Grgić ti veoma brzo uz pravi tutoring može postati igračina bgm.
Hoffman je već,ali oni ima 21 godinu i nema tu nekog značajnijeg napretka u naredne 2-3 godine..Ali finu statistiku ima.
@Kinez ti je ovaj je.ben pravo,samo takvi kod mene ni na klupi ne sjede...
Nego da se i ja nadovežem na tu priču o mladim.Baš sam zimski prelazni rok doveo 11 mladih,prijelazni je to taj kad je Ozil i Firminjo došao,ali nisam pisao.
Skautirao sam sve klubove iz top5 koji su u ligama U-19balkana,češke,poljske etc.
Bilo ih je fakat bruku koji imaju potencijala 4 zvjezdice. 90% ih nije htjelo prihvatiti kao loša liga za razvoj igrača.Ali eto 11 ih je došlo,2 iz Crvene Zvezde,iz Istre sam ih bruku pokupio,i dvojicu iz Zrinjskog inače vanserijski talenti iz naše lige.
Evo ista situacija je i kod mene,svi mladi igrači u omladinskom pogonu već godinama dominiraju i osvajaju titule sa Adžemom,u Lp vazda treći u grupi budu,ali tek jedan eventualno se može izabrati kao da bi nešto mogao biti,pa zamisli kakvi su ostali klubovi u-19 kad se ovi pišaju godinama.Mada sam se baš začudio za ta dva igrača Zrinjskog koje sam pokupio.Jedan je napadač,čini mi se 17.godina dijete već dvije zvjezdice ima a potencijal uz pravi razvoj da bude jedan od najboljih igrača u ligama5. Stavio ga na posudbu,odma ponude iz Partizana,Zvezde,Hajduka da im bude key player pa ti skontaj.Još jednog takvog napadača sam pokupio iz Istre.Isti potencijal,ama baš sve.
Uglavnom 11 sam ih doveo,za neke sam dao i milion eura,ali će se isplatiti,a većinu sam ih za siću doveo po 100k eura.
Inače još prijelazni rok prije toga sam doveo Ivana Ljubičića iz Istre, sada ima 18 godina,pune 3 zvjezdice,potencijal jedan od najvećih u Evropi.Pozicija mu Advanced Playmaker,i pogodi ko mu je tutor?Doktor Ezil.Napreduje uz njega iz sata u sat života mi.Inače tog malca sam klepio ispred Barse,Reala,Citya,PSGa,Dortmunda,ali sam ga platio ko nijednog igrača do sada 6 mil eura.
Evo opet je na radaru Citya,ali otkupna klauzula je 30 mil eura,pa ko hoće bujrum.Ove sezone je igrao u kupu,poneku u ligi i tako.