Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

Hadzijalagic
Kontakt:
Status: Offline

Re: RE: Re: FK Željezničar

uto avg 30, 2016 3:18 pm

salle86 je napisao/la:
Hadzijalagic je napisao/la:E za pare koje su dobijali ovi otjerani smo mogli dovesti krilo da gori a hebiga kad su mislili da je bolje petericu sa dobrim klipovima od jednog al da valja..
pitanje svih pitanja, da li je bolje imati 23 igraca priblizne kvalitete (da imas zamjenu u slucaju kartona, povrede) ili nekih 15-ak ali nesto kvalitetnijih.
Svako ima svoju filozofiju i svako ima razloge i za i protiv.
Licno, meni je draze ovo manje ali bolje.
Mi jednostavno smo tako igrali kad smo imali najbolje rezultate i to se pokazalo dobrim.
A takvih trenutno imamo taman.
Veca,Fejza-Aco,Boka,Kemo,Sinisa,Kerim,Stana-Jaha,Secer,Ugi,Jovan,Tuce,Zera,Miro,Lazic,Krizman-Lendra,Stevo,Mujaga,Dzenis
moze se od ovoga napraviti dobrih 11 prvotimaca plus izmjene kad zapne.
Ma mora se i imati strpljenja da se istrpi malo duzi period sa istom ekipom.. Ekipa mora postati homogena a to nece postati sa ovolilim izmjenama.. Ove stvari kvare i atmosveru.. Ovo dovodjenje i tjeranje je dokaz da smo izgubili kompas i da pokusavamo na silu nesto nesvjesni da se tako ne moze nista kvalitetno uraditi.. I sa Odom smo imali neki, kakav takav, kostur ekipe.. Otisli Kvesa i Baja, na zimu Amir i tada smo trebali dovesti 4-5 kvalitetnih i skupih igraca umjesto 15 za koje nismo znali na cemu smo.. Onda sledeci rok dovesti jos 2-3 kvalitetna umjesto novih 10.. Potrosili bi u najgorem slucaju isto a imali bi beton ekipu u koju bi gurnuli jos i par juniora i to je to..

Kazu skupo nam igracu dati 20 milja za platu a i ovako damo vise a ne dobijemo nista..
Ko se jednom o mlijeko opeče taj i u jogurt duva..

Hurmasica
Kontakt:

Re: FK Željezničar

uto avg 30, 2016 3:21 pm

Trener Željezničara Slavko Petrović otpisao je petoricu fudbalera na koje neće računati u nastavku sezone. Riječ je o Dini Bevabu, Denisu Pozderu, Dimitrosu Toskasu, Mirzi Halvadžiću i Senadu Husiću, čija je karijera na Grbavici danas došla do kraja. U razgovoru za gg.ba, trener Plavih Slavko Petrović obrazložio je svoj potez rekavši da četiri od pet pomenutih fudbalera očigledno nemaju dovoljno kvaliteta da nose dres Željezničara.

"Želim da treniram ovdje sa 20 igrača i tri golmana i da mogu da se skoncentrišem na igrače koji mogu da nam pomognu. Atmosfera među fudbalerima je dobra, iznenađujuće dobra za ekipu koja se nalazi u krizi rezultata i drago mi je što je tako. Odstranio sam četiri igrača koji nam ne mogu pomoći na terenu, a peti igrač bi nam možda mogao pomoći ali je otišao iz drugih razloga", rekao je Petrović, te dodao:
"Ne bih imenovao tog petog, mislim da nema potrebe. Sa svakim od njih sam pričao privatno. Riješili smo se viška tereta". Slavko Petrović je ponovio da je trenutni igrački kadar dovoljno dobar da se na njega može osloniti i još jednom poručio da neće biti više pojačanja.

"Nećemo više nikoga dovesti. Trenutno ne vidim neke igrače koji nam mogu biti od ogromne koristi ako dođu. S ovim igračima ću pokušati doći do cilja koji sam zacrtao", zaključio je trener Željezničara.
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

Charlie Sheen
Kontakt:

uto avg 30, 2016 3:26 pm

Evo vidim Petrovic je optimista,kaze atmosfera dobra nema trulih jabuka znaci da smo mi navijaci pogrijesili u procjeni,ja im se izvinjavam.Ovaj peti igrac sto ga spominje vjerovatno je Mirza al ieto mozda covjek se nije snasao i hoce da ide...Izvoli te gospodo,Krupa,Mladost,Metalege,Radnik...

Hadzijalagic
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

uto avg 30, 2016 3:29 pm

Charlie Sheen je napisao/la:Evo vidim Petrovic je optimista,kaze atmosfera dobra nema trulih jabuka znaci da smo mi navijaci pogrijesili u procjeni,ja im se izvinjavam.Ovaj peti igrac sto ga spominje vjerovatno je Mirza al ieto mozda covjek se nije snasao i hoce da ide...Izvoli te gospodo,Krupa,Mladost,Metalege,Radnik...
Prije ce biti da je Husic.. Za njega mnogi tvrde da je igracki jako dobar ali da ima propuh u glavi zbog cega su mu igre losije.. to bi mogao biti razlog zasto ga je Slavko prekrizio..

shzna
Kontakt:

uto avg 30, 2016 3:30 pm

Ili Husić ili Pozder
1987

salle86
Kontakt:

uto avg 30, 2016 3:31 pm

Imamo primjer da nam bolji ne treba, Dinamo.
Da bi gradio klub moras prodavati igrace ili igrati europu. Ili oboje kao oni.
Nismo nikako za poredjenje ali u okvirima svojih drzava jesmo slicni. Brend.
Dinamu nije problem dati 2 miliona za igraca jer znaju da ce dal njega dal nekog drugog prodati za 5 (minimum) kad zapne.
Moramo se voditi istom politikom.
Mi ne mozemo dati velike pare ali mozemo 10-50 hiljada sigurno.
Sta je problem? Vjerujem da je osnovni problem sto niko ne smije na sebe da preuzme taj transfer, da garantuje za igraca, da iskopa jednog takvog. I ove sto ko obecavaju mi nismo smjeli platiti kako nebi danas sutra bilo "Dejane ubleho, potrosio si pare bezveze". A on dovodi za dzabe onda, jbg tako mozes manje pogrijesiti.
Iskreno, volio bih da Cenan ili neko treci preuzme na sebe tu odgovornost, nek iskopa igraca do 20 godina, platiti ga , pa i dati Cenanu (ili nekome nebitno) procenat od transfera ali isto tako i reci u startu da u slucaju da igrac propadne idu kazne tom ko ga je doveo.
Drugi nacin (mada je moguce ova oba i spojiti u jedan) je da se samom igracu obeca procenat od transfera.
Nije isto da kazes Memiji daces ga forsirati u prvih 11, da se on maksimalno zalaze, da je cilj da se proda za 3 sezone plafon i da cim dodje ponuda pola miliona KM da moze ici, uz njegov procenat 10%. Siguran sam da bi vise zapeo jer tu je sigurno on na dobitku. I klub je, bar bi trebalo da je na sigurnom dobitku makar bio i manji nego ovako kaks se radi (da ovo prolazi). Tako slicno radi Mamic i vidimo da to odlicno prolazi.
Ovako ocito tesko, tesko da mozes motivisati nekoga time sto ces mu reci ti igraj, bice ponuda...
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

Jaozinho22

uto avg 30, 2016 3:36 pm

A ublehas Veca ostao.
KLUB NAJVEĆI,
NAVIJAČI NAJBOLJI,
Gospodine Adžeme, ne dozvolite da ''neko'' pere svoj prljav veš preko Vas !

,,To je naš stadion, mi svaki put dajemo onoliko koliko mi smatramo da trebamo dati ! KRAJ PRIČE''
Amar Osim.

Vrag

uto avg 30, 2016 3:39 pm

Brat RAMo je napisao/la:Kako je krenulo i radnica iz kioska preko puta stadiona ce biti otjerana do kraja sezone :mrgreen:

Pravi cirkus od kluba :r
Nemoj samo nju

LARSSON
Kontakt:

uto avg 30, 2016 3:41 pm

moj kvesa :(

cikazubo
Kontakt:

uto avg 30, 2016 3:43 pm

LARS1921 je napisao/la:moj kvesa :(
Bolje Hajduk nego sjedit na klupi u drugoj Turskoj, meni je žao ovog momka što nema karijeru kakvu je zaslužio al povrede su ga uništile nažalost..

LARSSON
Kontakt:

uto avg 30, 2016 3:44 pm

cikazubo je napisao/la:
LARS1921 je napisao/la:moj kvesa :(
Bolje Hajduk nego sjedit na klupi u drugoj Turskoj, meni je žao ovog momka što nema karijeru kakvu je zaslužio al povrede su ga uništile nažalost..
bolje željo nego hajduk :ganja:

Hurmasica
Kontakt:

uto avg 30, 2016 3:45 pm

Čisto sumnjam da bi se on i vratio u našu ligu sada...
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

Hadzijalagic
Kontakt:

uto avg 30, 2016 3:47 pm

Bolje u Zelju samo u nasim glavama..

LARSSON
Kontakt:

uto avg 30, 2016 3:48 pm

bolje željo nego hajduk :ganja:

Omar500
Moderator
Kontakt:

uto avg 30, 2016 3:49 pm

Naravno da nece reci Petrovic u medije da ima trulih jabuka i jos ih imenovati. Pored ovih pet igraca se rijesiti jos npr pet njih, to bi bilo zaista previse. Posto ti igraci imaju neki kvalitet, vjerovatno ide na to da ih spusti na zemlju i stavi pod apsolutnu kontrolu. I da opet ne bi neko ovdje doletio i poceo govoriti kako se trebamo stiditi sto smo pljuvali igrace - i dalje imam isto, nepromijenjeno misljenje za odredjene pojedince u klubu, a zna se ko su ti. Ali vjerovatno je Petrovic ispravno postupio, zeli popraviti atmosferu u ekipi, i vjerovatno se sa pojedincima ozbiljno porazgovarao.
Jedna stvar. Objave da ce Toskas biti u plavoj kuci, i poslije toga, posto se ovo sazna, izbrisu to. Neozbiljno maksimalno. Ali nadam se da se upravo sada prave ti rezovi i da poslije vise nece biti takvih situacija. Ne moze sada sve odjednom, pa Petrovic ima i sljedeci i ljetni prelazni rok da pomalo rjesava neke stvari. Podrzavam ga u tome sto je rekao da nam ne treba niko, jer ne bi nista specijalno promijenio. Mijenjaju se neke stvari, trener, Cenan ce voditi racuna o stvarima koje su vezane za ono sto je najbitnije. Ide to polako, nista se preko noci ne moze promijeniti.

Sto se Kvesica tice, zelim mu puno srece, igrat ce u dobrom klubu sa velikom tradicijom, super ligi. Jbg malo je nerealno da se opet kod nas vrati ako vec moze u Hajduk. A i mozda nam izleti neki super lijevi bek na zimu/ljeto, ili pocnemo polako bacati u vatru Besirevica :palacgore:
E moj Mehmed-beže Mehmedpašiću – Grbavica, da je samo vidiš kako sada blista!

Ne u banci! Ne u stranci! Ne u zamci! Na distanci! - dAk

Praise the sun \[T]/

What can change the nature of a man?

Charlie Sheen
Kontakt:

uto avg 30, 2016 3:51 pm

TReba biti realan da smo mi svi izdrkali na husica pozdera hervasa kostica,kad se sjetim akko je Mirza najavljivan evo sad na Petrovica pa guramo tog grizmana odma u prvih 11,nikad pameti doci.Zar je problem sacekati zvanicnu utakmicu pa o necemu davati sud.Kad god smo prcali pitare za nesto uvijek nam se obilo isto ko i njima,sta ako je Celo ublehas i ako je onaj kup puka slucajnost ili splet sretnih okolnosti (sjetimo se Kostica,ja sam svrsavo na njegove treninge koji se kasnije ispostavilo veze nisu imali sa onim na terenu).Mi sa ove pozicije nismo u stanju zajebavati nikoga ali bas nikog kada strepim kako ce moj Zeljo izgledati protiv jebene Krupe,hoce li se ponoviti Vitez i dal ce moj Zeljo ciji igraci imaju najbolje uslove u drzavi,najbolju podrsku uzeti bod nekoj Mladosti iz nekog naselja Doboj kod Kaknja predvodjeni Ibrom Rahimicem...Ne treba pretjerivati ni u cemu,jedino teren je mjerilo a tu smo skroz potanki.Pogledam tabelu Mladost druga,Krupa cetvrta,Zeljo osmi.Petrovic je stao iza ovih igraca rekao je da nema trulih jabuka da je atmosfera dobra pokazite nam to napokon,zasluzili smo.

jovanmaksimovic
Moderator
Kontakt:

uto avg 30, 2016 3:53 pm

kad citam vase komentare, pomislio bih da smo u kantonalnoj ligi, i da se borimo da opstanak... de probudite se... yebao vas vas pesimizam...
100/94/37/34 - i to je to!

LARSSON
Kontakt:

uto avg 30, 2016 3:53 pm

oprasteshow

Evo i kod Partizana odoše Đurđić i Radovic a došli prije početka ove sezone, samo još da vidimo jel transfer ili dzaba idu

dimitrijevic

uto avg 30, 2016 3:55 pm

Kvesa, ljudska velicina i igracina. Zaduzio nas je u svakom segmentu, a mogao je biti kao Tomic recimo ;) Sretno Kvesa, Jug te pamti :zeljeznicar1:
Mirza Rascic !

Brkoo
Kontakt:

uto avg 30, 2016 3:56 pm

Kvesicu su povrede sjebale karijeru, da nije bilo povreda mozda bi mu karijera isla skroz drugim tokom. Sjecam se prica o milionskom transferu prije one strasne povrede dok je igrao kod nas. Josip Kvesic :klanjase2:

Sto se tice lijevih bekova, meni je u glavi onaj Volkov ili ovako nesto sto je igrao za Partizan, znam da je bio odlican igrac, gdje igra sad nemam pojma, on bi bio dobro pojacanje za lijevog beka. Ako se oslobode plate od ovih sto na njih ne racuna Petrovic moze se i Stilic dovesti :ganja:
Neka je svetinja koja na srcu stoji važnija od prezimena koje na leđima nosiš!
Mi smo Željini, Željo je naš! :zeljeznicar1:

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.

Prijava