sri avg 24, 2016 3:48 pm
U cemu je problem ako nekog navijaca zanima kolika je necija plata, uslovi u ugovoru, bonusi itd.?
Niko ne kaze vama koji imate te informacije da morate to da saopstite drugima, ali imaju pravo da pitaju.
99% vas koji pisete "je li vazno kolika je necija plata" znate ustvari kolika je necija plata i fino je raspolagati tim informacijama ako se kreces u krugovima bliskim klubovima/igracima, cak i ako se ne kreces, kao navijac, regularno je znati koliko neko dobija (jer za level (samo za nivo znaci) jaci klubovi u regiji ne kriju bas kao vi sto krijete koliko neko dobija, cak se javno i objavi, a mi koliko znam, pretendiramo da dodjemo na njihov nivo.
Novac znamo praviti sa ovom upravom, ako Bog da nadolazi i onaj najvazniji dio - predstava na terenu, ali ako neko i spomene 8.5k za Bekrica (ne kazem da je tacno), zasto osudjivanja je li malo/puno za prikaz na terenu?
Ako se vec ne raspolaze informacijama koliko se dobija u drugim sektorima kluba, npr. standard zivota u Sarajevu nije isti kao u Doboju kod Kaknja, pa Boze moj cemu osudjivanja je li puno/malo..mozda je to sica za klub kad se na kraju godine uradi izvjestaj, mozda i nije, ali ne treba misliti da znamo za svaki transkacijski fening ako se nakon tekme objavi prihod, (evropska Grbavica je nesto drugo). Cak sta vise, takve transakcije i ne treba da nas zanimaju.
Plate, bonusi, finansijska situacija u nekim drugim klubovima lige (pa i enormno manjim od nas) je jako kvalitetna u odnosu na neke vece timove. Bonusi, odigrane utakmice, (neko iz zezancije rece pasovi, ali blizu je), asistencije, golovi znaju prevazici neka fiksna primanja. Sam potpis ugovora, novac na ruke...sve su to price za sebe.
Samo treba gledati dres, koliko je natopljen znojem, koliko je prljav, itd.
Slavku puno srece, raja hvatajmo se Zenice!
Najljepsa drogo ovoga svijeta, tvoj sam ovisnik!