Svi klubovi nase lige da se sastave, nisu ni do koljena Dinamu. To dovoljno govori koliko su daleko iznad nas.
Neki su najavljivali bosanski Dinamo kroz par godina, ali helem nejse..
kad taj naš igrač bude mogao otići u ligu petice i odmah startati, vrijediće 5 ili 10 miliona. a pošto to nije slučaj, za šta da neko da te pare?exbabilon je napisao/la:A vise i Dinamo i milioni. Mi kad budemo u stanju Sirokom uzeti Kozulja i platiti ga pola miliona, dat mu platu 10k eura i pokupit tako sve sto valja u ovoj ligi, biti prvaci jedno 5 godina zaredom, uci u grupnu fazu 2-3 puta i mi cemo svoje igrace prodavati za 3-4 miliona vjerovatno. Dok ti Bajic igra za milju maraka, ne mozes bas za njega traziti 5 miliona... kad vise ulazes, vise ti se vraca...
Fakat je vise dosadno citati, "kako Dinamo, kako Partizan" itd.. Kod nas u 20 godina 2 kluba dosla do play offa, kod njih svake godine jedan ili u Hrvatskoj cak dva godisnje izadju na Evropsku scenu, omladinske reprezentacije su im uvijek konkurentne u borbi za vrh na prventstvima ( jedni su cak svjetski prvaci), svi im mladi igraci postaju nosioci u evropskim ekipama i svojim reprezentacijama, od pionira se sa njima na maksimalno profesionalnom nivou radi, kad potpisu profesionalni ugovor imaju repspektabilne plate, dok ti je kod nas sve to obratno, nisu dovoljno skolovani igraci, niti su nesto aman placeni, nasi se "wunderkindi" ne mogu snaci u Turskoj, Ceskoj, Poljskoj i slicnim ligama, reprezentacija jednom otisla na prventsvo, omladinska reprezentacija takodje samo jednom.. Jednostavno nismo isti level al ni blizu, i ne trebamo uopste povlacit neke paralele s Dinamom, Rijekom, Partizanom, daleko smo mi od toga..exbabilon je napisao/la:A vise i Dinamo i milioni. Mi kad budemo u stanju Sirokom uzeti Kozulja i platiti ga pola miliona, dat mu platu 10k eura i pokupit tako sve sto valja u ovoj ligi, biti prvaci jedno 5 godina zaredom, uci u grupnu fazu 2-3 puta i mi cemo svoje igrace prodavati za 3-4 miliona vjerovatno. Dok ti Bajic igra za milju maraka, ne mozes bas za njega traziti 5 miliona... kad vise ulazes, vise ti se vraca...
Jesu majke mi HAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAjzea je napisao/la:Svi klubovi nase lige da se sastave, nisu ni do koljena Dinamu. To dovoljno govori koliko su daleko iznad nas.
Neki su najavljivali bosanski Dinamo kroz par godina, ali helem nejse..
Najrealnije objašnjenje. 70 % igrača koji odu odavde se vrate u roku od tri godine i mi hoćemo da prodajemo igrače za tri miliona. Pa nije niko vesla sis'oChWilla je napisao/la:kad taj naš igrač bude mogao otići u ligu petice i odmah startati, vrijediće 5 ili 10 miliona. a pošto to nije slučaj, za šta da neko da te pare?exbabilon je napisao/la:A vise i Dinamo i milioni. Mi kad budemo u stanju Sirokom uzeti Kozulja i platiti ga pola miliona, dat mu platu 10k eura i pokupit tako sve sto valja u ovoj ligi, biti prvaci jedno 5 godina zaredom, uci u grupnu fazu 2-3 puta i mi cemo svoje igrace prodavati za 3-4 miliona vjerovatno. Dok ti Bajic igra za milju maraka, ne mozes bas za njega traziti 5 miliona... kad vise ulazes, vise ti se vraca...
I meni vise dokurcile te neke usporedbe a nikom da padne na pamet da su mladi igraci Dinama za pet klasa kvalitetniji od talenata iz nase drzave.. Najtalentovanijim omladincima iz nase lige je vrh sto mogu uraditi prelazak u Dinamo ili u neku ekipu slicnog ranga a 99% ih ne uspije ni u kud i kamo losijim ekipama od Dinama.. Ima tu i drugih stvari ali suhi kvalitet je presudna razlika izmedju Dinamovih omladinaca i onih iz nase drzave.. Nedavno su nasi igrali sa salzburgom i osim Osmankovica koji im je koliko toliko mogao parirati ostali su djelovali kao pjetlici u odnosu na Salzburgove juniore.. Dakle razlika prevelika da bi se uopce mogli uporedjivati a Dinamo ima puno bolju skolu i od salzburga..cikazubo je napisao/la:Fakat je vise dosadno citati, "kako Dinamo, kako Partizan" itd.. Kod nas u 20 godina 2 kluba dosla do play offa, kod njih svake godine jedan ili u Hrvatskoj cak dva godisnje izadju na Evropsku scenu, omladinske reprezentacije su im uvijek konkurentne u borbi za vrh na prventstvima ( jedni su cak svjetski prvaci), svi im mladi igraci postaju nosioci u evropskim ekipama i svojim reprezentacijama, od pionira se sa njima na maksimalno profesionalnom nivou radi, kad potpisu profesionalni ugovor imaju repspektabilne plate, dok ti je kod nas sve to obratno, nisu dovoljno skolovani igraci, niti su nesto aman placeni, nasi se "wunderkindi" ne mogu snaci u Turskoj, Ceskoj, Poljskoj i slicnim ligama, reprezentacija jednom otisla na prventsvo, omladinska reprezentacija takodje samo jednom.. Jednostavno nismo isti level al ni blizu, i ne trebamo uopste povlacit neke paralele s Dinamom, Rijekom, Partizanom, daleko smo mi od toga..exbabilon je napisao/la:A vise i Dinamo i milioni. Mi kad budemo u stanju Sirokom uzeti Kozulja i platiti ga pola miliona, dat mu platu 10k eura i pokupit tako sve sto valja u ovoj ligi, biti prvaci jedno 5 godina zaredom, uci u grupnu fazu 2-3 puta i mi cemo svoje igrace prodavati za 3-4 miliona vjerovatno. Dok ti Bajic igra za milju maraka, ne mozes bas za njega traziti 5 miliona... kad vise ulazes, vise ti se vraca...
nemoj tako, meni je palo na pamet i to iznad tebeHadzijalagic je napisao/la:
I meni vise dokurcile te neke usporedbe a nikom da padne na pamet da su mladi igraci Dinama za pet klasa kvalitetniji od talenata iz nase drzave.. Najtalentovanijim omladincima iz nase lige je vrh sto mogu uraditi prelazak u Dinamo ili u neku ekipu slicnog ranga a 99% ih ne uspije ni u kud i kamo losijim ekipama od Dinama.. Ima tu i drugih stvari ali suhi kvalitet je presudna razlika izmedju Dinamovih omladinaca i onih iz nase drzave.. Nedavno su nasi igrali sa salzburgom i osim Osmankovica koji im je koliko toliko mogao parirati ostali su djelovali kao pjetlici u odnosu na Salzburgove juniore.. Dakle razlika prevelika da bi se uopce mogli uporedjivati a Dinamo ima puno bolju skolu i od salzburga..
Vecini koja pokusava uporediti tako nesto ne padne na pamet.. Eto bolje sam se izrazioChWilla je napisao/la:nemoj tako, meni je palo na pamet i to iznad tebeHadzijalagic je napisao/la:
I meni vise dokurcile te neke usporedbe a nikom da padne na pamet da su mladi igraci Dinama za pet klasa kvalitetniji od talenata iz nase drzave.. Najtalentovanijim omladincima iz nase lige je vrh sto mogu uraditi prelazak u Dinamo ili u neku ekipu slicnog ranga a 99% ih ne uspije ni u kud i kamo losijim ekipama od Dinama.. Ima tu i drugih stvari ali suhi kvalitet je presudna razlika izmedju Dinamovih omladinaca i onih iz nase drzave.. Nedavno su nasi igrali sa salzburgom i osim Osmankovica koji im je koliko toliko mogao parirati ostali su djelovali kao pjetlici u odnosu na Salzburgove juniore.. Dakle razlika prevelika da bi se uopce mogli uporedjivati a Dinamo ima puno bolju skolu i od salzburga..
shzna je napisao/la:Yebem li im 10 majki seoskih, ko da na Camp Nou idem.
Ma onaj interni talenat i potencijal postoji i kod nas sto se vidi po nasim igracima koji su rodjeni vani jer imamo finu A repku, al za mlade domace igrace mi nemamo ni uslove ni trenere, ne moze Željo stvarat mlade igrace od 5-6miliona na izlizanoj plastici od 80 metara s nestrucnim ljudima, onda u omladinskim repkama najbitniju ulogu igraju menadzeri i novac nazalost, slabe su i omladisnke lige tj malo jakih utakmica, mnogo je faktora koji uticu na to sto smo mi u BiH generalno nemamo neki napredak na tom planu, eto Hodzic je mozda i najtalentovaniji igrac iz nase skole zadnjih 10 godina, otisao u Dinamo vise ne igra nego sto igra, proglasavamo Amira novim Gerrardom a sta cemo onda s Ćorićem, Pjacom, Živkovićem, Grujićem za koje se cupa pola Evrope i daju milioni eura i jos deset takvih ima a izlazice svake godine novi. Imamo sada finu upravu koja ce vremenom vjerujem dici i taj omladinski pogon na neki normalan nivo, to je kljuc uspjeha u svakom pogledu, zato nebi bio los ni B tim, ali sve to tazi mnogo novca naravno, ali korak po korak..Hadzijalagic je napisao/la:I meni vise dokurcile te neke usporedbe a nikom da padne na pamet da su mladi igraci Dinama za pet klasa kvalitetniji od talenata iz nase drzave.. Najtalentovanijim omladincima iz nase lige je vrh sto mogu uraditi prelazak u Dinamo ili u neku ekipu slicnog ranga a 99% ih ne uspije ni u kud i kamo losijim ekipama od Dinama.. Ima tu i drugih stvari ali suhi kvalitet je presudna razlika izmedju Dinamovih omladinaca i onih iz nase drzave..cikazubo je napisao/la:Fakat je vise dosadno citati, "kako Dinamo, kako Partizan" itd.. Kod nas u 20 godina 2 kluba dosla do play offa, kod njih svake godine jedan ili u Hrvatskoj cak dva godisnje izadju na Evropsku scenu, omladinske reprezentacije su im uvijek konkurentne u borbi za vrh na prventstvima ( jedni su cak svjetski prvaci), svi im mladi igraci postaju nosioci u evropskim ekipama i svojim reprezentacijama, od pionira se sa njima na maksimalno profesionalnom nivou radi, kad potpisu profesionalni ugovor imaju repspektabilne plate, dok ti je kod nas sve to obratno, nisu dovoljno skolovani igraci, niti su nesto aman placeni, nasi se "wunderkindi" ne mogu snaci u Turskoj, Ceskoj, Poljskoj i slicnim ligama, reprezentacija jednom otisla na prventsvo, omladinska reprezentacija takodje samo jednom.. Jednostavno nismo isti level al ni blizu, i ne trebamo uopste povlacit neke paralele s Dinamom, Rijekom, Partizanom, daleko smo mi od toga..exbabilon je napisao/la:A vise i Dinamo i milioni. Mi kad budemo u stanju Sirokom uzeti Kozulja i platiti ga pola miliona, dat mu platu 10k eura i pokupit tako sve sto valja u ovoj ligi, biti prvaci jedno 5 godina zaredom, uci u grupnu fazu 2-3 puta i mi cemo svoje igrace prodavati za 3-4 miliona vjerovatno. Dok ti Bajic igra za milju maraka, ne mozes bas za njega traziti 5 miliona... kad vise ulazes, vise ti se vraca...
Fino receno, u kost. Onu tekmu na Grbavici smo ih dobili, a ljudi nam 80 minuta viktorije igrali u sesnestercu. I onda se pitamo sto recimo Salzburg ne bi kupio Amira i dao milion-dva, e pa zato sto ima 3 Amira u juniorskoj, 3 u kadetskoj i 3 u pionirskoj selekciji. Isto je i sa ostalim nasim velikim talentima koji se izgube cim predju granicu. Cast malobrojnim izuzecima.Oni juniori salzburga a pretpostavljam i dinama bi bili glavni favoriti za osvajanje bh premijer lige da igraju u njoj, da ne kazem da bi se prosetali kroz nju..
Skuplje nas dodje lukavica nego zenica ili tuzla..Jaozinho22 je napisao/la:shzna je napisao/la:Yebem li im 10 majki seoskih, ko da na Camp Nou idem.![]()
Za Amira mi mislimo da je talenat i da će napraviti karijeru, ali nismo baš mi neki stručnjaci u ocjenjivanju talenata i igrača (sjetiti se Džeke).Uglavnom godine koje su pred Amirom, ali i ostalim mladićima izdancima naše škole koji su otišli zadnjih par godina (Ara, Gojak, Amir, Baja, ) ili će otići (kerim, Dado, Dženis, Žera) će pokazati koliko smo mi (ili nismo) bili u pravu.ChWilla je napisao/la:amira možda i bi, zato amir i jeste otišao bar za 550 hiljada. ali kod nas je jedan takav u dvije-tri generacije.
ja u životu možda i nisam gledao utakmicu da je neko nezasluženije pobijediomanje više svaki njihov napad bio je šansa. k'o kad je prvi tim gostovao u tel avivu, e da su oni onda sve ono fulili a mi zabili dva gola iz dva ili tri udarca...