Dolina je napisao/la:Čitam maloprije Dinamo prodaje 17-godišnjaka koji je odigrao samo tri utakmice u HNL-u za 10 miliona eura u Wolfsburg. Nikako mi nije jasno kako mu to uspijeva. Za mene je mali Hadžiahmetović najveći talent koji se pojavio poslije rata a ode za pola miliona. Tragedija. Jbm ti ligu.
Hrvatska je bila 3 na svijetu 98, od tad pa do danas redovno igra na svjetskim i evropskim prvenstvima, mladje kategorije isto tako. Njihovi igraci su jako cijenjeni, a uz to nisu stranci jer je Hrvatska u evropskoj uniji. Dinamo kojeg god igraca je prodao taj igrac se dokazao u tom klubu, krenuvsi od Modrica, Eduarda itd. Dinamo dosta ulaze i u igracki kadar i u omladinski pogon, cifre od kojih boli glava i zato imaju uspjeh. Nedavno im je stigla ponuda od 17 miliona eura za po meni najboljeg igraca na Balkanu, Marka Pjacu. Mislim da ce to odbiti jer ce nakon prvenstva u Francuskoj ga prodati za duplo vise. Uporedi samo njih i nas. Reprezentacija nam jednom otisla na neko veliko takmicenje, i to vise sretno nego spretno, omladinske selekcije vode debilcine obicne koje su tu zbog nacionalnog kljuca, redovno nas trpaju reprezentacije poput Kazahstana. Nasi igraci kad odu u evropske klubove ne mogu izboriti status prvotimaca jer kaskaju u svemu, osnovne stvari nisu na vrijeme naucili. Rad u omladinskim skolama u nasoj drzavi se popravio tek u zadnje 2-3 godine, i to ne kod vecine klubova nego tek njih nekolicine, a i to je na nekom losem nivou poredeci ga sa solidnim evropskim klubovima. HNL je drugi svijet za nasu ligu, od infrakstrukture do svega ostalog. Razlika drasticna. I onda se cudimo sto Dinamo pravi ovakve transfere
Neka je svetinja koja na srcu stoji važnija od prezimena koje na leđima nosiš!
Mi smo Željini, Željo je naš!