Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

chile
Kontakt:
Status: Offline

Re: RE: Re: FK Željezničar

sri avg 24, 2016 11:46 pm

arelinho je napisao/la:
Virtu4L je napisao/la:Obzirom da smo se danas dotakli Dinama, u grupnu fazu lige prvaka su ih odveli, Pavičić (22), Henriquez (22), Rog (21), Stojanović (20), Ćorić (19), Benković (19). Plus dva igra igrača na klupi, Knežević (19) i rezervni golman Semper (18).

Kod nas talenat pravu šansu dobije sa nekih 20-22 godine, a forsiraju se polovnjaci, niko nema vremena da istrpi mladog igrača, a kad su Adžem i Oda to uradili, zaradili smo brdo para.

Ovi momci koje sam gore nabrojao su večeras fizički razbili Salzburga u sred Austrije, ali to se nikada ne bi desilo da im neko nije pružio šansu. Sad zamislite koliko je to (desetina) miliona eura za par godina.

Ne može bolji primjer od ovoga kako se treba raditi u klubovima i koliko je omladinski pogon bitan segment istog. Zbog toga naša djeca moraju dobijati šansu, ne mogu biti lošiji od Husića, Bevaba ili Pozdera, a i da su lošiji, treba im dati samo malo vremena. Žerića bi mi još gledali juniorima, kao ne može idržati seniorski tempo, pa da ga sa 19 prebacimo u prvi tim? Žerić ima 18 godina i trebaju mu utakmice, mora mu se vjerovati, pružiti šansa.... isto važi i za Mujagića, Osmankovića...
Ne možeš porediti naše mlade igrače sa ovim gore mladim igračima. ;) ;) Naši nisu ni 30 posto njihovih talentovanih igrača.
Sto se tice damog talenta nije to tolika razlika, tu smo negdje, ali sve ostalo nasa djeca njihovoj nisu ni do clanaka.
Sto zbog njih samih, sto zbog struke koja radi s njima, sto zbog uslova.

Sent from my Plavo Sokocalo
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije !

delinjo
Kontakt:

Re: FK Željezničar

sri avg 24, 2016 11:48 pm

Virtu4L je napisao/la:
arelinho je napisao/la:Ne možeš porediti naše mlade igrače sa ovim gore mladim igračima. ;) ;) Naši nisu ni 30 posto njihovih talentovanih igrača.
Ne znamo mi to, imali smo priliku da dovedemo sve što vrijedi u ovoj zemlji, sad već nemamo tu moć. Nema tu nikakve razlike u talentu, jedina razlika je u ljudima koji vode njihove talente.

I naravno, razlika je u tome što su oni ultra dominantni u prvenstvu pa sebi mogu priuštiti da im u svakoj utakmici na terenu bude par juniora.
brate kako akd mi nismo 5 godina pobjedili nekoga 3 razlike ...kako cemo dati sansu juniorima kad nikgoa nismo natrpali ...jbg da ubacis bas djecu da ase kale moras imasti neku zalihu rezultatsku...tesko da sa njima mozes ganjati rezultat.
GOO ROGER!!!
peRFect!!

VOLIM ZELJEZNICAR !!!!!!!!

Kapiten
Kontakt:

sri avg 24, 2016 11:48 pm

Joj kad počnu o Dinamu

Poslano sa mog SM-J500FN koristeći Tapatalk
[url=http://drugstore-onlinecatalog.com/]drugstore-onlinecatalog.com[/url]

LARSSON
Kontakt:

sri avg 24, 2016 11:50 pm

Kako nismo, jesmo mlatili Čelika i Viteza prošle sezone 3 0 i 4 0 i to sve u drugom poluvremenu. Protiv Viteza naša djeca dala golove

Virtu4L

sri avg 24, 2016 11:50 pm

delinjo je napisao/la:brate kako akd mi nismo 5 godina pobjedili nekoga 3 razlike ...kako cemo dati sansu juniorima kad nikgoa nismo natrpali ...jbg da ubacis bas djecu da ase kale moras imasti neku zalihu rezultatsku...tesko da sa njima mozes ganjati rezultat.
Adžem i Odović su nam pokazali kako, i pokazali su nam kako ti klinci razvaljuju protiv Ferencvaroša i Standarda, isto kao Dinamova djeca večeras.
"Joj ofirniji su od Maje koja je udaljena 2km od mene i zeli sex veceras.." by Minjore

Vrag

sri avg 24, 2016 11:52 pm

Kod nas su djeca klosari, dijete nase pusti loptu za gol.
Bajic, Zolotic, Hodzic, Amir to su karakterne osobe. I mi smo imali srecu s njima. Ovo sada klosari pravi.
Dzenis, Memija, Kjosevski, Sadikovic ni do koljena ovim gore momcima. Mozda Celo napravi sta od Osmankovica. A Zeric ako se ne uhvati pravog puta i on ce se brzo pridružiti ovim gore klosarima.
Ostaje nam cekati sljedecu generaciju.

Peco, Serbecic, Koljic 3 igraca na kojim smo mogli graditi buducnost.

cala
Kontakt:

sri avg 24, 2016 11:58 pm

Adzem je u tom trenutku morao to uraditi, nije imao izbora. Gurnuo je momke u vatru i neki su se pokazali. Odovic je imao idealan spoj iskustva i mladosti u ekipi. Dosta juniora uz nekoliko starijih igraca od kojih, kakvi god da su, mogu ponesto nauciti. Edis i Kostic su bili pod imperativom i nisu htjeli da rizikuju. Nadam se da ce celo davati prilike nasim, prvenstveno Zericu. Od Mujagica tesko da sta moze biti, ne pokazuje nikakvu zelju za dokazivanjem.

delinjo
Kontakt:

čet avg 25, 2016 12:01 am

djaba Virtu mozes ih gurati koliko god hoces kad nema tolikog talenta...pa ne mozes me ubjediti da Memija ,Dzenis ili Mujagic mogu makar u drugom timu dinama igrati ono Dinamo B ili kako vec ....znaci nema sanse...slazem se da treba gurati mlade ali koji su stvarno talentovani...a ove klosare samo zbog godina gurati je van svake pameti..
GOO ROGER!!!
peRFect!!

Morzhy
Kontakt:

čet avg 25, 2016 12:04 am

Ja mislim da je Žerić bolji od Ćorića, ali ne vole ga treneri jbg :-D

Poslano sa mog GT-I9300 koristeći Tapatalk

godrina
Kontakt:

čet avg 25, 2016 12:08 am

Ma mi nismo dobri u glavu. Samo je nama igrac od 22 godine mlad. Tako i u klubovima i u reprezentaciji. Ok Odovic i Adzem su morali igrat sa mladima ali pokazalo se da moze to tako. Ima te djece tih talenata, eto mi imamo nekog grka nikad minute nije odigrao i kao takav svi kad pisu potencijalne sastave pisu njega ispred Keme, on je pobogu grk ccc.
Nama fali sistem.
uvjek uz tebe i ti to dobro znas, tebe volim ja za tebe navijam :zeljeznicar1: :zeljeznicar1:
boro elcic: igrac ne smije trcat direktno na gol protivnika jer time opstruise igru i ugrozava njenu regularnost

delinjo
Kontakt:

čet avg 25, 2016 12:09 am

Morzhy je napisao/la:Ja mislim da je Žerić bolji od Ćorića, ali ne vole ga treneri jbg :-D

Poslano sa mog GT-I9300 koristeći Tapatalk
:rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:

ali stvarno sad uzmi primjer Coric je na klupi pocinjao ove utakmice...sta mislis kako bi se neki nas talenat kao uskurcio i bunio da ga stavis na klupu a jedan od boljih ...ma sto napisa vrag ovdje su mahalci kakvi talenti
GOO ROGER!!!
peRFect!!

Virtu4L

čet avg 25, 2016 12:10 am

delinjo je napisao/la:djaba Virtu mozes ih gurati koliko god hoces kad nema tolikog talenta...pa ne mozes me ubjediti da Memija ,Dzenis ili Mujagic mogu makar u drugom timu dinama igrati ono Dinamo B ili kako vec ....znaci nema sanse...slazem se da treba gurati mlade ali koji su stvarno talentovani...a ove klosare samo zbog godina gurati je van svake pameti..
Memija je bio odličan, svršavali smo na njega i onda je stao, mislim da je tu bila i neka povreda. Kako objašnjavaš da igrač igra bolje sa 18 godina nego sa 20? To znači da je neko napravio neku grešku sa njim, pedagozi, treneri, a na kraju i sam igrač. Zato sam gore napisao da je najveća razlika u ljudima koji rade sa tom djecom. To su nezgodne godine, kako Vrag gore nabroja igrače sa karakterom, što je prava rijetkost da neko u tim godinama ima odlučnost i karakter.

Memija bi nam sad bio glavni kapitalac da je neko uradio dobar posao sa njim.
"Joj ofirniji su od Maje koja je udaljena 2km od mene i zeli sex veceras.." by Minjore

Omar500
Moderator
Kontakt:

čet avg 25, 2016 12:11 am

Polako ljudi, opet smo poceli o Dinamu hahaha
Bit ce sve okej ako Celo ostane duzi vremenski period kod nas. Barem 2-3 godine. Napravis ekipu, neki kostur, dovodis najbolje mladje igrace iz drzave, i pojacas ekipu na ljeto/zimu sa jednim, mozda i dva vrhunska igraca za nase prilike. Ali prije toga da se napravi ekipa, a ako je iko zna napraviti, to je onda Petrovic. Ali ne moze ni on nista preko noci. Nemojte nas porediti sa Dinamom, mi trening kampa nemamo. Evo oni klosari iz opstine izgleda hoce da povecaju najam za onaj pomocni njihov teren, kud ces dalje.
Mene niko ne moze ubijediti da u ekipi ti ne mogu igrati barem 2-3 mlada igraca koji ce se kaliti uz neke iskusnije i kasnije ih odlicno prodas, a i donesu ti rezultat. Ali trenutno stanje u ekipi je havarija. Niko ne igra kako treba, ni ovi kvalitetniji i iskusniji haman, jer nema ekipe, nema zajednistva. Ja apsolutno vjerujem Petrovicu i jedva cekam da vidim njegove korake u blizoj buducnosti. Covjek radi planski, po sistemu, maksimalno je pedantan i posvecen. Ako ostane kod nas duzi period, vratit ce nam pobjednicki mentalitet, stvorit ce ekipu, i onda ce se ubacivati mladji igraci, i bit ce jakih pojacanja, a ne po 10 nekih igraca svaki prelazni rok, pa da sa dvojicom ubodes, a ovi unose nemir u ekipi.

Kad pukne bomba na zimu i Stila dodje :D
I tako bi volio da Halvadzic eksplodira kod Slavka, bas zbog onih sto me napadnu svaki put i kazu da je kloc samo takav, jer kao oni s balkona to vide :rofl:
Zadnja izmjena: Omar500, dana/u čet avg 25, 2016 12:13 am, ukupno mijenjano 1 put.
E moj Mehmed-beže Mehmedpašiću – Grbavica, da je samo vidiš kako sada blista!

Ne u banci! Ne u stranci! Ne u zamci! Na distanci! - dAk

Praise the sun \[T]/

What can change the nature of a man?

cikazubo
Kontakt:

čet avg 25, 2016 12:11 am

delinjo je napisao/la:djaba Virtu mozes ih gurati koliko god hoces kad nema tolikog talenta...pa ne mozes me ubjediti da Memija ,Dzenis ili Mujagic mogu makar u drugom timu dinama igrati ono Dinamo B ili kako vec ....znaci nema sanse...slazem se da treba gurati mlade ali koji su stvarno talentovani...a ove klosare samo zbog godina gurati je van svake pameti..
Vidi jednu stvar, u Dinamovom izlogu imaš naša dva igrača što ipak govori da i mi imamo dragulja iako nemamo uslove i neki sistem rada u omladinskom pogonu, taj Gojak kojem predviđaju sljedeći veliki transfer pa i prije Are, kod nas bi u ovim godinama upisao duplo manje minuta profi fudbala nego u Dinamu, Virtu je sve tačno rekao, kod nas se čeka da igrač napuni bar 19-20 da bi počeo dobijati ozbiljne minute, zašto je to tako vjerujem da niko ne zna, Ćorić, Pjaca, Benković svi oni imaju već dvije sezone HNL-a u prvih 11 Dinama i imaće sad drugu sezonu lige prvaka, dok kod nas igrača smatramo talentom do 24.te ko kone Duljevića. Imali smo Aru, Bajića, Hadziju, Gojaka, evo sad imaš Žeru i Osmankovića kao ozbiljne talente, koliko njih je igralo za Želju sa 17-18 u prvoj postavi, samo Amir. Slažem se s tobom za Dženisa i Vecu, Mujagu ne mogu procijeniti kad nije igrao dovoljno, Memija je pokazao strašn igru u sezoni kod Ode međutim sada nam pokazuje i drugo lice. Uglavnom talenata sigurno imamo, ali se previše čeka sa njihovim bacanjem u vatru, gledaj nam sad štopera, Aco loš, Boca eto i nije loš al zeznu go protiv Viteza, i ako sad Kemu nećemo gurati kad ćemo ? Nadam se da će Ćelo malo promijeniti situaciju što se tiče mlađih prije svega Žere i Osmankovića.

Virtu4L

čet avg 25, 2016 12:25 am

Živo me zanima da li ovi klinci kod Mamića cuclaju crijevo, prijete raji po fejsbuku da će ih izrokati, ogovaraju trenere, mašu rukama, ili rade sve što im se kaže.

delinjo
Kontakt:

čet avg 25, 2016 12:26 am

cikazubo je napisao/la:
Vidi jednu stvar, u Dinamovom izlogu imaš naša dva igrača što ipak govori da i mi imamo dragulja iako nemamo uslove i neki sistem rada u omladinskom pogonu, taj Gojak kojem predviđaju sljedeći veliki transfer pa i prije Are, kod nas bi u ovim godinama upisao duplo manje minuta profi fudbala nego u Dinamu, Virtu je sve tačno rekao, kod nas se čeka da igrač napuni bar 19-20 da bi počeo dobijati ozbiljne minute, zašto je to tako vjerujem da niko ne zna, Ćorić, Pjaca, Benković svi oni imaju već dvije sezone HNL-a u prvih 11 Dinama i imaće sad drugu sezonu lige prvaka, dok kod nas igrača smatramo talentom do 24.te ko kone Duljevića. Imali smo Aru, Bajića, Hadziju, Gojaka, evo sad imaš Žeru i Osmankovića kao ozbiljne talente, koliko njih je igralo za Želju sa 17-18 u prvoj postavi, samo Amir. Slažem se s tobom za Dženisa i Vecu, Mujagu ne mogu procijeniti kad nije igrao dovoljno, Memija je pokazao strašn igru u sezoni kod Ode međutim sada nam pokazuje i drugo lice. Uglavnom talenata sigurno imamo, ali se previše čeka sa njihovim bacanjem u vatru, gledaj nam sad štopera, Aco loš, Boca eto i nije loš al zeznu go protiv Viteza, i ako sad Kemu nećemo gurati kad ćemo ? Nadam se da će Ćelo malo promijeniti situaciju što se tiče mlađih prije svega Žere i Osmankovića.
razumijem te brate savrseno sta pises ali Arin talenat i npr Dzenisov se ne moze porediti...stoji ti prica i treba da idemo u tom pravcu i samo to je ispravno slazem se ...ali brate igraci koji su dominirali u mladjim kategorijama su iuspjeli na kraju krajeva i nisu se kurcili....ja sam gledao pratio juniore i Dzenisa i Memiju i oni nisu odskakali kvalitetom kao npr Ara jedan ili Amir...jbg
GOO ROGER!!!
peRFect!!

cikazubo
Kontakt:

čet avg 25, 2016 12:35 am

delinjo je napisao/la:
cikazubo je napisao/la:
razumijem te brate savrseno sta pises ali Arin talenat i npr Dzenisov se ne moze porediti...stoji ti prica i treba da idemo u tom pravcu i samo to je ispravno slazem se ...ali brate igraci koji su dominirali u mladjim kategorijama su iuspjeli na kraju krajeva i nisu se kurcili....ja sam gledao pratio juniore i Dzenisa i Memiju i oni nisu odskakali kvalitetom kao npr Ara jedan ili Amir...jbg
Slažem se, ali ti veliki talenti su takođe uspjeli slijedom čudnih okolnosti, Ara preko Liverpoola do nas pa u Dinamo, Gojak preko Olimpica u Dinamo, a Bajic i Hadziahmetović su imali sreće što su potrefili najslabijeg Želju u zadnjih 6-7 godina što se tiče imena na papiru pa im se otvorilo da igraju i pokažu raskošan talenat, dok ovamo Dinamo koji cilja na ligu prvaka uvijek gura svjesno 3-4 mlada momka u prvih 11, prošle sezone na Allianz areni stoper Benković počinje utakmicu sa 17 godina, hej sa 17 ti počinješ protiv Bayerna u ligi prvaka, a da kod nas Kemo koji je prilicno talentovan ne može protiv premijerligaša, može 100% samo mu treba pružit šansu i praštat greške, kao što smo pružili Amiru i Bajiću, i oni su imali loših dana a ih nije teško istrpit jer znaš da su tek "prohodali" u svijetu profesionalnog fudbala.

Izlija
Moderator
Kontakt:

čet avg 25, 2016 12:35 am

mali plavisa je napisao/la:Ja sam ubijedjen da je ovaj delinjo Dzeku nazivao klocem,lik popljuva sve sto je nase jbt nevjerovatno!Memija i momci koje blate pojedini danima zacepice usta nekima uskoro ako bog da!
Da imaš iskustva i staža na tribini kao neki ovdje možda bi znao da je klocem prozvan jedan drugi igrač koji je bio sa Džekom u timu tada ali su ga raja uzela na zub i prepisala nadimak zbog toga što nije imala pojma o pojmu.
イビチャ・オシム

delinjo
Kontakt:

čet avg 25, 2016 12:36 am

cikazubo je napisao/la:
delinjo je napisao/la:
cikazubo je napisao/la: Vidi jednu stvar, u Dinamovom izlogu imaš naša dva igrača što ipak govori da i mi imamo dragulja iako nemamo uslove i neki sistem rada u omladinskom pogonu, taj Gojak kojem predviđaju sljedeći veliki transfer pa i prije Are, kod nas bi u ovim godinama upisao duplo manje minuta profi fudbala nego u Dinamu, Virtu je sve tačno rekao, kod nas se čeka da igrač napuni bar 19-20 da bi počeo dobijati ozbiljne minute, zašto je to tako vjerujem da niko ne zna, Ćorić, Pjaca, Benković svi oni imaju već dvije sezone HNL-a u prvih 11 Dinama i imaće sad drugu sezonu lige prvaka, dok kod nas igrača smatramo talentom do 24.te ko kone Duljevića. Imali smo Aru, Bajića, Hadziju, Gojaka, evo sad imaš Žeru i Osmankovića kao ozbiljne talente, koliko njih je igralo za Želju sa 17-18 u prvoj postavi, samo Amir. Slažem se s tobom za Dženisa i Vecu, Mujagu ne mogu procijeniti kad nije igrao dovoljno, Memija je pokazao strašn igru u sezoni kod Ode međutim sada nam pokazuje i drugo lice. Uglavnom talenata sigurno imamo, ali se previše čeka sa njihovim bacanjem u vatru, gledaj nam sad štopera, Aco loš, Boca eto i nije loš al zeznu go protiv Viteza, i ako sad Kemu nećemo gurati kad ćemo ? Nadam se da će Ćelo malo promijeniti situaciju što se tiče mlađih prije svega Žere i Osmankovića.
Slažem se, ali ti veliki talenti su takođe uspjeli slijedom čudnih okolnosti, Ara preko Liverpoola do nas pa u Dinamo, Gojak preko Olimpica u Dinamo, a Bajic i Hadziahmetović su imali sreće što su potrefili najslabijeg Želju u zadnjih 6-7 godina što se tiče imena na papiru pa im se otvorilo da igraju i pokažu raskošan talenat, dok ovamo Dinamo koji cilja na ligu prvaka uvijek gura svjesno 3-4 mlada momka u prvih 11, prošle sezone na Allianz areni stoper Benković počinje utakmicu sa 17 godina, hej sa 17 ti počinješ protiv Bayerna u ligi prvaka, a da kod nas Kemo koji je prilicno talentovan ne može protiv premijerligaša, može 100% samo mu treba pružit šansu i praštat greške, kao što smo pružili Amiru i Bajiću, i oni su imali loših dana a ih nije teško istrpit jer znaš da su tek "prohodali" u svijetu profesionalnog fudbala.
sve si upravu mroam se sloziti sa tobom....samo je cinjencia jedna da je onaj ko je odskakao puno vise od ostalih na kraju i uspio...
GOO ROGER!!!
peRFect!!

delinjo
Kontakt:

čet avg 25, 2016 12:37 am

Izlija je napisao/la:
mali plavisa je napisao/la:Ja sam ubijedjen da je ovaj delinjo Dzeku nazivao klocem,lik popljuva sve sto je nase jbt nevjerovatno!Memija i momci koje blate pojedini danima zacepice usta nekima uskoro ako bog da!
Da imaš iskustva i staža na tribini kao neki ovdje možda bi znao da je klocem prozvan jedan drugi igrač koji je bio sa Džekom u timu tada ali su ga raja uzela na zub i prepisala nadimak zbog toga što nije imala pojma o pojmu.
moj Izlija zato je on KLOC :ganja:
GOO ROGER!!!
peRFect!!

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.

Prijava