Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

Eisenbahner1921
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

čet sep 29, 2016 5:31 pm

incident je napisao/la:
Eisenbahner1921 je napisao/la:Idemo u gosti ekipi Radnika, Ćelinoj prošloj ekipi. Naša prednost je što narednog protivnika poznajemo najbolje od svih, jer je to Ćelina škola i ostavština. Naša prednost je i što Radnik tradicionalno loše igra kući, a bolje na strani. Tako su ove sezone osvojili 13 bodova na strani, u čemu su neprikosnoveni, a s druge strane kući su osvojili 5 bodova uz jednu pobjedu protiv Širokog uz kontroverzno suđenje. Ova priča s Radnikom se dobro oslikava i na nama, jer čini mi se da smo zadnji put poraženi u Bijeljini 2007. godini, a i da smo Radnika na Grbavici zadnji put porazili iste te godine (@jovane halali ako griješim :) ). Naša prednost su još i navijači, kojeg ima dosta u Brčkom i TK i oni su u Bijeljini česti uz momke iz Sarajeva i ostalih mjesta. To znači, naš glas će u Bijeljini biti najglasniji! Naš nedostatak u odnosu na domaćine je uigravanje ekipe s novim trenerom. Radnik, iako je njihov transfer rok bio prometniji nego naš, fino je posložio ekipu s glavom i repom i igraju veoma organizovano i uigrano. Sve u svemu, mislim da će biti tvrda utakmica uz malo golova, te imam osjećaj da će ovo završiti pozitivno po nas. Iz utakmice u utakmicu pokazujemo napredak, što svakako raduje. Uz ozbiljan pristup od prve minute možemo u Bijeljini napraviti odličan uvod za derbi.
Volim te Željo!
Koliko je prednost Slavka sto poznaje ekipu,to moze i da bude otezavajuca okolnost,jel ce igracima Radnika to biti jos jedan dodatan motiv protiv bivseg trenera,koji ruku na srce je napustio Radnik,na veoma nesportski nacin,na stranu njegovi uspjesi sa klubom.Cini mi se da je ovdje najblizi nerjesen ishod.
Realno gledajući neriješeno je najrealnije, ali lopta je okrugla :) Slažem se da će igrači Radnika imati veći, ili bar drugačiji motiv nego u prethodnim utakmicama. Ali to je stvar motiva. Prije godinu dana igrao se derbi na Grbavici gdje je Sarajevo na papiru bilo jače, u Želji je bilo turbulentno stanje, u 17 dana 3 trenera se promijenila. Mi smo imali veći motiv od kona i utakmica je završila tako da Sarajevo nije imalo šuta u okvir ili eventualno jedan da su uputili. Niko nije mogao znati koliki ćemo motiv imati mi, a koliki oni.
Slična priča je i ovdje, neminovno je da Slavko poznaje ekipu Radnika, a koliki će motiv oni imati da pobijede njega to ne znamo, vidjet ćemo u subotu uostalom. Nadam se ne veliki :mrgreen:
Nije Željo mahalski klub, jer već odavno je prerastao i svoje naselje i svoj grad i svoju zemlju, okuplja navijače odasvuda, ali jest klub iz mahale. Željo je klub svoje Grbavice

nikad_izvini
Kontakt:

čet sep 29, 2016 5:32 pm

pile87 je napisao/la:
nikad_izvini je napisao/la:
pile87 je napisao/la:Mah nemam je namjeru nikome nametati moje misljenje, ali i sad tvrdim da je Livaju aminovao Oda a serviro mu ga Greda. Matematika je precizna uzmes cifre koje su poznate jer ih portali objavljuju i sracunas da je Hervas ostavio 70 000 KM.
Nakon što niko nije doveden sa prvobitnog Odinog spiska. To si zaboravio da spomeneš :oops: Zar nije Duraković "preporučio" Livaju :oops:

Uglavnom, ko jebe mater i Grediću i Odoviću ( da ne ispadne da nekome držim stranu ), ali nije korektna priča u suštini, a to nas je i dovelu tu gdje jesmo trenutno. Svi koji odu ne valjaju. Nije baš tako.
Tacno prvi pik je bio bivsi bek celika i tada Istre ako se ne varam ime sam zaboravio i receno mu je da ne mozemo njega platiti, zanimljivo kako kad smo imali para kako neki kazu. Meni je Gredic rekao da je Livaja dosao preko njega ako laze on mene i ja lazem tebe. Ono sto ja hocu reci kako se svi znaju kolektivno etiketirati za dobre stvari tako treba i za lose, jer nista neces promjeniti ako krivicu svalis na jednog covjeka i otjeras ga nasavice se sve isto. Ja cijenim i Gredu i Odu stvarno, Odi zamjeram samo to sto je bio premekan i prihvatao ono sto mu nalazu manje strucni od njega a svi su tada bili u klubu manje strucni od njega. Mnogo postenije je reci nije taj za Zelju i gotovo.
I opet preskačeš da napišeš mišljenje o onome šta Gredić reče u intervju-u za one govnare sa duplog govneta. Ono nije afirmativna priča, iako je lijepo upakovana.

Generalno govoreći, loše se ophodimo prema ljudima, od igrača do bivših trenera i članova uprave. To je i Gredić rekao. Ne mogu svi biti debli, a mi pametni.

Plava Porodica
Kontakt:

čet sep 29, 2016 5:36 pm

A otkud to da ce stadion u Bijeljini biti dupke pun?
Nije mi jasno, kada je poznato da su tamo "Delije" i da Radnik prati 200-300 ljudi na utakmicama.
Ne racunajuci proslogodisnje finale kupa, jer je to poseban dan, pa se i svaki penzioner Bijeljine pojavio na utakmici.
Je li to sto Zeljo kao atrakcija dolazi :mrgreen: , ili su maximalno nalozeni da Slavka popisaju :D
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

psihopata
Kontakt:

čet sep 29, 2016 5:42 pm

čisto sumnjam da bar 80% ljudi u bijeljini uopšte i zna ko je slavko.
tajne misli violine: http://postimg.org/image/k6gp7mo01/

arctg
Forumaš godine 2017
Kontakt:

čet sep 29, 2016 5:42 pm

@FKZ1921, zamolio bih te da napišeš, u skladu sa mogućnostima naravno, svoje viđenje "zelenog terena" i kako gledaš na budućnost na tom polju?

Jaozinho22

čet sep 29, 2016 5:46 pm

@pile, Darko Mišić. O njemu je riječ.
KLUB NAJVEĆI,
NAVIJAČI NAJBOLJI,
Gospodine Adžeme, ne dozvolite da ''neko'' pere svoj prljav veš preko Vas !

,,To je naš stadion, mi svaki put dajemo onoliko koliko mi smatramo da trebamo dati ! KRAJ PRIČE''
Amar Osim.

pile87
Kontakt:

čet sep 29, 2016 5:49 pm

nikad_izvini je napisao/la:I opet preskačeš da napišeš mišljenje o onome šta Gredić reče u intervju-u za one govnare sa duplog govneta. Ono nije afirmativna priča, iako je lijepo upakovana.

Generalno govoreći, loše se ophodimo prema ljudima, od igrača do bivših trenera i članova uprave. To je i Gredić rekao. Ne mogu svi biti debli, a mi pametni.
Ne preskacem nego misljenje Gredica i ne mora znaciti da je on u pravu. Mene generalno nervira ta prica kako prije njih i nakon njih niko i nista nije valjao. Mi navijaci otprilike znamo sve sta je ko uradio za svojih mandata, ali eto nekad se preleti pa se recimo stavi u isti kos Telebecirevic i Zujo. Faruk nije nista osvojio a ko nesto je i napravio ovaj je uzeo tituala za ni pekaru ljeb nije placao a kamoli porez.
Nije samo sad da se lose odnosimo preme ljudima pa legendu kluba cika Nenu su otjerali birvaktile ko cuku, jedva ostao ziv bolnicu zaglavio.
Mene malo vise nervira sto kad se ekipa budi i pokusava uhvatiti prikljucak za vrhom mnogi potezu praznu pricu odgovornisti i slicnih gluposti ganjajuci svoj privatni ego i uzdizuci ga do neba. Ja se sjecam perioda kada niko nije htio sjesti na mjesto predsjednika Zelje nije to tako davno bilo.
Mi ćemo opet doći!
Doći ćemo opet u sjaju sunca.
Što se već sada rađa.
Zbijeni k'o mrka teška prijetnja
i s razvitim jedrima nove snage.

LAPAZ
Kontakt:

čet sep 29, 2016 5:52 pm

Najzanimljivije u svemu je sto se pred skoro svaku utakmicu u zadnjih mjesec dana pokrecu price oko finansijskih izvjestaja ,i raznih prica .... ko je za a ko protiv...pa zar niste sve rekli oko toga ili je ovo namjenjeno senilnim.

LARSSON
Kontakt:

čet sep 29, 2016 5:55 pm

Koliko su trenerke u fan shopu za članove oba dijela?

Leon_Professional
Kontakt:

čet sep 29, 2016 6:01 pm

Kao sto rekoste, na kraju ce neko podnijeti izvjestaj i podvuci ce se crta. Konstantno trazimo greske, dijelimo se, svadjamo. Hajdmo malo o lijepim stvarima, ima sigurno lijepih stvari. Hajde da ne tjeramo ljude oko sebe, da im se ne gadi uci na forum jer pisemo hiljaditi put nesto. Vidite da stalno pisu kako je mucno citati ovo sve, a i ne pise se kao prije, jedan je razlog i ova prica.
Daj da stvorimo medju sobom lijepu atmosferu, jer pola je sezone, sad nam nista nece pomoci to sto kritikujemo. SAd smo potrebni klubu jer mi treba da budemo porodica. Uprava - igraci - navijaci!
Na kraju polusezone, kad bude pauza, a kod nas je poduga pauza moze se o svemu raspraviti, da tad podvucemo crtu i kazemo ovo je valjalo, ovo nije i necemo vise ovako idemo popraviti.
SAd stvarno trebalo razmisljati pozitivno i biti skupa. Gledati kako momcima pomoci na terenu da dodju do sto vise bodova.

@arctg, bravo i ja bi zelio to procitati. Svakako da se i okrenemo tom segmentu. Teren i oni igraci na njemu. :zeljeznicar1: :zeljeznicar1:

@Lars, ona "dobra" je ja msm 90 KM.. :)

LARSSON
Kontakt:

čet sep 29, 2016 6:05 pm

Hvala Leone :)

Konyaspor:

Atiker Konyaspor'umuzun KAA Gent karşısındaki 11'i: Serkan, Skubic, Ali Turan, Vukovic, Douglas, Çamdalı, Amir, Jonsson, Ömer Ali, Milosevic, Bajic

Valjda imaju jednog Amira :D Znači povreda nije teža

Radi li fanshop u nedelju?

FKZ1921
Kontakt:

čet sep 29, 2016 6:12 pm

arctg je napisao/la:@FKZ1921, zamolio bih te da napišeš, u skladu sa mogućnostima naravno, svoje viđenje "zelenog terena" i kako gledaš na budućnost na tom polju?
Sad je najbitnije,po mom misljenju,da se vuku normalni potezi vezano za teren. Obzirom da imamo,u fudbalskom smislu,normalnog trenera,mozemo to i ocekivati. Sad je kljucno strpljenje i vrijeme.
Tim...To je kljuc price o terenu i o rezultatima.Pisao sam vise puta o tome ranije.
Fudbalski tim je vrlo specifican kolektiv. Uglavnom sastavljen od izrazito heterogene grupe ljudi...Heterogene po svim parametrima:godine,vaspitanje,odgoj,socijalno porijeklo,intelekt,navike,obicaji...Tim iddividualnim karakteristikama treba predpostaviti klub,njegove interse,ciljeve...Adekvatnim pristupom,treningom... njihove kvalitete staviti u funkciju cjeline koja funkcionise na nacin koji donosi dobar rezultat. Po tome i mjerimo kvalitet trenera ili strike u cjelini. Neki to znaju poredati bolje od drugih. Nekima treba vise,nekima manje vremena...
Kod nas se u jednom trenutku podcijenio znacaj tima,pomislilo se da je dovoljno dovesti odredjen broj dobrih igraca i zavrsen posao. Sa ovim trenerom se takve stvari vjerovatno nece moci ponoviti.

Vrag

čet sep 29, 2016 6:18 pm

pile87 je napisao/la:
Vrag je napisao/la:Kako to da se odmah protumaci da je neko protiv ove uprave. Problem su 2 covjeka. Neka njih, ali sto dalje od sportskog segmenta. Zbog svoje tvrdoglavosti, svog ega mi smo se vratili 3 koraka unazad sto se sportskog segmenta tice. Igraci su se dovodili naslijepo, ni njegovo zdrastveno stanje se nije znalo. Islo se politikom stranac je on mora da valja. Sud se donosio na osnovu yt. Pa taliban da je pogledao jednog igraca bolji bi sud dao.
Ovo sto rade van terena, stadion, upravljanje kluba na tome nema niko zamjerke. Ali treba uzeti u obzir da mi ne obrcemo godisnje desetine miliona pa da imamo luksuz zajebavati se, ako ubodes 1 u 5 godina na konju si. Isto tako neki novonastali klub iz Mostara nas stize u trofejima, sezona ih dijeli. A mi smo kao najveci u ovoj zemlji.
Pa na veliki dio onih igraca koje si ti nabrojao Greda je bio glavni. Meni to nije ni bitno pravo da ti kazem ali najjadnija je stvar svaljivati sve na Deju kao on se pitao i fulao sto naravno nije tako. Moze ti i i kolega FKZ potvrditi ovo, pitali su se i treneri i uprava u kompletnom sazivu.
Ja sam vec objasnjavao kako se lako moze fuliti u klasi igraca koja igra u nasoj ligi, na primjeru stanceski ja sam bio ubjedjen da je pogodak ali corak. Ili recimo Blagojevic dosao je u zdravu atmosferu i poslozenu ekipu i odigrao odlicno, igraci koji su sad dosli dosli su na nista i vjerujem da je noramalnija situacija bila da bi veliki dio njih i pokazao mnogo vise. Ekipa se ne moze svake godine iznova praviti nego nadograđivati i to je ono sto konkretno mogu zahatariti ali ne pojedincu nego upravi.
Greda je bio glavni kada su dosli Blagojevic, Livaja, Mladenovic, Diata, Joco od toga je ostao 1 koji nam je jedan od glavnih igraca. Greda je isto tako svojim potezima donio klubu ogromnu sumu novca. Da nabrojimo koliko su ovi doveli igraca, koliko je ostalo, a koliko su isto novca donijeli, a koliko su bacili u Miljacku ?
Nikolic i Misimovic nisu trebali hvatati se posla o kojem pojma nemaju. Niko ih nije tjerao.

pile87
Kontakt:

čet sep 29, 2016 6:29 pm

Vrag je napisao/la:
Greda je bio glavni kada su dosli Blagojevic, Livaja, Mladenovic, Diata, Joco od toga je ostao 1 koji nam je jedan od glavnih igraca. Greda je isto tako svojim potezima donio klubu ogromnu sumu novca. Da nabrojimo koliko su ovi doveli igraca, koliko je ostalo, a koliko su isto novca donijeli, a koliko su bacili u Miljacku ?
Nikolic i Misimovic nisu trebali hvatati se posla o kojem pojma nemaju. Niko ih nije tjerao.
Pa od pet igraca jedan ostao ne vjerujem da je i sad razlika veca kad uzmes ove nakon tog perioda.
Mi ćemo opet doći!
Što se već sada rađa.

Eisenbahner1921
Kontakt:

čet sep 29, 2016 6:38 pm

kad je bio Greda, od tih igrača danas igra samo Blagojević. Pa nije Gredić trener bio? Koliku je ulogu Gredić imao u njihovom dovođenju ne znam, ali nemojmo za taj vremenski period riječ uprava sinonimizirati s rječju Gredić. Pa nije on sam tad vodio cjelokupni klub i nije on sam dovodio sve odluke u klubu...
Nije Željo mahalski klub, jer već odavno je prerastao i svoje naselje i svoj grad i svoju zemlju, okuplja navijače odasvuda, ali jest klub iz mahale. Željo je klub svoje Grbavice

pile87
Kontakt:

čet sep 29, 2016 6:43 pm

Eisenbahner1921 je napisao/la:kad je bio Greda, od tih igrača danas igra samo Blagojević. Pa nije Gredić trener bio? Koliku je ulogu Gredić imao u njihovom dovođenju ne znam, ali nemojmo za taj vremenski period riječ uprava sinonimizirati s rječju Gredić. Pa nije on sam tad vodio cjelokupni klub i nije on sam dovodio sve odluke u klubu...
Naravno da nije, trebao je doci onaj drugi veznjak sa njim je Haris sve bio dogovorio i na kraju su nesto pukli oko cijene i djelom sto Haris nije znao sta radi jer nije imao nikakvog iskustva u tome. Onda pocinje prica sa Jovanom sa kojim se brzo dogovaraju, dolazi u sarajevo i smjesten je u stan ujutru treba potpisati ugovor sa nama i tu istu noc salje sms nekom od nasih da se vraca u Bg jer mu je ispalo nesto vani Tajland ili tako nesto, tamo ne dobija pare o kojima se pricalo i vraca se ovamo gdje se i zavrsava posao. Realno imali smo sa njim vise srece nego pameti.Niti je bio na famoznom odinom spisku niti je bio ikakva zelja nekoga nego eto i uboli smo i drago mi je da jesmo.
Mi ćemo opet doći!
Što se već sada rađa.

Eisenbahner1921
Kontakt:

čet sep 29, 2016 6:52 pm

pile87 je napisao/la:
Eisenbahner1921 je napisao/la:kad je bio Greda, od tih igrača danas igra samo Blagojević. Pa nije Gredić trener bio? Koliku je ulogu Gredić imao u njihovom dovođenju ne znam, ali nemojmo za taj vremenski period riječ uprava sinonimizirati s rječju Gredić. Pa nije on sam tad vodio cjelokupni klub i nije on sam dovodio sve odluke u klubu...
Naravno da nije, trebao je doci onaj drugi veznjak sa njim je Haris sve bio dogovorio i na kraju su nesto pukli oko cijene i djelom sto Haris nije znao sta radi jer nije imao nikakvog iskustva u tome. Onda pocinje prica sa Jovanom sa kojim se brzo dogovaraju, dolazi u sarajevo i smjesten je u stan ujutru treba potpisati ugovor sa nama i tu istu noc salje sms nekom od nasih da se vraca u Bg jer mu je ispalo nesto vani Tajland ili tako nesto, tamo ne dobija pare o kojima se pricalo i vraca se ovamo gdje se i zavrsava posao. Realno imali smo sa njim vise srece nego pameti.Niti je bio na famoznom odinom spisku niti je bio ikakva zelja nekoga nego eto i uboli smo i drago mi je da jesmo.
Ponekad treba imati sreće s igračima jbga :D To prvobitno pojačanje bio je Janković, koji danas igra u Radniku.
Poenta mog posta nije se odnosila direktno na transfere, Gredića ili uprave. Htio sam reći da Gredića previše generalizujemo kad pišemo o upravi u vremenu prije zvaničnog ulaska sadašnje garniture u Klub. Na kraju ispada da je maltene Gredić vršio svaku moguću funkciju u Klubu, jer je on dovodio igrače, rješavao dugove, brinuo se o petom desetom. Na kraju će on biti i zaslužan i kriv za sve dobro/loše što se desilo tad u Klubu, a to ne može biti istina. On može imati manju ili veću ulogu u nekim dešavanjima, ali ne i jedinu. Evo naveo si dobar primjer dovođenja Blagojevića kad je Haris vodio pregovore.

TheSvenderMan
Kontakt:

čet sep 29, 2016 7:19 pm

Sinoc sam ko curica plakao i snu i moram podijelit pricu sa vama.

Naime, gostuje liverpool na grbavici i tu su njihovi navijaci, istok zavrsen, pun stadion. Ide grbavica prije nego sto izadju igraci na teren i citav stadion se ori.

Poslije glavnog dijela ide tisina i navijaci liverpoola nam dali standing ovation, kao mi imamo YNWA ali ovo je nesto posebno.

Placem ja, place raja oko mene, srce ko katedrala. Eto valjda ce se nekad i to ostvariti.

Sent from my iPhone using Tapatalk

storm_raider
Kontakt:

čet sep 29, 2016 8:06 pm

Protiv Radnika ce biti prava "fizicka" utakmica. Oni su vjerovatno najspremnija ekipa u ligi i melju protivnika dok ne zabiju gol. Nakon toga se brane. Ne ocekujem nimalo laganu utakmicu, zato sto mislim da oni bolje trce od nas, a da mi ipak imamo igrace koji imaju tehnicki kvalitetnije poteze. Mozda me prevare i do 35te minute im damo 3 gola, nikada ne znas. Eto 11. kolo nam ide, a mi realno ne znamo sta mozemo ocekivati od ove ekipe. Toliko su igrali ispod svojih mogucnosti da ne znamo sta su im realne mogucnosti, a neke maksimume da ni ne spominjem. Nadam se najboljem, idemo pobjediti Radnik, pa bilo kako!
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

Vrag

čet sep 29, 2016 8:11 pm

pile87 je napisao/la:
Vrag je napisao/la:
Pa od pet igraca jedan ostao ne vjerujem da je i sad razlika veca kad uzmes ove nakon tog perioda.
Pa nije ako cemo cifru zanemariti i broj raskinuti ugovora.

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 2 gosta.

Prijava