Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Plava Porodica
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

ned feb 28, 2016 9:45 pm

Eh..sinoć napisah, ko preživi pričat će.
Evo preživih,nekako, pa da podijelim ovaj Plavi dan sa vama.Ko želi neka čita, ko vjeruje neka vjeruje.
Onako umoran jutros iz kafane, dođem kući, mislim se bi li malo prilego zaspat, ma hajd rekoh.Ma vrtim se, ko malo zaspim,pa ustanem..pa zapalim, pa opet legnem i dosadilo mi više i ustanem u 10.Oko 2 krenem u Dolinu.U pola 3 dole.Ma gledam raje se uzvrtilo već, kontam pa ovo će haos biti izgleda.Odem na kaficu u machiato, u pola 4 opet ispred stadiona, rekoh da uđem ranije.Ispred Grbavice haos, red na kartama do Milleniuma..gledam,razilazim,vidim poznate face.Vidim neke starije ljude, koji su bili mojih godina kad sam kretao na Grbavicu.Vratili se i oni..džabe plava krv im ne da mira.Tu su Manijaci iz Maglaja,iz Tuzle,Brčkog,Lukavca,Živinica te poneki iz Krajine(bez ljutnje ako sam koga izostavio).Žene, djeca, naljepše na svijetu Plave dame, raja se uzvrtila,od 5 do 95.godina...svi tu,a isti nam je cilj.Ulazim na stadion oko 15 do 4, kad na ulazu djele koreografiju.Ulazim na Jug i imam šta vidjeti.Gotovo pun Jug 45 minuta prije utakmice.Pogledam Sjever u još većem čuđenju ostajem.Jasno mi je bilo da će se ova noć prepričavati generacijama , da ćemo svi i mladi i stari, i dame,i žene i starije gospođe pričati o ovome.Da će ona djeca koja su došla sa roditeljima, da će malo stariji momci i moja generacija pa do starijih nositi Želju do pobjede.
Meni puno srce, a glas..ma koji glas,nestao je juče na treningu.Danas se ne čuje slova iz mene,a najradije bi se prodero iz petnih žila dok pjevamo Grbavicu.I pjevam je ali u sebi.Moram priznati bio sam veliki skeptik, i nisam očekivao da će ovako navijači izvesti Grbavicu i da će ispoštovati.Da je moglo bolje izgledati i zvučati,nije.Nisam ni znao da koreografija onako lijepo izgleda na Sjeveru, sa Juga izgledao je kao tribina Anfielda.Hor je svoje otpjevao, i dođe red na nas.Mene presječe kad čuh cjeli stadion "A onda Željin stadion gledam".Kako ću ja pjevati sa ovakvim glasom?Ma pjevaj pa makar se i ne čuo.Počinje utakmica, ofanziva Širokog, ma to samo ona početna,dok mi ne nadođemo.10 minuta dimovi,nešto po meni naljepše uvijek bilo,kao što sam i najavio Plavo-Bjeli dimovi prekriše Jug.Nestadosmo u dimu.Polako utakmica odmiče,mi sve glasniji,meni glas i dalje začepljen, ali navijam. 20.Minut Lepi kroz "none" baci igrača Širokog u stilu Neymara i centaršut a na pravom mjestu naš KILLER kakvog je Sablja i tražio.Gledam ka semaforu,slika Lendrića i piše GOOOOOl,baš ono što sam i želio vidjeti kad padne gol. Do kraja sezone prognozirao sam mu 9-10 golova.I onda kreće Plava lokomotiva..Šanse Širokog su propuštene,a sada nas pustite da igramo na krilima ove publike.Jug i Sjever navijaju i dalje, i zapad se priključuje ponekad.Kraj prvog poluvremena.Drugo poluvrijeme počinje i sprema se bakljada.Zula kao pravi predvodnik jedne grupe polahko opominje dio ispod Južne tribine da ne bi ko pogođen bakljom bio, i navijače moli da ne bacaju baklje,nego da ih spuste pored sebe.Bravo Zula!
50 minut..U šumarku skrivenom, i nestadosmo od bakljade.Gori sve oko mene,palim svoju i uživam.Slika koju će svi upamtiti,koji su bili tu,a ko nije, nek žali,ima za čim definitivno.Neke rotacije pravimo,ubacujemo Tiaga,Memiju i Zahirovića.Sve planski,pametne izmjene,kvalitetne izmjene.Pritišće Široki opet na trenutke, puče je Kožulj, mene presječe,ali srećom stativa.Ali sreća prati hrabre,a to smo mi danas bili.Onda dvije šanse za nas,ziceri,ali nerealizirani.Uh, valjda Široki neće kazniti.Ma ko? Ma kad? Sljedeći napad Tuce ispravlja grešku, i baca Bilobrka,eno još leži na stadionu.I opet pogled ka semaforu, GOOOOOOOOL 2-0 i slika Samira.Pa spiker strijelac je Samir i cjeli stadion u glas BEKRIĆ! I tako 3 puta,da se naježiš.Sad mi je duša mirna, pobjedili smo, navijaj do kraja,ali opet se ne čujem.Kraj utakmice, igrači prave voz,a cjeli stadion " Ide vlak,ide vlak,ide vlak..".
Evo sad umoran kao pas, pišem ovo, vrijeme je za spavat konačno,ako opet mognem, jer mi se sve više vrte lijepe slike današnje.Svega,svačega i svakoga.Kako je dobro vidjeti vas opet.Umoran ,a na kraju utakmice sam imao snage za još 90 minuta ovoga, jer Željo je nešto što mi uvijek daje neku snagu,energiju,posebnu volju, nešto što me sa svima veže, nešto što se zove porodica.
I još samo da napomenem, Pašukan je najavio autobuse za Mostar, ne želim nikakve izgovore ni od koga, podržite Želju i u Mostaru.Hajmo porušiti rekorde,neka se nove stranice pišu.Novi vjetrovi pušu u klubu, pozitivni, i mi kao grupa treba tako da krenemo.A dobre smo temelje danas postavili.Svi u Mostar, provedite još jedan vikend uz Želju,budite ponosni jer ovo što mi imamo, nemaju svi!

VOLIM TE ŽELJO! :zeljeznicar1: :zeljeznicar1: :zeljeznicar1:
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

MrRiccoli
Kontakt:

ned feb 28, 2016 9:48 pm

Dobra partija i zasluzena pobjeda iako je sigurno i siroki zasluzio postici gol. Igrac utakmice meni definitivno Zolotic tek se sad vidi koliko nam je nedostajao taj tip igraca. Bekric i Blagojevic na nivou dijele lopte prenose ma sve. Sinisa Stevanovic dobar i u ofanzivi, a Bgm i u defanzivi, Miroslavu fali utakmica to je ocigledno. Kosoric standardno odlican. Tiago spava u ofsajdu to je ono sto me bas izritiralo. Lendric cista desetka konstantno na loptu i konstantno pritisak. Zahirovic klasa nema puno price. Kramaric kriminalan bar po meni. Memija nijee cudo sto je na klupi.

Sent from my C5303 using Tapatalk

Minjore
Prijatelj i Forumas Godine, 2018.
Kontakt:

ned feb 28, 2016 9:56 pm

@plavaporodica :pljesak:
Zadnja izmjena: Minjore, dana/u ned feb 28, 2016 9:56 pm, ukupno mijenjano 1 put.

Ajzea
Kontakt:

ned feb 28, 2016 9:56 pm

Predivan dan je najjednostavnije rečeno.
Ovo je jedna od onih utakmica koja će se dugo pamtiti po mnogo čemu, a jasno je bilo vidljivo još od samog jutra. Rekao sam jednom prilikom da ću o upravi suditi nakon prelaznog roka, a mislim da je sada već i suvišno govoriti o ljudima, kojima bih iskreno rečeno, dao dozivotni mandat. Naravno, isključivo ako nastave ovim tempom, a ne sumnjam da hoće. Stekli su povjerenje, ne samo mene, nego i svih nas, najiskrenije se nadam da će ga i opravdati. Ovo što su uradili do ovog momenta je premašilo sva moja očekivanja.

Povratak juga i dvije spektakularne bakljade, koje su obiljezile, kako taj famozni povratak tako i način da istresemo sve emocije koje su nam uzburkali u poslijednje vrijeme :D
Tim momcima skidam kapu, nadam se da im neće kojekakvi krimosi praviti probleme i na taj način direktno štetiti i klubu.

Što se same utakmice tiče, fasciniran sam. Zašto? Iskreno govoreći, uopšte nisam očekivao da ćemo ovako dobro stajati na terenu, bar na prvoj prvenstvoj utakmici i to pored odlične ekipe kakva je Široki.

Ne zelim duljiti oko igrača s obzirom da je sve već napisano, iako ću spomenuti njih par koji su se zaista isticali.
Prije svega, mislim na Blagojevića koji je fantastičan posao odradio te dokazao koliko jednostavnije je igraču njegovog kalibra igrati, kada ima osigurača iza sebe u liku Zolotića, kasnije i Zahirovića koji je, za vrijeme provedeno na terenu, dokazao zašto je klasa za ovu ligu. Kupio me nakon što je na impozantan način ukrao loptu igraču Širokog, a zatim se okrenuo ka jugu i zatrazio još veću podršku, na šta smo mi naravno na najbolji mogući način odgovorili. Isto tako, srce mi je ko Trebević bilo kada se razmahao drugom igraču Širokog, jasno mu davši do znanja da na Grbavici nema kurčenja, jer smo mi ti koji se kurčimo i kući a i u gostima; Sem njih tu su naravno Bekrić koji je neprikosnoven i kad je nespreman, iako je u par navrata imao potez viška, zatim Lendrić za kojeg sam od prvog dana ubijeđen da će biti vrhunsko pojačanje te S. Stevanović u kojeg bi se mogli kleti ukoliko nastavi ovim tempom, etc..
Mene je Bogičević mozda i najviše iznenadio, s obzirom da sam od njega najmanje i očekivao, Aco naravno kapitenski.. O njemu je suvišno bilo šta reći.
Za Vecu reče jedan navijač Lištice: "Ovaj Kjosevski postaje Casillas svaki put kad brani protiv nas."
Sve je rečeno. :kafa:

Ne dajte se zavarati oko Kramarića, ja i sada mislim da bi on mogao biti pravo pojačanje, ali je danas imao više no tezak zadatak.
Memija me blago rečeno razočarao, dok me je Miroslav samo razočarao. Istina je da je presjekao par, moguće dobrih napada Širokog, ali to nije ono što očekujemo od njega. Nadam se da je to samo neki period adaptacije, jer bi nam on, ukoliko bude blizu onoga što je bio, predstavljao više no vrhunsko pojačanje na kojem bi, na kraju krajeva, mogli uzeti i dobar novac. Tiago trči kao da ga paščad ganjaju..

Zeljo, volim te !

Kolektivno oduzimanje nogu nakon stiha "..a onda Zeljin stadion gledam.." :kafa:
Navijači su maksimalno ispoštovali ono što je trazeno od njih, i hvala im na tome :)
Zadnja izmjena: Ajzea, dana/u ned feb 28, 2016 10:01 pm, ukupno mijenjano 4 puta.

delinjo
Kontakt:

ned feb 28, 2016 9:57 pm

necu puno komentarisati utakmicu sve ste rekli...iako je Zolotic bio sasvim ok mislim da pored ovakvog Zahirovica tesko moze igrati,20 minuta je bilo dovoljno da vidis o kakvom se igracu radi,i kako je postalo sve vise disciplinovano kako je on usao,kakvo oduzimanje lopte bez prekrsaja,i unosenje u facu igracu sirokog samo jer je on previse jak za njega u duelu pa je mislio da ovaj zeli iznuditi faul :D :D :D ....Memija los ali jebi ga zato je na klupi...publika sjajna sve za 10...killer Lendric ima taj njuh za gol...kako se nasao u pravoj situaciji kod gola ...jebi ga djaba sav kvalitet ako ne znas biti na pravom mjesto u pravo vrijeme,a on definitivno zna...idemo do kraja ovo odraditi maximalno...uzeti kup ...plasirati se u evropu...a tamo ko zna...sa ovom ekipom samo je nebo granica...a ko zna mozda nas uprava iznenadi jos boljim igracima na ljeto...sve u svemu....VOLIM TE ZELJO :zeljeznicar1:
GOO ROGER!!!
peRFect!!

VOLIM ZELJEZNICAR !!!!!!!!

jovanmaksimovic
Moderator
Kontakt:

ned feb 28, 2016 9:59 pm

proglasite me ludim, ali ako nama rezultati budu isli u korist a mi sve budemo pobjedjivali, ja mislim da mozemo stici do drugog mjesta :D
100/94/37/34 - i to je to!

Elegant
Kontakt:

ned feb 28, 2016 10:00 pm

Treba stati na loptu bice yebeno izboriti europu, kup ce biti tezak pravo !
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Rodom s mejtaša
Kontakt:

ned feb 28, 2016 10:00 pm

Niko danas nije bio kriminilan, nemojte tako. Svi su pružili koliko trenutno mogu, neki čak i više od toga. Da je bilo grešaka, bilo je i bit će. Da ovi igrači mogu biti idealni kako mi mastamo, ne bi igrali u ovaj ligi već negdje na zapadu za milione.

LARSSONN
Kontakt:

ned feb 28, 2016 10:01 pm

jovanmaksimovic je napisao/la:proglasite me ludim, ali ako nama rezultati budu isli u korist a mi sve budemo pobjedjivali, ja mislim da mozemo stici do drugog mjesta :D
Jos nisam prezalio tri boda protiv slavije i bar bod protiv zrinjskog, i naravno poraz nakog vodstva od radnika....

Ali ovo danas daje nadu

Hadzijalagic
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

ned feb 28, 2016 10:05 pm

Hurmasica je napisao/la:slika

Aleksandar Kosorić, kapiten FK Željezničar! :klanjase2: :klanjase2:
Je li istina da Aco treba operisati bruh?
Ko se jednom o mlijeko opeče taj i u jogurt duva..

SWRA_1921
Kontakt:

ned feb 28, 2016 10:07 pm

Hajmo ovo ponoviti protiv raspalog Veleza i Mladosti na Grbavici!

MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ!

Ajzea
Kontakt:

ned feb 28, 2016 10:07 pm

Aco dragi, sve ti j.ebem :klanjase2: :klanjase2: :klanjase2: :klanjase2:
Čekao sam dan kada ću kapitensku vidjeti na njegovoj ruci, ali da se radi o prvenstvenoj. Evo, dočekao sam :)
Zadnja izmjena: Ajzea, dana/u ned feb 28, 2016 10:10 pm, ukupno mijenjano 1 put.

za_zivot_cijeli
Kontakt:

ned feb 28, 2016 10:09 pm

jovanmaksimovic je napisao/la:proglasite me ludim, ali ako nama rezultati budu isli u korist a mi sve budemo pobjedjivali, ja mislim da mozemo stici do drugog mjesta :D
ja sam prognozirao trece mjesto uz manje od 6 primljenih golova i vise od 18 datih u ovih 12, sad vec 11 utakmica do kraja.
Jedan život, jedna ljubav, jedan klub.
Željezničar za život cijeli!

Špekac1921
Kontakt:

ned feb 28, 2016 10:09 pm

Aferim kapitenu. :klanjase2:
Kad nikog nema znaj da tu sam ja, da ti pjevam i za te da se lemam...
Samo tebe volim ja, tebe volim ja..

likusa
Kontakt:

ned feb 28, 2016 10:10 pm

SWRA_1921 je napisao/la:Hajmo ovo ponoviti protiv raspalog Veleza i Mladosti na Grbavici!

MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ!
Ove natamburat bez milosti ;) Kad se sjetim navijanja u Mostaru ... :shisha:
Željeznicar za život cijeli !

Kapiten
Kontakt:

ned feb 28, 2016 10:14 pm

Ajzea je napisao/la: Za Vecu reče jedan navijač Lištice: "Ovaj Kjosevski postaje Casillas svaki put kad brani protiv nas."
Sve je rečeno. :kafa:
Kad malo bolje pogledas, on je i branio samo protiv njih do sada :mrgreen: 3 ili 4 utakmice. nisam siguran.

Aco :klanjase2: pravi kapiten :D i vođa ove ekipe. Aferim majstore :palacgore:
[url=http://drugstore-onlinecatalog.com/]drugstore-onlinecatalog.com[/url]

hardwell
Kontakt:

ned feb 28, 2016 10:15 pm

Danas je svako imao svoj dan, svoje viđenje, svoju priču koju će moći s ponosom pričati prijateljima, roditeljima, porodici, sinovima, unucima.

Jedan predivan dan za mene. Od ustajanja jako rano pa evo sve do sada. Svaka čast svima navijačima, upravi, igračima, simpatizerima i svim uposlenicima kluba. I na kraju svima koji su sudjelovali u ovom današnjem ambijentu.

BRAVO ŽELJOVCI! :zeljeznicar1:
Zadnja izmjena: hardwell, dana/u ned feb 28, 2016 10:16 pm, ukupno mijenjano 1 put.
Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja

salle86
Kontakt:

ned feb 28, 2016 10:16 pm

:zeljeznicar1: :zeljeznicar1: :zeljeznicar1:

e ovako...ne znam kako početi
hvala mirsadu šiljku, hvala senadu misimoviću, hvala amaru bajramoviću, hvala vedranu vukotiću, hvala maku doriću
hvala dini pekiću
hvala ivici osimu
hvala svima onima koji rade iz sjenke, onima kojih se nisam sjetio u ovom trenutku
hvala ekipi na čelu sa ipetom koja ovo sve fino prati i snima
bez ovih gore ljudi ovo danas nebi bilo moguće

prepoznate su želje navijača, urađeno je koliko se moglo, a to je smijem sigurno reći više u ovih zadnjih 2 mjeseca nego u zadnjih 20 godina
to je raja prepoznala, to je danas nagradila
nadam se da će i ubuduće biti bar 50% ovih navijača na manjim utakmicama

lijepo je vidjeti onu gužvu oko stadiona, one klepetaljke na ulazu, pa i onaj hor koji po meni baš i nije nešto spektakularno pokazao :) ali ako ništa nek se nešto novo dešava, odma je lijepo
hvala i tifi hhhh

bakljada, dimne...ok...ali ovaj meč i onda samo grla i dlanovi u preostalim mečevima

posjeta odlična, ne sjećam se kad sam zadnji put vidio popunjenu zdenku sjevera ka zapadu
jug popunjen ko šibica

fino je bilo i što smo prozvali ivicu, nikića...

što se same utakmice tiče, neću baš pisati onako kako mislim već onako kako će da bude uskoro :D
danas je široki bio bar ravnopravan i da su i dobili (možda) nebi bilo nezasluženo ... sreća pa nisu

očekivao sam iše od miroslava s. i razočaran sam njegovim nastupom, nije on istini na volju bio toliko loš koliko sam ja imao prevelika očekivanja jer je on igrao i u sevilji pa bi po tom rezonovanju trebao da jede malu djecu u ovoj ligi
zahirović mangupski nastup, biće od njega nešto
siniša s. odličan, konačno da imamo beka koji nije samo puki posmatrač akcija kad napadamo
stana borben, onako kako on zna
tuce rutinski, pokazao da će biti vođa na terenu
blagojeviću je on ponajbolje došao, dolazi do izažaja kako je on kvalitetan igrač kad ima partnera
zola (mada mnogi pišu kako su oduševljeni) meni onako, može bolje ali nikako da je loše
veca mačka
štoperi ... hmmm ne znam sad u onom ludilu ni kako su nam stvarali prilike ali nije baš za pohvaliti onoliko odličnih prilika za široki
memija se mora dohavizati, mišljenja sam da mi njega moramo prodati čim dođe prva ozbiljnija ponuda jer je jasno da nit se njemu više igra niti može napredovati ovako
tiago ako je suditi po ovom meču treba da bude ispred miroslava s.
lendrić mora poraditi na duelu, ali vidi se da je napadač koji nam je trebao

ne znam sad ako sam nekog zaboravio ali to je to...

DANAS SRCE KO TREBEVIĆ

:zeljeznicar1: :zeljeznicar1: :zeljeznicar1:
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

dell21
Kontakt:

ned feb 28, 2016 10:16 pm

Ovo danas bi opisao rijecima spektakl, kako je sve mocno izgledalo bez ijedne zamjerke. Posjeta me iznenadila znao sam da ce biti puno al ovo je negdje u rangu utakmice sa borcem prije 6-7 godina. Jug i navijanje strasno vidi se da se raja zazeljela navijanja. Koreografija i sjever cista desetka. Tacno ne mogu da vjerujem da niko nije bacao baklje na teren ako jest mozda jedna ili dvije nije se moglo vidjeti od dima. Jos kad bi kako one petarde prestali bacati po ljudima moze neko bez oka ostati nedaj Boze.
O igracima na terenu ne bih nista pisao iskreno nisam pregledao 30% utakmice hahah.
Aco :titula: :titula:

Vrag

ned feb 28, 2016 10:17 pm

jovanmaksimovic je napisao/la:i jopet :D jel ko bio asistent bekricu kod gola, ili je odbrana sirokog kiksala? nisam primjetio da je kamer uhvatil taj trenutak
Koliko sam vidio greška odbrane Širokog

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 3 gosta.

Prijava