Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

Morzhy
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pet sep 02, 2016 11:45 pm

Komentari za "vješanja" su užas, ali rečeno sigurno u afektu i žao je ljudima. Ono što treba podvući je da se cijeli svijet uključio u akciju za stolice i skupilo se nešto više od 200.000 KM...normalno da raju boli što kojekakvi "igrači minutaši" u timu odnesoše bar trećinu tog novca za mjesec dana boravka u klubu. Toskas odigrao dvije minute i odnese 13500 KM u Grčku...ja godinu dana radim za njegove dvije minute, a ovako na neviđeno sam bolji štoper od njega. Boli ljude jbg, mora. Ne traži niko krivičnu odgovornost, ali ne tražimo ni da nam pričaju kako su dobri pregovarači pa ćemo proći sa lupam 100.000 umjesto 200.000 za otpremnine minutašima i one month kikserima. Pare su od Istoka, ja od čega bi drugo bile? Nismo djeca

Poslano sa mog GT-I9300 koristeći Tapatalk

LARSSON
Kontakt:

pet sep 02, 2016 11:47 pm

Koliko znam ponovljeno je više puta i kroz intervjue i kroz tekstove da su pare od istoka na računu i da se neće trošiti ni na šta osim na ISTOK!

Plavi orkestar
Kontakt:

pet sep 02, 2016 11:50 pm

Kad sve sabereš i oduzmeš Husic nama dodje jednu dobru cifru i sa tog stanovišta treba sa njim uci u pregovore.
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja".

Morzhy
Kontakt:

pet sep 02, 2016 11:52 pm

Svašta nešto je rečeno u zadnjih par godina pa ne bi ni blizu...zašto vjerovati za pare za Istok. Odakle god da su, mnogo je, to je bitnije u svemu ovome

LARSSON
Kontakt:

pet sep 02, 2016 11:56 pm

Morzhy je napisao/la:Svašta nešto je rečeno u zadnjih par godina pa ne bi ni blizu...zašto vjerovati za pare za Istok. Odakle god da su, mnogo je, to je bitnije u svemu ovome

Šta tačno?

boccaccio
Kontakt:

pet sep 02, 2016 11:56 pm

@goodison,fudbaler na slici je Duško Bajić

GoodisonPark
Kontakt:

pet sep 02, 2016 11:59 pm

Ne znam da li je već neko postavljao ranije..
Josip Bukal je rođen 15. novembra 1945. godine u mjestu Okešinec kod Kutine u Hrvatskoj. Sudbina je htjela da još kao dječak doseli u Sarajevo. Stanujući u đačkom domu na Grbavici, odlazi na probni trening za dječake, koji je organizovao FK Željezničar. Trenerima u nije trebalo dugo da procjene njegov golgeterski talent iako je na prvim probnim utakmicama sa svojim vršnjacima, igrao u odbrambenom redu. Gotovo da ne postoji intervju sa legendarnim Bukalom, u kojem se on nije prisjetio svog prvog treninga kojem je prisustvovao na nagovor prijatelja:
"Na prvom treningu stao sam u kolonu dječaka koja je bila najmanja, jer sam htio da brzo završim i idem. Mislio sam da ću odmah otpasti. Međutim, imao sam sreću da uđem u ekipu koja je bila jako nadmoćna na terenu i ja, kao odbrambeni igrač, nisam imao mnogo posla. Slučajno je neki dječak šutirao loptu u naš prostor i ja sa makazicama preko glave izbacim loptu. U tom momentu, trener je prekinuo trening, prišao mi i upisao moje ime u bilježnicu. Od tog momenta počeo ozbiljno sam se posvetio treninzima i u narednim godinama postao standradni prvotimac Željezničara"

Za prvi tim počeo je igrati 1963. godine sa nepunih 18 godina. Ubrzo postaje udarna napadačka igla ''plavih'', a kao najbolji strijelac Željezničara, zaslužuje i poziv u reprezentaciju Jugoslavije. Josip Bukal je u Željezničaru proveo najveći dio svoje profesionalne karijere. Plavi dres u seniorskoj konkurenciji nosio je ukupno 12 sezona. Bio je najbolji strijelac Željezničara u sezoni 1971/72, kada su sarajevski plavi osvojili titulu prvaka države.

Nastupajući za ''plave'', legendarni centarfor postigao je nevjerovatnih 327 golova u 464 utakmice. Najbolji je strijelac u historiji Željezničara sa 127 golova koje je postigao u prvenstvenim i Kup utakmicama. Bio je prepoznatljiv po razornom udarcu. Stručnjaci su vjerovali da je upravo Bukalov šut u to vrijeme bio najsnažniji na svijetu. Jednom prilikom, u vrijeme dok je igrao za belgijski Standard, izmjerena je brzina lopte od nevjerovatna 142 hm/h nakon Bukalovog udarca, što je u to vrijeme bio apsolutni svjetski rekord.

Nastupao je i za reprezentaciju Jugoslavije. U 24 odigrana susreta, postigao je 10 golova za nacionalni tim bivše države. Bio je nezaboravan strijelac urođenog golgeterskog instinkta. Omiljen i cijenjen među navijačima Željezničara, bio je rado viđen gost gdje god bi se pojavio. Skroman i povučen van terena, bio je noćna mora golmana svakog protivničkog tima. U vrijeme kad je nastupao, smatran je za jednog od najboljih centarfora svijeta. Dobar dio karijere proveo je u Belgiji nastupajući za Standard iz Liježa. I tamo je stekao status istinske legende. 1974. godine, bio je najbolji strijelac Kup-a UEFA sa 12 golova.

Profesionalnu igračku karijeru završio je 1978. godine u matičnom klubu. Nakon toga, radio je u omladinskom pogonu Željezničara gdje se isticao izuzetnim pedagoškim sposobnostima. Pod njegovom stručnom palicom, iz omladinske škole Željezničara godinama su izlazili vrlo kvalitetni fudbaleri. Jedno vrijeme bio je trener Sloge iz Kraljeva ali se 1984. godine vratio u Sarajevo gdje uz svog Želju ostao do današnjeg dana.

Jedan je od najzaslužnijih što je Željezničar opstao za vrijeme agresije. Sa još nekoliko entuzijasta, održao je rad kluba u njegovim najtežim trenucima.
Boccaccio hvala puno majstore, pretpostavio sam da je on, a vjeruj da je na slici bilo potpisano kao Riad Bajić tako da sam bio zbunjen jer se ne sjećam da je još jedan Riad Bajić nekad davno nosio naš dres.
Željo samo Željo!!!

Bekrija majstore goodison je uz tebe!

Europa League - We are coming!

avlami97
Kontakt:

sub sep 03, 2016 12:00 am

boccaccio je napisao/la:@goodison,fudbaler na slici je Duško Bajić
slika
Branimir Jelušić, Ivica Osim, Josip Bukal, Duško Bajić i Fikret Mujkić :zeljeznicar1:
Zadnja izmjena: avlami97, dana/u sub sep 03, 2016 12:01 am, ukupno mijenjano 1 put.
Dok istina obuje cipele laž je već obišla cijeli svijet.

Morzhy
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

sub sep 03, 2016 12:00 am

LARS1921 je napisao/la:
Morzhy je napisao/la:Svašta nešto je rečeno u zadnjih par godina pa ne bi ni blizu...zašto vjerovati za pare za Istok. Odakle god da su, mnogo je, to je bitnije u svemu ovome

Šta tačno?
Par titula, za mene sasvim dovoljno da se osjećam izrađenim. Ali volim Želju pa ću svašta zaboraviti ako bar Krupu dobijemo, zaželio sam se 3 boda pa sam baš nervozan slika

boccaccio
Kontakt:

sub sep 03, 2016 12:01 am

Da,Dusko Bajić,on je do rata bio trener u omladinskom pogonu.

GoodisonPark
Kontakt:

sub sep 03, 2016 12:02 am

avlami97 je napisao/la:
boccaccio je napisao/la:@goodison,fudbaler na slici je Duško Bajić
slika
Branimir Jelušić, Ivica Osim, Josip Bukal, Duško Bajić i Fikret Mujkić :zeljeznicar1:
Old school :palacgore:
Željo samo Željo!!!

Bekrija majstore goodison je uz tebe!

Europa League - We are coming!

Plavi orkestar
Kontakt:

sub sep 03, 2016 12:03 am

Prijedlog za Amara.Husica tuziti i traziti nadoknadu štete za pretrpljenu duševnu bol za sve clanove kluba i navijace FK Zeljeznicar,traziti nadoknadu štete koju je u dvije odigrane utakmice nanio FK Zeljeznicar i provjeriti navode pojedinih forumaša koji kazu da Husic ne izlazi iz kladionica.Ako je to tacno onda je velika vjerovatnoca da je namjerno nanosio štetu FK Zeljeznicar a u cilju pribavljanja licne imovinske koristi namještajuci rezultate pomenute dvije utakmice jer je on svojim postupcima direktno utjecao na krajnji rezultat.
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja".

boccaccio
Kontakt:

sub sep 03, 2016 12:05 am

Čuvena prijeratna ekipa trenera u omladinskom pogonu,koja je dala mnogo dobrih fudbalera : Kulovic,Bajic, Bukal, Saračević, Starovlah..

Bruda.TM
Kontakt:

sub sep 03, 2016 12:10 am

:palacgore:
Plavi orkestar je napisao/la:Prijedlog za Amara.Husica tuziti i traziti nadoknadu štete za pretrpljenu duševnu bol za sve clanove kluba i navijace FK Zeljeznicar,traziti nadoknadu štete koju je u dvije odigrane utakmice nanio FK Zeljeznicar i provjeriti navode pojedinih forumaša koji kazu da Husic ne izlazi iz kladionica.Ako je to tacno onda je velika vjerovatnoca da je namjerno nanosio štetu FK Zeljeznicar a u cilju pribavljanja licne imovinske koristi namještajuci rezultate pomenute dvije utakmice jer je on svojim postupcima direktno utjecao na krajnji rezultat.
:palacgore:
Ma kazna samo i otici ce sam, jos ce nam dat pare da ode.
Kafane, kladionice, casina, dudlanje kablova sve utefterit i odrezat od plate pa kad dobije 460 maraka pa onda lose zalaganje na treningu pa smanjis na 300, pa onda kazna i treniranje sa drugim timom i gledanje tekmi sa tribine, ali da je obavezan doci, pa ako i to prekrsi opet kaznit, pa ce sam otici.
Just do it.
:zeljeznicar1:

Pyongyang 🇰🇵🇰🇵🇰🇵🇰🇵

LARSSON
Kontakt:

sub sep 03, 2016 12:12 am

Nego jel se meni cini ili kod Husica na profilu ima slika iz kladionice?

exbabilon
Kontakt:

sub sep 03, 2016 12:18 am

Eto, prizvah ja Husica i potrazivanje ogromne svote novca. Nadam se da ce se naci neko optimalno rjesenje. Za mene bi to bilo da ga vise ne gledam na Grbavici, ali i da ne izvalimo previse para. Kako god, OGROMNO UPOZORENJE da se igraci moraju skautirati bolje, provjeriti i ljudske osobine i potpisivati povoljnije ugovore. Osim plate kod nas je najvazniji clan u ugovoru raskid, premije svakako i ne zasluze jer ne pobjedjuju.

storm_raider
Kontakt:

sub sep 03, 2016 12:21 am

Zato ce od sad Slavko raditi sve. Ne znam za vas, ali ja nisam pozelio ni 3 boda.. pozelio sam samo da dodjem na Grbavicu, da mi srce uzurbano lupa pri prvim koracima prema tom stadionu i da vidim loptu na travnjaku. E to sam pozelio. Mi dobro ikako prezivimo one zimske pauze, pa ova je strasno duga.
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

bianco blu
Kontakt:

sub sep 03, 2016 12:25 am

storm_raider je napisao/la:Zato ce od sad Slavko raditi sve. Ne znam za vas, ali ja nisam pozelio ni 3 boda.. pozelio sam samo da dodjem na Grbavicu, da mi srce uzurbano lupa pri prvim koracima prema tom stadionu i da vidim loptu na travnjaku. E to sam pozelio. Mi dobro ikako prezivimo one zimske pauze, pa ova je strasno duga.
koliko će biti duga sad ova nova pauza?

MrRiccoli
Kontakt:

sub sep 03, 2016 12:28 am

Hoce li se farbati i ostaki reflektori??? Ja sam mozda dosadan al opet vezano za ove raskide, puno vise bi nas kostali da su ostali em sto bi primali plate em bi uzimali djeci mjesti, ovako imamo nova tri igraca iz nase skole. Najvaznije je sto prema svacijoj prici od ovih upucenijih ljudi iz kluba su uvidjeli svoje greske i da tako ne ide i u tome je najveci dobizak jer sta bi bilo da smo tako nastavili jos godinu.

Sent from my C5303 using Tapatalk

chile
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

sub sep 03, 2016 12:28 am

boccaccio je napisao/la:Čuvena prijeratna ekipa trenera u omladinskom pogonu,koja je dala mnogo dobrih fudbalera : Kulovic,Bajic, Bukal, Saračević, Starovlah..
Gdje ti je glavni baja ciko Radovic... I danas pamtim svoj prvi susret s njim nekih 7-8 god. sam imao, stari me odveo upisati i kaze dobar si mali ali mlad kad napunis 10 javi se.
To su bili treneri i ucitelji u jednom.

Sent from my Plavo Sokocalo
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije !

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.

Prijava