Jasno mi je kao što mi je jasno isto tako da nismo imali takav tim koji će izazivati strahopoštovanje par sezona. Da smo i imali podršku sudija, Kokot bi fulio zicer protiv Slavije, Antolović bi izletio protiv Zrinjskog na 11 metara, Joco bi fulio boga oca itd. Ne može se nešto "završavati" jer je prije svega odvratno i pišaš se po tradiciji ovog kako i sam kažeš najvećeg kluba u državi. Da se moramo boriti i zastupati svoje interese kroz instituciju Nogometnog saveza to podržavam u potpunosti i smatram da se tu u budućnosti moramo malo više aktivirati. "Završavanje" i zastupanje nije isto i to je to, pasli mi travu ili ne.nikad_izvini je napisao/la:Pa gdje su ti ljudi. Znaš, jebu nas već par sezona. To ti je valjda jasno. Il ti nije jasno ?Hurmasica je napisao/la:Ne može, "završiti" nećemo ništa. Možemo se samo institucionalno boriti za interese FK Željezničar, preko svojih ljudi koji će se odabrati u savezu. Zastupatii nešto, i "završavati" nešto su dvije različite stvari.
Da vam nacrtam, Dinamo guraju i nogama i rukama, Zvijezdu i Partizan, Steauu, Bayern, Barselonu, Real, Juventus. Ako hoćeš sportski rezultat, MORAŠ imati naklonost sudija. Logične stvari pišem, al jok, mi znamo najbolje, a rezultata NEMA.
Živim u BiH, bavim se biznisom u BiH, zaradio sam i nekih para, znam kako stvari funkcionišu. Pa nemoguće je da nam u upravi sjede takvi blećci koji misle da u BiH fudbalu možeš rezultat ostvariti na pošteno ? Treća sezona u nizu kaže da ne možeš, a biće ih još deset ako tako nastavimo ( gluho bilo ).
Ne treba se bahatiti i misliti da znaš nabolje, ako te realnost demantuje. Ne živimo mi u Njemačkoj, niti smo blizu Njemačke, mi smo na Balkanu. Samo se osvrnuti na tretmane velikih ekipa kod sudija pa onda uporediti sa tretmanom koji mi imamo, a najveći smo i najtrofejniji klub u državi.
Ovdje je stvarno neko pasao travu
Ovo sto si ti napisao vezano za sudije je razmisljanje na nivou nekog napaljenog klinca. Sta bi sa Husicem i aferom punac, jel ga neko ubio nakon toga a sve je rekao, o kakvoj sankciji tu za cinkanje pricamo? Da nam sudije ne bi radile ovo sto nam sad rade potrebno je da se kroz legalne institucije saveza izborimo za svoja prava, a izboriti se jedino mozemo sa ljudima koji bi stitili nase interese u savezu, ne da nam namjestaju ili tako nesto nego da ne dozvole da se radi ovo sto nam se sad radi.nikad_izvini je napisao/la:To je mišljenje štrebera, bez uvrede. Ima načina, ako se hoće ( ako je samo do ovoga što pišeš, to je smiješno, realno. ne cinka se tek tako, postoji i sankcija )Brkoo je napisao/la:Zasto ti ne bi zavrsio sudije? Ponudis im par hiljada i oni sude za nas, toliko jednostavno izgleda kad se prica po forumu o tome, a u stvarnosti jako rizicno jer mozes naletiti na neku budalu koju je vec neko kupio i ta budala hladno te prozove putem medija koji bi to jedva docekali i jos te prijavi organima saveza itd..
Mi smo u drugom Amarovom mandatu kroz legalne institucije se izborili za svoja prava, nije nas mogao tek tako neko ostetiti, imali smo ljude koji su branili nase interese. I prije odlaska Amara ljudi koji su zastupali nase interese su otisli iz saveza..![]()
Da odgovorim ostalim. Većina ljudi koji su u biznisu ( velika većina, ne kažem da to svi rade ) imaju masu štela i veza, nešto što mogu riješiti pozivom dok neko to ne može završiti za života.
Jel to hoće neko da kaže da su npr. Vukotić i Misimović sve u poslu završili pošteno, bez štela i veza ? Ja kažem da nisu, nisam bezveze napisao imena, dalje ne pišem, jer nema potrebe.
Naš sistem je tako kreiran da si bez štela i veza karina, uglavnom. Ista priča je u sportu. Ideš pošteno. Otmu nam pitari titulu. Ideš pošteno, nećeš da kupiš utakmice protiv Rudara i Čelika ( po 15.000 ) pa izgubiš bruku para zbog neizlaska u Europu. Ideš opet pošteno pa dobiješ 3 crvena kartona, dva penala + masakr protiv Olimpica, sve to u osam kola. Da sumira, treću sezonu za redom nas jebu i ne vade. Ponavljati istu radnju, a očekivati različiti ishod je definicija budale ( bez uvrede ).
Ne možeš se ponašati normalno u nenormalnom sistemu, jer se razlikuješ od sredine, moraš se uklopiti pa eventualno nešto promijeniti. Ne možeš jer prvi ti nisi došao do uspjeha skroz pošteno, morao si ( barem većina ) nekada iskoristiti neke veze i štele da bi uspio. To je tako kod nas. Ko kaže drugačije, već rekoh prije, veze nema sa realnošću.
U Italiji Juventus ima pomoć sudija, u Španiji Barselona i Real, u Njemačkoj Bayern i tako dalje i tako dalje. Jel neko misli da su oni svoj uticaj etablirali 100% pošteno. Aha, onda je svizac zamotao čokoladu![]()
Ne valja vam priča, jer je priča istimišljenika koji ne vide dalje od svog nosa i donose, ponovo, pogrešne zaključke. U suštini mi se jebe kada neko griješi, ako ide na svoju štetu. Probam da ukažem na grešku, hoćeš-nećeš da poslušaš, ko te jebe, idemo dalje. Ove greške utiču na mnogo više ljudi, a bogme i na mene. Vide se greške, kao i kod dovođenja levata igrača, nemanja SD-a, tjeranja Ode i tako dalje. Opet se ide u grešku i oept ista bahatost. Mi znamo najbolje.
Još jednom da ponovim, ponavljati istu radnju, a očekivati različit rezultat je definicija budale ( treću sezonu za redom mi pušimo fore, jer smo "pošteni" i to u jednom od najkorumpiranijih država u Europi ). Meni se čini da je neko baš izgorio po glavi.
U redu, ne trebamo kupiti sudije, trebamo završiti da nam ne sude kao da smo Travnik. Može li ovako ?
Ako već znaš šta bi bilo onda si trebao uračunati da nam je sudija mogao svirati penal protv Njanja i osvojili bi titulu. Već idemo u domenu ŠBB-KBB, ali u suštini rezultata NEMA. Nit nas ko zastupa u savezu ili nam štiti interese.Hurmasica je napisao/la:Jasno mi je kao što mi je jasno isto tako da nismo imali ni baš takav tim koji će izazivati strahopoštovanje par sezona. Da smo i imali podršku sudija, Kokot bi fulio zicer protiv Slavije, Antolović bi izletio protiv Zrinjskog na 11 metara, Joco bi fulio boga oca itd. Ne može se nešto "završavati" jer je prije svega odvratno i pišaš se po tradiciji ovog kako i sam kažeš najvećeg kluba u državi. Da se moramo boriti i zastupati svoje interese kroz instituciju Nogometnog saveza to podržavam u potpunosti i smatram da se tu u budućnosti moramo malo više aktivirati. "Završavanje" i zastupanje nije isto i to je to, pasli mi travu ili ne.nikad_izvini je napisao/la:Pa gdje su ti ljudi. Znaš, jebu nas već par sezona. To ti je valjda jasno. Il ti nije jasno ?Hurmasica je napisao/la:Ne može, "završiti" nećemo ništa. Možemo se samo institucionalno boriti za interese FK Željezničar, preko svojih ljudi koji će se odabrati u savezu. Zastupatii nešto, i "završavati" nešto su dvije različite stvari.
Da vam nacrtam, Dinamo guraju i nogama i rukama, Zvijezdu i Partizan, Steauu, Bayern, Barselonu, Real, Juventus. Ako hoćeš sportski rezultat, MORAŠ imati naklonost sudija. Logične stvari pišem, al jok, mi znamo najbolje, a rezultata NEMA.
Živim u BiH, bavim se biznisom u BiH, zaradio sam i nekih para, znam kako stvari funkcionišu. Pa nemoguće je da nam u upravi sjede takvi blećci koji misle da u BiH fudbalu možeš rezultat ostvariti na pošteno ? Treća sezona u nizu kaže da ne možeš, a biće ih još deset ako tako nastavimo ( gluho bilo ).
Ne treba se bahatiti i misliti da znaš nabolje, ako te realnost demantuje. Ne živimo mi u Njemačkoj, niti smo blizu Njemačke, mi smo na Balkanu. Samo se osvrnuti na tretmane velikih ekipa kod sudija pa onda uporediti sa tretmanom koji mi imamo, a najveći smo i najtrofejniji klub u državi.
Ne računam ja šta bi bilo nego šta jeste bilo, realnost, 0:0 kući protiv Slavije, prokockana pobjeda protiv Zrinjskog, masa promašenih šansi, kriv sudija? Bogme nije. Sve je to realnost, a taj penal spada baš u taj domen ŠBB-KBB. Porediti Dinamo i dešavanja u tamošnjem savezu sa našom situacijom fakat nema nikakvog smisla..nikad_izvini je napisao/la:Ako već znaš šta bi bilo onda si trebao uračunati da nam je sudija mogao svirati penal protv Njanja i osvojili bi titulu. Već idemo u domenu ŠBB-KBB, ali u suštini rezultata NEMA. Nit nas ko zastupa u savezu ili nam štiti interese.Hurmasica je napisao/la:Jasno mi je kao što mi je jasno isto tako da nismo imali ni baš takav tim koji će izazivati strahopoštovanje par sezona. Da smo i imali podršku sudija, Kokot bi fulio zicer protiv Slavije, Antolović bi izletio protiv Zrinjskog na 11 metara, Joco bi fulio boga oca itd. Ne može se nešto "završavati" jer je prije svega odvratno i pišaš se po tradiciji ovog kako i sam kažeš najvećeg kluba u državi. Da se moramo boriti i zastupati svoje interese kroz instituciju Nogometnog saveza to podržavam u potpunosti i smatram da se tu u budućnosti moramo malo više aktivirati. "Završavanje" i zastupanje nije isto i to je to, pasli mi travu ili ne.nikad_izvini je napisao/la:
Pa gdje su ti ljudi. Znaš, jebu nas već par sezona. To ti je valjda jasno. Il ti nije jasno ?
Što se ostalog tiče, Partizan, Zvijezda, Dinamo i još masa ekipa se ne slaže s tobom i tim nekim stavom "mi znamo najbolje" i barem nemaju suđenje u svojim državama ko da su kakvi drugoligaši.
Izvini, al ovo je baš blećak priča i potpuna odsutnost od realnosti. Problem je što i mene to pogađa![]()
Nego, jel nema neko može izbaciti statistike koliko smo fasovali crvenih kartona i penala, a koliko su protivnici dobijali u zadnje tri sezone. Baš me zanimaju omjeri.
Ako smo naucili na tim greskama onda nas one i nece kostati koliko bi nas u buducnosti koatali, ali ipak grehota je moglo se i na stadionu svasta uraditi ili ako nista da stoje na racunu da smo rahatniji, ovako me sve vise strah da ne ostanemo bez para.1921.ba je napisao/la:nevezano za bogicevica, racunam tu raskide sa ovom petoricomEisenbahner1921 je napisao/la:S obzirom na izvor, sumnjam u ovu pricu...
Znas li ti druze sta je prvostepena presuda? Vjerovatno znas da je Ante Gotovina bio osudjen na maksimalnu kaznu u prvostepenoj presudi dok je u drugostepenoj potpuno oslobodjen optuzbi i postao je slobodan. Evo za zlocinca Karadzica osudjen na zatvorsku kaznu u prvostepenoj presudi vecina stanovnika BiH ne zna da postoji i drugostepena presuda gdje postoji mogucnost da cak bude i oslobodjen. Treba do kraja ispratiti ovo dok se ne donese konacna odluka pa tek nakon toga komentarisati..Jaozinho22 je napisao/la:Pričali mi ZA ili PROTIV nas nastavljaju da klepaju po ušima...Što bi se reklo kad kosooki raskinu ugovor isplate jaku odštetu dok Želju boli qrac,on je Željo ništa ne plaća...Evo ako je ovo istina, cvika koji je počeo čitat knjige prije godinu dana ubi nogama ''velesposobnu'' advokatsku službu najtrofejnijeg kluba u državi.
i sudije ih poguraju kada trebaju da ih poguraju. Nisu gluposti epskih razmjera nego ne pratiš fudbal dovoljno, al se zato bahatiš i misliš da znašBrkoo je napisao/la:Ovo sto si ti napisao vezano za sudije je razmisljanje na nivou nekog napaljenog klinca. Sta bi sa Husicem i aferom punac, jel ga neko ubio nakon toga a sve je rekao, o kakvoj sankciji tu za cinkanje pricamo? Da nam sudije ne bi radile ovo sto nam sad rade potrebno je da se kroz legalne institucije saveza izborimo za svoja prava, a izboriti se jedino mozemo sa ljudima koji bi stitili nase interese u savezu, ne da nam namjestaju ili tako nesto nego da ne dozvole da se radi ovo sto nam se sad radi.nikad_izvini je napisao/la:To je mišljenje štrebera, bez uvrede. Ima načina, ako se hoće ( ako je samo do ovoga što pišeš, to je smiješno, realno. ne cinka se tek tako, postoji i sankcija )Brkoo je napisao/la:Zasto ti ne bi zavrsio sudije? Ponudis im par hiljada i oni sude za nas, toliko jednostavno izgleda kad se prica po forumu o tome, a u stvarnosti jako rizicno jer mozes naletiti na neku budalu koju je vec neko kupio i ta budala hladno te prozove putem medija koji bi to jedva docekali i jos te prijavi organima saveza itd..
Mi smo u drugom Amarovom mandatu kroz legalne institucije se izborili za svoja prava, nije nas mogao tek tako neko ostetiti, imali smo ljude koji su branili nase interese. I prije odlaska Amara ljudi koji su zastupali nase interese su otisli iz saveza..![]()
Da odgovorim ostalim. Većina ljudi koji su u biznisu ( velika većina, ne kažem da to svi rade ) imaju masu štela i veza, nešto što mogu riješiti pozivom dok neko to ne može završiti za života.
Jel to hoće neko da kaže da su npr. Vukotić i Misimović sve u poslu završili pošteno, bez štela i veza ? Ja kažem da nisu, nisam bezveze napisao imena, dalje ne pišem, jer nema potrebe.
Naš sistem je tako kreiran da si bez štela i veza karina, uglavnom. Ista priča je u sportu. Ideš pošteno. Otmu nam pitari titulu. Ideš pošteno, nećeš da kupiš utakmice protiv Rudara i Čelika ( po 15.000 ) pa izgubiš bruku para zbog neizlaska u Europu. Ideš opet pošteno pa dobiješ 3 crvena kartona, dva penala + masakr protiv Olimpica, sve to u osam kola. Da sumira, treću sezonu za redom nas jebu i ne vade. Ponavljati istu radnju, a očekivati različiti ishod je definicija budale ( bez uvrede ).
Ne možeš se ponašati normalno u nenormalnom sistemu, jer se razlikuješ od sredine, moraš se uklopiti pa eventualno nešto promijeniti. Ne možeš jer prvi ti nisi došao do uspjeha skroz pošteno, morao si ( barem većina ) nekada iskoristiti neke veze i štele da bi uspio. To je tako kod nas. Ko kaže drugačije, već rekoh prije, veze nema sa realnošću.
U Italiji Juventus ima pomoć sudija, u Španiji Barselona i Real, u Njemačkoj Bayern i tako dalje i tako dalje. Jel neko misli da su oni svoj uticaj etablirali 100% pošteno. Aha, onda je svizac zamotao čokoladu![]()
Ne valja vam priča, jer je priča istimišljenika koji ne vide dalje od svog nosa i donose, ponovo, pogrešne zaključke. U suštini mi se jebe kada neko griješi, ako ide na svoju štetu. Probam da ukažem na grešku, hoćeš-nećeš da poslušaš, ko te jebe, idemo dalje. Ove greške utiču na mnogo više ljudi, a bogme i na mene. Vide se greške, kao i kod dovođenja levata igrača, nemanja SD-a, tjeranja Ode i tako dalje. Opet se ide u grešku i oept ista bahatost. Mi znamo najbolje.
Još jednom da ponovim, ponavljati istu radnju, a očekivati različit rezultat je definicija budale ( treću sezonu za redom mi pušimo fore, jer smo "pošteni" i to u jednom od najkorumpiranijih država u Europi ). Meni se čini da je neko baš izgorio po glavi.
U redu, ne trebamo kupiti sudije, trebamo završiti da nam ne sude kao da smo Travnik. Može li ovako ?
Ako ne mozemo posteno pobijediti Celik, Slaviju a pogotovo Rudar Prijedor na Grbavici sta cemo onda u evropi, cemu da se nadam u evropi nakon takvih blamaza u ligi. Dobili bi novac i dozivjeli blamazu, nikakvog tu napretka nema.
Ova prica za Juventus, Real i Barcu, Dinamo itd, je glupost epskih razmjera. Juventus je minimalno dvije stepenice iznad svih ekipa u Italiji, Barca i Real u Spaniji, Dinamo u Hrvatskoj itd. Ovo sto si ti napisao podsjeca na onu pricu protivnickih navijaca kad smo mi dominirali i prekucali ligu a navijaci drugih ekipa se nakon poraza od 3-4 gola razlike zale sto im nije dosudjen jedan aut u prvom poluvremenu, a bukvalno na nasu polovicu nisu presli.
Zasto toliko branis Odovica ako nije tajna, da li ti je on neka familija ili tako nesto, u svakom ga postu skoro spominjes pa zbog toga i pitam? Jako cijenim gospodina Odovica mada ni njegovo maslo nije za ramazana..
Svako ko radi ce i grijesiti, gresaka je bilo, gresaka ce biti ali greske treba svesti na minimum. Slavki su dali potpuno odrijesene ruke i to je za mene kao navijaca znak da su vidjeli gdje su pogrijesili i da to vise nece raditi.
Itekako...storm_raider je napisao/la:Bas je bolan izlaz iz mahale...
Izvini, ali pričaš gluposti i ponavljaš se.storm_raider je napisao/la:Bas je bolan izlaz iz mahale...
Grbavica je napisao/la:Dabogda mi nikad evrope ne vidjeli ako je moramo dobiti tako što ćemo podmazivati i zavlačiti po džepovima kome treba i kome ne treba kao pojedini. Pa im na kraju skuplja pita neg' tepsija.