I gdje piše to za mehidića?
Sve je ovo divno i krasno samo ja ne vidjeh nikoga da je napisao kad smo doveli Zahirovica eto on ce biti promasaj niko ne kaze da bi i taj Stilic bio igracina ili promasaj. Mozda ga jednostavno ne bi islo a Stilin minimum za igrati je 15 000 Eura mjesecno. Eto sjedi pa racunaj.ISB87 je napisao/la:Kada vidim ovo place mi se, moglo se komotno platiti obestecenje za Memisevica, dovesti Peco, Stilic, i jos dva-tri kvalitetna igraca.I plus Slavko Petrovc na kraju prosle sezone.Spoiler:
Možda smo još i zaradili od Hervasapile87 je napisao/la:problem je drug kad ljudi svedu stvari na licni nivo i promjene plocu skroz, nije problem sto se fulilo. Uostalom sve igraca sto se otjeralo ( ja sam protiv nacina na koji je otjerano mislim da neke stvari treba samo vise ljudski odraditi ) pokrilo je ono sto je Hervas platio kao svoje obestecenje. A ovdje nam se predstavlja kao ogromni trosak.Eisenbahner1921 je napisao/la:Naš je problem što smo doveli 6-7 igrača a njih 4-5 se pokaže nedovoljno dobrim. Drugo kad dovedeš tri igrača i jedan nije pojačanje. Strpit ćeš se nekako, jedan igrač ne čini tim. Doveli smo dva lijeva beka i otpustili jednog, jer šta će nam tri lijeva beka, a nakon 7 kola nemaš igrača za tu poziciju već krpiš. Tu je problem. Dovodili smo mi Stančeskog npr., nije se pokazao kao pojačanje, ali tu nije bilo problema. Nije se pokazao kao pojačanje, hvala i doviđenja i priča gotova. Uz to je problem (bio) nedostatak vizije. Ne možeš reći da su Pozder, Djermanović, Toskas bili loša pojačanja kad su oni otišli bez da su dobili konkretnu priliku. Oni nisu ni trebali biti dovedeni i to je to. Nedo Turković ima bolji učinak od prethodne dvojice napadača, jer je dobio priliku da igra. Ovi nisu dobili toliku minutažu, a plate velike, još 70% ili koliko već ide na doprinose, itd. Tu je problem naših transfer rokova, a fula će uvijek biti, kao što kažete i Barca fuli, a kamo li mi
Svakog pravog zeljovaca treba da boli cinjenica da ljudi koji rade u klubu nisu u stanju otici u penziju jer je nekog bolio djon, danas se pricao o tome kao o nekim dobrim vremenima. Niko ni da kaze to su nasi ljudi to smo mi.A da ne pricamo o nekim stvarima sta bi se desilo da smo nastavili istim putem i istim smjerom.
Gredić je napisao/la: Imajući u vidu naprijed navedeno, lično sam zadovoljan urađenim. Veliku zahvalnost dugujem članovima UO, administraciji Kluba na čelu sa direktorom Šiljkom, predsjedniku Skupštine Dautbašiću, potpredjedniku Pešti i menadžeru kluba Amaru Osimu, jer bez njihovog zalaganja, truda, požrtvovanja ovo ništa ne bi bilo moguće, imao sam i podršku od strane prijatelja kluba (gospodina Kozarića, Pervana, Misimovića, Žuje, Terovića) i ovim putem im se želim zahvaliti jer nisam imao priliku na konstituirajućoj Skupštinu to reći, obzirom da nisam ni pozvan da prisustvujem istoj.
Gredić je napisao/la: Nije u pitanju pojedinac ili pojedinci, već perspektiva daljeg rada i odricanja za kojeg smatram da nije dovoljno podržan od strane navijača, nekih medija i uže i šire lokalne zajednice. Unutar kluba, bilo je neslaganja oko samog saziva nove Skupštine kluba i izbora ljudi koji će je voditi, sastava Nadzornog odbora, s druge strane, pojavljuju se dušebrižnici, kada su vidjeli milionske iznose na računu, tvrdeći da znaju i umiju bolje. Možda bih i preko toga prešao, ali sam imao jedan ljudski dogovor i sa gospodinom Odovićem (izuzetno ga cijenim prije svega kao čovjeka, bio mi je i trener), kojeg sam predložio za trenera u januaru 2015. godine (UO je prihvatio moj prijedlog, a bilo je i drugih prijedloga). Iako je imao važeći Ugovor sa Čelikom, prihvatio je moj poziv, nije pitao za novce niti bilo šta, samo me je pitao do kada mislim da će biti trener, na šta sam mu ja odgovorio da će biti trener dok sam ja predsjednik (njemu je to bilo dovoljno). Eto to je samo jedan mali dio priče, nastavak znate.
Gredić je napisao/la: Na to pitanje mogu odgovoriti u jednoj rečenici: Previše igrača i trenera defiluje svakih par mjeseci kroz naš klub, to nikada nije i neće donijeti dobre rezultate jer da bi neki tim funkcionisao (profunkcionisao) moraju biti na okupu duže od tri-šest mjeseci ili godinu dana, a jezgo tima moraju činiti Željina djeca.
Ovo nije baš afirmativna priča, realno.Gredić je napisao/la: Kroz zajedništvo se stvara sinergija i osjećaj pripadnosti klubu, a to stvara pozitivnu energiju koja donosi prijeko potreban sportski rezultat. Ima jedna rečenica koja kaže, samo neka svako radi posao za koji je stručan i rezultat će doći. Ne sumnjam da sadašnja uprava radi najbolje što zna i umije i da imaju dobre namjere, ali nažalost to u ovom poslu nekad nije dovoljno za uspjeh. Na kraju će morati podnijeti izvještaj (odgovornost) za sportski uspjeh ili neuspjeh. Sportski dio je veoma jednostavan, a i komplikovan. Ne možemo u kontinuitetu tražiti krivca u drugima. Pitanje je koliko će to trajati, te da li će i koliko to finansijski klub koštati ili će klub profitirati.
Počela nam škola ?nikad_izvini je napisao/la:ps. sjeban forum, od dvadesetak stranica dođosmo do nekoliko stranica dnevno. Što li, pitam se
Opet doskočice, tanak si, realnoLARS1921 je napisao/la:Počela nam škola ?nikad_izvini je napisao/la:ps. sjeban forum, od dvadesetak stranica dođosmo do nekoliko stranica dnevno. Što li, pitam se
Ma salim se care, samo kad ovo pogledas ne moze biti normalno.Dosta para se bacilo na ove igrace, a trebalo ih je samo dovesti na probu da bi se to vidjelo.Od 15-tak igraca da se fuli 10, nesto nije uredu.Nadam se da ti ljudi koji su vodili transfer politiku nece zabadati vise nos gdje mu nije mjesto.Znam da su donijeli dosta para u klub, kroz sponzorske ugovore ali to ih ne opravdava u ovoj situaciji.pile87 je napisao/la:Sve je ovo divno i krasno samo ja ne vidjeh nikoga da je napisao kad smo doveli Zahirovica eto on ce biti promasaj niko ne kaze da bi i taj Stilic bio igracina ili promasaj. Mozda ga jednostavno ne bi islo a Stilin minimum za igrati je 15 000 Eura mjesecno. Eto sjedi pa racunaj.ISB87 je napisao/la:Kada vidim ovo place mi se, moglo se komotno platiti obestecenje za Memisevica, dovesti Peco, Stilic, i jos dva-tri kvalitetna igraca.I plus Slavko Petrovc na kraju prosle sezone.Spoiler:
Pošteno, naleti ti slobodno kad nije priča oko uprave, kad treba nešto pohvaliti, kada se igra tekma da kažeš dobro smo odigrali, ili ovo nam je štekalo ?nikad_izvini je napisao/la:Opet doskočice, tanak si, realnoLARS1921 je napisao/la:Počela nam škola ?nikad_izvini je napisao/la:ps. sjeban forum, od dvadesetak stranica dođosmo do nekoliko stranica dnevno. Što li, pitam seMože to bolje, Elme mi
Nakon što niko nije doveden sa prvobitnog Odinog spiska. To si zaboravio da spomenešpile87 je napisao/la:Mah nemam je namjeru nikome nametati moje misljenje, ali i sad tvrdim da je Livaju aminovao Oda a serviro mu ga Greda. Matematika je precizna uzmes cifre koje su poznate jer ih portali objavljuju i sracunas da je Hervas ostavio 70 000 KM.
To je fenomen foruma, napise neko da je Kosoric kriv za gol (nikakve veze sa logikom i fudbalom nema) i svi uzmu zdravo za gotovo..ChWilla je napisao/la:zanimljivo je da i bevab ima više glasova od kosorića...
Opet fulaš, šta ti dođe Joco Stokić u rodu ?LARS1921 je napisao/la:Pošteno, naleti ti slobodno kad nije priča oko uprave, kad treba nešto pohvaliti, kada se igra tekma da kažeš dobro smo odigrali, ili ovo nam je štekalo ?nikad_izvini je napisao/la:Opet doskočice, tanak si, realnoLARS1921 je napisao/la:
Počela nam škola ?Može to bolje, Elme mi
Tu tu ne mogu pomoći, ako ti ja smetam napiši mi na pm đe problem, pa da probam promjenitnikad_izvini je napisao/la: Opet fulaš, šta ti dođe Joco Stokić u rodu ?Pa dopisivali smo se na drugom forumu
![]()
Pišem na drugom forumu, nakon utakmice protiv Krupe, jedan sam od rijetkih koji je vidio napredak i pohvalio igru i posebno Petrovića. Nastavio u tom tonu i nakon Metal nečega.
Ne pišem ovdje u suštini, ne sviđa mi se "klima" i moderatori tipa Izlije. Vidim da nisam jedini, ne znam zašto
Koliko je prednost Slavka sto poznaje ekipu,to moze i da bude otezavajuca okolnost,jel ce igracima Radnika to biti jos jedan dodatan motiv protiv bivseg trenera,koji ruku na srce je napustio Radnik,na veoma nesportski nacin,na stranu njegovi uspjesi sa klubom.Cini mi se da je ovdje najblizi nerjesen ishod.Eisenbahner1921 je napisao/la:Idemo u gosti ekipi Radnika, Ćelinoj prošloj ekipi. Naša prednost je što narednog protivnika poznajemo najbolje od svih, jer je to Ćelina škola i ostavština. Naša prednost je i što Radnik tradicionalno loše igra kući, a bolje na strani. Tako su ove sezone osvojili 13 bodova na strani, u čemu su neprikosnoveni, a s druge strane kući su osvojili 5 bodova uz jednu pobjedu protiv Širokog uz kontroverzno suđenje. Ova priča s Radnikom se dobro oslikava i na nama, jer čini mi se da smo zadnji put poraženi u Bijeljini 2007. godini, a i da smo Radnika na Grbavici zadnji put porazili iste te godine (@jovane halali ako griješim). Naša prednost su još i navijači, kojeg ima dosta u Brčkom i TK i oni su u Bijeljini česti uz momke iz Sarajeva i ostalih mjesta. To znači, naš glas će u Bijeljini biti najglasniji! Naš nedostatak u odnosu na domaćine je uigravanje ekipe s novim trenerom. Radnik, iako je njihov transfer rok bio prometniji nego naš, fino je posložio ekipu s glavom i repom i igraju veoma organizovano i uigrano. Sve u svemu, mislim da će biti tvrda utakmica uz malo golova, te imam osjećaj da će ovo završiti pozitivno po nas. Iz utakmice u utakmicu pokazujemo napredak, što svakako raduje. Uz ozbiljan pristup od prve minute možemo u Bijeljini napraviti odličan uvod za derbi.
Volim te Željo!
Tacno prvi pik je bio bivsi bek celika i tada Istre ako se ne varam ime sam zaboravio i receno mu je da ne mozemo njega platiti, zanimljivo kako kad smo imali para kako neki kazu. Meni je Gredic rekao da je Livaja dosao preko njega ako laze on mene i ja lazem tebe. Ono sto ja hocu reci kako se svi znaju kolektivno etiketirati za dobre stvari tako treba i za lose, jer nista neces promjeniti ako krivicu svalis na jednog covjeka i otjeras ga nasavice se sve isto. Ja cijenim i Gredu i Odu stvarno, Odi zamjeram samo to sto je bio premekan i prihvatao ono sto mu nalazu manje strucni od njega a svi su tada bili u klubu manje strucni od njega. Mnogo postenije je reci nije taj za Zelju i gotovo.nikad_izvini je napisao/la:Nakon što niko nije doveden sa prvobitnog Odinog spiska. To si zaboravio da spomenešpile87 je napisao/la:Mah nemam je namjeru nikome nametati moje misljenje, ali i sad tvrdim da je Livaju aminovao Oda a serviro mu ga Greda. Matematika je precizna uzmes cifre koje su poznate jer ih portali objavljuju i sracunas da je Hervas ostavio 70 000 KM.Zar nije Duraković "preporučio" Livaju
![]()
Uglavnom, ko jebe mater i Grediću i Odoviću ( da ne ispadne da nekome držim stranu ), ali nije korektna priča u suštini, a to nas je i dovelu tu gdje jesmo trenutno. Svi koji odu ne valjaju. Nije baš tako.