Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

LARSSON
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

sub sep 03, 2016 4:20 pm

Brkoo je napisao/la:
LARS1921 je napisao/la:Ajkunić za Velež, Midžić za Goražde u prvom sastavu.
Da li je Ajkunic nas igrac? On se nikad nije toliko isticao u omladinskom pogonu koliko ja znam..
Mislim da više nije naš. Isto Kerim Palić u prvoj protiv Travnika za Bosna Semu.

@pintol

gdje si sad kad nam trebaš za izvještaje :oops1:

psihopata
Kontakt:

sub sep 03, 2016 4:26 pm

svako ima svoje mišljenje,ali ja amara ne bih mogao pljuvati da su mu zaostavština u želji samo pitarski čirevi i neizlječivi kompleksi koje je nabio,a ne mnogobrojni trofeji koji su jedini legitiman argument nečijeg rada u fudbalu.
tajne misli violine: http://postimg.org/image/k6gp7mo01/

dell21
Kontakt:

sub sep 03, 2016 4:27 pm

Amar je institucija i legenda zelje i takav ce i ostati. A da malo pisemo o utakmici ?

Izlija
Moderator
Kontakt:

sub sep 03, 2016 4:30 pm

psihopata je napisao/la:svako ima svoje mišljenje,ali ja amara ne bih mogao pljuvati da su mu zaostavština u želji samo pitarski čirevi i neizlječivi kompleksi koje je nabio,a ne mnogobrojni trofeji koji su jedini legitiman argument nečijeg rada u fudbalu.
U svoj ovoj priči je Amar nebitan ali me niko ne može ubijediti da Amarovo govno miriše a Misimovićevo smrdi.
イビチャ・オシム

za_zivot_cijeli
Kontakt:

sub sep 03, 2016 4:35 pm

boccaccio je napisao/la:
LARS1921 je napisao/la:Jel Dejo dovodio igrače na svoju ruku ili je samo vršio pregovore?
Dejo nit luk jeo nit luk mirisao. Pogresna je percepcija ljudi o njemu skroz. Dejo je prije svega vrsio potpuno druge duznosti u klubu i radio ih je zajedno sa ostalima jako dobro i kvalitetno. Donosio je u klub. Citava fama oko svega i jeste pocela sa tim sto je onaj rok kod dovodjenja Mladenovica, Livaje i ostalih u stvari bio totalni krah. To se desilo jer tada je evropa izgledala dobro, procjena je bila da se moze iznijeti sa tim sastavom i uz malo troskova prvenstvo, orijentisali su se na rad u drugim segmentima i pokrivali tim radom mnoge nedostatke ranijih uprava koji su nam dosli do grla i gdje je klub bio u velikoj opasnosti ( a za to objasnjenje ove opasnosti bukvalno treba veci elaborat da se napise, a nije ni zgodno ovde, koliko su nas oni prije raznijeli ) , i napravila se greska sto se tu nije malo bolje pogledalo oko sportskog segmenta, prakticno nije postojao ni covjek u klubu koji bi to radio onako kako bi trebalo. Ocekivalo se mozda da ce Gredic tu iznijeti malo veci teret oko igraca, tu je bio Alihodzic i naravno Odovic. Ta je trojka trebala i mislilo se da ce oni to odraditi. Posto je bilo proslo sve kako je proslo i krenulo je nizbrdo, donijeli su odluku da Dejo proba malo da pomogne i da preuzme taj pregovaracki dio oko buducih pojacanja. Daleko od toga da je to radio Dejo sam i da je njegova odgovornost tu jedina, ali se klub doveo u situaciju da je za pokusaj vracanja sportskog segmenta u jedan bolji nivo, bio potreban angazman velikog broja igraca. Dejo je to preuzeo jer je dobio takav zadatak, ne zato sto je on dosao i rekao , e sad je dosta, ja cu sada da radim sa tim. Dogovorili su se i on je to pokusao. Kroz sve to, ogromna je problematika bila presjecanje razlicitih veza i talova, protoka novca od Doganovog omladinskog pogona , pa do prvog tima. To se sve trebalo sredjivati u hodu u klubu i naravno da je napravljen veliki broj neprijatelja, ali je klub prodisao. Ogroman protok novca je zaustavljen i presli su na ziralno placanje, presli su na zakonit rad. Svaka odluka i svaki angazman, placanje, uplata bilo cega ili za bilo koga, kontakt sa nekim igracem, nacin cijelog rada je postao uvezan i za sve ima trag. Uz svaki kontakt kod igraca postoji trag kako se sve odvijalo, sta se trazilo, pricano je sa svakim trenerom koji je bio na celu prvog tima, gdje se aminovalo ili ne. Opet, Dejo nije jedini koji je bio oko toga, svaki razgovor ima trag, postojalo je nekoliko ljudi koji su vrsili razlicite pregovore. Dejo Nikolic je isturen kao javan za te stvari, i kada je vrsio pregovore sa igracima, vrsio ih je tako, da i svaki igrac koji nije dosao kod nas ima samo rijeci hvale za ljude u klubu i ozbiljnost u tim pregovorima, bas zato sto se radilo transparentno, sto se ukazivalo sta nam je potrebno, sto se radilo i pismenim tragom i sto je pokazan profesionalizam koji do tada u Zelji nije postojao. Kod velikog broja angazmana, naravno da su se desavale greske. Medjutim, onog momenta kada je klub nasao rjesenje za poziciju koja bi pomogla u sportskom segmentu , Dejo vise nije bio isturen oko tih stvari. Trazili su cijelo vrijeme, i uopste nije bilo upitno da li ce Dejo Nikolic to raditi uvijek. Znalo se da nece. Covjek se nasao u situaciji da bude tu i da pokusa u pregovarackom ciklusu , sa profesionalne strane, on je to uspijevao u onom obimu koji mu je bio zatrazen, jer nije on sve igrace ni dovodio, niti je on sa svim igracima pregovarao. Onog momenta kada se nasla pozicija, on je odstupio. Pozicija se trazila od samog pocetka i evo konacno su nasli prije nekog vremena. To je klupska odluka, Cenan je tu sada i on vodi racuna u dogovoru sa trenerom, on je taj koji je ponovo vratio Ticu i napravio je dva dobra trenerska poteza. Cenan ce biti u koordinaciji sa Ticom i sa Slavkom, i jos jednim vanjskim vrlo vrijednim saradnikom, i to je sada jedna sasvim nova prica. Misimovic radi svoje, nadzorni odbor radi svoje, upravni odbor radi svoje, a struka oko sporta sada radi svoje. Sve ce da se poreda kako treba u to ne sumnjam. A Nikolic kao Nikolic, nije uradio nista sto nije tada bilo u trenutnom klupskom interesu. On moze dati mnogo na drugoj strani i davao je dok je bio u tom drugom segmentu. Silom prilika je morao biti ovde, i sada se vratio svojim drugim obavezama koji nisu tako vidljive, ali su vrijedne po klub.

Ja sam pokusao dati objasnjenje i necu se vracati na ovu pricu. Svako ima pravo od svakog da trazi odgovornost, svako ima pravo da ima svoje vidjenje i to je sasvim legitimno. Moze se neko sloziti sa ovim sto sam napisao, a moze i ne sloziti, to je sasvim normalno. Ali ja necu ulaziti u daljnju diskusiju oko ovoga. Moj ce odgovor uvijek biti bas ovaj post koji sam napisao.
:palacgore:
Jedan život, jedna ljubav, jedan klub.
Željezničar za život cijeli!

pile87
Kontakt:

sub sep 03, 2016 4:37 pm

Ja ne znam o cemu vi pisete ja bio prisutan razgovoru Amara i Misimovica ljetos. Ne primajte se na to da neko njega iz kluba mrzi ili da on nekoga mrzi. Malo je poznato da je Misimovic usao u klub preko Amara i Grede na njihovo insistiranje. Sve ostalo je mahala. Ako pricamo o Zeljunom interesu nemojmo se onda baviti nekim poluistinama i scenarijima mahale.
Mi ćemo opet doći!
Doći ćemo opet u sjaju sunca.
Što se već sada rađa.
Zbijeni k'o mrka teška prijetnja
i s razvitim jedrima nove snage.

Hurmasica
Kontakt:

sub sep 03, 2016 4:41 pm

e što vala možete srati subotom...
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

Okolele
Kontakt:

sub sep 03, 2016 4:42 pm

Ne znaju vise sta hoce..
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

alombardo
Kontakt:

sub sep 03, 2016 4:43 pm

Amar nigdje nije rekao da ovaj upravni odbor ne ljava, ili ti ikaa neke inf. Mislim da se ovdje amar stavlja kao stiti ovih iz sjene, jer su navijaci slabi na njega, da bi okrenuli navijace protiv uprave. Amar nije protiv misimovica.

Grbavica
Kontakt:

sub sep 03, 2016 4:43 pm

Izlija je napisao/la:
psihopata je napisao/la:svako ima svoje mišljenje,ali ja amara ne bih mogao pljuvati da su mu zaostavština u želji samo pitarski čirevi i neizlječivi kompleksi koje je nabio,a ne mnogobrojni trofeji koji su jedini legitiman argument nečijeg rada u fudbalu.
U svoj ovoj priči je Amar nebitan ali me niko ne može ubijediti da Amarovo govno miriše a Misimovićevo smrdi.
mislim da si pretjero, i to daleko pretjero. mene bi iskreno bilo stid takve stvari pisati a nazivati se navijačem želje.
Ko nas je kleo, nije dangubio.

psihopata
Kontakt:

sub sep 03, 2016 4:44 pm

Izlija je napisao/la:
pa vidi izlija,živimo na balkanu,gdje ljudi kao misimovic skoro i ne postoje,ovdje ćeš puno bolje proći ako si fakin i flegman kao što je amar,nego ako si strog,tvrdoglav i po zakonu kao što je misimović,ja ne kažem ni za jednog da je loš,ali ovdje gdje mi živimo jako je teško,da ne kažem nemoguće,raditi sve po zakonu,jer si ti kao pojedinac u ovom balkanskom sistemu jako ranjiv ako nemaš jaka leđa,a znamo svi kako se ovdje dobijaju ta leđa,podmaži tamo,podmaži vamo,napravi poneki ustupak...itd,a mislim da će biti jako teško bez tih stvari misimoviću da istraje u pokušaju uspostavljanja nečeg novog i boljeg,nadam se da će uspjeti.druga stvar,amar mi je donio toliko radosti za šta se mogu samo nadati da će misimović i co. uraditi,niko sretniji od mene ako bude tako,pa čak ne mora ni rezultatski ali ako stadion odrade kako su planirali od mene imaju sav respekt i bezgraničnu podršku.
tajne misli violine: http://postimg.org/image/k6gp7mo01/

Jaozinho22

Nalupaste se vi gluposti i jedan i drugi.
KLUB NAJVEĆI,
NAVIJAČI NAJBOLJI,
Gospodine Adžeme, ne dozvolite da ''neko'' pere svoj prljav veš preko Vas !

,,To je naš stadion, mi svaki put dajemo onoliko koliko mi smatramo da trebamo dati ! KRAJ PRIČE''
Amar Osim.

sajo10
Kontakt:

Udjem da procitam koju pametnu prije meca s Vitezom..kad ono deja vu. Nevjerovatno koliko se moze pricati o propalom talentu odnosno igracu koji uopste nije ni neki "talenat". A da ne pricam o ovome starijem kolegi Bekriji. Kako vam nije dosadno. Ko spomene Dadu i ozbiljan fudbal on pojma nema sta uopste fudbal znaci i treba se drzati tribine samo. Tesko mi je reci jer sam bio jedan od rijetki koji je se uvijek suprostavljo kriticarama ali svemu dodje kraj. Toliko.

Igramo za 15 minuta...cekam prvih jedaneast da saopsti facebook oficijalna grupa.. Hajmo okrenuti plocu malo :)

sergejevic

sub sep 03, 2016 4:46 pm

Sada sam ubjedjen da ovdje pisu ljudi koji uopste i ne navijaju za ovaj klub.
Ja bih iskreno zamolio prijatelja Storma da mi udjeli jedan trajni ban. Vjerujem da imam pravo na jednu takvu molbu.
Imao bih toliko toga napisati, ali stvarno nema smisla vise.
Svako ko ode iz kluba bude poljuvan na najodrvatniji moguci nacin.
Danas je doslo do Amara, a mozda je sljedeci Ivica ili Miso Smajlovic.
Nikada nisam sreo navijaca Zeljeznicara koji je nesto lose rekao o Amaru, a posebno Ivici.
Neke greske se ne mogu oprati ma koliko pisali protiv Tomica, Bogdanovica, Djelmica, Kokota, Dade, Capljica, Odovica, danas i Amara.

Hadzijalagic
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

sub sep 03, 2016 4:47 pm

Grbavica je napisao/la:Amar je i pokrenuo ovo što sad imamo...
Amar je doveo i Siljka i Gredica..

Sramota sta neki pisu.. Jos malo ce i Ivicu staviti na stub srama i reci kako nam je on sredio titule.. Sramota da se pljuje jedna od najvecih legendi kluba a svi se vole busati sa "najveci i najtrofejniji bh klub".. E, pa Izlija za to najtrofejniji se mozes zahvaliti iskljucivo Amaru..
Ko se jednom o mlijeko opeče taj i u jogurt duva..

ono.na
Kontakt:

sub sep 03, 2016 4:48 pm

Prica mi jedan ciko neku noc dok su radili sa GP Bosnom u Sarajevu nesto, imali oko 3 mjeseca posla, a on lud za fudbalom (kasnije ce postati sudija u Svicarskoj), pa kaze svratih bi se nekad uz ogradu glavnog terena i gledao treninge.

Igralo se, trcalo, stvarno visok nivo bio. Jedne noci krenuo kaze kuci i cujem precka udari (a sve kontam usli su u svlacionicu poslije treninga). Vratim se i gledam, reda Amar cunjeve poslije treninga, ravna ih kraj sebe i stima lopte na 25-30m od gola. Gadjao precke u 90-ku jedno sat i po poslije treninga. Tako sam kaze naredne 4 noci isao i 4 noci zaredom isto radio.

Nepotrebno je govoriti ko je ciji otac, ko je ciji sin. Svi mi to znamo, ali nije da nije bio kvalitet za Zelju. To sto nije postao igrac tipa Dzeko, pa Boze moj, ne moze svako da se probije (a vodeci se vasom pricom, trebao je postati vrhunski centarfor s obzirom ko mu je otac. Ne mozete reci da ga nije mogao gurati i u Njemackoj npr.).

Naginjemo se i govorimo neke stvari samo kako bismo dobili podrsku drugih forumasa, jer evo niko nece reci da je postao takticar i trener i po za ove prostore, radi toga sto mu je Ivica otac.

Stanite na loptu majka mu stara.
Najljepsa drogo ovoga svijeta, tvoj sam ovisnik!

dell21
Kontakt:

sub sep 03, 2016 4:49 pm

Neki zele da budu u centru paaznje i to svaki dan pa pisu gluposti i lazi. Ohladite malo. Zna li se sastav za vitez.

Hurmasica
Kontakt:

sub sep 03, 2016 4:51 pm

alombardo je napisao/la:Amar nigdje nije rekao da ovaj upravni odbor ne ljava, ili ti ikaa neke inf. Mislim da se ovdje amar stavlja kao stiti ovih iz sjene, jer su navijaci slabi na njega, da bi okrenuli navijace protiv uprave. Amar nije protiv misimovica.
Ma miješaju se kruške i jabuke, nebitne teme započinju. Svaki put isto završi kad se počne priča o sadikoviću. Samo useru temu...
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

sergejevic

sub sep 03, 2016 4:51 pm

Eto nek je Ibrakova titula cista kao suza, ili vecina ovih od velikog Hrvatskog sporskog kluba, Modrice i ostalih. Bas su ih zasluzili. Bruka i sramota. Danas svi rade ono sto je Amar radio, a ovi kao posteni pa spickaju milione za osmo mjesto. Ovo je goli *****.

Haklapuc
Kontakt:

sub sep 03, 2016 4:56 pm

Ovo je sramotno šta se piše... Dobivao sam slične privatne poruke od jednog drugog člana foruma o Amaru, na koje nisam želio ni odgovoriti. Nek' je stid i sram svakoga ko omalovažava bilo koju našu titulu. Nekad je bolje mišljenje zadržati za sebe, ovim mislim i direktno na Izliju, a Boga mi i na Neandertalca koji svu ovu lavinu komentara pokrene hinjski i podmuklo i to vrlo često.

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 4 gosta.

Prijava