Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

LARSSON
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

čet sep 01, 2016 8:34 pm

Misimovicu jel te stid??

Vrag

čet sep 01, 2016 8:38 pm

cikazubo je napisao/la:
Vrag je napisao/la:
ChWilla je napisao/la:
da se gasi, ne gasi se, da su bili bitni - jesu.
Bilo je i bitnijih pa nisu vise tu, a mi i dalje najveci i najtrofejniji.
Nemoj bezveze pričat, Duraković i Imširević su bili jako bitni kotači, neću reći nezmjenjivi ali nisam siguran da bi neko povukao slične poteze kao dotični u bliskoj prošlosti, potezi koji su nam dijelom spasili glavu.
I sta cemo sada ? Da kolektivno harakiri izvrsimo ?
@brko mani me se te price

Neandertalac

čet sep 01, 2016 8:38 pm

[video][/video]
avlami97 je napisao/la:Neandertalac, ja nikako iz glave ne mogu izbaciti Misketove riječi, kada je rekao, parafraziram. "Ja bih i rođenog oca u grobu, prijavio za jednu pronevjerenu bosansku marku."

Ako se neko nadao da će dobiti neke poslove, a ne bude najpovoljniji ponuđač, bez obzira koliko su pomogli Želji, ne zaslužuju biti dio Želje. Ponavljam AKO...
Upravo zbog tih rijeci ja jos uvijek, ovakav kakav jesam, po nekima ispravan po nekima odron, jos uvijek vjerujem u njega. Potreban nam je!
Ima kapacitete da pomogne Zelji ali ne na nacin kako je on krenuo.
Zaletio se haveru iskreno, hoce za sve da se pita, vrlo lako se u takvoj situaciji covjek zbuni pa krene grijesiti. A ako na to dodas da je jedan cvrst karakter, onda i te greske ne budu priznate.
Ne poznajem covjeka licno ali suma sumarum, cuo sam vise pozitivnog nego negativnog i to u jako velikoj razlici.
Pa tu dodaj i konstantne udare, pritiske, podmetanja, sve to na neki nacin kvari percepciju. Vidi se po pisanju nekih ovde da to prelazi u blagu paranoju.

Vidi, ja sebe ali fakat gledam, tj svoje pisanje na nesto najbolje sto bi on mogao uciniti, ne za sebe, vec za klub.
Tjeranje poltrona i interesdzija i apsolutno udaljavanje od sportskog segmenta, ne samo fiktivno.
Željeznicar za život cijeli!

avlami97
Kontakt:

čet sep 01, 2016 8:47 pm

plavi1921 je napisao/la:
avlami97 je napisao/la:Neandertalac, ja nikako iz glave ne mogu izbaciti Misketove riječi, kada je rekao, parafraziram. "Ja bih i rođenog oca u grobu, prijavio za jednu pronevjerenu bosansku marku."

Ako se neko nadao da će dobiti neke poslove, a ne bude najpovoljniji ponuđač, bez obzira koliko su pomogli Želji, ne zaslužuju biti dio Želje. Ponavljam AKO...
Al zato radnici Megamixa pricaju kako se vrsi mobing nad njima.Glupo nam je vala sto na svaki potez doticnog drkamo a ostale zeljovce redom pljuljemo,od bivsih trenera,igraca pa evo i privrednika koji su valjali nasem Zelji kad niko nije htio marke da unese u klub.Gdje je tad bio Misimovic?
Šta pričaju radnici Megamixa zaboli me ona stvar. I ja kada ne bih uradio svoj posao kako treba i šef me na to upozorio, beih par dana olajavao šefa. Ako vrši mobing, ima Sud.

Koje to Željovce redom pljujemo? Ljudi su bili u UO dali veliki doprinos Želji, što im je i posao bio. Posudili nam lovu. Mi im lovu vratili i rekli Hvala i šta sada treba činiti? Klečati i svakih par minuta se zahvaljivati.

I Žujo zvani blagodet je veliki Željovac i Kozarić-neidemnatekme je veliki Željovac i Violina je veliki Željovac i Nijaz Brković je veliki Željovac, ali ni jedan nije veći Željovac od mene, po čemu bi bili. Ja nikada nisam hajrovao ni jedne marke od Želje. Oni sigurno jesu i svi su podložni kritici pa i Miske i Ivica i Amar, kada urade pogrešne stvari, a uz to i budu plaćeni.
Dok istina obuje cipele laž je već obišla cijeli svijet.

Izlija
Moderator
Kontakt:

čet sep 01, 2016 8:49 pm

Previše se prejudicira sa ostavkama ljudi iz uo, samo par ljudi u BiH zna cijelu istinu i možda mi obični smrtnici nikada nećemo znati sve razloge njihovih ostavki, možda su dali otkaz iz moralnih razloga, možda kao direktni izbođači radova na stadionu nežele da dođu u situaciji sukoba interesa i pozivanja na odgovornost nekih neozbiljnih navijača. Nekih koji jedva čekaju da se izrodi neki problem pa da repliciraju svima kako je klub u problemima pritom ne dajući ikakvo faktoidno rješenje već svojim iznošenjem samo pridonose destabilizaciji rada uprave. Da je opozicija bila bez oraha u džepu i svoju energiju koju su trošili za stabilizovanju svojih prihoda slučajno usmjerili na podršku legitimno izabranih ljudi sada bi imali gotovo izgrađenu istočnu tribinu i urađen izvedbeni projekat za jug.
イビチャ・オシム

ISB87
Kontakt:

čet sep 01, 2016 8:52 pm

Mahala, ubi nas mahala.Zeljo nikad nije zavisio od par ljudi i nikada nece.Boze moj, otisli otisli.Sta mozemo sada osim potraziti ljude slicne njima, tj zeljovce koji konkretno mogu pogurati kada bude trebalo i to je to.
Hvala i vozdra.

Nikada se nije ovoliko pisalo o upravama kao u zadnje vrijeme.Mozda niste kompetentni da uopste to komentarisete?
MIRZA RASCIC

avlami97
Kontakt:

čet sep 01, 2016 8:54 pm

Izlija je napisao/la:Previše se prejudicira sa ostavkama ljudi iz uo, samo par ljudi u BiH zna cijelu istinu i možda mi obični smrtnici nikada nećemo znati sve razloge njihovih ostavki, možda su dali otkaz iz moralnih razloga, možda kao direktni izbođači radova na stadionu nežele da dođu u situaciji sukoba interesa i pozivanja na odgovornost nekih neozbiljnih navijača. Nekih koji jedva čekaju da se izrodi neki problem pa da repliciraju svima kako je klub u problemima pritom ne dajući ikakvo faktoidno rješenje već svojim iznošenjem samo pridonose destabilizaciji rada uprave. Da je opozicija bila bez oraha u džepu i svoju energiju koju su trošili za stabilizovanju svojih prihoda slučajno usmjerili na podršku legitimno izabranih ljudi sada bi imali gotovo izgrađenu istočnu tribinu i urađen izvedbeni projekat za jug.
:palacgore:
Vjeruj mi da mi je ovo boldirano prvo palo na pamet, ali ne otipkah... :zeljeznicar1:

Neandertalac

čet sep 01, 2016 8:54 pm

Slazem se Avlami@
Samo je Zeljo bitan, sve ostalo tj svi ostali su prolazni. Ipak svakome od njih se treba obracati i ponasati u skladu sa zaslugama.
Ali ovo trenutno sto se radi, jedan kult licnosti nije dobro.
Nemoj shvatiti ovo kao kritiku nekome vec kao cisti razum. Nekada treba neko da malo prodrma stvari, ukaze na moguce propuste.

Ako cemo i dalje vrtiti da je `opozicija` kriva jer je oblacno vani, onda je to fakat zabrinjavajuce. U toj formi nase postove mozea citati kao; bleee, bleee, bleee...
Stranicu po stranicu.

plavi1921

čet sep 01, 2016 8:56 pm

avlami97 je napisao/la:
plavi1921 je napisao/la:

Al zato radnici Megamixa pricaju kako se vrsi mobing nad njima.Glupo nam je vala sto na svaki potez doticnog drkamo a ostale zeljovce redom pljuljemo,od bivsih trenera,igraca pa evo i privrednika koji su valjali nasem Zelji kad niko nije htio marke da unese u klub.Gdje je tad bio Misimovic?
Šta pričaju radnici Megamixa zaboli me ona stvar. I ja kada ne bih uradio svoj posao kako treba i šef me na to upozorio, beih par dana olajavao šefa. Ako vrši mobing, ima Sud.

Koje to Željovce redom pljujemo? Ljudi su bili u UO dali veliki doprinos Želji, što im je i posao bio. Posudili nam lovu. Mi im lovu vratili i rekli Hvala i šta sada treba činiti? Klečati i svakih par minuta se zahvaljivati.

I Žujo zvani blagodet je veliki Željovac i Kozarić-neidemnatekme je veliki Željovac i Violina je veliki Željovac i Nijaz Brković je veliki Željovac, ali ni jedan nije veći Željovac od mene, po čemu bi bili. Ja nikada nisam hajrovao ni jedne marke od Želje. Oni sigurno jesu i svi su podložni kritici pa i Miske i Ivica i Amar, kada urade pogrešne stvari, a uz to i budu plaćeni.
Sjecam se da se na ovom forumu pljuvalo po Stanicu,Mulalicu,Capljicu,Bogicevicu,Sadikovicima itd.Ima pojedinaca sto ovdje navijaju za Misimovica a ne Zeljeznicar.Nije bio niti ce kad biti Misimovic Zeljo,pisaj ga prepotentnog.
ljubav radnička 1921...

Zvaka72
Kontakt:

čet sep 01, 2016 8:56 pm

Grbavica je napisao/la:Draga familijo Šehić, jedna mala napomena, postoji i drugo ime osim Benjamin. Hvala.
Za mene, ne. :rofl1: :rofl1: :rofl: :rofl:
Plava porodica me ubi u pojam.

blueheart
Kontakt:

čet sep 01, 2016 8:58 pm

Ljudi odlaze i dolaze, ni prvi ni zadnji koji su otišli. Veći problem od odlaska je dolazak tj ko ce ih naslijediti, jer su bili značajni u tom finansijskom djelu. Ko ce doci to je veliko pitanje.... Uglavnom ja lično ne bih volio nikoga ko je vec bio u klubu, oni su svoj rad pokazali kroz finansijsku Dubiozu koja nije imala kraja...
DRZAVA ZELJO

cikazubo
Kontakt:

čet sep 01, 2016 8:59 pm

Jesul zavrsili reflektore ?

Elegant
Kontakt:

čet sep 01, 2016 9:00 pm

cikazubo je napisao/la:Jesul zavrsili reflektore ?
Radi se samo jedan na jugu za sada sudeci po slikama., vjerovatno ce i drugi na jugu.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

avlami97
Kontakt:

čet sep 01, 2016 9:07 pm

Neandertalac je napisao/la:Slazem se Avlami@
Samo je Zeljo bitan, sve ostalo tj svi ostali su prolazni. Ipak svakome od njih se treba obracati i ponasati u skladu sa zaslugama.
Nemoj shvatiti ovo kao kritiku nekome vec kao cisti razum. Nekada treba neko da malo prodrma stvari, ukaze na moguce propuste.

Ako cemo i dalje vrtiti da je `opozicija` kriva jer je oblacno vani, onda je to fakat zabrinjavajuce. U toj formi nase postove mozea citati kao; bleee, bleee, bleee...
Stranicu po stranicu.
Hajmo malo okrenuti stvari naglavačke. Miske je u Klub ušao sasvim tiho. Niježelio da se eksponira. Pomagao i davao lovu Želji kroz pozajmice i "onako". Za čovjeka niko nikada nije čuo, ali se vidjelo da se pravi pomoćni travnati teren, da se radi na infrastrukturi etc.

I onda, kako je ti nazivaš "opozicija" je počela napadati tog čovjek. Navijači koji su prepoznali dobre namjere tog čovjeka su branili i podržavali. Vidjeli su u njemu nešto novo, prosperitetno, inovativno.

Nisu pravi navijači od Misketa napravili kult ličnosti, nego upravo ona "opozicija", koja ga je napadala i sada ga napada svim mogućim sredstvima. Biraju momentum, kada to činiti, itd. itd.

avlami97
Kontakt:

čet sep 01, 2016 9:10 pm

@plavi 1921, na ovom i na drugim forumima, ima mnogo ljudi koji ne navijaju za Želju, nego protiv Misimovića, a to je mnogo veći problem nego što si ti spočitao pojedinim forumašima.

Pogledajmo se u ogledalo!

Izlija
Moderator
Kontakt:

čet sep 01, 2016 9:13 pm

Svi mi imamo neko svoje viđenje situacije i gledamo stvari iz nekog svog ugla, da nebi bilo sada ovo spinovano kako pravim razliku među navijačima čak suprotno ja znanje pronalazim u različitostima i uvijek je to krasilo upravljanje našim klubom, popularna metoda brainstorming je uvijek davala dobre rezultate samo što trenutni saziv uprave i skupštine taj luksuz sebi nisu mogli dozvoliti. Okruženi ajkulama koji samo gledaju da odgrizu sebi komad kolača bili su primorani da se okrenu samo dokazanim ljudima koji neće gledati svoj interes prije klubskog. Meni je žao mladog Vukotića jer je kao istureni član grupe ljudi koja je odlučivala o sportskom segmentu sada na udaru a potpuno nezasluženo se ružno komentariše. Nije mu bilo lahko se prihvatiti funkcije koji su svi izbjegavali i bukvalno okretali glavu kada je pitano da se pomogne, mnoge legende koje su okupljane oko kluba nisu htjeli da daju svoje mišljenje i samo tapšali momka po ramenu. Sada se njemu psuje a mnogi klubovi u pl plaču za igračima koje je on dovodio, njihova slaba igra se najmanje njemu može pripisati i za mene je Dejan čist 100%, nije uzimao procenat od igrača kao mnogi prije njega, nije se ugradio niti u jedan transfer, nije uzeo 1KM iz klubske kase već je sva putovanja plaćao iz dvog džepa, gotovo sve troškove oko pregovaranja je sam finansirao i čista obraza može svoj rad prezentovati svakom svom nasljedniku i visoko podignute glave uvijek stati na tribinu pred navijače.
イビチャ・オシム

cikazubo
Kontakt:

čet sep 01, 2016 9:15 pm

avlami97 je napisao/la:

Stranicu po stranicu.
Hajmo malo okrenuti stvari naglavačke. Miske je u Klub ušao sasvim tiho. Niježelio da se eksponira. Pomagao i davao lovu Želji kroz pozajmice i "onako". Za čovjeka niko nikada nije čuo, ali se vidjelo da se pravi pomoćni travnati teren, da se radi na infrastrukturi etc.

I onda, kako je ti nazivaš "opozicija" je počela napadati tog čovjek. Navijači koji su prepoznali dobre namjere tog čovjeka su branili i podržavali. Vidjeli su u njemu nešto novo, prosperitetno, inovativno.

Nisu pravi navijači od Misketa napravili kult ličnosti, nego upravo ona "opozicija", koja ga je napadala i sada ga napada svim mogućim sredstvima. Biraju momentum, kada to činiti, itd. itd.
Tako je, čovjek nikad nije želio da se za njega direktno vežu stvari naročito pozitivne koje se tiču kluba, sjećam se prvog presa gdje se pojavio, bukvalno su ga mediji i navijači natjerali da se predstavi, svašta se špekulisalo danima prije, ko je Misimović, šta radi, svašta se i lagalo, na kraju dolazi na pres a ne sjećam se jel Emir ili neko drugi najavi čovjeka u fazonu "dosta se priča o gospodinu Misimoviću tako da je on odlučio da vam se predstavi i odgovori na pitanja koja vas zanimaju".
Misketu vjerujem 100%, kad god se javno pojavio bilo na nekim presicama ili na skupštini daje mogućnost dialoga, na skpštini je otkrio sve karte, ponudio mandat, saopštio ako ima neko da zna bolje bujrum, ako ima neko da predloži bolje bujrum, znači ko god misli da zna i može pomoći bujrum, ali šta s druge strane dolazi kao odgovor, tišina..

Neandertalac

čet sep 01, 2016 9:18 pm

avlami97 je napisao/la:

Stranicu po stranicu.

Dobro. Samo malo popricajmo o tom ko je sta napravio.
Moje se mišljenje tu dosta razlikuje. Mislim da je slijepa podrska kriva za to, u najvecoj mjeri, ne iskljucujuci te faktore koje si naveo.
I ovi su haveru pomagali i vidi, nije zvanicno i nema ni sat kako se saznalo, opet kazem nezvanicno a vec se pljuju od pojedinaca. Ruzno i nepotrebno je to. Previse smo neprijatelja stvorili na taj nacin, pisao sam vec i o tome.
Pitam ja tebe, je li moguce da bas niko ne valja? U zadnje vrijeme mi se cini sam Ivica Osim kada bi uputio kritiku da bi od nekih bio docekan na noz.
Ne vodi takvo razmisljanje sretnom zavrsetku. Cak se i totalno razlikuje od glavnih nacela kojima se dicimo, radnicki, neovisni, urbani, razumni, ponosni.

Plavi orkestar
Kontakt:

čet sep 01, 2016 9:20 pm

avlami97 je napisao/la:

Stranicu po stranicu.

:palacgore:
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja".

Bruda.TM
Kontakt:

čet sep 01, 2016 9:21 pm

Miske je nesto najbolje sto se nama desilo od rata naovamo.
Just do it.
:zeljeznicar1:

Pyongyang 🇰🇵🇰🇵🇰🇵🇰🇵

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 10 gostiju.

Prijava