sri avg 24, 2016 4:37 pm
Petrović je na klupi Plavih naslijedio Miloša Kostića, koji je nakon tri uzastopna poraza dobio otkaz. Slavko Petrović je u bh. fudbal stigao u septembru 2014. godine, kada je preuzeo tim Radnika. Prošle sezone napravio je iskorak sa Sembercima. Osvojio je Kup Bosne i Hercegovine, plasirao se u Evropu, što je rezultat koji će zlatnim slovima biti upisan u historiju Radnika.
– Radnik je jedan mali klub, sa malim budžetom. Mislim da smo postigli najveći uspjeh i dostigli limit. Industrija u Bijeljini ne prati klub, biznismeni ne ulažu novac. U Željezničaru je to suprotnost. Ja sam abmiciozan čovjek a Željezničar ambiciozan klub. Gladan sam uspjeha. Ali, on ne dolazi preko noći. Imamo plan i cilj – kazao je Petrović za Faktor dok se u Bijeljni opraštao od igrača Radnika.
Petrović veli da mu neće trebati puno vremena da se adaptira na novu sredinu, na igrače, na novi tim. Trener sa njemačkom diplomom, kojem slabo šta promiče, ništa ne prepušta slučaju.
– Slobodno mogu reći da bolje poznajem igrače Željezničara od nekih ljudi koji tu rade. Dakle, kao da dolazim na trening Radnika. Zadovoljan sam igračkim kadrom. Neće biti ni dolazaka ni odlazaka – kaže Petrović.
Međutim, odnos prema igri, veli Petrović, morat će se drastično promijeniti.
– Uzrok loših igara je što igrači na terenu daju 70% svojih mogućnosti. Ja ne podnosim ”truhle” jabuke. To se mora mijenjati. Ekipa treba biti familija. U svlačionici mora biti poštovanja, igrači se moraju međusobno poštovati i pružati maksimum – kaže Petrović.
Petrović na Grbavici ne obećava kule i gradove. Njegov prethodnik Kostić prilikom dolaska je obećao titulu, no stari lisac spušta loptu na zemlju.
– Ja sam čovjek koji ništa ne obećava. Pričati o tituli i Evropi, a nakon šest kola biti deveti na tabelu, izgubiti tri uzastopna meča, od toga dva kod kuće, može samo lud čovjek. Sada su igrači na potezu. Trebat će nam vremena da ostvarimo zacrtano – poručuje Petrović.
Slavko Petrović debi na klupi Željezničara imat će su subotu na Bilinom polju kada Plavi gostuju kod Čelika.
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!
"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar