Svašta se načitah sinoć i danas, i sa nekima se slažem a sa nekima ne. Očito forum je postao "više od igre" kao da se iznošenjem i kreiranjem mišljenja ovdje mogu donositi najkrupnije odluke unutar i oko našeg Želje. Na sreću da nije tako.
Po mom skromnom mišljenju uprava ima mnogo toga na čemu treba raditi unutar sebe, od kadrovskih rješenja, novih ljudi, consultinga, naravno sportskog segmenta, ali pod broj 1
izbacivanje mahale iz svih struktura kluba Vidimo da svakodnevno rade na tome, da je lako nije, nešto ide brže nešto sporije, nešto nikako, ali bar ja vidim da rade i trude se. Optimistično očekujem dodatne iskorake i rezultate, posebno u sportskom segmentu gdje očekujem plasman u Europu. Sve ispod toga bi bilo neuspjeh, i neko bi morao odgovarati na kraju sezone zbog toga, i i to na način odlaska iz upravljačkih struktura kluba.
Sa druge strane svjedok sam i znam da ekipa koja bi mjenjala ove ljude, ušla u klub, to ne radi prvi put. Neki od njih bi da se pitaju ali bez ikakvog angažmana i odgovornosti, a to ne može. Sa druge strane bili su već tu, i nisu se baš nešto pokazali /govorim o upravljačkom i finansijskom segmentu, u sportskom oni nikakvih zasluga nisu imali/. Spremni su na sve, pa i da organizuju Željine poraze, samo da situaciju bude što gora, jer njihova parola trenutno je "što gore, to za nas bolje" bez obzira što bi klub u koga se oni kunu, kao da ga navodno vole, NAŠ ŽELJO , kao i par hiljada zaljubljenika u tu ideju,jedini ispaštali u cijeloj priči. Ta skupina nije mala, i u njoj su pomješani mnogi interesi, od finansijskih, promotivnih, sujetnih, osvetničkih, ali sa samo jednim ciljem a to je da postojeća garnitura ljudi ode iz Želje. Opstrukcije na svim poljima, medijska haranga, novine, internet...ne biraju sredstva, a ovi im još dodatno nekim stvarima daju vjetar u leđa... Da li će im uspjeti i u kojem pravcu će se igra razvijati vidjećemo, ali se nadam da neće uspjeti u svojim nakanama, i da će klub nastaviti putem kojim je krenuo.
Na sekundu bi se dotakao i Amara u svim njegovim mandatima i svim trofejima. Ne treba praviti ikonu od njega, jer je u tom sportskom segmentu uvijek imao dobru ekipu oko sebe. Počevši od trenera, (Oda, Kemo, Dino) pa i nekih ljudi oko ekipe tipa Nijaza Brkovića ili Rusmira Cvike. Svi znamo da voli da se pita za sve, i nisam siguran da bi u bilo kojoj varijanti prihvatio da bude samo trener ove ekipe...
Za kraj ako se neko pita koje su opcije u odluci da li Misimović ili Amar Osim....ili neko treći...ja bi u svakoj varijanti izabrao ŽELJU a za njih sviju me iskreno zaboli neka stvar....svi budu i prođu, samo naš ŽELJO ostaje...