Grbavica je napisao/la:Sad kad Vrbanjusa uleti i pocne se pravdati da on ustvari nije Adis Hadžić

Grbavica je napisao/la:Sad kad Vrbanjusa uleti i pocne se pravdati da on ustvari nije Adis Hadžić
Samo cekam da neko uleti i kaže kako Dinamo proda ovog kako onog. Ona njihova djeca izboriše opet ligu prvaka, svi do jednog vanserijski talenti neki već A reprezentativci, ybt igraju se Rog i Ćorić još na kraju s onim Red bulom, nazad stoper Benković skoro bez greške a tek mu 19, a već su prodali dva mladića ovog ljeta i uzeli 30 milki na njima, da staviš neko naše dijete izgubio se ko abdest na terenu protiv onakvih protivnika, Dinamo je fakat prekucao na ovim prostorima, niko im nije ravan niti će biti u narednih 10-15 godina.shzna je napisao/la:Nadam se da Memija, Kjosevski i ostale zvjezdice prate ove mlade igrače Dinama i da shvataju da nisu još ni f od fudbalera.
I to frajer odigra bolje ego im ijedan onaj napadac..Bukvalno rokada koja je odlucila utakmicu..delinjo je napisao/la:joj kod Cice stoper igra u napadu...da to uradi kod nas odmah bi ga bojkotovao Kosoric....sta ce on bojkotuje svoju poziciju ...mozes misliti kako bi tek bojkotovao u napad da ga baci
Jel' Amar ili Hadžija Harisa čini mi se gurnuo na špica u jednoj utakmici prije desetak godina ili je meni sjećanje skroz izblijedilo? Sjeća li se neko toga?delinjo je napisao/la:joj kod Cice stoper igra u napadu...da to uradi kod nas odmah bi ga bojkotovao Kosoric....sta ce on bojkotuje svoju poziciju ...mozes misliti kako bi tek bojkotovao u napad da ga baci
Šta znači ta grupna faza LP, pa i drugi klubovi imaju finansijske koristi, a kamoli Dinamo.Eventualni Dinamov neuspjeh večeras za neke bi ipak mogao biti tragedija. Za, primjerice, Istru, Cibaliju, Inter... Uefa bi u slučaju Dinamova plasmana u elitu isplatila HNS-u devet milijuna kuna - svakom od prvoligaških klubova po milijun. A to je novac koji će mnogim našim klubovima jako puno značiti, pogotovo s obzirom na to je je riječ o lovi koja je “pala s neba”.
Danas je Torlak dobro rekao za neke novine, prije su ovi sa strane morali biti duplo bolji od domaćih igrača da bi došli u Želju ili Sarajevo, a danas djeca iz omladinskog pogona moraju biti tri puta bolja od stranca da bi dobila šansu. Dinamo zvijezda vodilja, skauting u regionu i dovođenje najvećih talenata, zašto mi nebi smo mogli pojačati skauting omladinaca u granicama BiH, dragulja u našoj zemlji i više nego dovoljno samo im niko ne daje ozbiljnu šansu.Virtu4L je napisao/la:Obzirom da smo se danas dotakli Dinama, u grupnu fazu lige prvaka su ih odveli, Pavičić (22), Henriquez (22), Rog (21), Stojanović (20), Ćorić (19), Benković (19). Plus dva igra igrača na klupi, Knežević (19) i rezervni golman Semper (18).
Kod nas talenat pravu šansu dobije sa nekih 20-22 godine, a forsiraju se polovnjaci, niko nema vremena da istrpi mladog igrača, a kad su Adžem i Oda to uradili, zaradili smo brdo para.
Ovi momci koje sam gore nabrojao su večeras fizički razbili Salzburga u sred Austrije, ali to se nikada ne bi desilo da im neko nije pružio šansu. Sad zamislite koliko je to (desetina) miliona eura za par godina.
Ne može bolji primjer od ovoga kako se treba raditi u klubovima i koliko je omladinski pogon bitan segment istog. Zbog toga naša djeca moraju dobijati šansu, ne mogu biti lošiji od Husića, Bevaba ili Pozdera, a i da su lošiji, treba im dati samo malo vremena. Žerića bi mi još gledali juniorima, kao ne može idržati seniorski tempo, pa da ga sa 19 prebacimo u prvi tim? Žerić ima 18 godina i trebaju mu utakmice, mora mu se vjerovati, pružiti šansa.... isto važi i za Mujagića, Osmankovića...
Poslao ga je jer nije imao napadača na klupi. Kockao se i pogodio, u stvari nije imao šta izgubiti.delinjo je napisao/la:joj kod Cice stoper igra u napadu...da to uradi kod nas odmah bi ga bojkotovao Kosoric....sta ce on bojkotuje svoju poziciju ...mozes misliti kako bi tek bojkotovao u napad da ga baci
Jel' Amar ili Hadžija Harisa čini mi se gurnuo na špica u jednoj utakmici prije desetak godina ili je meni sjećanje skroz izblijedilo? Sjeća li se neko toga?Grbavica je napisao/la:delinjo je napisao/la:joj kod Cice stoper igra u napadu...da to uradi kod nas odmah bi ga bojkotovao Kosoric....sta ce on bojkotuje svoju poziciju ...mozes misliti kako bi tek bojkotovao u napad da ga baci
prelomilo tekmu...ali najgore poslije toga kad ga vratio na stopera frajer opet predobro odigrao sve ocistio..Okolele je napisao/la:I to frajer odigra bolje ego im ijedan onaj napadac..Bukvalno rokada koja je odlucila utakmicu..delinjo je napisao/la:joj kod Cice stoper igra u napadu...da to uradi kod nas odmah bi ga bojkotovao Kosoric....sta ce on bojkotuje svoju poziciju ...mozes misliti kako bi tek bojkotovao u napad da ga baci
a jbg koliko bi trenera tako reagovalo na ovim prostorima u ovoj situaciji ???Virtu4L je napisao/la:Poslao ga je jer nije imao napadača na klupi. Kockao se i pogodio, u stvari nije imao šta izgubiti.delinjo je napisao/la:joj kod Cice stoper igra u napadu...da to uradi kod nas odmah bi ga bojkotovao Kosoric....sta ce on bojkotuje svoju poziciju ...mozes misliti kako bi tek bojkotovao u napad da ga baci
Ne znamo mi to, imali smo priliku da dovedemo sve što vrijedi u ovoj zemlji, sad već nemamo tu moć. Nema tu nikakve razlike u talentu, jedina razlika je u ljudima koji vode njihove talente.arelinho je napisao/la:Ne možeš porediti naše mlade igrače sa ovim gore mladim igračima.![]()
Naši nisu ni 30 posto njihovih talentovanih igrača.
Ja ocekujem od Salke da sljedeci prelazni rok u Zelju dovede sve sto valja iz ove nase lige. Nesto kao i u Radniku, Pecu, Serbecica.. Rece on u interviju da su neki igraci bas radi njeg dosli. Ocito covjek zna sa mladjim igracima jer mnogi su eksplodirali pod njegovim vodstvom a i Peco je sad igrao strasno.Virtu4L je napisao/la:Obzirom da smo se danas dotakli Dinama, u grupnu fazu lige prvaka su ih odveli, Pavičić (22), Henriquez (22), Rog (21), Stojanović (20), Ćorić (19), Benković (19). Plus dva igra igrača na klupi, Knežević (19) i rezervni golman Semper (18).
Kod nas talenat pravu šansu dobije sa nekih 20-22 godine, a forsiraju se polovnjaci, niko nema vremena da istrpi mladog igrača, a kad su Adžem i Oda to uradili, zaradili smo brdo para.
Ovi momci koje sam gore nabrojao su večeras fizički razbili Salzburga u sred Austrije, ali to se nikada ne bi desilo da im neko nije pružio šansu. Sad zamislite koliko je to (desetina) miliona eura za par godina.
Ne može bolji primjer od ovoga kako se treba raditi u klubovima i koliko je omladinski pogon bitan segment istog. Zbog toga naša djeca moraju dobijati šansu, ne mogu biti lošiji od Husića, Bevaba ili Pozdera, a i da su lošiji, treba im dati samo malo vremena. Žerića bi mi još gledali juniorima, kao ne može idržati seniorski tempo, pa da ga sa 19 prebacimo u prvi tim? Žerić ima 18 godina i trebaju mu utakmice, mora mu se vjerovati, pružiti šansa.... isto važi i za Mujagića, Osmankovića...
Niti jedan, i to ne samo na ovim prostorima. 2007. godine je Jaap Stam prekomandovan u napad baš protiv Dinama.delinjo je napisao/la:a jbg koliko bi trenera tako reagovalo na ovim prostorima u ovoj situaciji ???