Pa objasnio je Slavko u jednoj recenici ovaj nas "tim."
Ako neko misli doci u Zelju, dobra plata, hodati po gradu i misliti da je kraj karijer onda nam i ne treba.
Mi smo tako sklepali ekipu.
Bekric? Covjek rijetko sta korisno napravi na terenu. Sreca pogodi ga lopta u glavu. Jedino sto radi je da se ubacuje u kadar kada se izvode slobodni. Tada ima zivota u njemu. Ostalo katastrofa. Moze za nekih 20 minuta, a meni se iskreno taj lik ne gleda u Zelji vise. Hvala za prosle dane, ali vakat je praviti tim u pravom smislu te rijeci. Za Bekrica tu nema mnogo mjesta.
Bevab? Teska povreda, zadnju sezonu igrao uglavnom na lijevom krilu. Naravno ni tu nije napravio nista korisno. On je u rikvercu i Bog zna gdje ce se zaustaviti. Ne bi me cudilo i da zavrsi karijeru ubrzo. Ne znam sto ce nam, ali eto.
Husic? Klasicni idiot. Najblaze moguce napisano. Nepotreban covjek za ekipu.
Nikolic? Na zalasku karijere. Visak u Zrinjskom. Moze da bude neki peti napadac i da zaigra kada nema niko drugi. Ili da udje kada je opsada protivnickog gola da iskustvom neki odbijanac ugura u gol. Za ovaj klub on nije.
Pozder? Boze sacuvaj. Nije on los kao ovi iznad, ali nepotreban totalno kada vec imas dobrog napadaca. Moze posluziti kao rezerva Lendricu, ili Lendricevoj rezervi.
Toskas? Jos jedan nepotreban igrac, mada ne djeluje lose, ali ako ce otici Aco onda moze da se mijenja s Jahicem koji je vec u godinama, a zapravo je danas pokazao sta treba da radi iskusan igrac i lider ekipe.
Sinisa Stevanovic? Fin igrac, dobar, ali ne za ovu ekipu. Bek koji je dobar nazad, ali naprijed nista od njega. Rijetko nesto napravi. Za ekipu koja zeli nesto vise on nije, ali moze posluziti kao rezerva.
Lazic? Meni se ucinilo da je dobar igrac za ovo kratko vrijeme. Vidjelo se vise zelje nego kod Bevaba i Husica kada se spoje sve utakmice.
Naravno to i ne cudi kada je momak dosao normalnim putem kao Ugljesa, Secer, Boccaccini.
Ono sto je zajednicko za Bekrica, Nikolica, Bevaba, Husica, Pozdera jeste da im je ovaj klub velika premija i da ne mogu bolje u ovom trenutku. Ove zadnje niko nece i nista nisu napravili, a prva dva su svoje odigrala. Tuga je sto nam svi igraju, jos kada se doda Dzenis na zadnjem veznom, indisponiran Lendric onda je ovaj bod dobar.
Miroslav Stevanovic
Neka se ugledaju ovi koji satro trebaju predvoditi ovu ekipu, satro zvijezde poput Lendrica i Blagojevica kako treba povuci ekipu. Sve sto napravimo bude preko Miroslava, a danas na onom terenu je pokazao koliki je majstor. Svaka cast momcino. Ti si Zeljo.