Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

mali plavisa
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pet sep 16, 2016 12:12 am

Pojedini su u velikoj zabludi ocigledno,postenje je postalo najveca kurva!!

Hurmasica
Kontakt:

pet sep 16, 2016 12:13 am

nikad_izvini je napisao/la:
Hurmasica je napisao/la:Ne može, "završiti" nećemo ništa. Možemo se samo institucionalno boriti za interese FK Željezničar, preko svojih ljudi koji će se odabrati u savezu. Zastupatii nešto, i "završavati" nešto su dvije različite stvari.
Pa gdje su ti ljudi. Znaš, jebu nas već par sezona. To ti je valjda jasno. Il ti nije jasno ?

Da vam nacrtam, Dinamo guraju i nogama i rukama, Zvijezdu i Partizan, Steauu, Bayern, Barselonu, Real, Juventus. Ako hoćeš sportski rezultat, MORAŠ imati naklonost sudija. Logične stvari pišem, al jok, mi znamo najbolje, a rezultata NEMA.

Živim u BiH, bavim se biznisom u BiH, zaradio sam i nekih para, znam kako stvari funkcionišu. Pa nemoguće je da nam u upravi sjede takvi blećci koji misle da u BiH fudbalu možeš rezultat ostvariti na pošteno ? Treća sezona u nizu kaže da ne možeš, a biće ih još deset ako tako nastavimo ( gluho bilo ).

Ne treba se bahatiti i misliti da znaš nabolje, ako te realnost demantuje. Ne živimo mi u Njemačkoj, niti smo blizu Njemačke, mi smo na Balkanu. Samo se osvrnuti na tretmane velikih ekipa kod sudija pa onda uporediti sa tretmanom koji mi imamo, a najveći smo i najtrofejniji klub u državi.

Ovdje je stvarno neko pasao travu :mrgreen:
Jasno mi je kao što mi je jasno isto tako da nismo imali takav tim koji će izazivati strahopoštovanje par sezona. Da smo i imali podršku sudija, Kokot bi fulio zicer protiv Slavije, Antolović bi izletio protiv Zrinjskog na 11 metara, Joco bi fulio boga oca itd. Ne može se nešto "završavati" jer je prije svega odvratno i pišaš se po tradiciji ovog kako i sam kažeš najvećeg kluba u državi. Da se moramo boriti i zastupati svoje interese kroz instituciju Nogometnog saveza to podržavam u potpunosti i smatram da se tu u budućnosti moramo malo više aktivirati. "Završavanje" i zastupanje nije isto i to je to, pasli mi travu ili ne.
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

shzna
Kontakt:

pet sep 16, 2016 12:14 am

MIRZA RAŠČIĆ!
1987

Hurmasica
Kontakt:

pet sep 16, 2016 12:18 am

viewtopic.php?f=51&t=363" target="_blank

glasajte! :)

"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

Brkoo
Kontakt:

pet sep 16, 2016 12:19 am

Brkoo je napisao/la:Zasto ti ne bi zavrsio sudije? Ponudis im par hiljada i oni sude za nas, toliko jednostavno izgleda kad se prica po forumu o tome, a u stvarnosti jako rizicno jer mozes naletiti na neku budalu koju je vec neko kupio i ta budala hladno te prozove putem medija koji bi to jedva docekali i jos te prijavi organima saveza itd..

Mi smo u drugom Amarovom mandatu kroz legalne institucije se izborili za svoja prava, nije nas mogao tek tako neko ostetiti, imali smo ljude koji su branili nase interese. I prije odlaska Amara ljudi koji su zastupali nase interese su otisli iz saveza..
To je mišljenje štrebera, bez uvrede. Ima načina, ako se hoće ( ako je samo do ovoga što pišeš, to je smiješno, realno. ne cinka se tek tako, postoji i sankcija ) :mrgreen:

Da odgovorim ostalim. Većina ljudi koji su u biznisu ( velika većina, ne kažem da to svi rade ) imaju masu štela i veza, nešto što mogu riješiti pozivom dok neko to ne može završiti za života.

Jel to hoće neko da kaže da su npr. Vukotić i Misimović sve u poslu završili pošteno, bez štela i veza ? Ja kažem da nisu, nisam bezveze napisao imena, dalje ne pišem, jer nema potrebe.

Naš sistem je tako kreiran da si bez štela i veza karina, uglavnom. Ista priča je u sportu. Ideš pošteno. Otmu nam pitari titulu. Ideš pošteno, nećeš da kupiš utakmice protiv Rudara i Čelika ( po 15.000 ) pa izgubiš bruku para zbog neizlaska u Europu. Ideš opet pošteno pa dobiješ 3 crvena kartona, dva penala + masakr protiv Olimpica, sve to u osam kola. Da sumira, treću sezonu za redom nas jebu i ne vade. Ponavljati istu radnju, a očekivati različiti ishod je definicija budale ( bez uvrede ).

Ne možeš se ponašati normalno u nenormalnom sistemu, jer se razlikuješ od sredine, moraš se uklopiti pa eventualno nešto promijeniti. Ne možeš jer prvi ti nisi došao do uspjeha skroz pošteno, morao si ( barem većina ) nekada iskoristiti neke veze i štele da bi uspio. To je tako kod nas. Ko kaže drugačije, već rekoh prije, veze nema sa realnošću.

U Italiji Juventus ima pomoć sudija, u Španiji Barselona i Real, u Njemačkoj Bayern i tako dalje i tako dalje. Jel neko misli da su oni svoj uticaj etablirali 100% pošteno. Aha, onda je svizac zamotao čokoladu :mrgreen:

Ne valja vam priča, jer je priča istimišljenika koji ne vide dalje od svog nosa i donose, ponovo, pogrešne zaključke. U suštini mi se jebe kada neko griješi, ako ide na svoju štetu. Probam da ukažem na grešku, hoćeš-nećeš da poslušaš, ko te jebe, idemo dalje. Ove greške utiču na mnogo više ljudi, a bogme i na mene. Vide se greške, kao i kod dovođenja levata igrača, nemanja SD-a, tjeranja Ode i tako dalje. Opet se ide u grešku i oept ista bahatost. Mi znamo najbolje.

Još jednom da ponovim, ponavljati istu radnju, a očekivati različit rezultat je definicija budale ( treću sezonu za redom mi pušimo fore, jer smo "pošteni" i to u jednom od najkorumpiranijih država u Europi ). Meni se čini da je neko baš izgorio po glavi.

U redu, ne trebamo kupiti sudije, trebamo završiti da nam ne sude kao da smo Travnik. Može li ovako ?
Ovo sto si ti napisao vezano za sudije je razmisljanje na nivou nekog napaljenog klinca. Sta bi sa Husicem i aferom punac, jel ga neko ubio nakon toga a sve je rekao, o kakvoj sankciji tu za cinkanje pricamo? Da nam sudije ne bi radile ovo sto nam sad rade potrebno je da se kroz legalne institucije saveza izborimo za svoja prava, a izboriti se jedino mozemo sa ljudima koji bi stitili nase interese u savezu, ne da nam namjestaju ili tako nesto nego da ne dozvole da se radi ovo sto nam se sad radi.

Ako ne mozemo posteno pobijediti Celik, Slaviju a pogotovo Rudar Prijedor na Grbavici sta cemo onda u evropi, cemu da se nadam u evropi nakon takvih blamaza u ligi. Dobili bi novac i dozivjeli blamazu, nikakvog tu napretka nema.

Ova prica za Juventus, Real i Barcu, Dinamo itd, je glupost epskih razmjera. Juventus je minimalno dvije stepenice iznad svih ekipa u Italiji, Barca i Real u Spaniji, Dinamo u Hrvatskoj itd. Ovo sto si ti napisao podsjeca na onu pricu protivnickih navijaca kad smo mi dominirali i prekucali ligu a navijaci drugih ekipa se nakon poraza od 3-4 gola razlike zale sto im nije dosudjen jedan aut u prvom poluvremenu, a bukvalno na nasu polovicu nisu presli.

Zasto toliko branis Odovica ako nije tajna, da li ti je on neka familija ili tako nesto, u svakom ga postu skoro spominjes pa zbog toga i pitam? Jako cijenim gospodina Odovica mada ni njegovo maslo nije za ramazana..

Svako ko radi ce i grijesiti, gresaka je bilo, gresaka ce biti ali greske treba svesti na minimum. Slavki su dali potpuno odrijesene ruke i to je za mene kao navijaca znak da su vidjeli gdje su pogrijesili i da to vise nece raditi.
Neka je svetinja koja na srcu stoji važnija od prezimena koje na leđima nosiš!
Mi smo Željini, Željo je naš! :zeljeznicar1:

nikad_izvini
Kontakt:

pet sep 16, 2016 12:22 am

Hurmasica je napisao/la:
Hurmasica je napisao/la:Ne može, "završiti" nećemo ništa. Možemo se samo institucionalno boriti za interese FK Željezničar, preko svojih ljudi koji će se odabrati u savezu. Zastupatii nešto, i "završavati" nešto su dvije različite stvari.
Pa gdje su ti ljudi. Znaš, jebu nas već par sezona. To ti je valjda jasno. Il ti nije jasno ?

Da vam nacrtam, Dinamo guraju i nogama i rukama, Zvijezdu i Partizan, Steauu, Bayern, Barselonu, Real, Juventus. Ako hoćeš sportski rezultat, MORAŠ imati naklonost sudija. Logične stvari pišem, al jok, mi znamo najbolje, a rezultata NEMA.

Živim u BiH, bavim se biznisom u BiH, zaradio sam i nekih para, znam kako stvari funkcionišu. Pa nemoguće je da nam u upravi sjede takvi blećci koji misle da u BiH fudbalu možeš rezultat ostvariti na pošteno ? Treća sezona u nizu kaže da ne možeš, a biće ih još deset ako tako nastavimo ( gluho bilo ).

Ne treba se bahatiti i misliti da znaš nabolje, ako te realnost demantuje. Ne živimo mi u Njemačkoj, niti smo blizu Njemačke, mi smo na Balkanu. Samo se osvrnuti na tretmane velikih ekipa kod sudija pa onda uporediti sa tretmanom koji mi imamo, a najveći smo i najtrofejniji klub u državi.

Jasno mi je kao što mi je jasno isto tako da nismo imali ni baš takav tim koji će izazivati strahopoštovanje par sezona. Da smo i imali podršku sudija, Kokot bi fulio zicer protiv Slavije, Antolović bi izletio protiv Zrinjskog na 11 metara, Joco bi fulio boga oca itd. Ne može se nešto "završavati" jer je prije svega odvratno i pišaš se po tradiciji ovog kako i sam kažeš najvećeg kluba u državi. Da se moramo boriti i zastupati svoje interese kroz instituciju Nogometnog saveza to podržavam u potpunosti i smatram da se tu u budućnosti moramo malo više aktivirati. "Završavanje" i zastupanje nije isto i to je to, pasli mi travu ili ne.
Ako već znaš šta bi bilo onda si trebao uračunati da nam je sudija mogao svirati penal protv Njanja i osvojili bi titulu. Već idemo u domenu ŠBB-KBB, ali u suštini rezultata NEMA. Nit nas ko zastupa u savezu ili nam štiti interese.

Što se ostalog tiče, Partizan, Zvijezda, Dinamo i još masa ekipa se ne slaže s tobom i tim nekim stavom "mi znamo najbolje" i barem nemaju suđenje u svojim državama ko da su kakvi drugoligaši.

Izvini, al ovo je baš blećak priča i potpuna odsutnost od realnosti. Problem je što i mene to pogađa :oops:

Nego, jel nema neko može izbaciti statistike koliko smo fasovali crvenih kartona i penala, a koliko su protivnici dobijali u zadnje tri sezone. Baš me zanimaju omjeri.

Jaozinho22

pet sep 16, 2016 12:23 am

Pričali mi ZA ili PROTIV nas nastavljaju da klepaju po ušima...Što bi se reklo kad kosooki raskinu ugovor isplate jaku odštetu dok Želju boli qrac,on je Željo ništa ne plaća...Evo ako je ovo istina, cvika koji je počeo čitat knjige prije godinu dana ubi nogama ''velesposobnu'' advokatsku službu najtrofejnijeg kluba u državi. :)
KLUB NAJVEĆI,
NAVIJAČI NAJBOLJI,
Gospodine Adžeme, ne dozvolite da ''neko'' pere svoj prljav veš preko Vas !

,,To je naš stadion, mi svaki put dajemo onoliko koliko mi smatramo da trebamo dati ! KRAJ PRIČE''
Amar Osim.

Hurmasica
Kontakt:

pet sep 16, 2016 12:24 am

Hurmasica je napisao/la:

Jasno mi je kao što mi je jasno isto tako da nismo imali ni baš takav tim koji će izazivati strahopoštovanje par sezona. Da smo i imali podršku sudija, Kokot bi fulio zicer protiv Slavije, Antolović bi izletio protiv Zrinjskog na 11 metara, Joco bi fulio boga oca itd. Ne može se nešto "završavati" jer je prije svega odvratno i pišaš se po tradiciji ovog kako i sam kažeš najvećeg kluba u državi. Da se moramo boriti i zastupati svoje interese kroz instituciju Nogometnog saveza to podržavam u potpunosti i smatram da se tu u budućnosti moramo malo više aktivirati. "Završavanje" i zastupanje nije isto i to je to, pasli mi travu ili ne.
Ako već znaš šta bi bilo onda si trebao uračunati da nam je sudija mogao svirati penal protv Njanja i osvojili bi titulu. Već idemo u domenu ŠBB-KBB, ali u suštini rezultata NEMA. Nit nas ko zastupa u savezu ili nam štiti interese.

Što se ostalog tiče, Partizan, Zvijezda, Dinamo i još masa ekipa se ne slaže s tobom i tim nekim stavom "mi znamo najbolje" i barem nemaju suđenje u svojim državama ko da su kakvi drugoligaši.

Izvini, al ovo je baš blećak priča i potpuna odsutnost od realnosti. Problem je što i mene to pogađa :oops:

Nego, jel nema neko može izbaciti statistike koliko smo fasovali crvenih kartona i penala, a koliko su protivnici dobijali u zadnje tri sezone. Baš me zanimaju omjeri.
Ne računam ja šta bi bilo nego šta jeste bilo, realnost, 0:0 kući protiv Slavije, prokockana pobjeda protiv Zrinjskog, masa promašenih šansi, kriv sudija? Bogme nije. Sve je to realnost, a taj penal spada baš u taj domen ŠBB-KBB. Porediti Dinamo i dešavanja u tamošnjem savezu sa našom situacijom fakat nema nikakvog smisla..

MrRiccoli
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

pet sep 16, 2016 12:28 am

1921.ba je napisao/la:
Eisenbahner1921 je napisao/la:S obzirom na izvor, sumnjam u ovu pricu...
nevezano za bogicevica, racunam tu raskide sa ovom petoricom
Ako smo naucili na tim greskama onda nas one i nece kostati koliko bi nas u buducnosti koatali, ali ipak grehota je moglo se i na stadionu svasta uraditi ili ako nista da stoje na racunu da smo rahatniji, ovako me sve vise strah da ne ostanemo bez para.

Sent from my C5303 using Tapatalk

Brkoo
Kontakt:

pet sep 16, 2016 12:30 am

Jaozinho22 je napisao/la:Pričali mi ZA ili PROTIV nas nastavljaju da klepaju po ušima...Što bi se reklo kad kosooki raskinu ugovor isplate jaku odštetu dok Želju boli qrac,on je Željo ništa ne plaća...Evo ako je ovo istina, cvika koji je počeo čitat knjige prije godinu dana ubi nogama ''velesposobnu'' advokatsku službu najtrofejnijeg kluba u državi. :)
Znas li ti druze sta je prvostepena presuda? Vjerovatno znas da je Ante Gotovina bio osudjen na maksimalnu kaznu u prvostepenoj presudi dok je u drugostepenoj potpuno oslobodjen optuzbi i postao je slobodan. Evo za zlocinca Karadzica osudjen na zatvorsku kaznu u prvostepenoj presudi vecina stanovnika BiH ne zna da postoji i drugostepena presuda gdje postoji mogucnost da cak bude i oslobodjen. Treba do kraja ispratiti ovo dok se ne donese konacna odluka pa tek nakon toga komentarisati..

nikad_izvini
Kontakt:

pet sep 16, 2016 12:33 am

Brkoo je napisao/la:
Brkoo je napisao/la:Zasto ti ne bi zavrsio sudije? Ponudis im par hiljada i oni sude za nas, toliko jednostavno izgleda kad se prica po forumu o tome, a u stvarnosti jako rizicno jer mozes naletiti na neku budalu koju je vec neko kupio i ta budala hladno te prozove putem medija koji bi to jedva docekali i jos te prijavi organima saveza itd..

Mi smo u drugom Amarovom mandatu kroz legalne institucije se izborili za svoja prava, nije nas mogao tek tako neko ostetiti, imali smo ljude koji su branili nase interese. I prije odlaska Amara ljudi koji su zastupali nase interese su otisli iz saveza..
To je mišljenje štrebera, bez uvrede. Ima načina, ako se hoće ( ako je samo do ovoga što pišeš, to je smiješno, realno. ne cinka se tek tako, postoji i sankcija ) :mrgreen:

Da odgovorim ostalim. Većina ljudi koji su u biznisu ( velika većina, ne kažem da to svi rade ) imaju masu štela i veza, nešto što mogu riješiti pozivom dok neko to ne može završiti za života.

Jel to hoće neko da kaže da su npr. Vukotić i Misimović sve u poslu završili pošteno, bez štela i veza ? Ja kažem da nisu, nisam bezveze napisao imena, dalje ne pišem, jer nema potrebe.

Naš sistem je tako kreiran da si bez štela i veza karina, uglavnom. Ista priča je u sportu. Ideš pošteno. Otmu nam pitari titulu. Ideš pošteno, nećeš da kupiš utakmice protiv Rudara i Čelika ( po 15.000 ) pa izgubiš bruku para zbog neizlaska u Europu. Ideš opet pošteno pa dobiješ 3 crvena kartona, dva penala + masakr protiv Olimpica, sve to u osam kola. Da sumira, treću sezonu za redom nas jebu i ne vade. Ponavljati istu radnju, a očekivati različiti ishod je definicija budale ( bez uvrede ).

Ne možeš se ponašati normalno u nenormalnom sistemu, jer se razlikuješ od sredine, moraš se uklopiti pa eventualno nešto promijeniti. Ne možeš jer prvi ti nisi došao do uspjeha skroz pošteno, morao si ( barem većina ) nekada iskoristiti neke veze i štele da bi uspio. To je tako kod nas. Ko kaže drugačije, već rekoh prije, veze nema sa realnošću.

U Italiji Juventus ima pomoć sudija, u Španiji Barselona i Real, u Njemačkoj Bayern i tako dalje i tako dalje. Jel neko misli da su oni svoj uticaj etablirali 100% pošteno. Aha, onda je svizac zamotao čokoladu :mrgreen:

Ne valja vam priča, jer je priča istimišljenika koji ne vide dalje od svog nosa i donose, ponovo, pogrešne zaključke. U suštini mi se jebe kada neko griješi, ako ide na svoju štetu. Probam da ukažem na grešku, hoćeš-nećeš da poslušaš, ko te jebe, idemo dalje. Ove greške utiču na mnogo više ljudi, a bogme i na mene. Vide se greške, kao i kod dovođenja levata igrača, nemanja SD-a, tjeranja Ode i tako dalje. Opet se ide u grešku i oept ista bahatost. Mi znamo najbolje.

Još jednom da ponovim, ponavljati istu radnju, a očekivati različit rezultat je definicija budale ( treću sezonu za redom mi pušimo fore, jer smo "pošteni" i to u jednom od najkorumpiranijih država u Europi ). Meni se čini da je neko baš izgorio po glavi.

U redu, ne trebamo kupiti sudije, trebamo završiti da nam ne sude kao da smo Travnik. Može li ovako ?
Ovo sto si ti napisao vezano za sudije je razmisljanje na nivou nekog napaljenog klinca. Sta bi sa Husicem i aferom punac, jel ga neko ubio nakon toga a sve je rekao, o kakvoj sankciji tu za cinkanje pricamo? Da nam sudije ne bi radile ovo sto nam sad rade potrebno je da se kroz legalne institucije saveza izborimo za svoja prava, a izboriti se jedino mozemo sa ljudima koji bi stitili nase interese u savezu, ne da nam namjestaju ili tako nesto nego da ne dozvole da se radi ovo sto nam se sad radi.

Ako ne mozemo posteno pobijediti Celik, Slaviju a pogotovo Rudar Prijedor na Grbavici sta cemo onda u evropi, cemu da se nadam u evropi nakon takvih blamaza u ligi. Dobili bi novac i dozivjeli blamazu, nikakvog tu napretka nema.

Ova prica za Juventus, Real i Barcu, Dinamo itd, je glupost epskih razmjera. Juventus je minimalno dvije stepenice iznad svih ekipa u Italiji, Barca i Real u Spaniji, Dinamo u Hrvatskoj itd. Ovo sto si ti napisao podsjeca na onu pricu protivnickih navijaca kad smo mi dominirali i prekucali ligu a navijaci drugih ekipa se nakon poraza od 3-4 gola razlike zale sto im nije dosudjen jedan aut u prvom poluvremenu, a bukvalno na nasu polovicu nisu presli.

Zasto toliko branis Odovica ako nije tajna, da li ti je on neka familija ili tako nesto, u svakom ga postu skoro spominjes pa zbog toga i pitam? Jako cijenim gospodina Odovica mada ni njegovo maslo nije za ramazana..

Svako ko radi ce i grijesiti, gresaka je bilo, gresaka ce biti ali greske treba svesti na minimum. Slavki su dali potpuno odrijesene ruke i to je za mene kao navijaca znak da su vidjeli gdje su pogrijesili i da to vise nece raditi.
i sudije ih poguraju kada trebaju da ih poguraju. Nisu gluposti epskih razmjera nego ne pratiš fudbal dovoljno, al se zato bahatiš i misliš da znaš :mrgreen:

I opet greška, ako ne možeš da pobijediš Čelika i Rudara, a to zadovoljstvo te košta ukupno 30.000 BAM + Slavija :oops: a onda ti to donese minimum milion maraka ( jer bi bili nositelji u prva dva pretkola ), onda složiš ekipu u narednoj sezoni pa ih pregaziš ko plitak potok :mrgreen: Izgubili smo milion zbog cca 50.000. Izvini, ali za mene je to debilizam epskih razmjera. Pardon, i nije baš kad vidim kako pare olako bacamo na raznorazne gluposti :skoljka:

Nismo Njemačka, nemamo njemački sistem, živimo u državi gdje većina ljudi koji su u biznisu na ovaj ili onaj način koristi štele i veze, uključujući i par ljudi u našoj upravi. E pa štele i veze u fudbalu su sudije. Tih famoznih zaštitnika naših interesa baš i nema, nit se naziru na obzoru, a grupa istomišljenika misli da je u pravu, a nije. Realnost kaže drugačije. Rezultata također nema. Ne treba biti genije pa zaključiti da ge neće ni biti kada Vrbanjuša piše to što piše, a ne piše bezveze.

Treba se malo dohavizati, spustiti loptu i manje se bahatiti. Sve je već izmišljeno, najgluplje je izmišljati topu vodu u situacijam gdje to nije potrebno učiniti. Dokazano ne funkcioniše.

Ode mi je žao, jer nam je dobio rezultat kada su nam predviđali sredinu tabele. Smatram da se postupilo vrlo nekoretkno prema njemu. Al ako će ti biti lakše, nabijem Odovića na karinu, izgubio je svlačionicu i nije se pobunio kada su mu dovođeni levati tipa Livaje i ostalih.

Jel sad jasnije nešto :mrgreen:

storm_raider
Kontakt:

pet sep 16, 2016 12:34 am

Bas je bolan izlaz iz mahale...
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

Fatić Nermin
Kontakt:

pet sep 16, 2016 12:35 am

Neki od nas isto kao da zive u zemlji cudesa pa se zgrazavaju na pomisao "zavrsavanja", kao mi smo Zeljo, radnicka klasa i ostale floskule... Mislim, ko je iole upucen u stvari koje su se vrtile od 2006.-te, pa na ovamo, zna kako se to postavlja, i ciji interesi se stite. Nije vam smetalo sto se igralo 98.-minuta da bismo ga mi zabili, niti vam je smetalo sto su nam penali svirani izvan 16.-terca, sto nam je zuti karton bio nesto sto se samo protivniku daje, rapsodije nasih igraca koji slucajno izgubise od Leotara, nakon jedne od najjacih sezona poslije rata, i da ne idem u krajnost dalje, znamo i sami gdje smo i sta smo :). Simpaticno, fakat simpaticno, mi smo svi ovdje travu pasli, i pratimo Zelju od jucer, pa nam pomisao na zavrsavanje sudija treba biti predmet zgrazavanja. Aferim.

Poslano sa mog GT-I9505 koristeći Tapatalk
A sektor je pravi sektor.

MrRiccoli
Kontakt:

pet sep 16, 2016 12:35 am

Ja nezz u cemu je problem to sto se istok jos nije poceo praviti. Cekamo 20 godina na to i sad odjednom je problem 2-3 mjeseca iako i to nije do kluba. Slazem se da su mozda u izjavama i najavama malo pogrijesili ali bitno je da se napravi, a ako Bog da nek bude gotov do 31.5.2017 da mozemo ako Bog da igrati evropu ja prezadovoljan.

Sent from my C5303 using Tapatalk

Hurmasica
Kontakt:

pet sep 16, 2016 12:38 am

storm_raider je napisao/la:Bas je bolan izlaz iz mahale...
Itekako...

Plavi orkestar
Kontakt:

pet sep 16, 2016 12:45 am

Gledajmo na život kao na dečju igru u kojoj ništa nije ozbiljno osim poštenja.
Immanuel Kanth
Čestitog čoveka poštuju čak i oni koji to nisu.
Čehov
Ono što u sebi nosi poštenje, jače je i od samog zakona.
Nadam se da nikada niko iz kluba nece pokušati bilo šta nezakonitito i necasno da uradi a da se tice Zelje.Ove ljude,koji su sad u upravi,cjenim samo zbog poštenja.Nepoštenje nas je bilo dovelo do propasti i prizivati ponovo nepoštenje u klub mi zvuci više nego cudno.
Zadnja izmjena: Plavi orkestar, dana/u pet sep 16, 2016 12:50 am, ukupno mijenjano 1 put.
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja".

Brkoo
Kontakt:

pet sep 16, 2016 12:49 am

Ne bahatim se uopste nego mislim da znam o fudbalu i vise nego sto je potrebno. To zadovoljstvo kupovanja utakmica ti ne garantuje da te Savija nece isprozivati nakon utakmice. Price o kupovanju bih da sam moderator odmah zabranio, nasi nece i ne zele da ulaze u takve seme. Ne mogu da vjerujem da jos ima onih koji zagovaraju te price o tome da treba da kao namjestamo i da se bavimo tim radnjama. Kroz institucije saveza se trebamo izboriti za svoja prava, kad budemo u savezu imali covjeka koji ce npr. Paradziku jebati mamu i koji ce suditi posteno i nece smjeti da nas osteti, onda ce biti druga prica. Tako se to radi, a ne pricom treba kupiti ovo ili ono.

@Fatić Nermin, postoji vise faktora sto se tad tako radilo, citav spektar okolnosti. Da li ti zelis da se i dalje to radi da ostanemo mahalski klub ili zelis da napredujemo i da budemo profesionalni klub? Ako zelis da ne izlazimo iz okvira mahale onda ti i ja nemamo vise o cemu da pricamo..
Zadnja izmjena: Brkoo, dana/u pet sep 16, 2016 12:50 am, ukupno mijenjano 1 put.

nikad_izvini
Kontakt:

pet sep 16, 2016 12:50 am

storm_raider je napisao/la:Bas je bolan izlaz iz mahale...
Izvini, ali pričaš gluposti i ponavljaš se.

Napisao mišljenje, argumentovao ga i na slijedeći način:

-pitari nam oteli titulu, Mi išli poštetno.
-nismo kupili tri utakmice po 15.000 BAM, izgubili milion zbog neizlaska u Europu. Dobili jedno 8-9 crvenih za vrijeme sezone, jedan penal ili dva u našu korist. Pljačka u Mostaru ( Zrnjiski, crveni ), pljačka u Širokom ( ofsajdi, crveni )
-tri crvena, dva penala protiv + masakr protiv Olimpica, nije penal dosuđen za nas protiv Zrinjskog, osmo kolo.
-svi veliki klubovi iz regiona imaju bolje suđenje od nas + više od pola ekipe iz ove smiješne lige
-zaštitnici interesa u savezu ne postoje već treću sezonu za redom.
-država korumpirana do bola. Trebaju ti štele za posao, vrtić, registraciju vozila, EKG, CT glave, kateterizaciju ( od 6 do 8 mjeseci ). Ako imaš para ne ležiš ni zatvora ili ležiš minimalno. Crno tržište cvjeta, država te apsolutno ne štiti što se tiče posla ili životnog integriteta. Sve moraš sam da uradiš. Ako imaš veze ne moraš ni porez da plaćaš, biće reprogram. Također možeš da razdvojiš isplaćivanje plata i toplog obroka ( što je također nelegalno ). Ne uplaćuju se doprinosi, kasne plate po par mjeseci ( opet nelegalno ). Kompletni kolaps države i društva i ti sad glumiš poštenjačinu, a 90% ljudi koje znaš da su uspješni su to postigli ili postižu preko veza, štela, korupcije ili na kvarnjaka tako što jebu radnike ili barem državu.

Ovo se radi, jer je grupa ljudi rekla da to tako treba i da je to ispravno, a već su dosta puta proklizali i jebeno pogriješili. Mislim da se opet ide u grešku i to najgoru.

Skini roza naočale i pogledaj šta se dešava oko tebe ;)

Grbavica
Kontakt:

pet sep 16, 2016 12:52 am

Dabogda mi nikad evrope ne vidjeli ako je moramo dobiti tako što ćemo podmazivati i zavlačiti po džepovima kome treba i kome ne treba kao pojedini. Pa im na kraju skuplja pita neg' tepsija.
Ko nas je kleo, nije dangubio.

Plavi orkestar
Kontakt:

pet sep 16, 2016 12:53 am

Grbavica je napisao/la:Dabogda mi nikad evrope ne vidjeli ako je moramo dobiti tako što ćemo podmazivati i zavlačiti po džepovima kome treba i kome ne treba kao pojedini. Pa im na kraju skuplja pita neg' tepsija.
:palacgore:
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja".

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.

Prijava