Kadeti Željezničara savladali su goste iz Zenice rezultatom 5:0 (3:0) u utakmici sedmog kola Omladinske Premijer lige BiH.
Pročitajte više na: http://sport1.ba/foto-kadeti-zeljo-razb ... -grbavici/" target="_blank
Mislim da ce Mrvica ako zeli nešto više napraviti morati uraditi dobru rekonstrukciju ekipe.Mislim da ovima nema pomoci.Brkoo je napisao/la:Ne cini ti se. Na terenu izgledaju kao da se mrze medjusobno. Nema nikakve hemije medju njima, timskog duha. Jednostavno imamo individualce a nemamo tim. Nisu spremni da ginu jedan za drugog, da kad jedan pogrijesi drugi ga pokrije itd. Fauliras igraca Celika citava ekipa trci da te udara, kod nas samo Bekric na kraju pridje kao da smiri nesto i to sve govori. Boli mene briga volis li ti svog saigraca van terena ili ne ali na terenu ces ga voljeti ili neces igrati za Zelju.. Da Kosoric ima muda i mozga kao kapiten bi okupio sve igrace na neki njihov zajednicki sastanak i da oni izmedju sebe rijese probleme. Ovako ce ih Mrvica rijesiti milom ili silom..Plavi orkestar je napisao/la:Dobro ste ovo primjetili.Na terenu kao da prezaju jedan od drugoga.Nikad ovakav odnos igraca jednih prema drugim u Zelji nisam vidjeo.Ili mi se cini...
Ako misliš na upravu ja mislim da je uprava shvatila a ako misliš na one lelemudane što istrce na teren ja mislim da oni vrlo malo shvataju ali se bar nadam da su shvatili da njih bar 80 % nije za Zelje a neki nisu uopšte za fudbala i da ce sami napustiti klub i još se izvinuti.MrRiccoli je napisao/la:Ako iz ovog svega neato naucimo i ubuduce budemo radili drugacije to ce biti i odlicno. Sto prije shvatimo da ovo nije nacin prije cemo poceti praviti ekipu za velike stvari.Plavi orkestar je napisao/la:Pod hitno Cenana poslati da obidje 15-20 seoskih klubova po cijeloj BiH koji su što više udaljeni od gradske sredine i iz njih dovede desetak igraca koji igraju razlicite pozicije.Uvjeren sam da ce za par mjeseci njih 9 od 10 biti za klasu bolji od ovih koje danas imamo.Bit ce 10 puta jeftiniji,diciplinovaniji i bit ce zahvalni na svemu.Od ovih šminkercica nema hljeba i teško nama sa njima.
Sent from my C5303 using Tapatalk
Vrlo dobro znam okano, ali Barca nije samo Barca ovo jedno kolo sto je bilo bez Danija, vec prepoznatljiva igra zadnji 10 godina od kojih je Alves 8 godina tu..Brkoo je napisao/la:Leone oko moje, Alves je sad u Juventusu samo da znas
Da da na upravu mislim. Na celi je da do zime napravi kostur i onda po potrebi dovoditi jedno ili dva pojacanja, nikakvih pretjeranih promjena igraca da vise ne bude.Plavi orkestar je napisao/la:Ako misliš na upravu ja mislim da je uprava shvatila a ako misliš na one lelemudane što istrce na teren ja mislim da oni vrlo malo shvataju ali se bar nadam da su shvatili da njih bar 80 % nije za Zelje a neki nisu uopšte za fudbala i da ce sami napustiti klub i još se izvinuti.MrRiccoli je napisao/la:Ako iz ovog svega neato naucimo i ubuduce budemo radili drugacije to ce biti i odlicno. Sto prije shvatimo da ovo nije nacin prije cemo poceti praviti ekipu za velike stvari.Plavi orkestar je napisao/la:Pod hitno Cenana poslati da obidje 15-20 seoskih klubova po cijeloj BiH koji su što više udaljeni od gradske sredine i iz njih dovede desetak igraca koji igraju razlicite pozicije.Uvjeren sam da ce za par mjeseci njih 9 od 10 biti za klasu bolji od ovih koje danas imamo.Bit ce 10 puta jeftiniji,diciplinovaniji i bit ce zahvalni na svemu.Od ovih šminkercica nema hljeba i teško nama sa njima.
Sent from my C5303 using Tapatalk
Ja starom govorim nasi se zayebali kad su trazili po jutuElegant je napisao/la:Husic iz Mladosti bolji od naseg Husica ...
Takvo razmisljanje nije bilo na relaciji Djelmic-Memija. Djelmic se nikad nije vracao nazad da pomogne odbrani i Memija je u vecini slucajeva sam ostajao u odbrani. Memija iako ima vidni pad u svojoj igri opet je tu negdje sa Sinisom a ako ne i za dlaku bolji. Zato ne vidim neko silno forsiranje Sinise. Pogotovo ako Memija zapne pa opet pocne sa igrama iz europe Sinisa mu nece moci ni "prismrditi".Leon_Professional je napisao/la:Bravo ChWilla![]()
Kad nemas sistem onda su igraci smijesni, kako god da igras.
Evo da napravim neku usporedbu prvo sa Slobodom. Efendic je svi znamo kanta, ali u ovom sistemu on se odlicno snalazi. Stjepanovic zadnji vezni je nikakav igrac, napadaci im nisu nesto. Medjutim, u pravom sistem oni dobro funkcionisu. Kad imas sistem, kad svaki igrac zna koliko moze drugi igrac i kad zna sta mu je da radi, onda je sve bolje. Igraci nadopunjuju jedni druge, timski se kriju mane pojedinacnih igraca.
Zrinjski takodjer ima nekih tankih igraca. Bilbija je prosjecan igrac, kod Kona se nije mogao nametnuti, igrao ocajno. Mario Baric takodjer, star igrac, nista posebno. Todorovic im je medju boljim igracima a isto u Sarajevu bio los. Kada postoji sistem i kada je ekipa TIM, onda igraci bolje izgledaju.
Jos jedan primjer, Dusan Hodzic u Radniku glavni igrac, jucer ga gledam, gori od Husica, da je kod nas jeb.ali bi mu sve po spisku.
Ne moze me niko ubjediti da mi nemamo finih igraca. Ima tu i polovnjaka, ali i oni bi bili bolji da ima neki sistem. Husic je do penala bio odlican, ali ocito da ne moze sastaviti 90 min. pa njemu nikakav sistem ne moze pomoci, jedino transplatacija mozga.
Vjerujem da ce Ćelo stvoriti TIM od ove nase ekipe, jer samo tako mozemo naprijed. Da se zna ko kosi a ko vodu nosi. Da se zna ko ce koga nadopuniti i pomoci mu. Optimistican sam, jer smatram da ova ekipa i dalje kotira vrlo visoko po kvaliteti, a i Celo je to rekao. Bit ce dobro.
@Jaozinho kolega menadjeru, nisam mogao preci preko tvog posta a vezan je za Sinisu. Sinoc je bio sasvim dobar. Nemoj da nam bude uzrecica, dobar je nazad a naprijed ne valja.. Ako se pogleda tekma, nek se vide njegovi ubacaji, izboreni korneri. Ne igramo mi kao Barca pa da su nam stoperi na centru a na desnom beku imamo Dani Alvesa. Po meni Sinisa je top 3 beka u ligi, onaj Dino iz Sirokog je dobar ostalo mislim da nije bolje od njeg, naravno Memija iz Evrope je najbolji bek lige al tog Memije nema godinu i po.
I da, kad kazu kriv za gol protiv Zrinjskog jer je gol pao po njegovoj strani. Je li se razumijete u fudbal uopce. Znate da ima skupljanja odbrane, a povlacenje krila nazad. Nije bek samo da stoji siroko i da je sam odgovoran za tu stranu. Za preuzimanje kada igrac ode sa svoje pozicije. Koliko puta je Pike otisao a zakrpi ga neko i sta Pike je kriv ako pade gol radi tog igraca. Treba ako se igrac povrijedi i nije na terenu ostaviti tu poziciju praznu, ko je sisa, necemo krpiti.