ChWilla je napisao/la:sergejevic je napisao/la:
Ne znam vala da sam nesto predvidjao ovdje, samo sam napisao da mi tako djeluje covjek. Ima dosta godina i sigurno ne djeluje kao neko ko ce dugo godina voditi jedan klub. Vise bih volio da dodje mladji trener i da napravi taj kontinuitet, mada ni Prasnikar nije lose rijesenje, ako uopste dodje do toga.
'53 godište, dvije godine stariji od ode. neki i ćiru prizivaju...

da su neke godine za trenera i nisu, nego radi odavno. samo ne znamo što ne radi zadnjih godina...
Postoji tu jedva kvaka, mozda cak i neko poput njega da dodje, a pored neko mlad ko moze dosta uciti, pa onda nastaviti posao. Mada, evo kako neki pisu da ce Ivica izabrati za nas, mislim da nam ne treba bolje. Znamo da je i Ferguson izabrao Mojesa, pa propade sve.
Ja vjerujem da ce izabrati dobrog covjeka, a ostalo se ne moze predvidjeti, niko nista ne moze garantovati, tako da ne postoji dobro i lose rijesenje s ove distance. Tek poslije nekog vremena cemo moci raspravljati da li smo pogodili s trenerom.
Sto se tice onog instant uspjeha ili nekog dugorocnog plana, mislim da je to veoma vazno. Kada ti imas plan veoma je vjerovatno da i uspjes na kraju. Mnogo je ovih manjih klubova napravilo plan za nekih pet ili sest godina da se domognu grupne faze i velika vecina je uspjela vec u drugoj ili trecoj godini. Barem se imas cime voditi i pokusavati nesto, pa i ako omanes barem znas da si pokusao i da nije kraj svijeta i raspad sistema, kako to biva s pokusajem instant uspjeha. Zbog toga sam ja napisao da ne znam da li je bas Prasnikar trener koji ce nas voditi dugi niz godina dok se taj plan provodi u djelo, ali kao i sve ima i druga strana, covjek zna kako je doci do Lige prvaka, uspio je s Mariborom kroz kvalifikacije.