Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

jovanmaksimovic
Moderator
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

čet sep 01, 2016 10:09 pm

da se i ovih sati prisjetimo covjeka koji nedavno preminuo i ostavio ogroman trag u nasem klubu: josip bukal

odigrao je 290 zvanicnih utakmica (8. na vjecnoj listi)
dao je 127 golova (2. na vjecnoj listi)
odigrao 258 utakmica u prvenstvu (6. na vjecnoj listi)
dao 111 golova u prvenstvu (2. na vjecnoj listi)
odigrao 23 utakmice u evropskim takmicenjima (3. na vjecnoj listi)
dao 14 golova u evropskim takmicenjima (1. na vjecnoj listi)
odigrao 12 sezona u zeljeznicaru (malo vise od 10 igraca je uopste to uspjelo)
bio najbolji strijelac kup uefa sezone 1971/1972
bio prvak jugoslavije 1971/1972
100/94/37/34 - i to je to!

ChWilla
Kontakt:

čet sep 01, 2016 10:10 pm

Hurmasica je napisao/la:
A tada isti lik, struja, šta već' govorili prijepoljac odlazi, uprava napolje ko i sad misketu. Čini mi se tada je tom "ratniku" nick bio YYY na anamo onom forumu...

edit: evo nađoh

slika
da bi u maju ove godine sve isto, samo "šilja" i "lažni hadžija".

a od prošle sedmice u ova doba mu je sve u redu.
gradi željo boli te *****

teatrale36
Kontakt:

čet sep 01, 2016 10:11 pm

Bruda.TM je napisao/la:Miske je nesto najbolje sto se nama desilo od rata naovamo.
Ne pretjeruj ziv bio.
Prodje 50 igraca kroz klub u godini dana, ni titule ni Europe, sad ni pobjede nema vise. Bolje smo u ratu igrali one 1994 gladni i zedni nego sad.

avlami97
Kontakt:

čet sep 01, 2016 10:14 pm

Neandertalac, nemoj da se ljutiš, ali zaista ništa nisam loše mislio. Stavio sam "Tvoja opozicija" pod navodnike, jer si ti u jednom svom postu napisao "opozicija" sa navodnicima.
Zaista nemaš ni najmanji razlog za ljutnju, niti sam pomislio da ćeš to protumačiti kao nizak udarac. Pokušavam biti korektan. Ukoliko sam te uvrijedio - izvini, jer namjera ne postoji. Volim se boriti argumentima, riječima...
Dok istina obuje cipele laž je već obišla cijeli svijet.

Hurmasica
Kontakt:

čet sep 01, 2016 10:15 pm

ChWilla je napisao/la:
Hurmasica je napisao/la:
A tada isti lik, struja, šta već' govorili prijepoljac odlazi, uprava napolje ko i sad misketu. Čini mi se tada je tom "ratniku" nick bio YYY na anamo onom forumu...

edit: evo nađoh

slika
da bi u maju ove godine sve isto, samo "šilja" i "lažni hadžija".

a od prošle sedmice u ova doba mu je sve u redu.
Baš tako. Sada sam malo prelistao te stranice i stvarno identična priča samo druge uloge. Od tog perioda je još krenula hajka na ljude u upravi. Mi opet ko najveće budale, trudi se i tamo nešto da objasniš al džaba, ti si naravno i tamo bio glas razuma, realista.. :mrgreen: :mrgreen:
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

Hurmasica
Kontakt:

čet sep 01, 2016 10:17 pm

jovanmaksimovic je napisao/la:da se i ovih sati prisjetimo covjeka koji nedavno preminuo i ostavio ogroman trag u nasem klubu: josip bukal

odigrao je 290 zvanicnih utakmica (8. na vjecnoj listi)
dao je 127 golova (2. na vjecnoj listi)
odigrao 258 utakmica u prvenstvu (6. na vjecnoj listi)
dao 111 golova u prvenstvu (2. na vjecnoj listi)
odigrao 23 utakmice u evropskim takmicenjima (3. na vjecnoj listi)
dao 14 golova u evropskim takmicenjima (1. na vjecnoj listi)
odigrao 12 sezona u zeljeznicaru (malo vise od 10 igraca je uopste to uspjelo)
bio najbolji strijelac kup uefa sezone 1971/1972
bio prvak jugoslavije 1971/1972
Istinska legenda, i hvala mu na svemu što je učinio za naš klub kao igrač, a Boga mi i kao čovjek. Počivaj u miru legendo! :zeljeznicar1:

"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

sergejevic

čet sep 01, 2016 10:18 pm

avlami97 je napisao/la:
sergejevic je napisao/la:Je li to znaci da je Gredic lagao kada je nedavno izjavio da je otisao zbog toga?
Naveo sam ti redoslijed događaja. Gredić je dao ostavku nakon što je imenovao Mulalića za trenera, a uoči derbija sa Sarajevom na Grbavici (Tiago 1:0). Prije Mulalića je bio Čapljić, a prije Čapljića Odović. Tim redom. Možda Greda nije lagao, možda je lagao Portal koji je objavio njegovu izjavu. :cigara:
E ne znam onda, izgleda da je lagao neko.

Omar500
Moderator
Kontakt:

čet sep 01, 2016 10:19 pm

Pa neki i dalje zele da sjede ti sto su nas zavalili prije i sto bi nas opet zavalili. Ja postavio fino slike s utakmice iz 2008. godine, klub potonuo, dotakao dno, tada nije niko vala protestvovao i bunio se osim iskrenih navijaca i Manijaka. Sad odjednom milijarda ljudi. Napadaju, lazni hadzija, Miske lopov, ratni profiter, prije toga Gredica napadali, Prijepoljac, a jedini ljudi koji ne kradu ovaj klub i dizu ga na noge
Cuj ovog, kaze zanima me samo sportski rezultat. Pa sta, kupis titulu i ti zadovoljan? Ili uzeti 3-4 i propast kao klub? I to ti super? A ne stabilizacija kluba? Pa kantali nas u europi s Amarom, ali to je ok jel?
Msm, nervira me uzasno, nesto kazes za Amara, Nijaza Brkovica, dodje ovdje 200 likova i napadne te, a ti ne smijes stati u odbranu Misimovica?!?
Ja za Misimovica nisam nesto puno ni znao dok hajka na njega nije krenula. Na skupstini me je osvojio sa onim nastupom. I ne znam sta je problem.
Shvatio je greske i nece se ponavljati. Bilo ih je i to ogromnih i svi smo svjesni toga. Dobro rece neki forumas, Dejo barem se nije ugradjivao u transfere kao neki mnogi prije. Uzeo je poziciju koju niko nije htio, radio je i kao sto smo vidjeli puno grijesio, ali jbg sada. Mogli sm otalove sklapat s raznim sumnjivim menadzerima, jer to pojedini i hoce izgleda. Zato se i zale. Jer je sve uredjeno u klubu, to nekima ne odgovara.
Ne razumijem ovolike silne atake. Znaci prije Misimovica i Gredica je bilo 20 godina haosa, ali tada napadanja nije bilo. Za sportski segment zahvalite Amaru Osimu prvenstveno, ovo ostalo ja ne znam ko je sta tu puno pomogao. Bila je ona rekonstrukcija 2004. godine i odmah poslije to ga belaj, nekom to nije odgovaralo i sranja se razna desise. Premlad sam pa ne zna msve detalje, ali maksimalno sumnjivo.
Sto su ova dvojica otisla, ja ne znam. Ako neko zna, neka kaze, ili nemojte se praviti da znate i u siframa pricati da bi ispali zanimljivi. Ili suti ili reci. To je posteno. A ne ja znam, ali necu kao reci. Jao jesi dobricak.
Ogromno zemljiste ima FK Zeljeznicar, haos dobra situacija za iskoristiti, a nece se moci ako se sada digne klub an noge. Propast ce za sva vremena, ili barem za jedan duzi period. I to ima neke logike. Mozda zato i smeta istok? Lupam ovo samo i razmisljam na glas. Valjda i ja smijem jbmu.
I fakat smeta sto ovdje neki vise mrze Misimovica nego sto vole Zeljeznicar. Tesko da ga i prate ako nemaju koristi. Cuj Kozaric ne dolazi na utakmice. 2008. niko iz uprave nije dolazio na utakmice. Na dresu nam bio Logosoft, bez marke uplacene. Bjezi ba.
Nervira sve ovo pravo. Misimovic niposto nije bezgresan, ali izgleda da se prava sranja desavaju. Mnogi ce, imam osjecaj, odustati u upravnom i nadzornom odboru, dok on sam ne ostane. To je izgleda cilj .
E moj Mehmed-beže Mehmedpašiću – Grbavica, da je samo vidiš kako sada blista!

Ne u banci! Ne u stranci! Ne u zamci! Na distanci! - dAk

Praise the sun \[T]/

What can change the nature of a man?

Ajzea
Kontakt:

čet sep 01, 2016 10:19 pm

Mene samo zanima sta predlazete vi, kako se sami nazvaste, opoziconari? Mislim, sta konkretno predlazete? Da li postoji izlaz iz ove situacije, koji je to, i ko je doticni? Ja ne znam, zato pitam.

Vjerujem da cu biti bezgranicno dosadan zahtjevajuci odgovor na postavljena pitanja.

ChWilla
Kontakt:

čet sep 01, 2016 10:21 pm

sergejevic je napisao/la: E ne znam onda, izgleda da je lagao neko.
pročitaj ponovo, višeznačno je...i nije dao ostavku kad je oda smijenjen nego kad je čapljić.
gradi željo boli te *****

Hurmasica
Kontakt:

čet sep 01, 2016 10:22 pm

Dao ostavku poslije Travnika, naredno kolo bio derbi...

evo te vijesti... http://fkzeljeznicar.ba/almir-gredic-po ... vku/16654/" target="_blank

Nakon tri godine provedene na poziciji predsjednika Kluba, podnosim neopozivu ostavku. Klub je konsolidovan i finansijski stabilan, očito kao takav postao je interesantan mnogima. Tek kada je uslijedila potpuna finansijska stabilizacija, počeli su se pojavljivati problemi, od raznih dušebrižnika (istih onih koji su doveli Klub pred gašenje, sa 8 miliona KM duga), kojih nigdje nije bilo kada su se nagomilani problemi (dugovi) rješavali
Zadnja izmjena: Hurmasica, dana/u čet sep 01, 2016 10:24 pm, ukupno mijenjano 1 put.

Neandertalac

čet sep 01, 2016 10:24 pm

avlami97 je napisao/la:Neandertalac, nemoj da se ljutiš, ali zaista ništa nisam loše mislio. Stavio sam "Tvoja opozicija" pod navodnike, jer si ti u jednom svom postu napisao "opozicija" sa navodnicima.
Zaista nemaš ni najmanji razlog za ljutnju, niti sam pomislio da ćeš to protumačiti kao nizak udarac. Pokušavam biti korektan. Ukoliko sam te uvrijedio - izvini, jer namjera ne postoji. Volim se boriti argumentima, riječima...
Prihvaceno. Izvini i ti ako sam burno odreagovao vise mi se prividja od postova, najrahatniji sam u Banovicima.

Pa vidis ti argumenti, citav dan sam pisao, sa argumentima, povlacio parlelele i upucivao pitanja, tek njih par se sjetilo da diskutuju konstruktivno.
Meni spocitavaju da gadim neke jer ih branim slijepo a oni isto rade.
Pod opozicija se vodi vise ko zna ko, i ko treba i ko ne treba.
Ja tebe pitam jos jednom, je li moguce da bas svi koji su otisli ne valjaju i da im se nasla mana dok se sa druge strane neopravdano brani ama bas svaki potez?
Nema logike zar ne?

Kao danas, molim te lijepo kaze;
Sazvakana tema, pusti to.
Sta je bolan sazvakano, naguzimo se svi da skupimo pare za stolice a neko spicka pola miliona i nikom nista.
Opet, nema logike.

I da ne cekamo Storma@ vise.
Doslo je do neslaganja ova dva clana sa Misimovicem jer se mijesao u sastav. Traje to odavno a sada je eskaliralo. Pisao sam Stormu@ pp mislim posle Slobode bas o ovome.

To ja trubim vec godinu i po.
Nedopustivo je da sebi neko ko voli Zelju dopusti taj luxuz. Pa valjda je avjestan da ne zna, da ima ko bolje zna.
Gdje je Zeljo u svemu tome?
O igracima ce se jos pricati, vjeruj da i tu ima nejasnoca velikih.
Željeznicar za život cijeli!

Brkoo
Kontakt:

čet sep 01, 2016 10:24 pm

teatrale36 je napisao/la:
Bruda.TM je napisao/la:Miske je nesto najbolje sto se nama desilo od rata naovamo.
Ne pretjeruj ziv bio.
Prodje 50 igraca kroz klub u godini dana, ni titule ni Europe, sad ni pobjede nema vise. Bolje smo u ratu igrali one 1994 gladni i zedni nego sad.
Trebao je Miske protiv Rudara uletiti na teren i zabiti gol nakon onih silnih zicera koje smo promasili, trebao je uletiti na teren u Lukavici i izbaciti loptu iz naseg peterca u onom vaterpolo bazenu i onda ne bi primili smijesan gol, da je to uradio mi bi igrali evropu.
Covjek je digao klub na mnogo veci nivo na kojem je bio, niko nije slijep da ne vidi da sportski segment steka ali se i to popravilo jer su dali potpuno odrijesene ruke Slavki. Nista preko noci se ne moze uraditi, za sve je potrebno vrijeme i strpljenje..
Neka je svetinja koja na srcu stoji važnija od prezimena koje na leđima nosiš!
Mi smo Željini, Željo je naš! :zeljeznicar1:

Brkoo
Kontakt:

čet sep 01, 2016 10:25 pm

Hurmasica je napisao/la:Dao ostavku poslije Travnika, naredno kolo bio derbi...

evo te vijesti... http://fkzeljeznicar.ba/almir-gredic-po ... vku/16654/" target="_blank

Nakon tri godine provedene na poziciji predsjednika Kluba, podnosim neopozivu ostavku. Klub je konsolidovan i finansijski stabilan, očito kao takav postao je interesantan mnogima. Tek kada je uslijedila potpuna finansijska stabilizacija, počeli su se pojavljivati problemi, od raznih dušebrižnika (istih onih koji su doveli Klub pred gašenje, sa 8 miliona KM duga), kojih nigdje nije bilo kada su se nagomilani problemi (dugovi) rješavali
Greda je objasnio sve..
Neka je svetinja koja na srcu stoji važnija od prezimena koje na leđima nosiš!
Mi smo Željini, Željo je naš! :zeljeznicar1:

Jaozinho22

čet sep 01, 2016 10:28 pm

Neandertalac je napisao/la:
avlami97 je napisao/la:Neandertalac, nemoj da se ljutiš, ali zaista ništa nisam loše mislio. Stavio sam "Tvoja opozicija" pod navodnike, jer si ti u jednom svom postu napisao "opozicija" sa navodnicima.
Prihvaceno. Izvini i ti ako sam burno odreagovao vise mi se prividja od postova, najrahatniji sam u Banovicima.

Pa vidis ti argumenti, citav dan sam pisao, sa argumentima, povlacio parlelele i upucivao pitanja, tek njih par se sjetilo da diskutuju konstruktivno.
Ja tebe pitam jos jednom, je li moguce da bas svi koji su otisli ne valjaju i da im se nasla mana dok se sa druge strane neopravdano brani ama bas svaki potez?
Nema logike zar ne?

Sta je bolan sazvakano, naguzimo se svi da skupimo pare za stolice a neko spicka pola miliona i nikom nista.
Opet, nema logike.

Doslo je do neslaganja ova dva clana sa Misimovicem jer se mijesao u sastav. Traje to odavno a sada je eskaliralo. Pisao sam Stormu@ pp mislim posle Slobode bas o ovome.

Nedopustivo je da sebi neko ko voli Zelju dopusti taj luxuz. Pa valjda je avjestan da ne zna, da ima ko bolje zna.
Jel to priča o Misketovom sinu menadžeru i njegovim igračima? Nisam upućen samo pitam.
KLUB NAJVEĆI,
NAVIJAČI NAJBOLJI,
Gospodine Adžeme, ne dozvolite da ''neko'' pere svoj prljav veš preko Vas !

,,To je naš stadion, mi svaki put dajemo onoliko koliko mi smatramo da trebamo dati ! KRAJ PRIČE''
Amar Osim.

sergejevic

čet sep 01, 2016 10:31 pm

ChWilla je napisao/la:
sergejevic je napisao/la: E ne znam onda, izgleda da je lagao neko.
pročitaj ponovo, višeznačno je...i nije dao ostavku kad je oda smijenjen nego kad je čapljić.
Ma moze se do sutra citati, al ja ga ***** ko skonta sve ovo.
Danas tm8782... napise da je najveca greska smjena Odovica kojeg su igraci otjerali, a uprava presla preko toga. Onda kaze da je bio plan da se postavi Edis i to od ove "opozicije" da bi valjda imao lose rezultate sto bi otjeralo ovu upravu. Jos rece da je Oda smijenjen jer je imao "rezultate". Nisam shvatio da li je to bilo ironicno ili jer je nekome smetalo sto Zeljo igra dobro. U pola frke je nadrljao Capljic koji se nasao u nekoj igri izmedju "njih" i "njih." Onda kaze da je isto bilo sa Kosticem kao s Odovicem. Onda se pitam da li je realno da ova uprava sve zna i gleda kako igraci i neka opozicija koja ima svoje trenere i igrace u Zelji pod njihovom komandom. Kako je to moguce?
Gredic je rekao da je on licno obecao Odovicu da ce biti trener Zelje dok je on u klubu, jer je ovaj otisao iz Celika da potpise sa Zeljom. Na kraju kaze:"Nastavak znate." Ja sam zakljucio da je on i otisao jer se nije slagao sa smjenom Odovica. I sada avlami napise da je Greda smijenio Odovica. Onda sam dosao do zakljucka da neko tu laze.
Pitanje je ko?

Ajzea
Kontakt:

čet sep 01, 2016 10:31 pm

Neandertalac je napisao/la:

Nema logike zar ne?

Opet, nema logike.

Mijesa li se i dan-danas u sastav?
Mozes li mi ti, molim lijepo, odgovoriti na gore postavljena pitanja? Ozbiljan sam, zaista. Sta konkretno uraditi za dobrobit Zelje i svih nas?

Hurmasica
Kontakt:

čet sep 01, 2016 10:34 pm

‘Bio je običan čovjek, nije bio ufuran, on je legenda ovog grada’

Pročitajte više na: http://sport1.ba/bio-je-obican-covjek-n ... vog-grada/" target="_blank

Bruda.TM
Kontakt:

čet sep 01, 2016 10:35 pm

@Omar500 zato i kazem da je Miske dobra stvar za klub. Svaka ti je na mjestu! :pljesak:
Just do it.
:zeljeznicar1:

Pyongyang 🇰🇵🇰🇵🇰🇵🇰🇵

AsharaK
Administrator
Kontakt:

čet sep 01, 2016 10:36 pm

‘Bio je običan čovjek, nije bio ufuran, on je legenda ovog grada’

Pročitajte više na: http://sport1.ba/bio-je-obican-covjek-n ... vog-grada/" target="_blank
Željezničar ante portas !

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 10 gostiju.

Prijava