Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

Grbavica
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pet sep 02, 2016 12:16 am

LARS1921 je napisao/la:Daj bože da se tribina ikako izgradi..
a ni generalnog još nismo našli...
Ko nas je kleo, nije dangubio.

LARSSON
Kontakt:

pet sep 02, 2016 12:17 am

meni ovo sve liči na mazanje očiju.. a mi ih još branimo

omladina1921zeljina
Kontakt:

pet sep 02, 2016 12:20 am

Ocami umorili ste me i zbunili. Treba pauzu napraviti.
avanti ragazzi di buda, avanti ragazzi di pest, studenti, braccianti, operai il sole non sorge piad est!

CN 1969

LOBOTOMCI 2016

chile
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

pet sep 02, 2016 12:33 am

AsharaK je napisao/la:Jedan od najvećih talenata u regiji karijeru nastavlja u Željezničaru

Pročitajte više na: http://sport1.ba/jedan-od-najvecih-tale ... jeznicaru/" target="_blank
U moru gluposti o kojima se raspravlja na forumu naleti ovakva stvar i skoro niko da se osvrne.
Ovo je posao i velika stvar za klub, ti klinci koji su buducnost kako kluba tako i repke pa i loptanja u drzavi.
Ovo mi se svidja vise nego da su doveli neku propalu "zvijezdu" na koju bi se svrsavalo par dana tj do prvih utakmica.
Sve pohvale za klub na ovome i nadam se da ce nastaviti i prosiriti prostor potrage za talentima naravno u skladu s mogucnostima.
Jos jednom bravo za ovaj potez.

Sent from my Plavo Sokocalo
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije !

Omar500
Moderator
Kontakt:

pet sep 02, 2016 12:36 am

chile je napisao/la:
AsharaK je napisao/la:Jedan od najvećih talenata u regiji karijeru nastavlja u Željezničaru

Pročitajte više na: http://sport1.ba/jedan-od-najvecih-tale ... jeznicaru/" target="_blank
U moru gluposti o kojima se raspravlja na forumu naleti ovakva stvar i skoro niko da se osvrne.
Ovo je posao i velika stvar za klub, ti klinci koji su buducnost kako kluba tako i repke pa i loptanja u drzavi.
Ovo mi se svidja vise nego da su doveli neku propalu "zvijezdu" na koju bi se svrsavalo par dana tj do prvih utakmica.
Sve pohvale za klub na ovome i nadam se da ce nastaviti i prosiriti prostor potrage za talentima naravno u skladu s mogucnostima.
Jos jednom bravo za ovaj potez.

Sent from my Plavo Sokocalo
Odlican potez.Prije par mjeseci se bas na forumu govorilo da treba 'ganjati' i djecu iz drugih krajeva BiH i poceli pravo na tome raditi, Serbo dovede petoricu omladinaca, iz Bihaca, Banja Luke pocetkom ljeta, i onda ovaj momak i onaj prije njega sa ubojitom ljevicom. Samo tako treba raditi, jer mi imamo kapacitet ogroman, svi zele igrati i trenirati u Zeljeznicaru, vjerujte mi.

Evo jedna slika Bukala koju do sada jos nisam vidio

slika
E moj Mehmed-beže Mehmedpašiću – Grbavica, da je samo vidiš kako sada blista!

Ne u banci! Ne u stranci! Ne u zamci! Na distanci! - dAk

Praise the sun \[T]/

What can change the nature of a man?

Model1964

pet sep 02, 2016 12:41 am

Brkoo je napisao/la:Moze li mi neko napisati sta su Imsirevic i Durakovic uradili za klub od dana kad su usli u uo, stvarno nisam upucen?
Zbog cega su donijeli odluku da napuste svoja mjesta u uo i postoji li sansa da klub kontaktira Nijaza Hastora i da on udje u upravni odbor, rijec je o jednom od najbogatijih Bosanaca a prema mojim informacijama covjek navija za Zelju?
Nece dok je ovakav urnebes oko opozicije i pozicije, kad svako svakom podmece.
JA KADA NESTO KAZEM, ILI JE BILO ILI CE BITI😎

Neandertalac

pet sep 02, 2016 12:46 am

Haklapuc je napisao/la:
Neandertalac je napisao/la:A to sta uciniti, napisao sam x puta. Ako ti nije mrsko prelistaj drug.
Šta učiniti? Pratim ovaj forum svaki dan i iskreno nisam vidio da si o tome pisao, uvijek neka demagogija, nikad ništa konkretno. I ako si pisao, daj napiši opet. Kad možeš sto puta ponavljati iste stvari, možeš i ovu napisati x+1 put.
Moze, nije problem. Sutra, sada sam vec pod gasom. Ne zamjeri.
Željeznicar za život cijeli!

Plavi orkestar
Kontakt:

pet sep 02, 2016 12:54 am

Vecina sadašnjih clanova uprave je bila tu i u vrijeme Gredinog mandata.Tada je pocelo sa ozbiljnim radom u klubu.Masa je dobrih stvari tada uradjeno.U to vrijeme su oni bukvalno oteli klub iz kandzi onih koji danas sjede po forumima i pišu protiv tih koji su ih sprijecili u toj njihovoj konacnoj namjeri a koja je bila da završimo kao KK Bosna i da izmedju sebe rastale imovinu FK Zeljeznicar.Ti isti sjede,dogovaraju i detaljno planiraju svaki naredni korak a sve u cilju diskreditovanja i unošenja razdora medju clanove uprave a ujedno i okretanje navijaca protiv tih koji su njima prepreka.Ti isti imaju i medijsku podršku od razroraznih polupismenih prodanih duša koji za cvaju napišu šta im ovi izdiktiraju pa cak i na FTv koju i mi izmedju ostalog placamo.Kako im nedostaje novca kojeg su godinama pljackali iz Zelje tako su sve ucestaliji i napadi.Ti ljudi nisu ni malo naivni.U stanju su sve uraditi da dodju do novca jer oni su na to navikli,to je njihov zivot.Nisu to samo Hatibovici koji po 24 sata sjede po forumima i piskaraju,niti je to samo violina sa svojom fb stranicom,puno je njih više koji su bili u klubu i oko kluba a koji su se predstavljali kao prijatelji kluba,navijaci...a danas zele ponovo nazad.Sve što je dolazilo u klub oni su trpali u svoje dzepove a sve što su trebali platiti nisu placali nego su išli na dodjem ti.I ne samo što su pljackali ono što dodje u klub nego su imali svoje buntove karti,svoje igrace koje su dovodili i prodavali a od kojih klub nije imao ništa jednostavno imali su klub koji im je sluzio kao servis za njihovo bogacenje.Ja ih 90% znam.Kokošari koje sam sreo i vidjeo na zadnjem derbiju,koji su koliko do jucer mislili da su nedodirljivi,koji su bili umislili da mogu šta pozele taj dan su izgledali jadno,bjedno sa nekim kiselim osmjesima na licu...ma da ti se sazali na njih.I mislim da su taj dan bili shvatili da su izgubili bitku medjutim naši loši rezultati im dadoše snage za poslednji trzaj pa udariše po Deji Nikolicu.Zašto?Zato što znaju da sa Dejom ne mogu ni na šake ni na bilo šta drugo a misle da ce sa drugima lako.Necete bagro.Ima nas na hiljade koji vam to nece dozvoliti.Necete više pljackati,necete dovoditi Dialibe i prodavati a pare trpati u svoje dzepove,necete više imati svoje buntove karti,necete pare od prodatih karata za derbi nositi svojim kucama,nece više Zeljini sponzori biti vaši sponzori...Pišite šta hocete ali vi se više nikad necete vratiti tamo gdje ste nekad bili.
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja".

Omar500
Moderator
Kontakt:

pet sep 02, 2016 12:58 am

Plavi orkestar je napisao/la:Vecina sadašnjih clanova uprave je bila tu i u vrijeme Gredinog mandata.Tada je pocelo sa ozbiljnim radom u klubu.Masa je dobrih stvari tada uradjeno.U to vrijeme su oni bukvalno oteli klub iz kandzi onih koji danas sjede po forumima i pišu protiv tih koji su ih sprijecili u toj njihovoj konacnoj namjeri a koja je bila da završimo kao KK Bosna i da izmedju sebe rastale imovinu FK Zeljeznicar.Ti isti sjede,dogovaraju i detaljno planiraju svaki naredni korak a sve u cilju diskreditovanja i unošenja razdora medju clanove uprave a ujedno i okretanje navijaca protiv tih koji su njima prepreka.Ti isti imaju i medijsku podršku od razroraznih polupismenih prodanih duša koji za cvaju napišu šta im ovi izdiktiraju pa cak i na FTv koju i mi izmedju ostalog placamo.Kako im nedostaje novca kojeg su godinama pljackali iz Zelje tako su sve ucestaliji i napadi.Ti ljudi nisu ni malo naivni.U stanju su sve uraditi da dodju do novca jer oni su na to navikli,to je njihov zivot.Nisu to samo Hatibovici koji po 24 sata sjede po forumima i piskaraju,niti je to samo violina sa svojom fb stranicom,puno je njih više koji su bili u klubu i oko kluba a koji su se predstavljali kao prijatelji kluba,navijaci...a danas zele ponovo nazad.Sve što je dolazilo u klub oni su trpali u svoje dzepove a sve što su trebali platiti nisu placali nego su išli na dodjem ti.I ne samo što su pljackali ono što dodje u klub nego su imali svoje buntove karti,svoje igrace koje su dovodili i prodavali a od kojih klub nije imao ništa jednostavno imali su klub koji im je sluzio kao servis za njihovo bogacenje.Ja ih 90% znam.Kokošari koje sam sreo i vidjeo na zadnjem derbiju,koji su koliko do jucer mislili da su nedodirljivi,koji su bili umislili da mogu šta pozele taj dan su izgledali jadno,bjedno sa nekim kiselim osmjesima na licu...ma da ti se sazali na njih.I mislim da su taj dan bili shvatili da su izgubili bitku medjutim naši loši rezultati im dadoše snage za poslednji trzaj pa udariše po Deji Nikolicu.Zašto?Zato što znaju da sa Dejom ne mogu ni na šake ni na bilo šta drugo a misle da ce sa drugima lako.Necete bagro.Ima nas na hiljade koji vam to nece dozvoliti.Necete više pljackati,necete dovoditi Dialibe i prodavati a pare trpati u svoje dzepove,necete više imati svoje buntove karti,necete pare od prodatih karata za derbi nositi svojim kucama,nece više Zeljini sponzori biti vaši sponzori...Pišite šta hocete ali vi se više nikad necete vratiti tamo gdje ste nekad bili.
:palacgore: :palacgore:

Praise the sun \[T]/

MrRiccoli
Kontakt:

pet sep 02, 2016 1:03 am

Plavi orkestar je napisao/la:Vecina sadašnjih clanova uprave je bila tu i u vrijeme Gredinog mandata.Tada je pocelo sa ozbiljnim radom u klubu.Masa je dobrih stvari tada uradjeno.U to vrijeme su oni bukvalno oteli klub iz kandzi onih koji danas sjede po forumima i pišu protiv tih koji su ih sprijecili u toj njihovoj konacnoj namjeri a koja je bila da završimo kao KK Bosna i da izmedju sebe rastale imovinu FK Zeljeznicar.Ti isti sjede,dogovaraju i detaljno planiraju svaki naredni korak a sve u cilju diskreditovanja i unošenja razdora medju clanove uprave a ujedno i okretanje navijaca protiv tih koji su njima prepreka.Ti isti imaju i medijsku podršku od razroraznih polupismenih prodanih duša koji za cvaju napišu šta im ovi izdiktiraju pa cak i na FTv koju i mi izmedju ostalog placamo.Kako im nedostaje novca kojeg su godinama pljackali iz Zelje tako su sve ucestaliji i napadi.Ti ljudi nisu ni malo naivni.U stanju su sve uraditi da dodju do novca jer oni su na to navikli,to je njihov zivot.Nisu to samo Hatibovici koji po 24 sata sjede po forumima i piskaraju,niti je to samo violina sa svojom fb stranicom,puno je njih više koji su bili u klubu i oko kluba a koji su se predstavljali kao prijatelji kluba,navijaci...a danas zele ponovo nazad.Sve što je dolazilo u klub oni su trpali u svoje dzepove a sve što su trebali platiti nisu placali nego su išli na dodjem ti.I ne samo što su pljackali ono što dodje u klub nego su imali svoje buntove karti,svoje igrace koje su dovodili i prodavali a od kojih klub nije imao ništa jednostavno imali su klub koji im je sluzio kao servis za njihovo bogacenje.Ja ih 90% znam.Kokošari koje sam sreo i vidjeo na zadnjem derbiju,koji su koliko do jucer mislili da su nedodirljivi,koji su bili umislili da mogu šta pozele taj dan su izgledali jadno,bjedno sa nekim kiselim osmjesima na licu...ma da ti se sazali na njih.I mislim da su taj dan bili shvatili da su izgubili bitku medjutim naši loši rezultati im dadoše snage za poslednji trzaj pa udariše po Deji Nikolicu.Zašto?Zato što znaju da sa Dejom ne mogu ni na šake ni na bilo šta drugo a misle da ce sa drugima lako.Necete bagro.Ima nas na hiljade koji vam to nece dozvoliti.Necete više pljackati,necete dovoditi Dialibe i prodavati a pare trpati u svoje dzepove,necete više imati svoje buntove karti,necete pare od prodatih karata za derbi nositi svojim kucama,nece više Zeljini sponzori biti vaši sponzori...Pišite šta hocete ali vi se više nikad necete vratiti tamo gdje ste nekad bili.
BRAVO MAJSTORE... Ovo nek objavi stranica 'samo Zeljo' na fb, ovo svi da vide. Sad trebamo dati podrsku da nas krenu i rezultati, a onda ostali mogu k.rcu svirati. Da smo Bogdu izborili evropu samo radi ovih ovakvih ali sta je tu je nadajmo se da ce nas sad rezultati krenuti, a time ce oni odma postati manji od makovog zrna.

Sent from my C5303 using Tapatalk

storm_raider
Kontakt:

pet sep 02, 2016 1:07 am

Neandertalac je napisao/la:
storm_raider je napisao/la:
Znas da te gotivim, ali nemoj molim te. Oderani smo, kasa je opustosena zbog njihove tvrdoglavosti, neznanja, bahatosti, ega.
Sve sto su uradili popisali su sa ovim ugovorima. Ne mogu da vjerujem sta su sebi dopustili, kako su mogli biti tako bezobrazni?
Para nema, sve se rastalilo, neka se sprdaju forumasi malo.

Glede Slavke, treba ga pustiti da radi.
Nadam se da on nije jos jedna ubleha servirana od strane uprave. Znanje i iskustvo ima, volju prosipa po intervjuima, kaze raja i radi se fino na treninzima. Sretno mu.
Kako god u slucaju nekih negativnih rezultata, uprava neka se pokupi i razguli sa Grbavice, nema vise smjena trenera i nogiranja igraca, ovako po petoricu.
Gotovim i ja tebe, ali ovo nema veze sa tim. Izvukao si iz konteksta. Moj dio se odnosio na gasenje pozara (za koji su sami krivi) i na istok, godisnje i sve ostale aktivnosti. Pogotovo na vracanje dugova u koje nas je prijasnja uprava/e dobro uvalila/e. To je uspjeh i slozit ces se.

Procitao sam i ostale postove i ima jako dosta dezinformacija. Nemam sada vremena, ali na brzinu; Pozderu nije tolika plata bila, oko 8000 je. Kostic i Lesnik su sporazumno raskinuli i nece im biti placen puni iznos, ni blizu.

Takodjer, Cenan radi odlican posao i niko mu se nece mijesati u posao. Misimovic je naucio vrijednu lekciju i svi u upravi. Ova ekipa ostaje i nikoga ne treba tjerati. Na kraju sezone racune vidjeti i eventualne rezultate i postupat ce se shodno njima.

Sto se tice prijasnjih uprava jako mnogo mogu o njima, ali u proslosti ne treba zivjeti, mada nas je ta proslost dobro usporavala. Sada je Zeljo, sto se tice novca, jako pozeljno mjesto za sve igrace i Zeljo moze dobro platiti kvalitetnog igraca. "Igranje menadzera", kako ti to nazivas, vise nece biti opcija. Sada ce Cenan da radi sve u dogovoru sa Slavkom i vidjecemo na sta ce to liciti. Uprava ce raditi operativni dio.

Takodjer, ono tvoje trazenje da te neko demantuje na Zvanicnoj strani je jako neozbiljno i to govori da je Zeljo i dalje, u nasim glavama, mahalski klub. Nijedan iole ozbiljan klub nece demantovati zvanicno ili nezvanicno icija anonimna pisanja na nekom forumu. Mislim da time previse sebi dajes na vaznosti, a nepotrebno. Takodjer, iskazati nezadovoljstvo argumentovano je apsolutno pozeljno, ovo je forum i ja to moram podrzati, ali samo nemojmo da danima vrtimo istu pricu. Pametni smo, dovoljno je jednom reci neke stvari.

Na kraju dana, meni je jasno da si nezadovoljan nekim segmentima - i ja sam! Razbacivanje parama, nekoliko dobrih fula u igracima, koje onda moras skupo i isplatiti kada raskines ugovor. Ali gledajuci filozofiju poslovanja, moram biti zadovoljan. Tu je jako mnogo dobrih i pozitivnih stvari. Prvenstveno jer Zeljo sve placa drzavi, svaki igrac je prijavljen na iznos na koji je potpisao ugovor, nista se ne daje "ispod ruke", dok je jedan Amar Osim znao doci u svlacionicu sa kesom para i podijeliti igracima plate. Pa to je mahala koju zelimo izbaciti. da ne spominjem da je kaznjivo zakonom. Takodjer, ovo nije pljuvanje na Amara, on je legenda kluba, razlog nase visegodisnje radosti, ali o svemu treba pricati otvoreno i bez emocija. E sada, sa druge strane lutanja ima, tj. bilo je, sada ce Cenan i Slavko raditi taj posao i nadam se, kao i ti siguran sam, da ce to biti kako i treba.

Spustite svi malo tenzije, najvise mrzim kada neko bezveze dobije ban, ali povlastenih nema.

Nepristojan sam, @delinju i tebi, @Neandertalac, dobrodosli nazad.

Zeljo je jedini bitan braco moja i nemoje da se svadjate. Pogotovo ne tako brzo nakon ove vijesti za Bukala!

Storm@

Ti kazes 8, ja 9.5. Sve i da si u pravu pogledaj tu svoju cifru jos jednom.
Napisi nam tacno kako je taj igrac dosao, da ja ne nagadjam kako mi spocitavaju da radim.

Prijasnje uprave napravile dug.
Jesu. Treba to fino istraziti pa pozvati i njih na odgovornost!

Iza tih kesa para Amarovih je ostalo nesto, recimo mladi koji se prodadose, Sehiceve pare, Dzekin procenat.
Slazes li se da je sa tim pokriveno nesto od tih dubioza i da se sadasnja uprava uveliko okoristila tim finansijama uzimajuci ih zdravo za gotovo i kao plodove svoga rada?

Sta je to Cenan osim sto je produzena ruka Misimovica?
Pa opet, i ti izvlacis iz konteksta u vezi zvanicne. Ko je u pravu, pokazace vrijeme.
Rekao sam danas sta je i kako je glede Kostica&Lesnika.

Zeljo vise nije tako finansijski jak kao sto se predstavlja. Previse je spickano.

Naravno da se ne treba svadjati, treba diskutovati.
Danas deset sadrzajnih postova, sa detaljima, cinenicama a samo par njih se udostojilo da prica o ovoj temi i kaze, pa stani, fakat daj da ovo jos jesnom pogledamo, jeste `sazvakana tema` ali ima dosta nelogicnosti.
Vecinom je to, stas ti, dosadan si, ponavljas se itd.
Evo ti si jedan od rijetkih koji se bar potrudio.
To je ono; niko te ne diskredituje.

Kako ti rekoh, ima ih i to u dobrom broju.
Tek sada stigoh da procitam, pa i da odgovorim.

8 je, ali cifra kakva god da je, ja kada budem u Upravi moci cu da ocjenjujem da li je previse ili ne. Generalno, malo smo se mi "umislili" previse. Navikli smo da mahalamo, da znamo sve sta se radi, a nase je da navijamo.

Sto se tice Amara, ja sam i napisao da je on izvor nase dugogodisnje radosti, nema potrebe da to spominjes, ali isto tako te "kese" su nesto neozbiljno i ako bi se tjerao mak na konac, onda je to u odnosu na ovo danas sto se radi, apsolutno na nivou jedne Vrbanjuse. Nije Amar tu kriv bio, vec oni oko njega sto nisu znali da vode taj segment kluba. Amar je morao uskakati kako je znao i umio. Mnogo vise od trenera je bio.

Sto se Cenana tice, ti meni mozes vjerovati ili ne, nakon sto su neki menadzeri udaljeni od kluba i nakon sto su na sve strane blatili sadasnju upravu zbog toga, on je zaposlen. Niko ne spori da su ti menadzeri i legende kluba, ali legende su i Dzelo, Guso i Buki, pa daleko im kuca od Zelje. Legenda je bio Bukal, ali da ne spominjem njegovo ime ni u postu sa ovim ostalim... sramota me je. Nije Cenan produzena ruka, on je apsolutno nezavisan, iako svako ima pravo da misli kako hoce. Covjek je vec uradio osjetan posao i treba ga pustiti da radi.

Mi ako zelimo dobro Zelji, moramo - to je nasa obaveza, da pisemo kriticki i bez favorizovanja ikoga. Dogovorii smo se i slozili da je bilo lutanja u dovodjenju igraca, e sada su Cenan i Slavko tu, a Slavki nista ne moze da promakne. Pricao sam neki dan sa njim kratko... impozantno djeluje. Ne samo njegovo znanje, to je neupitno, vec njegova ambicija i zelja. U tim godinama, sa tim iskustvom, zadrzati takvu ambiciju - e to je za divljenja. Dakle, lutanja je bilo i to je uzasno, kao na pijaci. To treba reci. Igranje menadzera se nije isplatilo i ti si tu u pravu, ja sam se sa tim uvijek slagao.

Sto se tice Nikolica, on ostaje u klubu, moze svojim znanjem jako mnogo pomoci, ali na drugoj poziciji. Ovih 10tak dana pauze ce se iskoristiti da se malo konsoliduju redovi, i nadamo se svi, krenu i sportski rezultati. E ako to krene, a hoce, onda nece biti nikakvog razloga za ovakva pisanja. Naravno, to ne znaci da je ista savrseno, jer sportski rezultati cesto zamaskiraju razne javasluke, kao sto je bilo prije. Sada imamo obrnutu situaciju.

Na kraju dana, apsolutno je nebitno ko, Misimovic, Zujo, neko deseti, bitan je Zeljo. Mene licno oni ne interesuju uopste, mene samo interesuje napredak Zelje. Ako bi ti dosao i radio bolje od ovih sto su sada u UO, ja bih te zdusno podrzao, vjeruj mi. Samo Zeljo je bitan.
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

Omar500
Moderator
Kontakt:

pet sep 02, 2016 1:09 am

storm_raider je napisao/la:
storm_raider je napisao/la: Gotovim i ja tebe, ali ovo nema veze sa tim. Izvukao si iz konteksta. Moj dio se odnosio na gasenje pozara (za koji su sami krivi) i na istok, godisnje i sve ostale aktivnosti. Pogotovo na vracanje dugova u koje nas je prijasnja uprava/e dobro uvalila/e. To je uspjeh i slozit ces se.

Procitao sam i ostale postove i ima jako dosta dezinformacija. Nemam sada vremena, ali na brzinu; Pozderu nije tolika plata bila, oko 8000 je. Kostic i Lesnik su sporazumno raskinuli i nece im biti placen puni iznos, ni blizu.

Takodjer, Cenan radi odlican posao i niko mu se nece mijesati u posao. Misimovic je naucio vrijednu lekciju i svi u upravi. Ova ekipa ostaje i nikoga ne treba tjerati. Na kraju sezone racune vidjeti i eventualne rezultate i postupat ce se shodno njima.

Sto se tice prijasnjih uprava jako mnogo mogu o njima, ali u proslosti ne treba zivjeti, mada nas je ta proslost dobro usporavala. Sada je Zeljo, sto se tice novca, jako pozeljno mjesto za sve igrace i Zeljo moze dobro platiti kvalitetnog igraca. "Igranje menadzera", kako ti to nazivas, vise nece biti opcija. Sada ce Cenan da radi sve u dogovoru sa Slavkom i vidjecemo na sta ce to liciti. Uprava ce raditi operativni dio.

Takodjer, ono tvoje trazenje da te neko demantuje na Zvanicnoj strani je jako neozbiljno i to govori da je Zeljo i dalje, u nasim glavama, mahalski klub. Nijedan iole ozbiljan klub nece demantovati zvanicno ili nezvanicno icija anonimna pisanja na nekom forumu. Mislim da time previse sebi dajes na vaznosti, a nepotrebno. Takodjer, iskazati nezadovoljstvo argumentovano je apsolutno pozeljno, ovo je forum i ja to moram podrzati, ali samo nemojmo da danima vrtimo istu pricu. Pametni smo, dovoljno je jednom reci neke stvari.

Na kraju dana, meni je jasno da si nezadovoljan nekim segmentima - i ja sam! Razbacivanje parama, nekoliko dobrih fula u igracima, koje onda moras skupo i isplatiti kada raskines ugovor. Ali gledajuci filozofiju poslovanja, moram biti zadovoljan. Tu je jako mnogo dobrih i pozitivnih stvari. Prvenstveno jer Zeljo sve placa drzavi, svaki igrac je prijavljen na iznos na koji je potpisao ugovor, nista se ne daje "ispod ruke", dok je jedan Amar Osim znao doci u svlacionicu sa kesom para i podijeliti igracima plate. Pa to je mahala koju zelimo izbaciti. da ne spominjem da je kaznjivo zakonom. Takodjer, ovo nije pljuvanje na Amara, on je legenda kluba, razlog nase visegodisnje radosti, ali o svemu treba pricati otvoreno i bez emocija. E sada, sa druge strane lutanja ima, tj. bilo je, sada ce Cenan i Slavko raditi taj posao i nadam se, kao i ti siguran sam, da ce to biti kako i treba.

Spustite svi malo tenzije, najvise mrzim kada neko bezveze dobije ban, ali povlastenih nema.

Nepristojan sam, @delinju i tebi, @Neandertalac, dobrodosli nazad.

Zeljo je jedini bitan braco moja i nemoje da se svadjate. Pogotovo ne tako brzo nakon ove vijesti za Bukala!

Storm@

Ti kazes 8, ja 9.5. Sve i da si u pravu pogledaj tu svoju cifru jos jednom.
Napisi nam tacno kako je taj igrac dosao, da ja ne nagadjam kako mi spocitavaju da radim.

Prijasnje uprave napravile dug.
Jesu. Treba to fino istraziti pa pozvati i njih na odgovornost!

Iza tih kesa para Amarovih je ostalo nesto, recimo mladi koji se prodadose, Sehiceve pare, Dzekin procenat.
Slazes li se da je sa tim pokriveno nesto od tih dubioza i da se sadasnja uprava uveliko okoristila tim finansijama uzimajuci ih zdravo za gotovo i kao plodove svoga rada?

Sta je to Cenan osim sto je produzena ruka Misimovica?
Pa opet, i ti izvlacis iz konteksta u vezi zvanicne. Ko je u pravu, pokazace vrijeme.
Rekao sam danas sta je i kako je glede Kostica&Lesnika.

Zeljo vise nije tako finansijski jak kao sto se predstavlja. Previse je spickano.

Naravno da se ne treba svadjati, treba diskutovati.
Danas deset sadrzajnih postova, sa detaljima, cinenicama a samo par njih se udostojilo da prica o ovoj temi i kaze, pa stani, fakat daj da ovo jos jesnom pogledamo, jeste `sazvakana tema` ali ima dosta nelogicnosti.
Vecinom je to, stas ti, dosadan si, ponavljas se itd.
Evo ti si jedan od rijetkih koji se bar potrudio.
To je ono; niko te ne diskredituje.

Kako ti rekoh, ima ih i to u dobrom broju.
Tek sada stigoh da procitam, pa i da odgovorim.

8 je, ali cifra kakva god da je, ja kada budem u Upravi moci cu da ocjenjujem da li je previse ili ne. Generalno, malo smo se mi "umislili" previse. Navikli smo da mahalamo, da znamo sve sta se radi, a nase je da navijamo.

Sto se tice Amara, ja sam i napisao da je on izvor nase dugogodisnje radosti, nema potrebe da to spominjes, ali isto tako te "kese" su nesto neozbiljno i ako bi se tjerao mak na konac, onda je to u odnosu na ovo danas sto se radi, apsolutno na nivou jedne Vrbanjuse. Nije Amar tu kriv bio, vec oni oko njega sto nisu znali da vode taj segment kluba. Amar je morao uskakati kako je znao i umio. Mnogo vise od trenera je bio.

Sto se Cenana tice, ti meni mozes vjerovati ili ne, nakon sto su neki menadzeri udaljeni od kluba i nakon sto su na sve strane blatili sadasnju upravu zbog toga, on je zaposlen. Niko ne spori da su ti menadzeri i legende kluba, ali legende su i Dzelo, Guso i Buki, pa daleko im kuca od Zelje. Legenda je bio Bukal, ali da ne spominjem njegovo ime ni u postu sa ovim ostalim... sramota me je. Nije Cenan produzena ruka, on je apsolutno nezavisan, iako svako ima pravo da misli kako hoce. Covjek je vec uradio osjetan posao i treba ga pustiti da radi.

Mi ako zelimo dobro Zelji, moramo - to je nasa obaveza, da pisemo kriticki i bez favorizovanja ikoga. Dogovorii smo se i slozili da je bilo lutanja u dovodjenju igraca, e sada su Cenan i Slavko tu, a Slavki nista ne moze da promakne. Pricao sam neki dan sa njim kratko... impozantno djeluje. Ne samo njegovo znanje, to je neupitno, vec njegova ambicija i zelja. U tim godinama, sa tim iskustvom, zadrzati takvu ambiciju - e to je za divljenja.
Znas li slucajno je li Cenanovih ruku djelo dovodjenje ove dvojice omladinaca iz Slavije ja msm? :)

Praise the sun \[T]/

storm_raider
Kontakt:

pet sep 02, 2016 1:12 am

E to ne znam @omare.. ne vjerujem, ali pogrijesicu sta god da napisem.

Brkoo
Kontakt:

pet sep 02, 2016 1:17 am

Model1964 je napisao/la:
Brkoo je napisao/la:Moze li mi neko napisati sta su Imsirevic i Durakovic uradili za klub od dana kad su usli u uo, stvarno nisam upucen?
Zbog cega su donijeli odluku da napuste svoja mjesta u uo i postoji li sansa da klub kontaktira Nijaza Hastora i da on udje u upravni odbor, rijec je o jednom od najbogatijih Bosanaca a prema mojim informacijama covjek navija za Zelju?
Objasnjeno mi je sve vezano za njih dvojcu.
Apelujem jos jednom ako ima neko blizak upravi nek im predlozi da kontaktiraju Nijaza Hastora ili nekog od njegovih sinova, nek mu ponude mjesto u upravnom odboru, covjek je mozda i najbogatiji Bosanac a prema mojim informacijama i Zeljovac..
Neka je svetinja koja na srcu stoji važnija od prezimena koje na leđima nosiš!
Mi smo Željini, Željo je naš! :zeljeznicar1:

Zvaka72
Kontakt:

pet sep 02, 2016 1:21 am

Omar500 je napisao/la:
MrRiccoli je napisao/la:Ne znam da li je bilo i da li ste citali, Šiljak kaze da je dosad skipljeno 50% novca za istok, a da ce do kraja godine biti skupljen i ostatak, sto se tice dozvole kako rece u narednoh mjesec do maksimalno dva bi sve trebalo biti gotovo.

Sent from my C5303 using Tapatalk
Dva mjeseca za dozvolu???
Jarane ja sam u junu napisao da dozvolu nećemo dobiti prije oktobra i izgleda da sam bio u pravu. Naša administracija, meni je prosjek bio šest mjeseci u KS, osim Hadzića i Trnova a Novo Sarajevo, Novi Grad i Stari Grad su najgori. :mrgreen:
Zadnja izmjena: Zvaka72, dana/u pet sep 02, 2016 1:22 am, ukupno mijenjano 1 put.
Plava porodica me ubi u pojam.

Neandertalac

pet sep 02, 2016 1:21 am

Ti si spomenuo Amara Storme@, ja se samo nadovezao.
Nebitno, znas moj stav, pisali smo.
Objasni ako ti nije za hatar, niti sam ; ker, niti placenik, niti sam izmigozao, niti rovarim, rusim, bla bla, bla bla...
Gadi mi se i pisat...
Ja se ovim rijecnikom ne obracam nikome.
Željeznicar za život cijeli!

Model1964

pet sep 02, 2016 1:22 am

Brkoo je napisao/la:
Model1964 je napisao/la:
Objasnjeno mi je sve vezano za njih dvojcu.
Apelujem jos jednom ako ima neko blizak upravi nek im predlozi da kontaktiraju Nijaza Hastora ili nekog od njegovih sinova, nek mu ponude mjesto u upravnom odboru, covjek je mozda i najbogatiji Bosanac a prema mojim informacijama i Zeljovac..
Jeste Željovac je 100% i jeste najbogatiji Bosanac :)
Po mom mišljenju Hastor i Misimovic bi se drugi sat saradnje skrpili. Jedino da podpišu pakt o uzajamnom ne mješanju u resore :lol:
JA KADA NESTO KAZEM, ILI JE BILO ILI CE BITI😎

LARSSON
Kontakt:

pet sep 02, 2016 1:24 am

Hoćemo i mi svog amidžu :lol: ali za 49%

Qwerty_1987
Kontakt:

pet sep 02, 2016 1:25 am

Joj kakva bi to kombinacija bila Hastor i Miske, tu ili bi bila grupna faza LP ili totalni raskol, tu nema sredine

Sent from my SM-G925F using Tapatalk

storm_raider
Kontakt:

pet sep 02, 2016 1:28 am

@Zvaka, Ispravka netocnog navoda: Novo Sarajevo je najgore, pa onda ostali.

@Neandertalac, ma znam sve. Spomenuo sam ga cisto da usporedim segment kluba koji je jako pozitivno napredovao. Mozemo se mi ne slagati oko necega, ali necemo ici licno nikada majka mu stara, neki nivo treba drzati. Shvatam ja da se ljudi iznerviraju, ti drzis svoj stav, a mi ovdje generalno kakvi smo - zivcani, lako planemo i eto ti belaja. Valja onda gasiti vatru. A ja mrzim kada vidim da Manijak ode u Banovice zbog takvih gluposti. :mrgreen: Eto ovo je prvi put da o tebi pisem, a ne bih trebao kao administrator.

Drzite se diskusije i zivota vam idite na spavanje, pola 2 je. :mrgreen:

Hastor i Miske.. dobro zvuci, ali bi tu bilo krvi do koljena. :rofl: :rofl:

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.

Prijava