Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

ISB87
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

ned avg 28, 2016 9:23 pm

Minjore, jel Maja jos uvijek ofirna? Haha

Daj jednog kadeta i jos jednog juniora na klupu, davat im po 30tak minuta.Tako cemo jedino uspjet prodati nesto.A mozda momci mogu donijet neku prevagu, nikad ne znas.

Bravo Bokaco :pljesak:
MIRZA RASCIC

jovanmaksimovic
Moderator
Kontakt:

ned avg 28, 2016 9:25 pm

viewtopic.php?f=51&t=335&p=99721#p99721" target="_blank

glasanje traje jos danas do 12!!! pozurite ako niste jos dali glas!!!
100/94/37/34 - i to je to!

Morzhy
Kontakt:

ned avg 28, 2016 9:26 pm

Boccaccio objasnio kao i uvijek!

Poslano sa mog GT-I9300 koristeći Tapatalk

salle86
Kontakt:

ned avg 28, 2016 9:27 pm

Hurmasica je napisao/la:Naš najveći problem je upravo što ste i rekli ranije, hemija u ekipi. Nema međusobne podrške, ispravljanja tuđih grešaka, nema jednostavno tima na terenu. Ne vjerujem da je to radi toga što su neki u svađi pa eto atmosfera poljuljana već više bih rekao da ako ne otvorimo utakmicu kako treba uvuče se nepotrebna nervoza u ekipu i više niko nikome ne vjeruje na terenu, a Kostić nije imao autoriteta ili možda znanja da razdrma glave igračima. Za to ipak treba neko iskusniji, ko je prošao sve i svašta sa timovima, mangup, a takav je upravo Slavko.
Psihološki smo trenutno tanki pravo jer eto baš jučer vidim. Dade Bekrić gol majke mi tačno se više naši igrači sjebali kad su loptu vidjeli u mreži nego igrači Čelika. Nakon toga dođu i ti neshvatljivi, barem meni, padovi u igri, a to znači samo jednu stvar - nedostatak samopouzdanja. Eto vratite malo film, protiv Viteza se mučimo i umjesto da zapnemo mi u drugom poluvremenu padamo totalno i gubimo živce na glupostima, protiv Zrinjskog perfektno prvo poluvrijeme i kad svi očekujemo da nastavimo u tom ritmu, mi se povučemo i primamo gol. Haj' što primamo gol al' reakcija ekipe nakon toga je katastrofalna u najmanju ruku k'o da smo gol primili u 85. minuti a ne 55. Protiv Čelika dajemo gol i sami sebe isprepadamo nakon toga i šta se desi? Glupost Husića na samom kraju utakmice. Na stranu to što je on igrač sa bubicama u glavi ali je do onog penala odigrao sasvim solidnu utakmicu.
Pozitivna stvar je to što se za 13, 14 dana sa dobrim šefom kao što je to Slavko Petrović, psiha igrača može dovesti u neko normalno stanje koje se može dodatno poboljšati pobjedom protiv Krupe. Dakle, individualni kvalitet imamo itekako i nemojte crnjačiti kako u ovoj ekipi nema igrača za vrh tabele jer ima itekako. Problem je psiha kod većine igrača, nedostatak samopouzdanja, a šta je tome razlog stvarno ne znam. Obavio je Slavko razgovore sa svakim igračem, sigurno je shvatio i sam gdje je problem i siguran sam da će se to riješiti do utakmice sa Krupom. Neko kaže Ćelo ne zna u šta se upustio... znao je on i u gorim situacija biti vjerujte mi.

Ma yebeš mu mater, mogu ja biti ljut dan, dva zbog igre ali nakon toga opet sve po starom. Iščekujem utakmicu, sanjam punu Dolinu i uvijek me obuzme neka euforija kada se spomene Željo. Dohavizati se na pauzi, izvršiti remont lokomotive i protiv Krupe istrčati u stilu starog, dobrog Željezničara!
:palacgore:

:zeljeznicar1: :zeljeznicar1: :zeljeznicar1:
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

shzna
Kontakt:

ned avg 28, 2016 9:28 pm

Gledaj Mattea što je savlad'o bosanski. Aferim.
1987

storm_raider
Kontakt:

ned avg 28, 2016 9:29 pm

boccaccio na jedan lijep, inspirativan nacin kaze ono sto svi mislimo i znamo, a opet je uzivanje ga citati. Cestitam prijatelju.

Sto se tice jucerasnje utakmice, skidam kapu Miri Stevanovicu, a drago mi je da je Tuce zabio gol, vidi se koliko mu je to trebalo. Takodjer, izlazak Lendrica je odlicna stvar. Zeljo ce izgleda za par dana van Sarajeva na pripreme u miru i tisini, a Slavko ce sa svakim igracem popricati oci u oci. Vec im drhte noge.
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

LARSSON
Kontakt:

ned avg 28, 2016 9:31 pm

shzna je napisao/la:Gledaj Mattea što je savlad'o bosanski. Aferim.
? :ganja:

shzna
Kontakt:

ned avg 28, 2016 9:34 pm

LARS1921 je napisao/la:
Spoiler:
boccaccio je napisao/la:Tako je. Tim. To je bitna rijec i ona odrazava ono sto mi danas nemamo. Kao cjelinu. Pojedinacan izgled igraca kao forma je vazan, ali tim igra i cini da se desavaju pobjede. Tim je rijec koja se mora posloziti u praksi i uciniti individualni kvalitet jednom cjelinom, kako bi svi zajedno porasli. Mislim da to moramo ispocetka. Slavko ce zaista imati mnogo posla.

Nas je u zadnjoj utakmici nosila losa karma. To ti se desi kad si bezobrazan. Mislim na igrace. Hajmo biti bezobrazni par utakmica, pa cemo sad ovu da dobijemo. Eto ti sad. Neces. Zato sto nisi iskren prema samom sebi prije svega. Zato sto se nisu pogledali u ogledalo i malo zamislili oko svega. Zato sto nisu bili posteni prema svom klubu i prema svojim navijacima, prema ljudima u klubu. Sad, i kad hoces da pobijedis, ne mozes. Nisi tim. Izgubio si ga bezobrazlukom. Izgubio si ga nedostatkom karaktera. Neslogom. Ne igranjem za boju koju nosis.

Biti dio tima znaci ponuditi svoj kvalitet jednoj cjelini. Rasti u tom smislu kako bi se radom na kraju svi zajedno radovali. Kao jedan. Posvetiti se treninzima i saradjivati sa razlicitim karakterima, uklopiti se i postati ono sto se od tebe ocekuje. IGRAC ZELJEZNICARA.

Ime nije vazno, trener nije vazan. Klub je taj koji je vazan. Slavkine rijeci. Dobiti platu u Zelji danas znaci zivjeti mirno, sportski,ali spokojno, jer je redovna a dobra. To im je uprava obezbjedila tako. Uprava im je obezbjedila i sve ostalo. Mir pred utakmicu, da se mogu skoncentrisati, uprava im je obezbjedila slogu navijaca, koji im i kada ne ide daju podrsku. Jeste, i to su im obezbijedili. Jer su dali navijacima do znanja da zele napraviti nesto dobro od kluba, da pokusavaju, da se bore na vise frontova kako bi zastitili ime i podigli brend, a to je navijac prepoznao. Igrac je sportski alat kluba, najvazniji tocak uspjeha. Niz takvih igraca na individualnom nivou koji je za nase prilike sasvim solidan, daje za pravo svakom navijacu da napise kritiku na ovakve rezultate tj. nerezultate. Zasto se to desava kada je sve oko tih igraca uradjeno da bi oni ustvari postigli najbolji rezultat ? Igraci su odlucili da ne budu tim, nego da ostanu individualci, ili da naprave vise timova unutar jednog tima. Pa jedan tim na terenu hoce, a jedan tim se dvoumi da li ce ili nece. Zasto? Los karakter.
I onda kada svi odluce da hoce, jer je doslo do promjena koje igracima vise nece davati garant u buducnosti da ce ostati u klubu i sa ovim platama, onda te nece pobjeda. Stize te karma koju si napravio oko sebe.

A Zeljo kao Zeljo je u biti jednostavan klub. Sve oko njega je jednostavno. Zato je i tako savrsen za nas. Izadji na teren sa podignutom glavom. Kao igrac, u jednom timu. Bori se za boju dresa, trci i daj sve od sebe. Djeluj kao tim. Budi Zeljo ! Jer je Zeljo izgradjen od timskog djelovanja. Tim je odrzao Zelju. Tim je napravio filozofiju. Tim je poveo raju . Tim je izgradio Grbavicu. Tim ce je opet izgraditi. Tim kao Tim je Zeljin covjek, tu je taj gen, covjek, radnik, porodica, spoje se u Tim. Biti dio tima je najljepsa cinjenica koja traje sto godina.
I to igraci imaju i moraju danas da shvate. Ako si postigao dovoljno profesionalan nivo da mozes igrati za ovu filozofiju, onda tu filozofiju moras da prihvatis u cjelosti, bez obzira koliko si kao individualac dobar i bitan po klub.
Slavko Petrovic ce morati to pronaci u njima. Iznijeti na povrsinu. On ne smije razmisljati na Kosticev nacin. To se bar sada vidjelo. Kada i ako to shvate, ovaj igracki kadar ima potencijal da bude jako dobar i povoljan po sve nas. Ja sam ,eto, ubijedjen u to. Ukoliko to ne bude, mislim da ce onda igraci ovaj put shvatiti nesto drugo. Da nisu pozeljni biti vise u Zelji. I to je to. Nista vise, nista manje. Igraci su na potezu, trener je to dobro kazao. Trener ce im sigurno pomoci da pronadju taj put. Stvarno je do igraca. Nadam se da ce shvatiti i od kraja ove prijeko potrebne pauze , poceti djelovati kao Tim, da bi mogli igrati u Zelji. A onda je to put koji vodi u pobjede. Onda se lako vratiti u zadovoljstvo.

Zeljo, Zeljo, moj Zeljo...Bas te Volim !
Piše bolje nego neki naši književnici. :zeljeznicar1:
1987

LARSSON
Kontakt:

ned avg 28, 2016 9:36 pm

shzna je napisao/la:
LARS1921 je napisao/la:
Spoiler:
boccaccio je napisao/la:Tako je. Tim. To je bitna rijec i ona odrazava ono sto mi danas nemamo. Kao cjelinu. Pojedinacan izgled igraca kao forma je vazan, ali tim igra i cini da se desavaju pobjede. Tim je rijec koja se mora posloziti u praksi i uciniti individualni kvalitet jednom cjelinom, kako bi svi zajedno porasli. Mislim da to moramo ispocetka. Slavko ce zaista imati mnogo posla.

Nas je u zadnjoj utakmici nosila losa karma. To ti se desi kad si bezobrazan. Mislim na igrace. Hajmo biti bezobrazni par utakmica, pa cemo sad ovu da dobijemo. Eto ti sad. Neces. Zato sto nisi iskren prema samom sebi prije svega. Zato sto se nisu pogledali u ogledalo i malo zamislili oko svega. Zato sto nisu bili posteni prema svom klubu i prema svojim navijacima, prema ljudima u klubu. Sad, i kad hoces da pobijedis, ne mozes. Nisi tim. Izgubio si ga bezobrazlukom. Izgubio si ga nedostatkom karaktera. Neslogom. Ne igranjem za boju koju nosis.

Biti dio tima znaci ponuditi svoj kvalitet jednoj cjelini. Rasti u tom smislu kako bi se radom na kraju svi zajedno radovali. Kao jedan. Posvetiti se treninzima i saradjivati sa razlicitim karakterima, uklopiti se i postati ono sto se od tebe ocekuje. IGRAC ZELJEZNICARA.

Ime nije vazno, trener nije vazan. Klub je taj koji je vazan. Slavkine rijeci. Dobiti platu u Zelji danas znaci zivjeti mirno, sportski,ali spokojno, jer je redovna a dobra. To im je uprava obezbjedila tako. Uprava im je obezbjedila i sve ostalo. Mir pred utakmicu, da se mogu skoncentrisati, uprava im je obezbjedila slogu navijaca, koji im i kada ne ide daju podrsku. Jeste, i to su im obezbijedili. Jer su dali navijacima do znanja da zele napraviti nesto dobro od kluba, da pokusavaju, da se bore na vise frontova kako bi zastitili ime i podigli brend, a to je navijac prepoznao. Igrac je sportski alat kluba, najvazniji tocak uspjeha. Niz takvih igraca na individualnom nivou koji je za nase prilike sasvim solidan, daje za pravo svakom navijacu da napise kritiku na ovakve rezultate tj. nerezultate. Zasto se to desava kada je sve oko tih igraca uradjeno da bi oni ustvari postigli najbolji rezultat ? Igraci su odlucili da ne budu tim, nego da ostanu individualci, ili da naprave vise timova unutar jednog tima. Pa jedan tim na terenu hoce, a jedan tim se dvoumi da li ce ili nece. Zasto? Los karakter.
I onda kada svi odluce da hoce, jer je doslo do promjena koje igracima vise nece davati garant u buducnosti da ce ostati u klubu i sa ovim platama, onda te nece pobjeda. Stize te karma koju si napravio oko sebe.

A Zeljo kao Zeljo je u biti jednostavan klub. Sve oko njega je jednostavno. Zato je i tako savrsen za nas. Izadji na teren sa podignutom glavom. Kao igrac, u jednom timu. Bori se za boju dresa, trci i daj sve od sebe. Djeluj kao tim. Budi Zeljo ! Jer je Zeljo izgradjen od timskog djelovanja. Tim je odrzao Zelju. Tim je napravio filozofiju. Tim je poveo raju . Tim je izgradio Grbavicu. Tim ce je opet izgraditi. Tim kao Tim je Zeljin covjek, tu je taj gen, covjek, radnik, porodica, spoje se u Tim. Biti dio tima je najljepsa cinjenica koja traje sto godina.
I to igraci imaju i moraju danas da shvate. Ako si postigao dovoljno profesionalan nivo da mozes igrati za ovu filozofiju, onda tu filozofiju moras da prihvatis u cjelosti, bez obzira koliko si kao individualac dobar i bitan po klub.
Slavko Petrovic ce morati to pronaci u njima. Iznijeti na povrsinu. On ne smije razmisljati na Kosticev nacin. To se bar sada vidjelo. Kada i ako to shvate, ovaj igracki kadar ima potencijal da bude jako dobar i povoljan po sve nas. Ja sam ,eto, ubijedjen u to. Ukoliko to ne bude, mislim da ce onda igraci ovaj put shvatiti nesto drugo. Da nisu pozeljni biti vise u Zelji. I to je to. Nista vise, nista manje. Igraci su na potezu, trener je to dobro kazao. Trener ce im sigurno pomoci da pronadju taj put. Stvarno je do igraca. Nadam se da ce shvatiti i od kraja ove prijeko potrebne pauze , poceti djelovati kao Tim, da bi mogli igrati u Zelji. A onda je to put koji vodi u pobjede. Onda se lako vratiti u zadovoljstvo.

idi begaj haha :rofl1: :rofl1:

salle86
Kontakt:

ned avg 28, 2016 9:38 pm

I još nešto, što me raduje možda i najviše.
Kako kaže Slavko, ima kartone svih igrača gdje upisuje sve što rade, kako dobro tako i loše. Nije džabe ona narodna 'budala pamti pametan piše'.
Mišljenja sam da ne treba imati diplomu da vidiš nečije greške, pogotovo sa tribine kad imaš dobar pogled a pokušaš maksimalno profesionalno posmatrati igrače, bez emocija. Pa kad zapišeš Husiću kako igra previše "srčano" Bevabu da slabo ulazi u duel, Tucetu da sporo oslobađa lopte, Lendriću ovo, Jovanu ono, Uglješi, Šećeroviću... I tražiš od njih da to koriguju, što manje da tako igraju, ali kad kao trener i neko ko je glavni potenciraš te loše strane i forsiraš ih da popravljaju, jednostavno mora doći do poboljšanja u igri.
Sasvim je drugačije kad imaš konkretno reći igraču šta, gdje i koliko puta je napravio grešku i imaš to crno na bijelom, nego kad mu samo kažeš da je loš.
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

ChWilla
Kontakt:

ned avg 28, 2016 9:39 pm

jer to možemo i mi :D
gradi željo boli te *****

Minjore
Prijatelj i Forumas Godine, 2018.
Kontakt:

ned avg 28, 2016 9:47 pm

shzna je napisao/la:
LARS1921 je napisao/la:
Spoiler:

:lol: :lol: :lol: :lol:

Plava Porodica
Kontakt:

ned avg 28, 2016 9:48 pm

Ma sada ili nikada ubaciti kojeg juniora u tim.

Sent from my LG-K350 using Tapatalk
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

Minjore
Prijatelj i Forumas Godine, 2018.
Kontakt:

ned avg 28, 2016 9:53 pm

Plava Porodica je napisao/la:Ma sada ili nikada ubaciti kojeg juniora u tim.

sto da ne
http://www.transfermarkt.de/junior-fern ... eler/89708" target="_blank

LARSSON
Kontakt:

ned avg 28, 2016 9:56 pm

Plava Porodica
Kontakt:

ned avg 28, 2016 9:58 pm

Na te sam i mislio :karanje:

Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

rodrigo87
Kontakt:

ned avg 28, 2016 9:59 pm

Moze i Neymar Jr

Eisenbahner1921
Kontakt:

ned avg 28, 2016 10:24 pm

Boccaccio svaka cast, objasnio si sve :palacgore:
I što se tiče Husića, za njega baš vrijedi "ko nema u glavi ima u nogama". Samo što on baš nema u glavu, u nogama je ok
Nije Željo mahalski klub, jer već odavno je prerastao i svoje naselje i svoj grad i svoju zemlju, okuplja navijače odasvuda, ali jest klub iz mahale. Željo je klub svoje Grbavice

storm_raider
Kontakt:

ned avg 28, 2016 10:34 pm

Svakakve su budale igrale za ovaj klub, ali je Husic rijedak primjer alfa budale.
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

GoodisonPark
Kontakt:

ned avg 28, 2016 10:43 pm

Ponestalo pljuvačke izgleda a vidim bilo je i samozapishavanja tokom prenosa iz Zenice :)
Hajde šta fali malo po nogavicama :lol:

Husić najbolji - uh nije najgori je :r
Bekrić je najgori - ma dobro nije ali je loš sigurno što zabije go i uz to pošalje loptu ko na tanjiru za killera u napadu koji se nafuro da je Suarez pa ne gleda nikog oko sebe nego daj da je ja krhnem pa šta Bog da.. Što je svaki njegov korner pola gola.. Neka ba lakše je nastaviti sa pljuvanjem nego biti insan pa priznati da je ova ekipa bez Samira, Mire i štoperskog dvojca zrela za federalke. Ovo prelazi sve granice i nema veze sa kritikom. Sve ovo što pišem najbolje oslikava jedan komentar kada nakon 350 minuta napokon zabijemo gol i 95% imamo tri boda u džepu on hladno napiše "e kud baš on dade go" :shock:

Inače zadovoljan sam trkom, borbenošću i zalaganjem.. Igrom zadovoljan ali samo u drugom poluvremenu, ipak nema razloga za paniku biće ovo dobro ide sad pauza i neka Slavko započne sa stvaranjem tima.. Ne sekiram se mnogo i ne gledam trenutnu poziciju na tabeli kao i to hoćemo li uzeti titulu, moje je da pratim i pomažem kao navijač koliko mogu a krajnji rezultat ćemo vidjeti tamo nekad u maju. Kako god da bude znam da ću sledeće godine opet sa istim žarom ići na tekme, radovati se i tugovati jer to je moj izbor, to je Željo i sreća i radost i tuga kako se kad potrefi jbg ;)

Dobro bi bilo da pojedini kad ostavljaju komentare za vrijeme utakmice usput i gledaju direktan prenos. :idea:

Maksuz selam od Tucea, imate mahanje hejteri :ganja:
Željo samo Željo!!!

Bekrija majstore goodison je uz tebe!

Europa League - We are coming!

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 8 gostiju.

Prijava