Pocetak gradnje istoka moze popraviti atmosferu....
Sent from my C5303 using Tapatalk
ih al oni ce igrat u ligi za prvake, a mi necemo jbgAsharaK je napisao/la:Hajde sta se sikirate, imamo jos tri tekme protiv Celika, vratit cemo im za ovo.
Meni je poslije viteza bilo jasno da ce nam svaka tekma biti derby. Ovo vcrs se moralo dobiti radi atmosfere u i oko kluba i jos kad dadosmo onako posran gol nismo smjeli primiti.salemprolic je napisao/la:Što je najgore evo gledam ovaj raspored do kraja i majke mi osim ovog Olimpika na Grbavici ja ne vidim utakmicu za koju mogu garantovati da ćemo dobiti...a da ne govorim da idemo i pitarima, Zrinjskom i Sirokom poslije...pogledajte gdje su vam najblize dezurne apoteke i idemo, velika borba je pred nama. Volim te Željo!
Do lige za prvaka treba osvojiti sto vise bodova pogotovo u 'manjim' utakmicama. Pobjeda od vcrs bi neke stvari drasticno promjenila ali sta je tu je. Sreca je sto mnogi kiksaju, to jeste svi osim Zrinjskog koji je stvarno najjaci, iako se i to moze promjeniti i da oni upadnu u rezultatsku krizu, ali po ovome dosad ubjedljivo su najveci kandidati za titulu. Ja zadovoljan i evropom s tim da nesto napravimo u njoj da ne budemo turistiOmar500 je napisao/la:Eh, pregledah i ja utakmicu
Kao prvo, nema ekipe, nema timske igre, duha niti pobjednickog mentaliteta. Ne zna se gdje se udara. Prvo poluvrijeme lose, drugo puno-puno bolje. Najbolje poluvrijeme u zadnje cetiri utakmice. Dosta sansi, bilo je cak i lijepih akcija. Radinovic najbolji igrac veznog reda, i u tri pokusaja suta isprve lijevom nogom, to su bile bombe, ali u sva tri slucaja izblokiran sut jer je prekrcan sesnaesterac. To mi je bilo drago vidjeti. Bekric je za zadnjih 20-30 minuta, to sam rekao sto puta do sada. Beganovica ces vidjeti svugdje osim na njegovoj poziciji, a i mislim da ni tu nije kvalitetan, ali neka prosudi Petrovic. Ipak to nisu pozicije za momka sto je igrao. Bevab i Husic - katastrofalni. Ne znaju ubaciti lopte. Husic zasluzuje ispisnicu jer po drugi put ekipi odbija on sam bodove. Mada, sta mi je zasmetalo, dali smo gol, i kada je Celik krenuo u napad poslije dvije minute, neki je njihov igrac bio na lijevoj strani, ulazi u sredinu, trojica nasih krenula na njega i stala samo sva trojica. Nedugo zatim je bila ona situacija gdje Husic obori igraca, totalno idiotski nacin i izjednacise. Bitno je sada napraviti ekipu.
Vedran je kriminalan, ne znam sta mu se desava, mada istina, imao je jednu dobru intervenciju. Ali fakat, ima bruku gresaka, nesiguran haos.
Stoperski par je zaista solidan, pogotovo Bokacini. Neprikosnoven u skok igri, i danas umalo zabi. Nismo imali srece, mada smo u dvije situacije i mogli jos primiti...
Stevanovic je meni bezveze (Sinisa). Opet mu treba pola godine da izvede aut sto mi je neshvatljivo, prema naprijed nista ne nudi. Mada, nije da je Memija nesto pretjerano bolji, ali bar onda njega stavi...ako se bude ostavio kole i mahalanja.
Stevanovic (Mico) ...legenda, ne mogu da vjerujem ko igra kod nas i tako mi je zao momka. Opet je zasprintao na jedno 50 metara, ganjao igraca, vrsio pritisak, svaki drugi igrac se ne bi ni trudio. Svaka mu cast, izlit mu bistu .Tako mi je krivo sto igra u ovoj generaciji. Samo da Celo napravi finu ekipu ,pa da ima s kim igrati.
Lazic, kao sto su mnogi konstatovali, odlican, pokazao vise nego svi sto su do sada igrali na toj poziciji u ovih sedam kola. Ima odlican osjecaj za prostor, ubaci se u onoj sansi kada je sutirao iskosa, ali odbrani golman. Odlicno se probija, ima solidan centarsut. Definitivno dobro rjesenje.
Lendric totalno van forme, ono bi zabio stari Lendric, ali nista ne funkcionise vec par kola, nema ekipe nit itimske igre. Psiha igraca je na katastrofalnom nivou.To je uzas jedan. Igra je danas bila bolja, u drugom poluvremenu, imalo se sta vidjeti, ali ne kazem da je to odlicno, nego je samo MANJE LOSE od proslih izdanja. Ima materijala, ima tu finih igraca oko kojih ce se moci napraviti veoma dobra ekipa.
Nadam se da Krizman i Markovic nisu tu tek onako dosli. Lendricu i treba neko njegovog kalibra i(ili) bolji, kada taj igrac udje, da znas da moze zabit. Onako Nikolic kad udje...jbg, tako se barem cini.
Opet, ne smijemo se zavaravati. Jeste Celik dao 120% protiv nas, ali i dalje su karina. Bod ne bi bio los da je drugacija situacija, da smo dobili zadnje dvije utakmice, ali u ovakvim okolnostima...nismo nekako imali srece, jer prilika je bilo, i to kakvih.
Sada Petrovic ima 15 dana, da iskristalise neke stvari, pa onda se idemo boriti. U sljedeca cetiri kola nam dolaze 'lakse' ekipe na kojima moramo pokazati volju, htijenje i pobjednicki duh. Mi smo Zeljo a vi nam p.usite! To nam treba, ali trenutno sm odaleko, daleko od toga. Sada ce svaka ekipa traziti bod ili tri na Grbavici, prije su im se gace tresle. Trebat ce dosta vremena da ispravimo to. Dobro je neko spomenuo AC Milan, kakv isu prije bili i sada. Izgube se neke stvari za kratak period koje su se gradile godinama.
Da ja sada ne bi pametovao, vjerujem da ce Slavko odraditi dobar posao, sam oda ispuni ono sto je obecao, a to je da odstrani truhle jabuke iz ekipe i da ih digne psiholoski na zadovoljavajucu razinu. I da se uigrava ova formacija koju jbg znaju i mogu igrati.
Bit ce ovo puno bolje, ali ne odmah i naprasno, morat cemo biti strpljivi. Masina ce biti podmazana u ligi za prvaka koju cemo sigurno izboriti, ne sumnjam uopste u to. Da Slavko nije dosao, ne bih bas tako bio siguran
Volim te Zeljo!
Brate ja ne sumnjam da bi se i ovi borili, ali ovi su psihicki totalno u k.rcu sto se toga tice, izgubio se pobjednicki mentalitet. Kako Slavko rece razlika izmedju pobjednika i gubitnika je sto gubitnik razmislja samo kamo da odigra i da ne izgubi, a pobjednik razmislja samo kako da pobjedi, a to je ono sto mi nemamo.Plavi orkestar je napisao/la:Kako se samo nekad igralo i borilo za dres Zelje.Da mi je ovo još nekad docekati.
[video]https://m.youtube.com/watch?v=66o2vpEYibI[/video]
Isti sam ti, sa pobjedom bih i imao nade ovako su na minimumu. Za titulu nam treba najludja serija ikad.Plava Porodica je napisao/la:A za taj Kup valjalo bi kad bi bar prva dva kola dobili neke nizeligase, a poslije sta Bog da.
A ono sto me izjeda je to sto sam se ja od titule oprostio u 7.kolu.E sta docekah.
Sent from my LG-K350 using Tapatalk
Bravo! Na stranu neznanje pojedinih igraca, ali psiha kompletne ekipe je duboko zaglibila, ne znam kad je bila gora. Jos malo pa bi poceli skidati gace pred svakom ekipom.MrRiccoli je napisao/la:Brate ja ne sumnjam da bi se i ovi borili, ali ovi su psihicki totalno u k.rcu sto se toga tice, izgubio se pobjednicki mentalitet. Kako Slavko rece razlika izmedju pobjednika i gubitnika je sto gubitnik razmislja samo kamo da odigra i da ne izgubi, a pobjednik razmislja samo kako da pobjedi, a to je ono sto mi nemamo.Plavi orkestar je napisao/la:Kako se samo nekad igralo i borilo za dres Zelje.Da mi je ovo još nekad docekati.
[video]https://m.youtube.com/watch?v=66o2vpEYibI[/video]
Jaozinho22 je napisao/la:ODLAZI VECA UBLEHO NAJVEĆA!!!!
kako vec rekoh, luzerski mentalitet. Normalno razmisljanje bi bilo naje.bati se majke nekome odma nakon sudijskog zvizduka a reakcija luzera je trazenje bilo kakve svjetle tacke da opravdas svo ovo siviloMrRiccoli je napisao/la:Ovaj Alihodzic bukvalno nije normalan, pa bolje da nisi otisao na konferenciju debilu jedan glupi