pet okt 14, 2016 11:41 am
Nakon što već tri uzastopna dana nije trenirao, najvjerovatnije Uglješa neće ni igrati. Biće za nas to hendikep imajući u vidu da je stvarno podigao formu i da se pokazuje kao pojačanje, također i u zadnjem derbiju je koliko se sjećam bio igrač utakmice.
Ono što me raduje svakako je činjenica da smo mi jači u odnosu na prošli derbi, kako igrački dolaskom Križmana i Markovića, povratkom Stanića, iigranjem Blagojevića i Stevanovića(nisu igrali u prošlom derbiju) i naravno najveća dobit za nas je Petrović.
Što se tiće komšija oni su u sastavu istom kao prošlom derbiju s tim da im neće igrati Balić. Također ako kod njih ne bude igrao Ahmetović to će biti veliki hendikep, jer se radi o kvalitetnom i iskusnom igraču.
Mislim da nam najveća opasnost prijeti od Duljevića, ahmetovića i Husejinovića( smatram da će igrati po riječima Janjoša da su mu svi igrači spremni).
Sve u svemu smatram da smo u blagoj prednosti ovaj put u odnosu na komšije, ali to trebamo potvrditi i na terenu. Ako uđemo u utakmicu hladne glave i maksimalno koncentrisani, prvenstveno mislim da ne budemo pod uticajem atmosfere, možemo očekivati pobjedu, jer je evidentno da igramo kvalitetniji nogomet u ovom trenutku.
Najvjerovatnije sastav će izgledati ovako:
..................................Kjosevski
Memija...............Kosoric.......Boccaccini..........Stevanović
......................Markovic.........Šečerović
..................................Blagojević
Stevanović......................................Križman
...........................Lendrić
Promjene su proces za koji potrebno je vrijeme.