Brkoo je napisao/la:Zasto ti ne bi zavrsio sudije? Ponudis im par hiljada i oni sude za nas, toliko jednostavno izgleda kad se prica po forumu o tome, a u stvarnosti jako rizicno jer mozes naletiti na neku budalu koju je vec neko kupio i ta budala hladno te prozove putem medija koji bi to jedva docekali i jos te prijavi organima saveza itd..
Mi smo u drugom Amarovom mandatu kroz legalne institucije se izborili za svoja prava, nije nas mogao tek tako neko ostetiti, imali smo ljude koji su branili nase interese. I prije odlaska Amara ljudi koji su zastupali nase interese su otisli iz saveza..
To je mišljenje štrebera, bez uvrede. Ima načina, ako se hoće ( ako je samo do ovoga što pišeš, to je smiješno, realno. ne cinka se tek tako, postoji i sankcija )
Da odgovorim ostalim. Većina ljudi koji su u biznisu ( velika većina, ne kažem da to svi rade ) imaju masu štela i veza, nešto što mogu riješiti pozivom dok neko to ne može završiti za života.
Jel to hoće neko da kaže da su npr. Vukotić i Misimović sve u poslu završili pošteno, bez štela i veza ? Ja kažem da nisu, nisam bezveze napisao imena, dalje ne pišem, jer nema potrebe.
Naš sistem je tako kreiran da si bez štela i veza karina, uglavnom. Ista priča je u sportu. Ideš pošteno. Otmu nam pitari titulu. Ideš pošteno, nećeš da kupiš utakmice protiv Rudara i Čelika ( po 15.000 ) pa izgubiš bruku para zbog neizlaska u Europu. Ideš opet pošteno pa dobiješ 3 crvena kartona, dva penala + masakr protiv Olimpica, sve to u osam kola. Da sumira, treću sezonu za redom nas jebu i ne vade. Ponavljati istu radnju, a očekivati različiti ishod je definicija budale ( bez uvrede ).
Ne možeš se ponašati normalno u nenormalnom sistemu, jer se razlikuješ od sredine, moraš se uklopiti pa eventualno nešto promijeniti. Ne možeš jer prvi ti nisi došao do uspjeha skroz pošteno, morao si ( barem većina ) nekada iskoristiti neke veze i štele da bi uspio. To je tako kod nas. Ko kaže drugačije, već rekoh prije, veze nema sa realnošću.
U Italiji Juventus ima pomoć sudija, u Španiji Barselona i Real, u Njemačkoj Bayern i tako dalje i tako dalje. Jel neko misli da su oni svoj uticaj etablirali 100% pošteno. Aha, onda je svizac zamotao čokoladu
Ne valja vam priča, jer je priča istimišljenika koji ne vide dalje od svog nosa i donose, ponovo, pogrešne zaključke. U suštini mi se jebe kada neko griješi, ako ide na svoju štetu. Probam da ukažem na grešku, hoćeš-nećeš da poslušaš, ko te jebe, idemo dalje. Ove greške utiču na mnogo više ljudi, a bogme i na mene. Vide se greške, kao i kod dovođenja levata igrača, nemanja SD-a, tjeranja Ode i tako dalje. Opet se ide u grešku i oept ista bahatost. Mi znamo najbolje.
Još jednom da ponovim, ponavljati istu radnju, a očekivati različit rezultat je definicija budale ( treću sezonu za redom mi pušimo fore, jer smo "pošteni" i to u jednom od najkorumpiranijih država u Europi ). Meni se čini da je neko baš izgorio po glavi.
U redu, ne trebamo kupiti sudije, trebamo završiti da nam ne sude kao da smo Travnik. Može li ovako ?