rodrigo87 je napisao/la:E bas da je Evropa sigurna, bas i nije

Ne treba razmisljati kako ja razmisljam, ali ne mogu protiv sebe, misli lete predaleko.
Gledam Slobodu, rasulo cisto. Svake sedmice poneki otkaz, suspenzija, raskid.. para je sve manje, igrackog kvaliteta sve manje, volje za igrom odavno manjka u ekipi, a atmosfera oko kluba nikad gora. Sumnjam da se mogu izvuci i zaredati neke pobjede kao prosle sezone, prije da im je raspad sistema na pauzi i da ce se i ovo malo dobrih igraca razbjezati.
Gledam i Siroki, Olimpic ih otrese na Otoci, Sarajevo izvuce bod s igracem manje... Igracki kadar im vise nije tako jak, ima tu solidnih igraca naravno, ali kao ekipa djeluju jako lose, a i vec imamo 5 bodova prednosti u odnosu na njih. Otpisati ih ne treba, ali nije to onaj jaki Siroki od prije nekoliko sezona.
S pretpostavkom da uzmemo Sarajevo, oni kolo poslije toga idu na noge Zrinjskom, a mi docekujemo Olimpic. Moglo bi se otici na +5 ili +6 vrlo lahko, ali hajde, ima utakmica.. ono sto me vise cini optimisticnim je sto i oni izgledaju jako lose. Bilo je sretnih pobjeda (Vitez, Krupa, Olimpic) koje ih drze pri vrhu, ali igra ko igra ne postoji, sve je to na neki individualni potez ovih par boljih igraca i to je to. I s novim trenerom ne napreduju pretjerano...
I kad tako pogledas, meni se cini da smo u najboljoj poziciji od svih konkurenata... stvari se mijenjaju, ali ja racunam da i mi samo mozemo rasti iz kola u kolo, a pogotovo nakon pauze.
Mladost, Krupa i Radnik su pri vrhu jos uvijek, ali sumnjam da jos 20-ak kola mogu istim tempom iznijeti. Solidne su to ekipe, ali ne bi nam smijele biti ozbiljna konkurencija na duze staze..