Pričalo i pisalo se ovome, da levati uzimaju mjesto xy igračima, da su barem nekoliko puta bolje plaćeni, bla, bla, bla. Onda ide spin kako je taj i taj levat, da svejedno ne voli Želju, a i nije neki kvalitet ili je "trener tako odlučio". Dovedes, otpustis, vratis, popljujes, bez cilja i ideje. Osim spina, on je, čini se, vječanIvanOsim je napisao/la:Dobro si to rekao, uprava sama sebi nametnula... sigurno je pritisak (plačenih) medija na njih uticao, ali to sebi nisu smjeli dopustiti..Hadzijalagic je napisao/la:Ako posteno pogledamo i u pravu su mu roditelji.. Pored Memije imas i Djenisov primjer kao i primjer malog Osmankovica.. Nije da su oni sad neki super talenti ali razni Djermanovici, Pozderi i slicni nisu smjeli imati prednost u odnosu na njih.. Masa te djece je potpisala u periodu kada smo forsirali omladince zbog lose finansijske situacije.. Sta se sad Osmankovicu mota po glavi mogu zamisliti.. Talentovan igrac, sportista, odgojen a minute zvanicne nije dobio kako treba, propada iako je na svakim pripremama bio poprilicno dobar i pouzdan.. Imao si i malog Midzica koji je bio medju najboljim u Gorazdu a kod nas nije mogao odigrati minute na lijevom krilu gdje su se gurali igraci koji to nisu znali odigrati tipa Halvadzica, Stanica pa i Memije.. Odustalo se od forsiranja djece zbog brzopletosti i nekog imperativa rezultata koji je uprava sama sebi nametnula a koji nas je poprilicno kostao i nikakav rezultat nije donio..IvanOsim je napisao/la:P.S. Ja sam inače pokušao da savjetujem Aldinove, rekao sam im da je Željo počeo da sam zastupa igrače i da mu je to najbolji potez, i da će ga tako najbolje paziti klub, međutim, njegovi su me brzo poklopili rečenicom, kao i Memiju što paze, a polovnjaci na kojim marke ne mogu zaraditi im uzimaju dragocijene minute...
Dobro si rekao za Osmankovića i Dzenisa, nisu to sad extra neki talenti, ali su mladi i NAPREDOVAT će, te ako su sad negdje bare-bare sa trenutnim igračima, obavezno oni da igraju (pravilno doziranje minutaže) i da se ta naša škola prati i van terena, da pravimo kompletne osobe i uz to dobre sportiste, pa onda neko procjeni za koliko prodati kojeg igrača, pa se neko proda za 200 00 E, a neko za milion, jer igrači koji su prošli kod nas igranje za omladince, takmičenja i titule, znaju šta znači igrati za Želju, znaju kako su protivnici uvijek max nafurani na želju itd itb (uostalom Osmanković je protiv Salzburga jedini izgledao kao da ima mjesta i kod njih)...
Dobro si rekao za Midžića, pa onda Hiroš, Alihodžić, mnogo igrča iz ovih generacija 96, 97, 98 je moglo izniknuti u prosjek kao Pozder, Siniša ili Djermanović (neki spominju da Pozder i Djermanovic nisu dobili priliku, ali jednostavno se vidjelo na treninzima da ne mogu, apsloutno ništa, tanki a lafo skok i građenje im osnovne karaktristike, bez brzine, mislim vidimo da ne vidimo ništa)...
Samo da nam ovo bude škola, da dajemo prostora Žeriću, Osmankoviću, Šehiću, drugom Šehiću, Bešireviću,Ćutahija, Ćeman, Ajkuniću (ako nije raskinuo ugovor), Hirošu, Mujagiću, a da dovodimo veoma malo igrača... jednog u prelaznom roku... eventualno dvojicu..
Mnogo nade polažem u Slavka, ali isto tako smatram da ovi što odlučuju kažu treneru da ne mogu mnogo mijenjati i da za svakog igrača iz naše skole koga promovišu dobiju određeni bonus...

Boli me karina za Zubana, bivše uprave ili igrače. Dabogda, nikad i niko, prišao ili imao bilo kakvu ulogu u Željezničaru. Ko ganja svoj interes preko kluba za lijekova mu djeci trebalo.
Ali mora postojati jasan plan, a ne priče kako je Beganovic bio povrijeđen pa zato nije igrao, kako je levat ( zato su Pozder, Djermanovic i Nikolic igracine ) ili neka treća, spinovana, nebuloza. Bolje je imati Beganovica u vrhu napada ( koji kakav god bio daje 150 % ) nego Lendrica koji seta po terenu i mlatara rukama ( karikiram primjer ).
Petrovic je gigant !