pet feb 12, 2016 2:59 pm
Stvarno ce biti tesko ekipi protiv Sirokog. Mislim da su vec sada ocekivanja od ove ekipe velika. Mozda je tu i previse pritiska. Doslo je dosta igraca, onih dobrih i raja ocekuje rezultate. Sada koliko je to realno ocekivati vrijeme ce pokazati. Mislim da je ova polusezona ipak neki uvod za ligu12 i da ce se iskristalisati jedan kostur ekipe, da ce se napraviti prava selekcija jer ce se vidjeti koliko ko moze od ovih koji su tu, pojacati dodatno na mjestima gdje ce to biti potrebno. Ja vjerujem da je ovo jako dobra ekipa, ima tu mnogo potencijala, znamo svi koliko mogu Bekric, Zolotic, Stevanovic, Lendric i pitanje je samo koliko ce njima trebati vremena da se vrate u pravu formu. A kada se to desi stvarno ce ovo biti izuzetna ekipa za nase uslove. Zato ne treba stavljati ekipu pod pritisak i odmagati im. Ove momke treba istrpiti i dati im podrsku dok ne nadju optimalnu formu.
Treba naglasiti da mi nismo imali srece u prvom djelu sezone, mnogo promasenih prilika, i mnogo bezveze izgubljenih bodova. Moze se sada nabrojati sest ili sedam utakmica gdje smo zasluzili bodove, a nismo ih uzeli. Dva boda u Mostaru gdje smo fulali sve i svasta, dva boda protiv Slavije gdje smo takodjer sve promasili itd , a ti bodovi bi nas drzali u samom vrhu. Mora nam se to negdje vratiti i ne vjerujem da se moze desiti da se nasi promasaji nastave.
Ocito je da Sablja trazi od ekipe agresivnost i taj pritisak na protivnika vec na njihovoj polovini. Ako se fizicki odgovori na te zahtjeve nece toliko biti bolan nas nedostatak kreacije i peglanje lopte. Protivnik ce se gubiti pod pritiskom i sam stvarati nama sanse svojim greskama. Jasno je da sada imamo mnogo vise izbora i da imamo igrace koji mogu promjeniti ritam s klupe, a to je jedna od stvari koje su nam nedostajale ranije. Moze se desiti da nam izbor s klupe bude jedan Miroslav Stevanovic, Memija, Tiago, Stanic ili Lendric, a to su sve igraci koji bez problema mogu napraviti mnogo toga naprijed, a posebno kada udju na umorenu odbranu protivnika. Mi nismo imali uopste kvalitet na klupi ranije, a to nam je znalo praviti mnogo problema u finisu utakmice.
Otprilike je jasno kako ce izgledati nasih prvih 11, mozda je tu jedna ili dvije nepoznanice, ali ce to opet dosta zavisiti od protivnika i situacije na terenu. Nekada ce nam bolja opcija biti Lendric, a nekada Djermanovic, ili Bogi-Hodzurda, tako da ne treba gledati na to kao nesto konacno i definitivno jer ce svi dobiti svoju sansu da se dokazu. Mislim da ce Dino Hasanovic biti pozitivno iznenadjenje ove polusezone i da je on sljedeca velika stvar iz naseg kluba. Svi znamo kakv je Edis bio kao igrac i da Dino ima mnogo slicnosti s njim. Ko bi mogao vise izvuci od fajtera od trenera koji je i sam bio takav?