Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

Hurmasica
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

čet sep 15, 2016 10:53 pm

Upravo tako @arctg
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

AsharaK
Administrator
Kontakt:

čet sep 15, 2016 11:00 pm

Miske treba otici jer jos nismo dobili dozvolu?
Željezničar ante portas !

nikad_izvini
Kontakt:

čet sep 15, 2016 11:04 pm

Jah, spinovanje, nisu pare od istoka potrošene na raskide. Nisu, al su neke druge pare potrošene na raskide, a te pare nisu monopol pare ili se varam ? Masa para je bačeno na levate. Masa.

Kad se ovoliko brani uprava ( ne sporim, neka, treba biti različitih mišljenja ) neka im neko kaže da završimo sudije. Naime, jebu nas ko da smo Travnik. Sumnjam da je neka fizika to uraditi.

Ili smo pošteni ? Onda neka odgovara taj neko, ili više njih, ko sjeba pare. Logika, jel.

Brkoo
Kontakt:

čet sep 15, 2016 11:12 pm

Zasto ti ne bi zavrsio sudije? Ponudis im par hiljada i oni sude za nas, toliko jednostavno izgleda kad se prica po forumu o tome, a u stvarnosti jako rizicno jer mozes naletiti na neku budalu koju je vec neko kupio i ta budala hladno te prozove putem medija koji bi to jedva docekali i jos te prijavi organima saveza itd..

Mi smo u drugom Amarovom mandatu kroz legalne institucije se izborili za svoja prava, nije nas mogao tek tako neko ostetiti, imali smo ljude koji su branili nase interese. I prije odlaska Amara ljudi koji su zastupali nase interese su otisli iz saveza..
Neka je svetinja koja na srcu stoji važnija od prezimena koje na leđima nosiš!
Mi smo Željini, Željo je naš! :zeljeznicar1:

cala
Kontakt:

čet sep 15, 2016 11:14 pm

Da se razumijemo, ja u fullu podrzavam ovu upravu ali nisam ovca. Ne mogu ovolike fule sa igracima i skupi raskidi biti slucajnost. Donacijama je skupljeno ~250.000KM i cirka toliko ce nas i kostati svi raskidi ugovora, ako ne i vise.
Siljku je jezik bio brzi od pameti kad je rekao da ce istok biti gotov do kraja ove a jug ce se poceti raditi pocetkom iduce godine. Ako se ne iskopa barem jedna rupa za temelje do kraja ove godine, neko nekog ovdje levati.
Poenta je da niko jos nije zasluzio da mu se slijepo vjeruje na svaku rijec.

Hurmasica
Kontakt:

čet sep 15, 2016 11:18 pm

Nigdje nije rečeno da će se jug početi graditi početkom 2017. godine već u 2017. godini i to prva faza.

"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

storm_raider
Kontakt:

čet sep 15, 2016 11:19 pm

Ovaj sindikat igraca uopste nije pri Savezu BiH. Dakle, uopste nije priznat od Saveza. E sada, kakva god da je prica sa Bogicevicem, a nisam mnogo upucen, novac koji je uplacen za stadion je netaknut. Sa Bogicevicem se treba nekako dogovoriti, isplatiti ga toliko da obje strane budu zadovoljne. Mi se mozemo zaliti, pa cak i UEFI, a mislim da hocemo. Imamo dovoljno neprijatelja, a nekim potezima sami smo sebi kopali rupu, ali valja se sada vaditi. Jedini razlog sto istok nije poceo do sada je Koldzo i to nemojte zaboraviti.

Ove price o sudijama su smijesne. Mi smo svoj put izabrali i dugorocno ce nam donijeti korist. Zeljo nije neko ko dogovara sa sudijama, ostavite to znate vec kome.
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

Brkoo
Kontakt:

čet sep 15, 2016 11:23 pm

@Cala, Da nije bilo opstrukcija sa svih strana istok bi se izgradio do kraja godine, i tu Siljak nije nista pogrijesio, da imamo normalnog nacelnika koji voli klub i da imamo normalno sd po ubrzanoj proceduri bi dobili sve moguce dozvole, dusmanima poput Koldze i onim u sd nije to bilo u interesu sve dok se nije napravio onaj dogovor..
Neka je svetinja koja na srcu stoji važnija od prezimena koje na leđima nosiš!
Mi smo Željini, Željo je naš! :zeljeznicar1:

rodrigo87
Kontakt:

čet sep 15, 2016 11:28 pm

Ne mogu da vjerujem da neko govori da treba kupiti sudije... Tako se igrati sa ugledom kluba, nevjerovatno.

Hurmasica
Kontakt:

čet sep 15, 2016 11:28 pm

To oko završavanja sudija... bujrum, eto klubova u ligi koliko hoćeš pa tamo završavajte sudije, jer Željo to raditi neće.

Grbavica
Kontakt:

čet sep 15, 2016 11:29 pm

Nešto kontam, on i ako naplati te pare sada, generalno više će izgubiti dugoročno. Ali eto, čovjek radi kako misli da je bolje za njega.

Kad smo već kod sudija, bolje da meni ako neko ima završi prekršajnog sudiju, Bjelica je šega.
Ko nas je kleo, nije dangubio.

Hadzijalagic
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

čet sep 15, 2016 11:39 pm

Hurmasica je napisao/la:Nigdje nije rečeno da će se jug početi graditi početkom 2017. godine već u 2017. godini i to prva faza.
Isto tako je receno da ce u septembru biti gotova prva faza istoka, pa je onda promijenjen i idejni i receno da ce istok biti gotov do kraja godine a ocigledno da nece biti ni zapoceta gradnja do kraja godine.. Receno je da ce se drzati planova bez obzira na dozvole i podrsku lokalne zajednice.. Mijenjamo price svako malo tako da i prica o nekim rokovima izgradnje juga moze dobiti nekoliko update-a..
Ko se jednom o mlijeko opeče taj i u jogurt duva..

rodrigo87
Kontakt:

čet sep 15, 2016 11:41 pm

Hadzijalagic je napisao/la:
Hurmasica je napisao/la:Nigdje nije rečeno da će se jug početi graditi početkom 2017. godine već u 2017. godini i to prva faza.
Isto tako je receno da ce u septembru biti gotova prva faza istoka, pa je onda promijenjen i idejni i receno da ce istok biti gotov do kraja godine a ocigledno da nece biti ni zapoceta gradnja do kraja godine.. Receno je da ce se drzati planova bez obzira na dozvole i podrsku lokalne zajednice.. Mijenjamo price svako malo tako da i prica o nekim rokovima izgradnje juga moze dobiti nekoliko update-a..
Pa sta hoces ? Da gradimo bez dozvola ?

Hurmasica
Kontakt:

čet sep 15, 2016 11:44 pm

rodrigo87 je napisao/la:
Hadzijalagic je napisao/la:
Pa sta hoces ? Da gradimo bez dozvola ?
Nema šta dobiti nekoliko updatea kada je rečeno u 2017. godini da počinje izgradnja prve faze južne tribine. Niti je rečeno koji mjesec, dan, sat pa da mi sad čekamo ljude ko na nišanu. Što se tiče istoka, bez građevinske ne možeš početi ništa graditi tako da to htjeli ili ne moramo čekati jer građevinska između ostalog sadrži i glavni projekat koji se mogao dostaviti do 8.7. Kada uzmeš sve to u obzir, te ovaj dogovor sa SD-om, izgradnja ne može početi ranije da ga *ebeš. To što je situacija bila drugačija prije 4,5 mjeseci je drugi par cipela.

Hadzijalagic
Kontakt:

čet sep 15, 2016 11:45 pm

Necu ja nista, samo kazem sta su izjavljivali nasi zvanicnici.. Od tuda i ona floskula "gradi Zeljo, boli te *****"..
Ko se jednom o mlijeko opeče taj i u jogurt duva..

nikad_izvini
Kontakt:

čet sep 15, 2016 11:49 pm

Brkoo je napisao/la:Zasto ti ne bi zavrsio sudije? Ponudis im par hiljada i oni sude za nas, toliko jednostavno izgleda kad se prica po forumu o tome, a u stvarnosti jako rizicno jer mozes naletiti na neku budalu koju je vec neko kupio i ta budala hladno te prozove putem medija koji bi to jedva docekali i jos te prijavi organima saveza itd..

Mi smo u drugom Amarovom mandatu kroz legalne institucije se izborili za svoja prava, nije nas mogao tek tako neko ostetiti, imali smo ljude koji su branili nase interese. I prije odlaska Amara ljudi koji su zastupali nase interese su otisli iz saveza..
To je mišljenje štrebera, bez uvrede. Ima načina, ako se hoće ( ako je samo do ovoga što pišeš, to je smiješno, realno. ne cinka se tek tako, postoji i sankcija ) :mrgreen:

Da odgovorim ostalim. Većina ljudi koji su u biznisu ( velika većina, ne kažem da to svi rade ) imaju masu štela i veza, nešto što mogu riješiti pozivom dok neko to ne može završiti za života.

Jel to hoće neko da kaže da su npr. Vukotić i Misimović sve u poslu završili pošteno, bez štela i veza ? Ja kažem da nisu, nisam bezveze napisao imena, dalje ne pišem, jer nema potrebe.

Naš sistem je tako kreiran da si bez štela i veza karina, uglavnom. Ista priča je u sportu. Ideš pošteno. Otmu nam pitari titulu. Ideš pošteno, nećeš da kupiš utakmice protiv Rudara i Čelika ( po 15.000 ) pa izgubiš bruku para zbog neizlaska u Europu. Ideš opet pošteno pa dobiješ 3 crvena kartona, dva penala + masakr protiv Olimpica, sve to u osam kola. Da sumira, treću sezonu za redom nas jebu i ne vade. Ponavljati istu radnju, a očekivati različiti ishod je definicija budale ( bez uvrede ).

Ne možeš se ponašati normalno u nenormalnom sistemu, jer se razlikuješ od sredine, moraš se uklopiti pa eventualno nešto promijeniti. Ne možeš jer prvi ti nisi došao do uspjeha skroz pošteno, morao si ( barem većina ) nekada iskoristiti neke veze i štele da bi uspio. To je tako kod nas. Ko kaže drugačije, već rekoh prije, veze nema sa realnošću.

U Italiji Juventus ima pomoć sudija, u Španiji Barselona i Real, u Njemačkoj Bayern i tako dalje i tako dalje. Jel neko misli da su oni svoj uticaj etablirali 100% pošteno. Aha, onda je svizac zamotao čokoladu :mrgreen:

Ne valja vam priča, jer je priča istimišljenika koji ne vide dalje od svog nosa i donose, ponovo, pogrešne zaključke. U suštini mi se jebe kada neko griješi, ako ide na svoju štetu. Probam da ukažem na grešku, hoćeš-nećeš da poslušaš, ko te jebe, idemo dalje. Ove greške utiču na mnogo više ljudi, a bogme i na mene. Vide se greške, kao i kod dovođenja levata igrača, nemanja SD-a, tjeranja Ode i tako dalje. Opet se ide u grešku i oept ista bahatost. Mi znamo najbolje.

Još jednom da ponovim, ponavljati istu radnju, a očekivati različit rezultat je definicija budale ( treću sezonu za redom mi pušimo fore, jer smo "pošteni" i to u jednom od najkorumpiranijih država u Europi ). Meni se čini da je neko baš izgorio po glavi.

U redu, ne trebamo kupiti sudije, trebamo završiti da nam ne sude kao da smo Travnik. Može li ovako ?

Hurmasica
Kontakt:

čet sep 15, 2016 11:52 pm

Ne može, "završiti" nećemo ništa. Možemo se samo institucionalno boriti za interese FK Željezničar, preko svojih ljudi koji će se odabrati u savezu. Zastupatii nešto, i "završavati" nešto su dvije različite stvari.

Ajzea
Kontakt:

čet sep 15, 2016 11:54 pm

Da se Rifat makne iz kuhinje i da sa sportskim segmentom vise nikada nemaju veze oni koji ne znaju sta treba raditi sa istim.

cala
Kontakt:

čet sep 15, 2016 11:58 pm

Al' ako vec nisu 100% sigurni u nesto ne treba ni pricati i davati izjave za medije. Svi mi ovdje smo znali da nisu u potpunosti rijeseni imovinsko-pravni odnosi oko stadiona i znali smo da ce to predstavljati probleme. Ja mislim da je i Gredic pricao o tome, narocito o sjevernoj tribini koja nije 100% u nasem vlasnistvu.
Ako ovako nastave mijenjati izjave, uskoro nece biti nista bolji od onih sto su nam obecavali neke arene, picke materine.
I takodjer, to tjeranje "Mi cemo sve posteno, necemo premirati, kupovati" nas je vec dobro kostalo a moglo bi kostati i vise. Ne treba gledati svijet kroz roze cvike, svi znamo kakva nam je drzava.

nikad_izvini
Kontakt:

pet sep 16, 2016 12:02 am

Hurmasica je napisao/la:Ne može, "završiti" nećemo ništa. Možemo se samo institucionalno boriti za interese FK Željezničar, preko svojih ljudi koji će se odabrati u savezu. Zastupatii nešto, i "završavati" nešto su dvije različite stvari.
Pa gdje su ti ljudi. Znaš, jebu nas već par sezona. To ti je valjda jasno. Il ti nije jasno ?

Da vam nacrtam, Dinamo guraju i nogama i rukama, Zvijezdu i Partizan, Steauu, Bayern, Barselonu, Real, Juventus. Ako hoćeš sportski rezultat, MORAŠ imati naklonost sudija. Logične stvari pišem, al jok, mi znamo najbolje, a rezultata NEMA.

Živim u BiH, bavim se biznisom u BiH, zaradio sam i nekih para, znam kako stvari funkcionišu. Pa nemoguće je da nam u upravi sjede takvi blećci koji misle da u BiH fudbalu možeš rezultat ostvariti na pošteno ? Treća sezona u nizu kaže da ne možeš, a biće ih još deset ako tako nastavimo ( gluho bilo ).

Ne treba se bahatiti i misliti da znaš nabolje, ako te realnost demantuje. Ne živimo mi u Njemačkoj, niti smo blizu Njemačke, mi smo na Balkanu. Samo se osvrnuti na tretmane velikih ekipa kod sudija pa onda uporediti sa tretmanom koji mi imamo, a najveći smo i najtrofejniji klub u državi.

Ovdje je stvarno neko pasao travu :mrgreen:

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.

Prijava