda, ali jest klub iz mahale. Željo je klub svoje Grbavice

psihopata
Kontakt:

pet okt 14, 2016 5:16 pm

sofronije je napisao/la:@Lars, ima li igdje tekma na netu Sarajevo-Zeljo 2:2 ...kad je Dzelo dao dva gola a za njih cini mi se Sasivarevic

mislim da smo mi tu tekmu uzeli 3-2,ako je to ona na koju mislim na koševu.
tajne misli violine: http://postimg.org/image/k6gp7mo01/

Eisenbahner1921
Kontakt:

pet okt 14, 2016 5:20 pm

psihopata je napisao/la:
sofronije je napisao/la:@Lars, ima li igdje tekma na netu Sarajevo-Zeljo 2:2 ...kad je Dzelo dao dva gola a za njih cini mi se Sasivarevic

ova je završena 2:2
Nije Željo mahalski klub, jer već odavno je prerastao i svoje naselje i svoj grad i svoju zemlju, okuplja navijače odasvuda, ali jest klub iz mahale. Željo je klub svoje Grbavice

Neandertalac

pet okt 14, 2016 5:22 pm

dell21 je napisao/la:Treba mirne glave uci u derbi . U derbiju nema favorita to je svima poznato. Nadam se da ce odbrana biti na novuo a ne kao do sada.
Gazi zeljo. :zeljeznicar1: :zeljeznicar1: :zeljeznicar1:
I da ce Lendric naplatiti sve promasaje.

3_1 za nas :palacgore:
Željeznicar za život cijeli!

Plavi orkestar
Kontakt:

pet okt 14, 2016 5:24 pm

Eisenbahner1921 je napisao/la:
psihopata je napisao/la:

ova je završena 2:2
Sjecam je se kao da je jucer bila.Mulalica ostave na klupi a Alica stave u prvih 11 i taj Alic nas je i povalio.Djelo je zabio 2 komada i završi 2:2.Alic više nikad nije zaigrao za Zelju.
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja".

Okolele
Kontakt:

pet okt 14, 2016 5:38 pm

Evo Stana i Ahmetović na pinku..
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

sz21
Kontakt:

pet okt 14, 2016 5:41 pm

[video]https://www.youtube.com/watch?v=4clzNw8zqRo[/video]
Moze da pogleda, neko ko nije gledao sinoc
Jednom Zeljeznicaar, uvijek Zeljeznicar to je tako. I.O

Pinkii
Kontakt:

pet okt 14, 2016 5:54 pm

SARAJEVSKI PLAVI :zeljeznicar1:

Plava Porodica
Kontakt:

pet okt 14, 2016 6:11 pm

Kakva je ovo tisina?
Sta ocekujete?
Sastav?
Prognoze?

Po meni idealnih 11.
Veca
Memija--Jahic--Aco--Sinisa
Blagojevic--Markovic
Miro---------Bekric---------Krizman
Lendric

Kako Slavko kaze svi su spremni, tu je i Jaha u kombinacijama. I definitivno treba naci mjesto u prvih 11 ispred Boke, do sada ovo sto je odigrao izgledao je kao najbolji stoper nas, a i sigurno zna sta ova utakmica znaci.
Sinisu bih stavio lijevo, nekako mi sigurnije izgleda od Stane, iako ce vjerovatno Stana zaigrati. Sinisa i na svojoj poziciji ofanzivno je truba, a protiv Radnika je pokazao da smo makar osigurani defanzivno po strani.
Tuce bi mi nasao mjesto u prvih 11, slicno kao i za Jahu,zna sta znaci ovaj derbi. Plus motivacija ce biti duplo veca nego inace, imam neki osjecaj da bi bar u nedjelju odigrati jedan jako dobar mec. Plus Ugljesa je rovit, pa bi mogla neka rotacija od 60 minute da Ugi upadne i unese svjezinu.
Prognoza 1-3
Ahmetovic/ Blagojevic,Lendric,Krizman
Publike : 14000 , od toga 8 nasih
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

Leon_Professional
Kontakt:

pet okt 14, 2016 6:20 pm

Nekako mi se atmosfera ne svidja, ali aBd na dobro ce izaci.
Sinisa ne lijevom beku je vjerovatno bolja opcija od Stane, mada Stani derbi mnogo vise znaci pa.bi to moglo presuditi u izboru.
Jaha je dobar igrac ali po meni dosta inferiorniji od Ahmetovica u skoku I snazi. Jaha ima inteligenciju kod postavljanja ali ja bi dobro razmislio da li bi ga stavio, nekako mi se cini da bi Boca bolje odgovorio zadatku. Mada opet s druge strane ima Jaha prednost jer je igrao ovakve tekme vise puta. Teska odluka skroz, mozda I najveca nepoznanica u ekipi za pocetni sastav.
Nadam se da ce Ugljesa poceti skupa sa Blagijem I Markovicem, ako on ne bude spreman onda Secer a Blagi na "10" , Tuceta bi ostavio za drugog poluvremena ako ne daj Boze sta krene lose, a iako ne krene da unese sigurnost I da zadrzi loptu u posjedu, izvuce neki faul,...

Rezultat je nezahvalno prognozirati, golova vjerovatno nece biti mnogo, jedan gol bi mogao rijesiti tekmu a nadam se da ce to biti Mico ili Lendra na Micinu asis.

Trema opasno drma, valja izdrzat do nedjelje!

Tavas1921
Kontakt:

pet okt 14, 2016 6:23 pm

Da bas se postavlja pitanje za stopersku poziciju. Ako vec znamo da Petrovic smatra da igre Italijana osciliraju, a Jahic je vrlo dobro igrao koliko je igrao, zasto on i ne bi poceo? Iskusniji je, odlicno se postavlja, jedino je u pitanju njegova skok igra protiv Ahmetovica. Samo mi se cini vjecno pitanje fizicka sprema Jahica i koliko je on ustvari u mogucnosti da igra..

cala
Kontakt:

pet okt 14, 2016 6:41 pm

salle86 je napisao/la:Joj kako mene nerviraju ovi pitari (F.Ihtijarević) i ovo njihovo "mehko" Š
hvala dragom Bogu da nisam pitar :ganja:
Ma to je carsija. Kod njih ne postoji č,ć,š sve isto. Uvijek me to nerviralo.

Veteran1965
Kontakt:

pet okt 14, 2016 6:42 pm

Kakva čaršija levat je iz Visokog...
:zeljeznicar1: :zeljeznicar1: :zeljeznicar1:
Samo 5% i ni stolice više!!!!

Hurmasica
Kontakt:

pet okt 14, 2016 6:43 pm

"Pa, osjeća se nostalgija prije svega. Geografski, daleko je ali tu sam jer još uvijek imam ugovor s klubom. U takvim situacijama nema previše razmišljanja o samoj budućnosti, nego se misli samo na sljedeću utakmicu. Kada si trener, svaka misao upućena je na ono što slijedi, tako da se nema vremena razmišljati šta će biti za godinu ili dvije.", rekao je na početku razgovora za Sport Centar ovaj 49-godišnji stručnjak.

Amar Osim bio je trener Željezničara u dva mandata, prvom od 2001. do 2003. godine, dok je u drugom ekipu vodio od 2009. do 2013. godine, a na pitanje da li prati dešavanja u i oko kluba odgovor je bio i više nego očekivan.

"Naravno da pratim. Zapravo, može se reći da sam prilično u toku sa svim što se dešava u Željezničaru.", rekao je Osim na početku, a onda se dotakao novog šefa stručnog štaba Slavka Petrovića.

Slavko Petrović svojom karizmom već je zadovoljio apetite navijača sarajevskog kluba, a radna etika i njemački stil treniranja brzo je vratio Željezničar na pravi kolosijek:

"Radi se o treneru koji iza sebe ima dobre reference. Dok sam ja bio aktivan u bh. fudbalu nismo imali priliku da se upoznamo, a kao što ja vidim po izjavama ali i rezultatima čini se veoma ozbiljan i kao trener koji zna šta hoće. Za Željezničar je najvažnije da ima trenera koji se ponaša normalno i razmišlja na jedan dobar fudbalski način, a to je najvažnije. Danas je najteže biti normalan."

U ovoj sezoni BH Telecom Premijer liga pretrpila je jednu značajnu promjenu, jer je liga sa 16 klubova smanjena na 12. Bivši trener Željezničara smatra da u ligi i dalje ima neambicioznih ekipa koje i dalje mogu biti problem za sam kvalitet:

"Ja i dalje vjerujem da je ovo prevelik broj za našu ligu, međutim nemoguće je napraviti takmičenje sa šest klubova. Do samih promjena, bilo je sedam ili osam ekipa koji mole da ispadnu iz lige, odnosno tako su se ponašali. Problem je bio taj što ti klubovi nisu ulagali s ciljem daljeg razvijanja. Sada je situacija drugačija, ali i dalje ima istih problema. I sada ima tri ili četiri kluba koja su takođe ušla u takmičenje, a ni sami ne znaju zašto su to uradili. Realno gledano, to je i dalje 33% lige, što je puno. Situacija je takva da nema previše novca za fudbal u Bosni i Hercegovini, a sve se to odrazi na samo takmičenje i kvalitet lige."

Kroz historiju Premijer lige Bosne i Hercegovine niti jedan klub nije napravio značajan iskorak u evropskim takmičenjima. Bh. klubovi su u više navrata dolazili u situacije da se nalaze nadomak plasmana u grupne faze evropskih takmičenja, ali i dalje takvog uspjeha nema. Amar Osim s Željezničarom je bio u više takvih situacija, a otkrio je i koji su glavni razlozi zašto još uvijek nemamo takav uspjeh:

"Naša liga je nedovoljno kvalitetna za neki ozbiljan evropski uspjeh. To je realnost, a Dinamo je najbolji primjer toga. Kada oni dođu u grupnu fazu tek mogu vidjeti zapravo gdje su oni, a gdje puno veći klubovi iz Evrope. Previše se faktora mora poklopiti da bi jedan naš klub napravio takav iskorak. Prije svega, bitno je imati supertalentovanu generaciju igrača, a zatim imati i puno sreće u žrijebu. Takođe, kod nas se nije desio slučaj da je jedna ekipa dominantna duži niz godina, pa da u tom periodu stvara jaku ekipu za evropska takmičenja, a da mu rezultati u samoj ligi ne prave probleme jer su sigurno bolji od svakog protivnika.", istakao je Osim, te na konstataciju da je on ipak bio blizu prolaska protiv nekih puno većih ekipa od tadašnjeg Željezičara nastavio:

"Činjenica je da su oni bolji od tebe. Poenta svega je da se sam klub dovede u situaciju da ne zavisi od poklapanja previše stvari da bi uspjeh bio moguć. Nama uvijek treba da se poklopi deset stvari da bi napravili to neko iznenađenje. Taj broj je potrebno smanjiti na dvije stvari i tada će uspjeh biti možda i realan."

U razgovoru s trenutnim trenerom Al Kharitiyatha spomenuli smo i posljednje dvije utakmice fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine u kojima smo u prvoj poraženi u Belgiji rezultatom 4:0, dok smo u drugoj slavili u Zenici protiv Kipra s 2:0:

"Kao osnovni razlog za onako loš rezultat u Belgiji treba se okriviti kvalitet protivnika. Oni imaju puno više rješenja na puno više pozicija. Postoje situacije u kojima bi se mi mogli nositi s Belgijom, ali se za to trebaju poklopiti neke stvari. Isto kao što su se Kipru poklopile stvari u Zenici dok je imao 0:0. A onda je na snagu stupio kvalitet. On se u našoj reprezentaciji zove Edin Džeko i Miralem Pjanić. Protiv Belgije kvalitet su bili Eden Hazard i Romeul Lukaku. Oni su bolji od nas, 4:0 zvuči ružno i to nam je napravilo problem protiv Kipra. Kada se ekipa podigla i vratila iz tog šoka koji nas je još iz Belgije držao, postigli smo dva gola i hvala Bogu osvojili tri boda. Očekuje nas utakmica protiv Grčke koja će možda i odlučiti putnika u baraž. Oni imaju takođe neke vrhunske fudbalere koji igraju u top klubovima."

U nedjelju nas očekuje 109. ligaški gradski derbi između Sarajeva i Željezničara. Amar Osim s dosta uspjeha vodio je Željezničar u utakmicama protiv gradskog rivala, a na pitanje o samoj utakmici, njenom utjecaju nakon odigrane utakmice, bh. stručnjak je istakao:

"Ja nemam nekih loših iskustava s tim kako god da su utakmice završavale. Ako trener ovu utakmicu shvati kao jednu običnu, onda rezultat ne bi trebao imati prevelik odraz na igre ekipe. Derbi je specifična utakmica, ali se mora pronaći ravnoteža u kontinuitetu utakmica. Ne smije se nikada dopustiti da se štedi na utakmici prije derbija, niti da igrači opuste poslije derbija.", rekao je Amar Osim i za kraj u svom stilu dao prognozu za samu utakmicu:

"Što se tiče prognoze, zna se za koga navijam i mislim da je to sasvim dovoljno. Ja nisam prognizorao ni kada sam bio tu, a sada ću samo navijati hladnije i mirnije glave."
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.

Prijava