Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

Vrag
Status: Offline

Re: FK Željezničar

čet sep 29, 2016 11:24 am

teatrale36 je napisao/la:
arelinho je napisao/la:
Vrag je napisao/la:
A kola nizbrdo krenuse tek kada se Miske i Dejo umijesase ... ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;)
Kola su krenula u sportskom segmentu. Da ti ovih ljudi nije bilo mogli smo u svim drugim segmentima potonuti. ;) ;)
E bas je Riba donio svoje pare u klub , covjek obicni bankarski sluzbenik :rofl:
U pederusi donio na sleperu iznio

teatrale36
Kontakt:

čet sep 29, 2016 11:25 am

MATORI je napisao/la:
MATORI je napisao/la:
Ova uprava je donijela prije svega znanje.
Drugo je što ti misliš da su ONI ŠTO SU BILI PRIJE sposobniji -
- a nisu znali skontati kako da limom natkriju srušeni krov tribine površine cca 150 m2.

Da ne nabrajam dalje, pisano je ovdje o tome 1000x - a ti si pametan, znaš kako se kaže "pametnom je išaret dosta", jelde?
Mislim da sam pametan ne bih valjda mogao završiti fakultet u prošlom stoljecu da sam glup ;) .
Ma svako vrijeme nesto nosi, prije smo imali titule a lose poslovali, sad dobro poslujemo i sto je najvaznije gradimo stadion a lose igramo, a u svakom slučaju meni lično je Željo najvazniji , nikakve Zuje, Nikolići, Landže, Misimovići, Ahmedbegovići, Kozarići i sl.
Samo Željo druze! :zeljeznicar1:
Onda pošto si ZAVRŠIO fakultet ne dolikuje ti kao intelektualcu da mahalaš da je dotični obični bankarski službenik,
ne govoriš (pišeš) istinu, raspitaj se malo.
PS
Baš nisam nikakav fan dotičnog "običnog bankarskog službenika" - što se mene tiče neka ide odmah, ali avaj:
- Ako ga je tu Miske postavio nešto više vjerujem njegovom vrednovanju (i ustoličenju) prvih saradnika - nego tvojoj konstataciji.
Osim ako ne misliš da je i Gredić obični bankarski službenik, a Miske jedan obični "privatnik"
Objektivno znam da se od plate ne moze finansirati klub a privatnici mogu zato sam uvijek za privatnike :-)
A ne mogu se raspravljati o beznacajnim stvarima ,vidim da si raspoložen za prepiranje i ubjeđivanje, ja samo volim Želju i zelim sve najbolje njemu.

MATORI
Kontakt:

čet sep 29, 2016 11:30 am

MATORI je napisao/la:
teatrale36 je napisao/la: Mislim da sam pametan ne bih valjda mogao završiti fakultet u prošlom stoljecu da sam glup ;) .
Ma svako vrijeme nesto nosi, prije smo imali titule a lose poslovali, sad dobro poslujemo i sto je najvaznije gradimo stadion a lose igramo, a u svakom slučaju meni lično je Željo najvazniji , nikakve Zuje, Nikolići, Landže, Misimovići, Ahmedbegovići, Kozarići i sl.
Samo Željo druze! :zeljeznicar1:
Onda pošto si ZAVRŠIO fakultet ne dolikuje ti kao intelektualcu da mahalaš da je dotični obični bankarski službenik,
PS
Baš nisam nikakav fan dotičnog "običnog bankarskog službenika" - što se mene tiče neka ide odmah, ali avaj:
- Ako ga je tu Miske postavio nešto više vjerujem njegovom vrednovanju (i ustoličenju) prvih saradnika - nego tvojoj konstataciji.
Osim ako ne misliš da je i Gredić obični bankarski službenik, a Miske jedan obični "privatnik"
Objektivno znam da se od plate ne moze finansirati klub a privatnici mogu zato sam uvijek za privatnike :-)
A ne mogu se raspravljati o beznacajnim stvarima ,vidim da si raspoložen za prepiranje i ubjeđivanje, ja samo volim Želju i zelim sve najbolje njemu.

Ja sam govorio o ZNANJU a ti samo o parama.
Čovječe niko od njih NIJE donio pare, kao ni oni PRIJE njih,
ali oni prije nisu znali ili su znali a krali, kontaš?

Hurmasica
Kontakt:

čet sep 29, 2016 11:36 am

Hadzijalagic je napisao/la:
Kapiten je napisao/la:
Hadzijalagic je napisao/la:Kad vec pomenuste istok, ima li sta novo?

I kakve ono rupetine iskopase kod pomocnog? Ko da ce cesta ispod zemlje ici :mrgreen:
Pocei su radovi na postavljanju reflektora. Ako mislis na plasticni pomocni.
Ma jok, kod travnatog pomocnog i ondje gdje su bile autopraonice.. I raskrcili su sav asfalt uz onaj zid kod pomocnog.. Vjerovatno ce brzo dici i plato ispred sjevera i rusiti onaj zid..
Pretpostavljam da će prvo raditi podlogu za novu cestu pa zato i kopaju duboko. Možda griješim ali to mi nekako najlogičnije :D
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

teatrale36
Kontakt:

čet sep 29, 2016 11:43 am

MATORI je napisao/la:
MATORI je napisao/la:
PS

Ja sam govorio o ZNANJU a ti samo o parama.
Čovječe niko od njih NIJE donio pare, kao ni oni PRIJE njih,
ali oni prije nisu znali ili su znali a krali, kontaš?
Oni prije su znali ali na zalost za sebe uzimati od Želje i stavljati u svoj džep.
A ovi sad ne znam sta bih ti rekao ,uređuju neke stvari super , a neke bas i ne znaju (npr.prelazni rokovi ,treneri,igraci) mada je ovako malo glupo sve stavljati u isti koš kad rade različite poslove. Ja i dalje mislim da dotični nema znanje!
Nego mozemo li mi uzeti u subotu u Bijeljini?

baxuz87
Kontakt:

čet sep 29, 2016 11:56 am

Kakve vi gluposti pišete, nevjerovatno.
"Sarajevski Željezničar je novi-stari prvak, slijede ostale vijesti." -Dnevnik FTV

FKZ1921
Kontakt:

čet sep 29, 2016 12:01 pm

Ne trebamo se mi svađati ni ljutiti jedni na druge...
Možemo različito gledati na neke stvari,možemo formirati mišljenje o nečemu na bazi dostupnih informacija...Koliko informacija imamo i koliko su one vjerodostojne,toliko je naše mišljenje vjerodostojno. Zato ne trebamo zapinjati na svako različito mišljenje.
Recimo...
Bez razmišljanja smo prihvatili tezu da je klubu u ljeto 2015.g prijetilo gašenje. I pojavili su se neki ljudi koji su nekako to gašenje spriječili.
To bi trebalo da znaci da su bili neki dugovi,neke omce koje su visile klubu iznad glave i da ti dugovi nisu riješeni, ne bi bilo kluba.
A šta kažu činjenice?
Nova uprava još uvijek nije uplatila ni jednu km po osnovu nekih starih dugova kluba prema državi ili bilo kojeg drugog duga koji je prijetio gašenjem kluba.
Zašto nije?
Zato što naprosto takvih dugova nije ni bilo.
Klub je imao utvrdjen dug od cca 1,2 mil km za koji je potpisan reprogram krajem 2014.godine i koji se uredno plaća. Osim tog duga,početkom 2015.g je utvrđen dodatni dug od 2.2 mil km. Klub se na to žalio i taj postupak se još vodi. Dakle taj dug ti ne stoji kao omča jer još nije utvrđen konačan iznos i po njemu jos uvijek nije izdato pravosnazno riješenje...
U ljeto 2015. nismo imali ni jednu sudsku presudu koja je prijetila klubu. Sve znacajne presude su riješena do marta 2015.jer je to bio uslove za licencu za evropu 2015.g.
Šta nam je onda u ljeto 2025. bio problem koji je prijetio gašenjem? Ništa...takve vrste problema nije bilo. Blagojevic je naša standardna besparica i bilo je izvjesno da u klub dolaze znacajnije pare koje su već zarađene. Nije se znala tačna dinamika i tačni iznosi,ostalo se znalo. Da bi se normalno funkcioniralo do prvih priliva,da ta je pozajmica od pola mil.km koja je u decembru vraćena.
Ovo su činjenice. Nije to moje mišljenje,moja ocjena...To su činjenice.
Ako sam naveo ove činjenice,nikako ne znači da sam za nekoga i protiv nekoga.
A naš problem je što sve to gledamo upravo kroz tu prizmu.
Evo ja ne gledam....

FKZ1921
Kontakt:

čet sep 29, 2016 12:04 pm

Bila je naša standardna....

MATORI
Kontakt:

čet sep 29, 2016 12:46 pm

Pa nisam @N, pa da tjeram svakoga da se složi sa mojim mišljenjem, a ja mislim sljedeće:
- U ovom trenutku a i u vrijeme kad su ovi došli važnije je stabilizovati (generalno) poslovanje kluba nego išta drugo
(pa čak i sportski segment).
Moj argument za to je da da je KK Bosna imala odlične sportske rezultate........................i propala ko' Grčka.
To nipošto ne znači da opravdavam LOŠE poteze u sportskom segmentu koje većinom svi i znamo.
Takođe svi znamo da se to promijenilo i da se usporskom segmentu kluba radi na drugi - nadamo se svi, bolji način.
I u usmenoj komunikaciji sa nekim ljudima kojima je Željo na srcu možda više nego meni ima nekih koji mi kažu:
"Ma jeste sve to ali .ebi ga sa onima smo osvajali titule"!
Kad im kažem: "Vi niste normalni" - oni odgovaraju: "Nisi ti normalan".
Znaš nas j.ebo ti nas...

dell21
Kontakt:

čet sep 29, 2016 12:52 pm

Kad se igra utakmica u bijeljini i u kolko sati.

Hurmasica
Kontakt:

čet sep 29, 2016 12:53 pm

dell21 je napisao/la:Kad se igra utakmica u bijeljini i u kolko sati.
Subota, 15:30, prenos Moja tv.
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

dell21
Kontakt:

čet sep 29, 2016 12:54 pm

Hvala.

FKZ1921
Kontakt:

čet sep 29, 2016 1:11 pm

Nekako smo isprepadani raznim pričama o opasnostima po klub,o stečaju,o gasenju...Uglavnom bez realnih osnova.
Ne priča samo ova uprava na predhodnu,pričala je i prethodna na onu prije njih,itd...
Sjećamo se i Gredine priče o opasnosti od gašenja kluba...pa i Zujine...
Previše je tu popilulizma i dodvoravanje navijačima i općenito javnosti.
Najmanje razloga za takvu priču,realno,ima ova uprava.
Naveo sam činjenice kakvo je stanje bilo u ljeto 2015.a još bolje je bilo u zimu 2016.kad su zvanicno i izabrani od strane skupštine. Tad im je već leglo na račune 5,5 mil km,a potom još 0,5 mil(druga polovica Amirovog transfera).Realno,ja ne pamtim kad je neka uprava došla u klub i da je dočeka 6 mil km a da za dolazak tih para nema ama bas nikakvih zasluga.
Ova uprava ima ogromnu obavezu i odgovornost da opravda utrošak ovih para koje je klub generirao i čekao posljednjih par godina. S tim parama se treba ganjati taj iskorak o kojem se pričalo. Kiliko ćemo uspjeti vidjecemo.
Nema nikakvog osnova i smisla poraditi nas sa kk Bosnom,sa Čelikom,Veležom...

Omar500
Moderator
Kontakt:

čet sep 29, 2016 1:17 pm

FKZ1921 je napisao/la:Nekako smo isprepadani raznim pričama o opasnostima po klub,o stečaju,o gasenju...Uglavnom bez realnih osnova.
Ne priča samo ova uprava na predhodnu,pričala je i prethodna na onu prije njih,itd...
Sjećamo se i Gredine priče o opasnosti od gašenja kluba...pa i Zujine...
Previše je tu popilulizma i dodvoravanje navijačima i općenito javnosti.
Najmanje razloga za takvu priču,realno,ima ova uprava.
Naveo sam činjenice kakvo je stanje bilo u ljeto 2015.a još bolje je bilo u zimu 2016.kad su zvanicno i izabrani od strane skupštine. Tad im je već leglo na račune 5,5 mil km,a potom još 0,5 mil(druga polovica Amirovog transfera).Realno,ja ne pamtim kad je neka uprava došla u klub i da je dočeka 6 mil km a da za dolazak tih para nema ama bas nikakvih zasluga.
Ova uprava ima ogromnu obavezu i odgovornost da opravda utrošak ovih para koje je klub generirao i čekao posljednjih par godina. S tim parama se treba ganjati taj iskorak o kojem se pričalo. Kiliko ćemo uspjeti vidjecemo.
Nema nikakvog osnova i smisla poraditi nas sa kk Bosnom,sa Čelikom,Veležom...
Uporedit Zuju sa Gredicem :r :r :r :r
E moj Mehmed-beže Mehmedpašiću – Grbavica, da je samo vidiš kako sada blista!

Ne u banci! Ne u stranci! Ne u zamci! Na distanci! - dAk

Praise the sun \[T]/

What can change the nature of a man?

Elegant
Kontakt:

čet sep 29, 2016 1:19 pm

Ko od igraca ne smije da dobije zuti sada da ne propusti derbi ? Nadam se Slavku misli na to jer nije vrijedno rizikovati igraca za derbi.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Grbavica
Kontakt:

čet sep 29, 2016 1:22 pm

Žuja je zakon.
Ko nas je kleo, nije dangubio.

Izlija
Moderator
Kontakt:

čet sep 29, 2016 1:22 pm

Činjenice na žalost nisu za javnog foruma....
イビチャ・オシム

chile
Kontakt:

čet sep 29, 2016 1:23 pm

Ja sam siguran sto se tice uprave da bi ona lagano mogla i izgubiti povjerenje...
Mnogo prasine se diglo oko istoka a njega ni na vidiku...
Mi smo sportski kolektiv a pogled na tabelu je bolan ua sve koji vole Zelju.
Vidjecemo sta nam predstoji ali kako se pompezno najavljivala totula i tribina (do kraja godine) a ni od jednog nema nista, uz to krah u transferima.
Mnogo su napadacki uletili proljetos sto nije nikako dobro.
I koliko god njih pojedinci hvalili ovdje oko stabilizacije kluba i izgradnje obican navijac gledalac to i ne primjeti, euforija se bila podigla i da je krenuo taj istok za utakmice bi se trazila karta vise bez obzira na rezultat ovako se polako raja okrece i opet stadion poluprazan. Jbg to nam je realnost raja slusa na sve strane lijepe price i obecanja vec 30 godina.

Sent from my Plavo Sokocalo
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije !

Hadzijalagic
Kontakt:

čet sep 29, 2016 1:25 pm

MATORI je napisao/la:Pa nisam @N, pa da tjeram svakoga da se složi sa mojim mišljenjem, a ja mislim sljedeće:
- U ovom trenutku a i u vrijeme kad su ovi došli važnije je stabilizovati (generalno) poslovanje kluba nego išta drugo
(pa čak i sportski segment).
Moj argument za to je da da je KK Bosna imala odlične hehe rezultate........................i propala ko' Grčka.
To nipošto ne znači da opravdavam LOŠE poteze u sportskom segmentu koje većinom svi i znamo.
Takođe svi znamo da se to promijenilo i da se usporskom segmentu kluba radi na drugi - nadamo se svi, bolji način.
I u usmenoj komunikaciji sa nekim ljudima kojima je Željo na srcu možda više nego meni ima nekih koji mi kažu:
"Ma jeste sve to ali .ebi ga sa onima smo osvajali titule"!
Kad im kažem: "Vi niste normalni" - oni odgovaraju: "Nisi ti normalan".
Znaš nas j.ebo ti nas...
Ja mislim da smo stabilizovali poslovanje i doveli u red stvari koje prije nisu funkcionisale po pravilima.. Da bi mogli nastaviti tako funkcionisati nama su neophodni rezultati u ovoj sezoni, minimum minimuma evropa jer ona donosi novac koji ce biti neophodan da bi i sledece godine mogli placati sve obaveze.. Slavko ce morati naci i recept za promociju omladinaca jer su nam neki od nasih omladinaca u proslosti podobro pomogli da stabilizujemo klub.. Tesko da mozemo pronaci i izmisliti resurse koji nam mogu donijeti novac osim omladinskog pogona.. Samo na osnovu poreza smo do sada u ovoj godini platili preko 700k KM.. Do kraja godine to ce izaci na milion.. Na plate igracima ce se potrositi vjerovatno milion i po u ovoj godini.. Ogroman je to novac za nase uslove a bez rezultata i prodaje igraca tesko da cemo namaci neku drugu lovu..

Organizacija, stabilizacija i sportski rezultati moraju biti lanac sa jednako jakim karikama inace ce tesko biti odrzati ove pozitivne tokove..
Ko se jednom o mlijeko opeče taj i u jogurt duva..

Leon_Professional
Kontakt:

čet sep 29, 2016 1:27 pm

slika
slika
slika

Ovo su zvanicni podaci koji su izneseni u javnost!
P.S nisam ni za kog.. Meni Zeljo samo bitan, nikakvi Zujo, Greda, Miske.

U Bijeljinu po 3 boda, mada idemo na bod :ganja:
Veca - Memija, Aco, Boca, Stana (vjerovatno, iako bi ja Besirevica) - Markovic, Blagojvic, Ugljesa/Secer, Mico, Krizman - Lendra.

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.

Prijava