Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

nikad_izvini
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pet sep 16, 2016 1:06 am

Plavi orkestar je napisao/la:
Grbavica je napisao/la:Dabogda mi nikad evrope ne vidjeli ako je moramo dobiti tako što ćemo podmazivati i zavlačiti po džepovima kome treba i kome ne treba kao pojedini. Pa im na kraju skuplja pita neg' tepsija.
:palacgore:
Njanje su tu gdje jesu, jer im je uprava pokrala pare. Nebulozan ti je primjer. Što ne uzmeš za primjer Zrinjski, mic po mic postaše ozbiljna ekipa u BiH, sa najvećim uticajem u savezu i kod sudija. Neće to uopšte lako biti skinuti sa vrha. Više se i ne blamiraju po Europi ko prije. Legija, 0:0 i 2:0 ( sumnjiv penal ) i opet prvi, dobra, ozbiljna ekipa. Politički projekat, znam, ali i Uski je bio pa ih nigdje, niti su titula nekih uzeli. Ovi su to mnogo pametnije odradili. Kad već poredimo.

Brkoo je napisao/la:Ne bahatim se uopste nego mislim da znam o fudbalu i vise nego sto je potrebno. To zadovoljstvo kupovanja utakmica ti ne garantuje da te Savija nece isprozivati nakon utakmice. Price o kupovanju bih da sam moderator odmah zabranio, nasi nece i ne zele da ulaze u takve seme. Ne mogu da vjerujem da jos ima onih koji zagovaraju te price o tome da treba da kao namjestamo i da se bavimo tim radnjama. Kroz institucije saveza se trebamo izboriti za svoja prava, kad budemo u savezu imali covjeka koji ce npr. Paradziku jebati mamu i koji ce suditi posteno i nece smjeti da nas osteti, onda ce biti druga prica. Tako se to radi, a ne pricom treba kupiti ovo ili ono.
Šta se uradilo u zadnje 2,5 godine, ako smijem da pitam. Puna ti usta institucija, a nas jebu ko kakve levate. Ne vidim nikakav rezultat.

To što naši neće da ulaze u takve šeme ne znači da su u pravu, jer ako nisu u stanju obezbjediti zaštitnike naših interesa u savezu ( a očito je da nisu ) onda moraju da ulaze u takve šeme dok ne budemo imali čuvene zaštitnike ili ekipu koja je trostruko bolje od ostalih. To se očito još uvijek neće desiti. Šta sad treba, da se Mladost ili Krupa vade protiv nas ? :roll: To je retardirano razmišljanje, bez uvrede.

Da vidim čovjeka koji će izgubiti milion, u privatnom poslu, jer neće da plati vezu koja košta 50.000 i to zbog neke gluposti ( Čeliku, Rudaru, a bogme i Slaviji na kraju bile potpuno nebitne utamice ). Možeš da filozofiraš i glumiš moralnu vertikalu kad nisu tvoje pare u pitanju. Realno.

Plavi orkestar
Kontakt:

pet sep 16, 2016 1:07 am

Sto se tice Bogicevica ja vidim da je samo Prvostepena komisija FS Kantona Sarajevo za status igrača donijela odluku.Sud ce biti mjerodavan i on ce biti taj koji ce donijeti konacnu presudu.Sud ce sagledati sve cinjenice,dokaze od obadvije strane i presuditi.Ja koliko znam da je Bogicevic napravio Prekršaj radne discipline i nema tog suda koji ce donijeti odluku u njegovu korist.Znam u kakvoj drzavi zivimo pa cu mu ostaviti 5% šanse.
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja".

Plavi orkestar
Kontakt:

pet sep 16, 2016 1:22 am

Znam da je kod nas ovo u rangu naucne fantastike ali ipak evo prijedlog i za naše celnike.Sigurno bi ovako nešto i kod nas popravilo stvari.

Asocijacija južnokorejske lige u fudbalu odlučila je da pokrene intezivniju borbu protiv korupcije i namještanja utakmica, te će novčano da nagrade svakoga ko prijavi korupciju toj organizaciji. Koreju potresaju skandali oko namještanja utakmica, zbog sumnje oko namještanja u ovoj zemlji optuženo je 10 fudbalera i dvije kladionice.
Čelnici lige su odlučili nagraditi osobe koje prijave nelegalne radnje na fudbalskim terenima, te su odredili sume novca kao nagrade, a one će se kretati od 6400 eura do čak 64.000 eura.
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja".

Grbavica
Kontakt:

pet sep 16, 2016 1:23 am

nikad_izvini je napisao/la:
Plavi orkestar je napisao/la:
Grbavica je napisao/la:Dabogda mi nikad evrope ne vidjeli ako je moramo dobiti tako što ćemo podmazivati i zavlačiti po džepovima kome treba i kome ne treba kao pojedini. Pa im na kraju skuplja pita neg' tepsija.
:palacgore:
Njanje su tu gdje jesu, jer im je uprava pokrala pare. Nebulozan ti je primjer. Što ne uzmeš za primjer Zrinjski, mic po mic postaše ozbiljna ekipa u BiH, sa najvećim uticajem u savezu i kod sudija. Neće to uopšte lako biti skinuti sa vrha. Više se i ne blamiraju po Europi ko prije. Legija, 0:0 i 2:0 ( sumnjiv penal ) i opet prvi, dobra, ozbiljna ekipa. Politički projekat, znam, ali i Uski je bio pa ih nigdje, niti su titula nekih uzeli. Ovi su to mnogo pametnije odradili. Kad već poredimo.
Ok, poređenje, imali su par "guranja" od strane sudija prošle sezone. Samo treba biti iskren pa reći da je ta pomoć skoro uvijek bila nakon što ljudi imaju dobar rezultat. Imaju dobru ekipu, imaju dobrog trenera, finansijusku podršku. Što je najbitnije imaju stabilan kostur ekipe koji se nadopunjuje finim igračima i lakše je uklopiti jednog igrača ili dvojicu u prvi tim nego sedam. Ode im Crnov, dovedu Zakarića, ode im Graovac, dovedu Bogdanovića, ode mali Karačić, dovedu Kozića. I hrpa takvih primjera. A šta mi radimo zadnje 3 godine? Svaki prelazni rok se projeni deset igrača i po jedan trener. U tom grmu leži zec. Kad si ti kvalitetan ne može te sudija pokrasti, mislim može ali će to biti očigledno. A i ako te neofirno potkrada ti kvalitetom to prevaziđeš.
Ko nas je kleo, nije dangubio.

MrRiccoli
Kontakt:

pet sep 16, 2016 1:28 am

Od toliko tema mi dodjosmo do rasprave da li treba kupovati utakmice, pa presmijesno... Dajte malo drugih tema, ima li kakvog generalnog na vidiku, ima li sta od novog ugovora za Miroslava i slicno, manite se gluposti...

Sent from my C5303 using Tapatalk

nikad_izvini
Kontakt:

pet sep 16, 2016 1:36 am

Grbavica je napisao/la:
Plavi orkestar je napisao/la: :palacgore:
Ok, poređenje, imali su par "guranja" od strane sudija prošle sezone. Samo treba biti iskren pa reći da je ta pomoć skoro uvijek bila nakon što ljudi imaju dobar rezultat. Imaju dobru ekipu, imaju dobrog trenera, finansijusku podršku. Što je najbitnije imaju stabilan kostur ekipe koji se nadopunjuje finim igračima i lakše je uklopiti jednog igrača ili dvojicu u prvi tim nego sedam. Ode im Crnov, dovedu Zakarića, ode im Graovac, dovedu Bogdanovića, ode mali Karačić, dovedu Kozića. I hrpa takvih primjera. A šta mi radimo zadnje 3 godine? Svaki prelazni rok se projeni deset igrača i po jedan trener. U tom grmu leži zec. Kad si ti kvalitetan ne može te sudija pokrasti, mislim može ali će to biti očigledno. A i ako te neofirno potkrada ti kvalitetom to prevaziđeš.
Samo da razjasnimo o kojem kvalitetu pričamo ? Pola, jačih, ekipa u ligi 12 je u pet deka pa tako i Zrinjski koji je trenutno najozbiljnija ekipa. U takvoj konstalaciji snaga, jedan ofsajd po utakmici ( za ili protiv, dosuđen ili nedosuđen ) donosi bitnu prevagu ako gledamo dugoročno. To i jeste poenta priče.

Sudije ne trebaju da nas guraju, al nas trenutno kradu i to je problem. Isto kao što će biti problem kada dođemo do borbe za titulu, a protivnik zabije u četiri utakmice dva gola iz penala i jedan iz ofsajda.

Opet ponavljam, izgubili smo milion zbog "poštenja" i to na nebitnim utakmicama. Jedna je stvar izbaciti nekoga iz lige ( a i to smo radili, od Borca do Travnika ), a druga završiti nešto što će nam donijeti pare, a nebitno je u suštini. To se zove pragmatizam :mrgreen:

Opet ponavljam, da vidim osobu koja neće platiti 50.000 da zaradi milion i to više-manje na pošten način ( po bosanskim standardima ) :mrgreen:

Moralne vertikale :karanje: :karanje:

Još jednom da ponovim ozbiljno griješimo i pogrešno razmišljamo što se tiče suđenja i saveza. Do sada smo već ozbiljno oštećeni, a idemo ka još goroj situaciji.

Grbavica
Kontakt:

pet sep 16, 2016 1:45 am

Kako su ih pogurali prije par kola na Grbavici? Uzeli nas ljudi rutinski. Ne zato što ih je neko poguro, a nas oštetio, nego zato jer smo mi loši. Ma ne malim slovima, velikim slovima LOŠI.

Yebi ga, ti imaš takvo mišljenje. Ja sam naučen drugačije, da samo kvalitetom možeš isplivati, bez obzira na koliko podmetanja i podapinjanja nailazio. Sve ostalo je kratkog vijeka. A ja ne želim da mi budemo kratkotrajna senzacija, ja bih ipak da budemo stabilan klub. Ne bih baš da imamo sudbinu Modriče, Brotnja, Borca i ostalih "poštenih" šampiona. I ja se nadam da ćemo mi biti kvalitetni, da ćemo zadržati kostur ekipe, da ćemo zadržati trenera bar dvije godine. Pa yebena Mladost kojoj idemo sutra (ili prekosutra zavisi kako ko gleda :mrgreen:) ima ekipu na okupu sezonu - dvije, pa se vidi razlika i vidi se rezultat. Nemaju poraza do sada, a mi tri naredali i to dva na Grbavici.

nikad_izvini
Kontakt:

pet sep 16, 2016 1:51 am

Grbavica je napisao/la:Kako su ih pogurali prije par kola na Grbavici? Uzeli nas ljudi rutinski. Ne zato što ih je neko poguro, a nas oštetio, nego zato jer smo mi loši. Ma ne malim slovima, velikim slovima LOŠI.

Yebi ga, ti imaš takvo mišljenje. Ja sam naučen drugačije, da samo kvalitetom možeš isplivati, bez obzira na koliko podmetanja i podapinjanja nailazio. Sve ostalo je kratkog vijeka. A ja ne želim da mi budemo kratkotrajna senzacija, ja bih ipak da budemo stabilan klub. Ne bih baš da imamo sudbinu Modriče, Brotnja, Borca i ostalih "poštenih" šampiona. I ja se nadam da ćemo mi biti kvalitetni, da ćemo zadržati kostur ekipe, da ćemo zadržati trenera bar dvije godine. Pa yebena Mladost kojoj idemo sutra (ili prekosutra zavisi kako ko gleda :mrgreen:) ima ekipu na okupu sezonu - dvije, pa se vidi razlika i vidi se rezultat. Nemaju poraza do sada, a mi tri naredali i to dva na Grbavici.
Možeš INDIVIDUALNO. Ne možeš kao KOLEKTIV. Odnosno možeš, ali sa vezama i štelama :oops: Znam o čemu pričam, ne pričam napamet.

Al je sudija mogao i penal svirati nad Bekrićem ( ove sezone ), a i nije morao isključiti Mladenovića prošle sezone ili su nam mogli priznati gol u Širokom i eto Europe ;) Princip je isti, sve su ostalo nijanse.

Najebaćemo sa ovakvim razmišljanjem, u najavi.

Grbavica
Kontakt:

pet sep 16, 2016 2:00 am

Mogao je i Tiago zabiti onu još jednu priliku, mogao je još neko isto tako čini mi se da smo imali dva na jedan situaciju. Znači nedovoljan kvalitet. Uvijek ima i kontra primjer toga što ti navodiš. A da opet čovjek pregleda izvještaje sa tih utakmica, našlo bi se još toga.
Doduše, nisam ni protiv tog tvog načina da se razumijemo, samo što ja pribjegavam takvim metodama kad sam doveden do zida. Mislim da je ipak 50 hiljada maraka pametnije investirati u fudbalera, nego u sudiju ili protivničku ekipu. Jedino ako će nam pustiti i igrača i utakmicu, onda ok :mrgreen:

Nego šta ti misliš možemo li Mladosti šta? Možemo li ih uzeti bez "guranja"?
Zadnja izmjena: Grbavica, dana/u pet sep 16, 2016 2:01 am, ukupno mijenjano 1 put.

salemprolic
Kontakt:

pet sep 16, 2016 2:00 am

Ja ću samo reći da ne postoji klub u Evropi a vjerovatno i u svijetu koji je najtrofejniji u svojoj državi a u isto vrijeme ima ovakav status kod saveza i sudijske organizacije. Šta je razlog tome ja iskreno ne znam, nisam dovoljno upućen vjerovatno, ali evo da uzmem primjer recimo Real Madrida. Da su oni imali sudjenje kao mi u protekle 2 godine, predsjednik države bi po hitnom postupku vratio smrtnu kaznu, na glavnom trgu objesio i predsjednika saveza i sudijske organizacije a nakon toga podnio ostavku i napustio drzavu, mozda cak i sebi oduzeo zivot jer se takva bruka desila za vrijeme njegovog mandata.
Ja ne znam koji je razlog što smo tako nisko pali ali trebalo bi se raditi na tom planu...jer sa ovakvim sudjenjem i odnosom saveza prema nama mi moramo imati 5 puta bolju ekipu od svih ostalih da bi uzimali opet titule.
Ide prva kamila, ide druga kamila, ide treća kamila, četvrta i peta...

Plava Porodica
Kontakt:

pet sep 16, 2016 2:11 am

@nikad_izvini
Sve sto pises ima smisla.I u potpunosti se slazem sa tobom.
A i cika @salem je to fino napisao. :)
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

bianco blu
Kontakt:

pet sep 16, 2016 2:11 am

A mi mutavi pa šutimo, poslije svake utakmice se žaliti na suđenje i na najmanju grešku. Mi smo navjveći klub u državi. Ne mogu protiv nas!

SIMA_SIMAU
Kontakt:

pet sep 16, 2016 7:28 am

bianco blu je napisao/la:A mi mutavi pa šutimo, poslije svake utakmice se žaliti na suđenje i na najmanju grešku. Mi smo navjveći klub u državi. Ne mogu protiv nas!
Nema se ko zaliti kada su kod nas svi ograniceni ko balkon. Pola ih ne zna pravila.
Za slavnu prošlost, kroz tešku sadašnjost, za bolje sutra, nek’ ne fali volje za ljubav što se Željezničar zove.

mamaSmurf
Kontakt:

pet sep 16, 2016 8:02 am

Ne mogu da vjerujem šta čitam! Dakle, zbog toga što imamo "sreću" da živimo u mafijaškoj državi, svi moramo postati mafijaši! Pa ko vas odgoji, jadna mu majka?!
Ne nosim ružičaste naočale, što neko reče, naprotiv, ali uroniti u ovu žabokrečinu i još tvrditi da jedino tako možeš nešto postići, to je dno dna.
Samo predan rad, mudre odluke, fer odnosi, donose dugoročne rezultate. Ova uprava uči u hodu. Voljela bih da manje uči na svojim greškama, ali ako nas izdigne iz ovog živog blata u kojem, svi zajedno, jedva držimo glavu na površini, ja sve greške halalim.
Samo pošteno i po pravilima, jer, karma is a bitch.

Sent from my E6553 using Tapatalk
Jer stojimo, prkosimo,
U srcima te našim nosimo! <3

mula
Kontakt:

pet sep 16, 2016 8:08 am

Ako ovako nastave da nas klepaju po ušima, bojim se da će i ova uprava dići ruke od svega isto kao što je Husić digao od Slobode. Veliki pritisak je na ovoj upravi, pare se nemilice troše na razne gluposti kao što je primjer raskid ugovora sa igračima, slučaj Bogićevič, kao i sporenje oko izgradnje Istočne tribine. Sve su to stvari koje oduzimaju energiju i volju da se nešto brzo i konkretno uradi kako bi se što prije vidjeli rezultati. Moramo dati max podršku upravi za sve što radi i biti uz njih svom snagom, ako je potrebno opet neka akcija prikupljanja sredstava nije problem.
Promjene su proces za koji potrebno je vrijeme.

teatrale36
Kontakt:

pet sep 16, 2016 8:20 am

salemprolic je napisao/la:Ja ću samo reći da ne postoji klub u Evropi a vjerovatno i u svijetu koji je najtrofejniji u svojoj državi a u isto vrijeme ima ovakav status kod saveza i sudijske organizacije. Šta je razlog tome ja iskreno ne znam, nisam dovoljno upućen vjerovatno, ali evo da uzmem primjer recimo Real Madrida. Da su oni imali sudjenje kao mi u protekle 2 godine, predsjednik države bi po hitnom postupku vratio smrtnu kaznu, na glavnom trgu objesio i predsjednika saveza i sudijske organizacije a nakon toga podnio ostavku i napustio drzavu, mozda cak i sebi oduzeo zivot jer se takva bruka desila za vrijeme njegovog mandata.
Ja ne znam koji je razlog što smo tako nisko pali ali trebalo bi se raditi na tom planu...jer sa ovakvim sudjenjem i odnosom saveza prema nama mi moramo imati 5 puta bolju ekipu od svih ostalih da bi uzimali opet titule.
Tacno druze, samo ne bi u Španiji oduzeo sam sebi život nego u Japanu tamo su ljudi gospoda :) , ovi sta rade ovo je necuveno, ja otkad pratim Želju nisam vidio gore sudjenje nego ove i prošle sezone a ove sezone pogotovo, gledao sam svaku utakmicu i svaku smo bili donji, prosto nevjerovatno.

storm_raider
Kontakt:

pet sep 16, 2016 8:21 am

storm_raider je napisao/la:Bas je bolan izlaz iz mahale...
Izvini, ali pričaš gluposti i ponavljaš se.

Napisao mišljenje, argumentovao ga i na slijedeći način:

-pitari nam oteli titulu, Mi išli poštetno.
-nismo kupili tri utakmice po 15.000 BAM, izgubili milion zbog neizlaska u Europu. Dobili jedno 8-9 crvenih za vrijeme sezone, jedan penal ili dva u našu korist. Pljačka u Mostaru ( Zrnjiski, crveni ), pljačka u Širokom ( ofsajdi, crveni )
-tri crvena, dva penala protiv + masakr protiv Olimpica, nije penal dosuđen za nas protiv Zrinjskog, osmo kolo.
-svi veliki klubovi iz regiona imaju bolje suđenje od nas + više od pola ekipe iz ove smiješne lige
-zaštitnici interesa u savezu ne postoje već treću sezonu za redom.
-država korumpirana do bola. Trebaju ti štele za posao, vrtić, registraciju vozila, EKG, CT glave, kateterizaciju ( od 6 do 8 mjeseci ). Ako imaš para ne ležiš ni zatvora ili ležiš minimalno. Crno tržište cvjeta, država te apsolutno ne štiti što se tiče posla ili životnog integriteta. Sve moraš sam da uradiš. Ako imaš veze ne moraš ni porez da plaćaš, biće reprogram. Također možeš da razdvojiš isplaćivanje plata i toplog obroka ( što je također nelegalno ). Ne uplaćuju se doprinosi, kasne plate po par mjeseci ( opet nelegalno ). Kompletni kolaps države i društva i ti sad glumiš poštenjačinu, a 90% ljudi koje znaš da su uspješni su to postigli ili postižu preko veza, štela, korupcije ili na kvarnjaka tako što jebu radnike ili barem državu.

Ovo se radi, jer je grupa ljudi rekla da to tako treba i da je to ispravno, a već su dosta puta proklizali i jebeno pogriješili. Mislim da se opet ide u grešku i to najgoru.

Skini roza naočale i pogledaj šta se dešava oko tebe ;)
Nema potrebe da idemo licno u bilo kakvoj raspravi. Ponavljas se i ti sa svom ovom pricom, pa ti niko ne pise da "pricas gluposti". Zato cemo tu stati sa tim nacinom. Znam ja veoma dobro sta se desavalo i sta se desava, ali traziti da kupujemo utakmice ili da nesto "zavrsimo sa sudijama" je meni licno apsurdno, iskljucivo iz razloga sto to onda nije Zeljo. Ti si gore pisao da su Vedran i ostali preko stele zaradili neke stvari. Veoma ozbiljne optuzbe, ja cu reci da nisu. Znam ja veoma dobro i kakva je ovo drzava i kako se radi u ovoj drzavi, ali ima ljudi koji i posteno rade, koji i posteno zarade i zive od tog rada. Malo ih je, istina, ali Zeljo je uvijek bio u manjini. To je nas i krasilo. Zato ovo moje, koliko god se ponavljalo je na mjestu, iskljucivo zbog naseg mentaliteta. To, kako Zeljeznicar sada radi, treba nam biti na ponos svima. Ok, nema titula, sacekajmo, ovaj rad ce se isplatiti. Najlakse je, "otici i zavrsiti sudije". Najakse je reci "nasa djeca moraju igrati". Mi smo odlucili ici najtezim putem, putem u ovoj drzavi kojim su mnogi poklekli i udaraju nas sa svih strana, otkidaju dio po dio, kao pirane, pa eto - opet idemo. Podrzavam iskljucivo, sto u ovoj nakaradnoj drzavi, neko nekad mora poceti ovako. Eto, mi smo uvijek rusili standarde, valjda smo i danas, u ovom vremenu morali isto da uradimo. Ispravno je ono sto je legalno. Kakava god da je drzava, moramo je postovati, inace nikada necemo iz "mahale" i njenog razmisljanja izaci. Ma moramo joj nesto i vratiti, pogotovo preko PDV-a.

Nemam roza naocale, radim jako dugo, razne poslove, zato i pisem ovo. "Zavrsiti nesto", "nastimati tender" i slicno, preko rodjaka, brata, platiti, potkupiti, zastrasiti, ucijeniti - sve je to nesto cemu ce se morati stati. Eto, mi smo odlucili ici tim tezim putem i svi ce se boriti protiv nas, jer "nije normalno" u ovoj drzavi, ali treba to podrzati. Hrabrost, postenje i krvav rad su ono sto nas je uvijek krasilo. Pa sta god da bude, niti moje, niti tvoje pisanje ovdje nece ista promjeniti. Oni ce raditi svoje, a mi cemo uvijek navijati za ovaj klub, zar ne?

Mi trebamo imati ljude koji ce lobirati za nas, cisto da ne budemo potkradeni, ali da "zavrsavamo utakmice", to je apsurdno. I na tome uprava treba raditi. Cisto na uticaju u Savezu, nista vise. Mislim da su naucili i tu lekciju.
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

godrina
Kontakt:

pet sep 16, 2016 8:22 am

uh teme.. eto raja govore problem je jer nemamo svojih ljudi u savezu, kako se to rjesava ?? das nekom nasem adresu taj pokuca i evo ja sam Zeljin hocu da sam tu ?? ako je to problem to nepostojanje nasih tamo, pa ajde neka se poguraju, neka ih bude valjda imamo svojih ljudi
uvjek uz tebe i ti to dobro znas, tebe volim ja za tebe navijam :zeljeznicar1: :zeljeznicar1:
boro elcic: igrac ne smije trcat direktno na gol protivnika jer time opstruise igru i ugrozava njenu regularnost

arctg
Forumaš godine 2017
Kontakt:

pet sep 16, 2016 9:39 am

Ma ja, trebao je i Dimitrije sa drugovima pristati da plaća SAŠK-u teren na Kovačićima, a da se okane terena u Pofalićima. Trebao je i Joško preći kod uhljupa i reći "Tamo mi je veća dobit". Trebao se i Ivica povući nakon suspenzije i ostaviti vječitu mrlju na sebi. Ili je možda trebao ostati na čelu četničke reprezentacije i pljunuti na Sarajevo i Bosnu, ipak je u prvom sigurnost. Trebao je Smajlović sa saradnicima dopustiti fuziju Želje, da ga preuzme SDA i završe kao Zmaj od Bosne. Trebao je i Pehlivanović nabiti onu loptu preko zapada lavora, i ne rizikovati slanjem za Šopovića, pa dalje za Zubanovića. Trebali smo se naguziti i Newcastleu, i Malagi, i Viktoriji, i Ferencvarošu i reći "Ma ne možemo mi protiv njih". Trebalo se pustiti da nam Klub ode u stečaj kako bi gamad razgrabila imovinu Kluba. Ccc... stidite se naše slavne historije kada tražite da "završavamo" sudije. Fuj! Vi kažete "lakši put", a ja kažem da je to sve kratkog vijeka. Vi kažete kako mogu ostali klubovi, a meni puno srce što nismo kao Dinamo ili Zvezda. Vi bukvalno tražite da se poseremo na zadnjih 95 godina i jednom zauvijek ostanemo bez obraza i utonemo u ovu žabokrečinu. I svaka sudijska greška u našu korist će od mene uvijek naići na osudu, bez obzira na krajnji ishod. Željezničar iznad svega!

teteac8684
Kontakt:

pet sep 16, 2016 9:49 am

Kjosevski - Stevanović, Kosorić, Jahić, Stanić - Radinović, Marković, Blagojević, Stevanović, Križman - Lendrić... :zeljeznicar1: :zeljeznicar1:

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.

Prijava