Rodom s mejtaša je napisao/la:Kad sam jučer Begana vidio šta igra mali Dino mi je pao na pamet sto puta.
Svi ste manje više igrali lopte i sigurno znate da se dosta stvari može naučiti i natrenirati, ali fudbalska inteligencija kao i svaka druga vrsta inteligencije je dar od Boga ili si je dobio ili nisi. Trenirao sam godinama, imao sam brzinu, tehnika prosječna kakve je raje bilo, ali sam sve nadoknađivao mozgom. Kasnije kad sam igrao s rajom po raznim terminima uvijek sam bio trener igrač jer sam jednostavno imao smisla da poredam ekipu i svakom kažem šta da radi. Imao sam jarana koji je jeo loptu, imao takvu šutinu, jak ko zemlja, ali pileći mozak. Čak ga je i iz Sedernika trener izbacio, a frajer je bio u stanju s centra proć sve i dat go. Ali kad je trebao pucat dodavo je i obrnuto i nisi ga mogao dozvati nikako. Imao sam drugog kojem su neki kasniji prvotimci Želje rezerve bili, ali on jednostavno nije imao Želju da napravi karijeru jer to je njemu samo bila igra, rezultat ga uopšte nije zanimo. Njemu je bio samo fol da protura raji kroz noge i da nekoliko puta pobaca jedno 4-5 igrača i u tome je uživo, a svejedno mu bilo ili dobili ili izgubili.
Miro je primjer inteligentnog igrača prosječne tehnike, ali je uvijek koristan. Mi imamo masu jednostavno u glavi limitiran igrača da ne kažem glupih i tu nema pomoći. Hoću da kažem da nekad u glavu limitirani nisu mogli dospjeti do ozbiljnog fudbala kod nas dok danas je toliko sve palo na niske grane da ti klasične fudbalske budale igraju u prvim timovima naših najačih ekipa. Horor.
Ne samo da igraju vec smo ih okovali u zvijezde. Umislili da mogu šta hoce i gdje hoce. Nema sankcija, dobra plata, nocni život na visokim nivou, koka u izobilju. Kada se pojaca trening odma hampa, ako ga nema na tv dva dana odmah frka. Za rezultate svi su drugi krivi, samo oni ne. Kostic je bivši Salko sadašnji.... strah me je da i Salko ne bude bivši. Sa kamarom umišljenih levata teško šta se može napraviti. Koliko me sjecanje služi i Sablja je na inaguraciji predstavljen kao dugorocno rješenje, kao i Kostic.
Dugo je aktalna prica da Dejan Nikolic dovodi igrace. Dali neko ko je bolje upucen zna opis njegovih dužnosti i ovalaštenja. Naziv radnog mjesta

nije bitan vec zadatci koji su mu povjereni. I ja bih kao i svi mi volio vidjeti te pisane tragove o angažiranju igraca

Da imamo SD on bi sada podnjeo ostavku iz moralin pobuda... ovako niko ništa, kola se lome na trenerima. Ako Salku potrošimo onda nam ostaje samo još Braco -Gumena glava