FKZ1921 je napisao/la:barbarez je napisao/la:sergejevic je napisao/la:Stvarno bih volio da neko napise u kojim minutama utakmice se desilo da Memija nije ispratio svog igraca i da je bezobrazno ostao nazad. Gledao sam snimak poslije citanja nekih komentara i obratio posebno paznju na to i ni u jednom trenutku nisam primjetio da se nije htio vratiti nazad. Koliko sam ja upratio Kerim je bas trcao naprijed i nazad od trenutka kada je usao. Nikome nije u interesu da bez razloga kritikuje momka, koji je uz to iz nase skole, koji voli ovaj klub kao i mi.
Sto se tice raznih kalkulacija, izvjesno je samo da ce sam sebe zajebati onaj koji bude najvise kalkulisao. Situacija je stvarno luda i sve je moguce. Mozda u zadnjem kolu Zrinjski i Sloboda budu igrali za titilu, Zrinjskom pobjeda donosi trofej, dok Sloboda i pobjedom moze ostati bez prvog mjesta, ako recimo Siroki dobije Radnika, koji opet tim porazom moze ostati bez Evrope. Mozda Borcu bude potrebna pobjeda protiv Rdnika da bi s Vitezom mogao igrati za ostanak. Mi igramo zadnje kolo sa Slavijom kojoj ce mozda samo pobjeda igrati za spas. Nase sanse za titulu i nisu toliko male kada se sve uzme u obzir, ali kako sam rekao na pocetku ko bude previse racunao moze sam sebe gurnuti u ambis. Svako kolo moze ponuditi mnogo drugacijih opcija i onda opet kalulacije. Igrati svaku utakmicu jako i na pobjedu, skupljati bodove i na kraju vidjeti sta smo skupili i gdje ce nas to dovesti. To je jedini nacin.
Ne znam brate za minute,ali ti garantujem da je Sinisu jedno 5 puta ostavio da brani stranu protiv krila i beka,doj je lagano trckao i setao u liniji sa Lendricem. Pored toga jedno 5- 6 situacija 1 na 1 je usrao i izgubio loptu. Samo jednom je pretrcao covjeka kad je opalio preko gola. Cudno neodgovoran i lezeran je bio.
Nije tacno to sto pises. I ne mozes reci:ne znam brate...pa proizvoljno navesti kako je bilo desetak nekih situacija. To jednostavno nije tacno. Imas cijelu utakmicu desetak stranica iza,pogledaj je pa reci u kojem minutu i u kojim situacijama se to desavalo.
Prvo ja nisam potezao nikakvu pricu o Memiji,nego sam procitao da sergejevic trazi komentar kada su se desavale te situacije. Ukljucio sam se iskljucivo zato sto sam primjetio te stvari. Kad kazem da ne znam minute, zaista ih ne znam, niti mi pada na pamet da ih istrazujem naknadno, i biljezim kad je Memija sta zajebao. Ja Memiju jako gotivim,ali ako sam mozda ja lud, sigurno nije bilo ludo 30 ljudi oko mene, koji su primjetili sve te situacije. Ako sam ih naveo 4-5 u odbrqni ili u napadu, ne uzmi za zlo tqcan broj, nisam na ispitivanju.
Ali mi je iskreno pun ***** da se krije pod tepih nesto sto jest.
Daj.malo ukljucite mozak, kamera ne moze nikad zabiljeziti sve ono ,sto mozes vidjeti na stadionu. Ne prati kamera 90 minuta nekog igraca. U slucaju Memije ne pricamo samo o nekim situacijama koje su bile gol sanse ili na jednoj ili na drugoj strani.
Nije niko izmislio da je Memija se lezerno vracao , dok se Stevanovic borio sa 2 igraca. Pa je onda bilo situacija gdje je ludjacki sprintao nazad, ne da pokrije, nego da stigne pomoci jer je vec kasnio.na pomaganju.
Pa koliko puta pogotovo pred sami kraj je Siroki opasno zaprijetio preko desne strane. Vidim Memiju par puta kako kasni i setka se, i slusam ljude koji komentarisu isto. Znaci svi smo budale. Nemoj zajebavati.
Sto se napada tice. Imao jedan onaj sut i jedan dobar centarsut. 2 ili 3 puta je loptu u kontri izgubio vrlo lako, u par situacija izglednih za kontre umjesto da je ko Tiago gurne i pretrci igraca, on bi stao , usporio i vratio nazad.
Znaci nisam ja rekao da je momak 5 puta zajebao gol sansu ili nesto.
Eto sad mi izmisljamo za Memiju . Ja cu uzeti u obzir i nervozu i na tribini i na terenu, gdje stvari mogu nekad u tim situavijama izgledati gore nego sto zaista jesu.
Ja kad gledam sa sjevera, da par puta 2 igraca sirokog ukrstavaju i udvajaju Sinisu, a Memiju vidim 15 metara od njih, pretrnem 15 puta i jebao bi Memiji sve zivo sto ne pomaze.
Ali velika je razlika gledati na tv i uzivo, uzivo mozes vidjeti, lose postavke, lose kretanje, manjak otvaranja prostora, kretanje igraca kad je lopta na drugoj strani....
Opet ponavljam nema potrebe pravit nekoga budalom, ako je tebi brate Memija bio dobar , ok postujem, ali eto ako ja nemam pojma , nisu budale ljudi oko mene. Ako ces reci da smo mi sjevernjaci pljuvaci svi ok i to cu postovati, ali koje onda picke materine se uopste povukla prica par dana po forumu i u analizama,gdje su svi istakli Memijinu igru , kao kurcevitu sa dosta nezalaganja i neodgovornosti.
Brate ja te jako cijenim ko dobrog forumasa, jako smirenog i stalozenog sa dobrim analizama i postovima,ali nema potrebe da ovako komuniciramo , nisam ti ja aldin . Vjeruj mi ja sam u tom Zelji proveo vremena i vremena, i sigurno necu pljuvati bez razloga i da cu izmisljati price.
Isto ko da vam udari u glavu kad vas ljudi hvale kako pisete, pa dajete sebi za pravo da ste samo vi u pravu.
Volim Zelju vise nego svi vi zajedno, boli me ***** za statistiku i neka sranja jel to bilo 3 puta ili 4 . Povce mi zivac bezveze, haj ne bitno eto Memija zabio oba gola protiv Sirokog. Nek on bude dobar, **** nas sta pisemo. Haj vozdra