http://www.dalmacijanews.hr/clanak/hw9b ... otiv-zelje" target="_blank
evo ovdje opširniji izvještaj..
Odlicno zapazanje. I ja sam prije spominjao da su nam potrebna tri pojacanja za zimu i da je sve preko toga pretjerivanje. Eventualno ako se neko mladji uz njih dovesti, tipa Peco ili Lelic, koji su krilni igraci.Jaozinho22 je napisao/la:Mnogo puta smo pisali o tome kada smo uvidjeli neke stvari....Nakon ljeta kada smo dovodili neke Livaje,Mladenoviće itd došao je tandem Dejo-Miske,koji su pričom i poslom ulijevali neku sigurnost. Znali smo da nemamo ekipu,da nam fali dosta igrača,njih smo i dobili tačnije bili smo negdje na pola, Dejo je pričao kako je dovođenje igrača bila neka duga procedura bla-bla, (to je bila press konferencija predstavljanje Tuceta i Zole) ovaj prelazni rok smo se uvjerili da je to bila šuplja i to skupa i velika šuplja, al hajd bilo pa prošlo.Leon_Professional je napisao/la:Sretno Mirza! Mada nema od tebe seniorskog igraca..
Odgovor zasto ovoliko promijena imamo se krije u tome sto klub nema viziju igre, nema sportskog direktora koji ce sklapati tim po toj viziji. Takodjer, ni treneri se ne biraju tako da moze zadovoljiti neku igru i viziju.
Nama svaki trener sto je dosao pravio je ekipu po sebi i to odmah. Otjeraj 11 dovedi 11 "svojih".
Conte dodje u Celzi pa mu se ne svidjaju neke stvari ali igra, ne mijenja mnogo, i tako u svakom ozbiljnom klubu. Treneri se dovode tako da mogu ispratiti ciljeve kluba, a ne da klub isprati njegove ciljeve..
Nadam se da je Slavko prvi korak rjesenju problema. On i Cenan nek budu zaduzeni za sportski dio i da grade neki sistem i viziju kluba. Naravno, za to nam treba kontinuitet trenera na klupi, vjerujem da ce Celo ostat duzi period.
Ćenan kao Ćenan nit smrdi nit miriše,ono što je dosad uradio ima polovičan uspjeh(nabrojao sam jednom kad sam @stormu replicirao šta je sve on uradio i dobro i loše. Samo se nadam da on nije produžena ''njihova'' ruka,vidjet ćemo još.
Što se tiče sportskog direktora,smatram da nema trenutno čovjeka koji bi to mogao 1/1 radit osim Amara Osima,ovi ostali nisu dostupni i ne žele,plus je ta pozicija dodatni trošak kluba...nema dobrog sportskog direktora ispod 8-9 hiljada...
Po meni bi bilo najbolje rješenje dati Slavku potpune ovlasti,tačnije da bude ''TEAM MANAGER'' i da sam sebi dovodi ono što mu treba.
Za zimski prelazni rok nam trebaju kvalitetan lijevi bek,štoper i jedna dobra dobra desetka.
To je dakle neka 3 igrača uz opasku da zadržimo ovo što imamo.Tim bi izgledao sasvim solidan i respektabilan.
Golmani : Veca,Fejzić,Ćeman
Desni bekovi : Memija,Stevanović
Štoperi : Aco,POJAČANJE,Kemo,Bogi
Lijevi bekovi : POJAČANJE,Beširević
Sredina : Šećerović,Radinović,Marković,Blagojević,Žerić
Desetka : POJAČANJE,Bekrić
Lijeva krila : Križman,Lazić
Desna krila : Stevanović,Stanić
Napad : Lendrić,Mujagić,Nikolić,Beganović.
ChWilla je napisao/la:željosaurusi. eto vam ime za transparent
Nije nemoguće...meni pade na pamet kako je on svoje najbolje tekme odigro u rano proljeće, kada su tereni najlošiji i najmekši. Ivan je lagan napadač, pa kontam da mu možda to više odgovara. Možda je moje razmišljanje niđe veze, ali eto nekako mi pade na pamet. Sa druge strane je činjenica da se kurchi opasno, a sumnjam da to Mrvica hoće i želi dugo tolerisati.Pinkii je napisao/la:Moje misljenje je da ce Celo prekrziti Lendrica na zimu ukoliko nastavi ovako da fula zicere.
đe onaj smajli što su mu srca umjesto očiju? što ga nema moderacijo???LARS1921 je napisao/la:
Veteran je napisao/la:Nije nemoguće...meni pade na pamet kako je on svoje najbolje tekme odigro u rano proljeće, kada su tereni najlošiji i najmekši. Ivan je lagan napadač, pa kontam da mu možda to više odgovara. Možda je moje razmišljanje niđe veze, ali eto nekako mi pade na pamet. Sa druge strane je činjenica da se kurchi opasno, a sumnjam da to Mrvica hoće i želi dugo tolerisati.Pinkii je napisao/la:Moje misljenje je da ce Celo prekrziti Lendrica na zimu ukoliko nastavi ovako da fula zicere.
![]()
![]()
možel ovajGrbavica je napisao/la:
đe onaj smajli što su mu srca umjesto očiju? što ga nema moderacijo???